SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanbay'ın Görevden Alınmasına Pütürgeli Muhtarlardan Toplu Tepki

Kanbay'ın Görevden Alınmasına Pütürgeli Muhtarlardan Toplu Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Aslan, 68 mahalle muhtarı ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek aslen Pütürgeli olan Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına ve alınma şekline tepki gösterdiler. Açıklama da, “Biz 2023’e böyle bayram olacak diye hazırlanırken, maalesef bu şartlar altında biraz sıkıntılar doğacak diye düşünüyorum. Tabi bunun zararını görecek olan kişi, bizim kıymetli bizim başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Milletvekillerimiz bunun farkında değiller ” denildi.  

Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Aslan, dernek binasında beraberinde mahalle muhtarları ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek, Battal Kanbay’ın görevden alınmasına ve görevden alınma şekline ağır tepkiler gösterdi.

-“İftara 5 dakika kala görevden alındı” 
Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Aslan, “Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay görevden niçin alındığını, neden alındığını bizzat biz bunun peşindeyiz? Görevden almanın usulü, üslubu vardır. Bir yolsuzluk olur, eğitimde sıkıntılar olur, biz sadece Malatya İl Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmasını nedenini öğrenmek istiyoruz. Battal Kanbay, Malatya’nın bir evladıdır,  Pütürge’nin de bir evladıdır. Tabiki göreve geldiği gibi, gidecektir de. Ama görevden almanın da edebi ve üslupları vardır. Bu mübarek  Ramazan ayında, iftara  5 dakika kala bir İl Milli Eğitim Müdürünün görevden alınmaması gerekiyor.  Görevden almanın da bir usulü, üslubu vardır.” ifadelerini kaydetti.

Aslan, “Bugünden itibaren ve muhtarlarım şahsım adına Battal Kanbay’ın her zaman arkasında olacağız. Battal Kanbay bugüne kadar bir yolsuzluk yapmamıştır. Malatya’da bir eğitim sıkıntısı olmamıştır.”  dedi.

-“2023’e sıkıntılı girilecek, milletvekilleri bunun farkında değiller” 
Pütürge Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Aslan şunları söyledi:

“Özellikle bizim Malatya milletvekillerine sesleniyorum; biz 2023’e böyle bayram olacak diye hazırlanırken, maalesef bu şartlar altında biraz sıkıntılar doğacak diye düşünüyorum. Tabi bunun zararını görecek olan kişi, bizim kıymetli bizim başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır. Milletvekillerimiz bunun farkında değiller. Yüzde 80 oranında oy vermiş olan Pütürge bu durumu hak etmemiştir, bir Pütürge evladını iftara 5 dakika kala görevden almak uygun olmamıştır. Tabiki milletvekillerimiz ve il başkanlarımız bunun bilincindedir.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Zafer (2 yıl önce)
    Malatya Millî Eğitimdeki radikal dinci gruplar kimler? Allah rızası için açık açık yazın da Malatya halkı bilsin.Değişik kesimlerce savunulan böyle değerli bir bürokrat niçin harcanıyor.Gerçekten ilgili müdürü ve tayininde etkili olan grubu tanımıyorum ve cahilliği mi mazur görün, öğrenmek istiyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KERNEKLİ ASLAN (2 yıl önce)
    eyy ahali bir dönem malatya havalimanı meydan müdürü senayi bey görevden alındığında niye bu kadar gaşınmadınız , bu kadar havalara zıplamadınız ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Eleştiri bile yaparken yalakalık yapıyorsunuz.bü ülkenin BİR TANE BAŞ KOMUTANI var oda MUSTAFA KEMAL ATATÜRK TÜR.yani bizlerde milli egitimin müdürünün görevden alınmasını kınıyoruz.ama sizede katılmıyoruz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • vaylog44 (2 yıl önce)
    Bir tek başkomutan vardır.O da ülkeyi kurtaran kuran bu günleri bizlere yaşatan tek lider yüce MUSTAFA KEMAL ATATÜRKTÜR tür.sayın muhtar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Vekllere söyleyiniz onlardan habersiz kuş uçamaz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gül ağacı (2 yıl önce)
    Sebep ne, ne oldu da görevden alındı , okulların yerleri ile ilgili dedikodular duyuluyor bunlara evet demediği içinmi.......................
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Cahid (2 yıl önce)
    Bizim kadar kendi kendini gaza getiren bir şehir yok maalesef. Adam il müdürlüğünden daire başkanı oldu. Yarın birgün genelmüdür olabilir. Terfi etti yani. Sevinmemiz lazim. Sanki adamı görevden alıp açığa almışlar gibi 1 haftadır bazıları nasıl gaza geldi.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ünal (2 yıl önce)
    Bu nebiçim bir düşünce anlayışı nasıl bir bakış açısıdır,gerçekten yazık diyorum, nedemek bunun en büyük zararını Cumhurbaşkanı mız görecek, sayın müdürümüz değerli bir bürokrat olabilir,memlek sevdalısı olabilir, dürüst namuslu inançlı olabilir, ama kimse buna vekillerde, belediye başkanı da parti başkanıda dahil kimse devletin milletin vatanın bölünmez bütünlüğünü için , alemi İslam' için gecesini gündüzüne katan sayın cumhurbaşkanımızın üstünde değildir.siz kim oluyorsunuzda böyle tehdit vari konuşuyorsunuz.kraldan çok kralcı olanlar var zaten bu memlekette,birde siz çıkmayın.il müdürlüğünden alınan sayın müdürüm bakanlıkta daire başkanlığı na getirilmiştir,makam verilmiş,düşürülmemiş,azledilmemiş, nedir bu yani.o ben aday gösterilmedim der davasına ihanet eder,öbürü çıkar ben daha çok iyiyim,o der şu,bu der bu,tayinim olmadı,vs vs.neyse amacımız kimseyi kırmak incitmek rencide etmek değil,tüm dünyanın da olduğu gibi ülkemizinde yaşadığı bu sıkıntılı ve sancılı bir süreçten geçtiği şu günlerde sayın cumhurbaşkanımıza her zamankinden daha fazla destek vermeliyiz.hakkınızı helal edin lütfen.
    %24
    %76
    Yanıtla
  • temiz (2 yıl önce)
    Kurumlarda liyakat kalmadı, liyakatsiz bazı cemaatler meşhalelerini yakmış fetövari bir şekilde, ele geçirdikleri kurumları kullanarak tüm kurumları ele geçirme peşinde... İleride kandırıldık denmesin..
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Cevat Çobanlı (2 yıl önce)
    Muhtarların siyasi partisi mi var ? Hayırdır? 2023'e milli eğitim müdürüyle mi hazırlanıyorsunuz. Bütün il müdürleri partili midir ?
    %67
    %33
    Yanıtla