SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Odada 9 Polis Görev Yapıyor, Vekil Bakana Başka Şeyler Anlatıyor!

Bir Odada 9 Polis Görev Yapıyor, Vekil Bakana Başka Şeyler Anlatıyor!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ile birlikte ziyaret ederek, Malatya'nın sorunlarını ilettiklerini bildirirken, görüşmeden sonra yaptığı açıklama, Malatya'nın İçişleri Bakanlığı'nı direkt ilgilendiren ve acil çözüm gerektiren diğer önemli sorunlarını içermemesi dikkat çekti.

BAKANI ZİYARET ETTİLER AMA..
AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, deprem sonrası çalışmalarda gelinen aşamayla ilgili bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Tüfenkci yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Pütürge Belediye Başkanımız Mikail Sülük ile birlikte İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’yı ziyaret ederek depremde en fazla zarar gören illerden biri olan Malatya’mızın sorunlarını ilettik.

Bakanımızla görüşmemizde;  bakanlık ve belediye onayıyla güçlendirme kararı çıkmış orta hasarlı binaların kredi kullanımına yönelik sorunun çözümü, merkez kırsal mahallelerimizdeki hak sahiplerinin toplu konuttan yana tercihte bulunması durumuyla ilgili sorunun çözümü, esnafımızın konteyner talebi ve Pütürge kırsaldaki hak sahiplerinin durumu başlıklı konuları görüştük.

Malatya’mızı deprem sonrası devletimizin hızlı ve kararlı adımlarıyla, karakteristik yapısını koruyarak yeniden inşaa etmek için gece gündüz çalışıyoruz. İnşallah sorunlarımız birer ikişer çözülecek.

Konulara çözüm odaklı yaklaşıp gerekli talimatları veren Sayın Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

OYSA..
Malatya'nın, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ortaya çıkan güvenlik ile ilgili çok ciddi sorunları bulunurken, yapılan görüşmede bunlarla ilgili herhangi bir talebin dile getirilmemesi dikkat çekti.

Depremlerde büyük hasar alan Malatya'da, on binlerce kişinin evlerini terketmelerinin ardından evleri hırsız ve yağmacılar tarafından adeta talan edildi, aynı evler birkaç kez soyuldu. Hırsızlar gerekli denetim olmadığı için girdikleri binalarda neredeyse ağır iş aletleri kullanarak günlerce çalışıp, eşyalardan sıhhi tesisata kadar herşeyi çaldılar. Malatya'da depremin ilk aylarında başka illerden takviye amacıyla getirilen güvenlik güçlerinin, illerine dönmelerinin ardından, Malatya'da güvenliğin sağlanması için mevcut polis gücü yetersiz kaldı. Malatya'nın polis gücü kadrosunun artırılmasının yanı sıra araç- gereç bakımından takviye edilmesi gerekirken, bu konuda herhangi bir gelişme olmadı. Yine deprem sonrası aylarca karanlıkta kalan il merkezinde görev yapan bekçiler, deprem sonrası konteyner kentlerde görevlendirildikleri için, kentin başta çarşı merkezi olmak üzere çok sayıda mahallesi bekçisiz kaldı.

Malatya'da yine polisin güvenlik hizmeti verdiği karakol binalarıyla ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Depremde binası hasar gören Beydağı Karakolu, depremden bu yana 1 yılı aşkın bir zaman geçmesine rağmen Çöşnük'te TOKİ'ye ait sağlık merkezi binasının bir katını çok zor koşullar altında kullanmaya devam ederken, bu karakola ifade vs. işlemleri için gidenler (biri de malatyahaber.com muhabiri), 25 metrekarelik odada 9 polis memurunun çok sıkışık bir durumda ve sağlıksız ortamda çalışmak zorunda kaldıklarına tanıklık  ediyorlar. Deprem sonrası, polis ekiplerinin uygun koşullarda görev yapabilecekleri sağlam binaların çok kısa sürede inşa edilmesi gereğine karşın, bu konuda herhangi bir çaba gösterilmedi.

Yine çok önemli asayiş sorunları bulunan ve deprem sonrası bunlar adeta katlanan Malatya'nın mülki idare kadrosuna, liyakatli, deneyimli isimlerin atanması gerekirken, buralarda görevlendirilen kimi isimlerin çok yetersiz kaldığı birçok örnekle görülüyor. Yine Emniyet ve asayiş hizmetleriyle ilgili ‘emekliliğini bekleyen’ değil, geleceğe yönelik beklentileri ve hedefleri  olan liyakatli isimlerin seçilmesi gereği de sürekli gözardı ediliyor.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • İyi de (1 hafta önce)
    İyi de Bülent Bey ve diğer vekiller (Veli Ağbaba hariç) hepsi Malatya'da deprem olmadı ya da hissetmedik demediler mi depremden sonra. Bazıları da en az hasarla atlatan il Malatya oldu demedi mi. Hatta ilk açıklanan illerde Elâzığ yazıldı ama Malatya yazılmadıydı bile devletin açıklamasına göre.Birkaç insan tepki gösterince listeye sonradan eklenmedi mi Malatya.Buna sevinip biz de davul çalmadık mı? Ben mi yanlış hatırlıyorum.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Vvatandaş (1 hafta önce)
    Ercan Müdür hatır gönül bilen adamdı gitmemeliydi.Yazık oldu❗️
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan (1 hafta önce)
    Ağlamayın herkes hakketiği şekilde
    %50
    %50
    Yanıtla
  • alp44 (1 hafta önce)
    Bakanlığı döneminde Malatya ya ne katkı sağladıki şimdi ne bekliyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 hafta önce)alp44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bakanlığı döneminde , Malatya ya Gümrük Bölge Müdürlüğü kazandırdı ve Yeni Malatya Spora bakanlık tarafından otobüs verdiğini hatırlıyorum.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Erkan (1 hafta önce)
    Sayın vekil sayın bakanımızın yanına vatan daşın derdi için gitmemiş kendilerini kaf dağı gibi gördükleri için vatandaşın derdini görmez yıllardır oy veriyorum akp sayın cumhurbaşkanımız için bunların yüzünden hakkımı helal etmiyorum
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Suat ugur (1 hafta önce)
    Az bile yazmışsınız sahipsiz Malatya anca oy istemeyi bilirler
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Furkan (1 hafta önce)
    İnşallah nasreddin hocanın timurdan istediği gibi bir fil köyümüze yetmez bir tane daha göndermenizi isteriz diye talep etmemişlerdir. Bunların işi belli olmaz. Gerçi isteselerde Malatya için önemli değil Malatya itiraz etmez seviyoruz ezilmeyi
    %80
    %20
    Yanıtla
  • İsrafil (1 hafta önce)
    Malatyalı vekilin derdi Malatya değil Şahsi görüşüm
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Depremzede (1 hafta önce)
    Bu konuları diğer vekilde ben dile getirdim çözüm noktasındayım diyor kime inanalım ???
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Maho (1 hafta önce)
    Yancı devam... allah sevdiği kulunu Malatya'ya vekil yapar yirmi otuz sene sadece yancılıkla vekillik devam.. nasip kısmet bu ne güzel..
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ATİLLA (1 hafta önce)
    bir odada 9 polis görev mi yapıyor , biz niye Malatyada görev yapan Polis göremiyoruz , Şehir keşmekeşe dönmüş , özellikle trafikte düzen yok hindistan trafiği bile Malatya trafiğinden düzgün . İstisnasız her sokakda her çocuk parkında torbacılar şehri esir almış hani nerede polis , 6 şubattan bu yana orta hasarlı terk edilen yapılarda yağma devam ediyor , ben daha bir polisin içinde ev eşyaları dolu pikapları durdurupta bunlar nedir nereden buldun diye sorduğunu görmedim , kaldı ki ihber edince bile polis gelmiyor. isteyen istediğini yapıyor suç mu değilmi kimsenin umrun da değil biliyorlar ki polis uğraşmaz onlarla ,
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Cero (1 hafta önce)
    Her şey yolunda diyince yoluna gireceğini sananlar gafiller bunlar. Bay Tüfekçi yıllardır milletvekilliği ve bakanlık yapan biri ama Malatya ya katma değer sayılacak hiç bir faydası oldu mu bu güne kadar merak ediyorum? Ben olduğuna inanmıyorum. Zaten millet oyunu Cumhurbaşkanına veriyor milletvekilleri ve belediye başkanları da bedavadan o koltuklara oturup usulden toplantılar ve ziyaretkle keyif çatıyorlar. Bu arkadaşlar neden bakana şehir hakkında doğru versinler ki. Sonra keyifleri kaçar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sen ne iş yapiyon bilmem ama emin olki polis senin 50 katın fazla çalışıyor. Polis lafı geçince beyefendi goremiyormus polisi, ara sokaklara girdimi hiç, çık o yattığın yerden bi gece gir bakim ara sokaklara polis varmi yokmu, polis lafını duyunca içindeki polise olan öfkeni kusmana gerek yok.. KOMEDİ FİLMİ GİBİ YORUM YAPMA
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bek (1 hafta önce)
    Bakan gelmişken bende konuşayım demiş.ne var bunda
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Pütürgeli (1 hafta önce)
    " Bir odada dokuz memurun görev yaptığını " söylemeye gitmişseniz eğer zamana yazık, ulaşım masrafına yazık daha önemlisi memlekete yazık. Ziyareti memurların sıkıntıları için yaptı iseniz memurun mesai kavramının olmadığını, köle gibi çalıştığını, yılbaşında aldığı zammın dört ay sonra eridiğini söyleseydiniz. Keşke iç işleri bakanı yerine ADALET bakanını ziyaret etseydiniz de kulağından tutup karakola götürdüğü hırsızın iki saat sonra NANİK yaparak adliyeden çıktığını, yakaladığı tacizci tecavüzcülerin üç gün sonra salındığını söyleseydiniz . Çoktan emekli olması gereken üç beş maaşlı SİYASİ OBJELER varken memura emekli ol demek tam bir felaket. Memur çocuk okutuyor, aile geçindiriyor. Sen belediyenin yolunu bilmeyen bankamatik eş dost kadrosu ile ilgilen.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Murat (1 hafta önce)
    Tüfenkçiden çok şey beklememek lazım
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Bence bu ziyaret manidar Pütürge depremden etkilenmeyen ilcelerimizden bu konu sanki drone kullanan adam diyeceğim o konu ile ilgili gibi geldi
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Volkan (1 hafta önce)
    Eski bakan.... , vekil...... Cirmiktili.... Avukat..... Bunlar size neyi anlatıyor. seçim zamanı Dilek kasabasindan araba ile geçiyorum. Sayın vekil arabadan indi. Karşılayan bir iki kişi. Hickimse istifini bozmadı. Düşünün eski bakan kasabaya geliyor ama kimseden tık yok. Yani gözden ırak, gönülden irak, cepten ırak, halktan ırak. Uzaksın herksese sayın vekil..sen zenginin malını Rezerve etmemeye bak. Avukatın yaaaa.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Abidin (1 hafta önce)
    Sanki bakan bey dron meselesinin hesabını sormuş gibi çocuga tekme atan hödük vardıya pötürgede
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 hafta önce)
    Hayırlısı bakalım iyi olur inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oktay (1 hafta önce)
    Ya bunlar Malatya da depremde önemli birşey yok diyen insanlar ne bekliyorsunuz ki
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Pırasa (1 hafta önce)
    Padişahım çok yaşa. Peki sayın bakan sordu mu balonla drona saldıran drona zarar vermeye çalışan çocuğa ne ceza verildiğini.? Unutmayın unutturmayın.
    %79
    %21
    Yanıtla