SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Şey Yazmaya Gerek Var mı? Burası Kernek Meydanı!

Bir Şey Yazmaya Gerek Var mı? Burası Kernek Meydanı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da deprem sonrası, kentin merkezinin yanı sıra belli başlı yerlerinde denetimsizlik, otorite yokluğu ve düzensizlik nedeniyle ortaya çıkan görüntülere, Kernek Parkı'nda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan bir görüntü adeta 'yıldız' kondurdu.

ER TV Muhabirlerinden Burak Altun'un bir takipçisi, Kernek Meydanı'nda kurulan bir seyyar kepapçı tezgahına asılı kesilmiş koyun gövdesinin görüntülerini çekti ve Malatya'daki otorite yokluğunu tescilledi. Bu fotoğraf ve görüntüler, ayrıca birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından kendi platformlarında ağır eleştirilerle yayınlandı.

Deprem sonrası bozulan yollar, yine denetimsizlik nedeniyle sulanmadan kaldırılan enkazlar nedeniyle tüm kent neredeyse toz bulutu altında iken, ortaya çıkan manzara hijyen ve sağlık açısından da sorun yaratıyor.

malatyahaber.com, geçtiğimiz günlerde kent merkezi ve çarşıdaki başıboşluğu “Malatya'da 'YOK'ların Fotoğrafları.. Ne Otorite, Ne de Düzen!.” başlıklı bir haberine konu yapmıştı. 17 Mayıs'ta yayınlanan, metnine ve fotoğraflarına aşağıdaki ‘İlgili Haberler’ bölümündeki linki tıklayarak ulaşabileceğiniz  bu haberde belirtilen, deprem hasarlı ve çökme tehlikesi olduğu için boşaltılmış Ziraat Bankası ile İl Sağlık Müdürlüğü binalarının önüne kurulmuş tezgahlara aradan geçen zamana karşın dokunulmadı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

80 yorum yapılmış

  • Bülent (11 ay önce)
    Küçük Hindistan. Diğer deprem bölgelerinde böyle görüntü var mı saldık çayıra Mevlam kayıra. Açık kasap kalmadı mı ki bu kasap arkadaş hayvan kesiyor ulu orta. İl değiştirme amacımdaki neden deprem değil deprem sonrası bu saçma görüntülerin ortaya çıkması ve müsaade verilmesi. Düzene sokmak için çok geç değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çılgın Kurt 44 (11 ay önce)
    Zabıtaların kıymeti şimdi daha iyi anlaşılıyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Akin akin Afganli, Pakistanli multeci geliyor, Suriyelileri arar olduk neredeyse, level atladık, paramiz gurcistan, bulgaristan gibi ülkelerin gerisinde, GSMH 1.2 den 0.8 e düșmüș biz hala adamlara oh ne iyi ettiniz deyip %70 oy veriyoruz. Kusura bakmasinlar bașimiza gelenin %80 sorumlusu biziz. Yillardir düșünerek adam seçmedigimiz için bu binalara ruhsat veren eller sayesinde memleket bu hale geldi. Biz de her seçim kuzu kuzu gidip verdik. Sonrada yok efendim ben bunlara degil de Tayyibe verdim gibi akla ziyan bir savunmanin ardina siğindik. Șimdi zaten seçtiklerimiz çadirlarda perme perișan oldular ya.konteynerler ile çadirlari, kernek meydaninin bu halini biz kendimize layik gördük kimse degil.. Hiç kimsenin suçu yok insan ne yaparsa kendi kendine yapar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • mehmet (11 ay önce)
    olağanüstü zamanlarda gayet normal bir görüntü senin deden de bu şekilde et alıyordu sn editör. herşeyi hunharca eleştirmeyin tarafsız olun
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Olağanüstü zamanı bu ülkede bir tek malatya yaşar. Git hataya böyle et satan varmı?Sana her şey normal.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Depremzede (11 ay önce)
    Valla herkes hakettiğini yaşıyor en kısa zamanda Malatya’yı terk etmek dileği ile kalan %30 un Allah yardımcısı olsun. Diğerlerinede Yeni Malezyaspor da başarılar.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Zibetra (11 ay önce)
    Malatya Malezya olmuş.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malezya gelişmiş br ülke.Bangladeşe daha çok benziyor.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ali er (11 ay önce)
    Bir zamanlar Zabıtalar vardı gören var mı Bunlar ne iş yapıyor Görev yerleri ve sorumlulukları nelerdi Başıboş düzen vurdumduymaz siyaset
    %89
    %11
    Yanıtla
  • biz (11 ay önce)
    insanlar layık oldukları şekilde yönetilir
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Hindu (11 ay önce)
    Artık Hindistan düşünsün...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Fuzuli Çocuğu (11 ay önce)
    Son Trend. KERNEK DEPREM KEBAP. Tüm milletimize hayırlı olsun.. :)) Seyyar mezbahadan sayın halkımıza...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • hacıoğlu (11 ay önce)
    Şöyle but kısmı sık etten 2 kilo içli köftelik et kes bana usta. kıyma çift çekim olsun gözünü sevem.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (11 ay önce)
    Artık bu saatten sonra kimse hiç bir şeyi eleştirmesin, kızmasın, kimseyi özellikle de yerel yönetimleri eleştirmesin. Eeştireceğimiz, sorgulayacağımız birileri var ise o da bizleriz. Demek ki biz bunları hakettik, ki bunları yaşıyoruz. Sadece hijyenik mi, kira fiyatları, gıda fiyatları, ne almak istesek normalin çok üzerinde, hepimize yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dogal (11 ay önce)
    Harika bir görüntü tamamen doğal et dediğin böyle olur selam ve dua ile
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Muhittin (11 ay önce)
    Toplumlar layik olduklari sekilde idare edilirler. Tadini cikar Malatya!
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Vatandaş (11 ay önce)
    Gayet güzel Malatya ile gurur duyuyoruz. Halay ve zurna ile kutlamak lazım. Süper devam böyle. Maşallah nazar değmesin. Herkes Malatya'ya kıskanıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Birisi (11 ay önce)
    Adamın birisi Kernek suyunda tören yapar gibi yıkanıyordu. "Ne yapıyorsun burada "dedim. "Günahlarımdan arınıyorum" dedi. Ben de "burası Ganj nehri değil Kernek " dedim. Şöyle etrafına bakındı ve "eminmisin" dedi...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya (11 ay önce)
    Maydanozu eksik kalmış.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Abdulhahap (11 ay önce)Malatya isimli kullanıcı yorumuna
    :)))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sedat (11 ay önce)
    Tam’da Şap hastalığı pik yapmışken.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Tahir (11 ay önce)
    Aslında malatyaya yakışan budur. Tamamıyla doğal bir ortam... Nostaljik... Çokta kötü bir ortam değil...
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Gidin hasta hayvanlari alın getirin denetleme yok birde kesildiği an tüketilmemesi laxim olan eti yedirin millete hasatalik kapsin millet bu nedir yaaaaâ nerldeler boş beleş maaş alan gorevliler
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Yıkım tozu soslu kebaplar trend olacak galiba malatyada. Bol asbest tozlu malatya geleli kebap meselâ.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    Uygun ortam oluşunca her şey aslına rücu edermiş. Bizim de genetiğimizin ortaya çıkatdığı bu. Hayvan kesimhanelerinde de de aynı şey yapılıyor ama halkın ortasında yapmıyorlar. Bunlar he şeyi ortalarda yapınca hak. Ama 2 genç el ele tutuşup yollarda gezdiğinde kıyameti koparırlar. Hatırlarsanız kurban bayramında sokaklar kan gölüne dönüşürdü. Herhalde o günleri yeniden yaşamanın mutluluğunu idrak ediyorlar.
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hakan (11 ay önce)
    Vallahi gördükçe utanıyorum samsundayim sehrime gelmek istemiyorum 1ay olmadı tek gelmiştim malatyaya rezillik pislik dizboyu
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hakan bey gençliğim adana mersinde geçti baba memleketi diye geldik bu manzaraları görünce geldiğime pişman oldum deprem sonrası bir çok insanımız şehri terk etti deprem öncesini bir daha görebilirmiyiz bilmiyorum, şu anda malatyada deprem öncesi burada yaşamayan insanlar her yerde.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Belediye başkanları ve milletvekilleri salı günü gelecek olan cumhurbaşkanını çadır, konteyner kentlerde, şehir içi ve kernekte gönül rahatlığı ile gezdirebilirlerse sorun yok. Afat denilen kurum tüm danışma bürolarını merkezine taşıdı. Çarşıda insanların erişebileceği soru sorabileceği yerde olması heralde zor gelmiş. Kendileri yorulacağına yaşlı başlı ya da aracı olan insanlar yorulsun diye merkezden gittiler. Bari tüm kuruluşlar gitsin biz de gidelim son çıkan ışıkları söndürsün, afette görev yapıyoruz diye söylemler olmasın biz de sinir harbi yaşamayalım.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ömür (11 ay önce)
    Kaçın canınızı kurtarın hemşerim
    %92
    %8
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (11 ay önce)
    Yakışır Malatyama... Et dediğin, depremden 2 ay sonra bile Mayıs ayında sokakta açık havada satılmalıdır zaten. Hizmetse hizmet, hijyense hijyen! Valilik, belediye mis gibi yer de göstermiş demek ki kasap kardeşlerimize.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Vatandas (11 ay önce)
    Şimdi bu durumu eleştirenler (ki tabiki yanlış) evlerini 10.000-15.000 kiraya verenler.Her türlü yardım alıp almadık diyip ağlayanlar. Deprem üzerinden siyaset yapıp sonuçları istedikleri gibi olmayınca hakaret edenler. Kısacası bu ülkede azınlıklar hep bizi eziyorlar, öteliyorlar diyenler ama ne tuhaftır ki bu kesim bulundukları yerin en kaymak kitlesi oluyorlar. Şehirlerin en güzel yerlerinde onlar oturuyorlar. En güzelini alıp yiyen ve giyenler. Böyle bir haber yapılınca da başlıyorlar siyasi klavye çığırtkanlığı yapmaya. Ama devletle bir menfaat ilişkisi olduklarında da o zaman da süt dökmüş kedi oluyorlar. Dürüst olalım dürüst her yanlışa yanlış diyin lütfen...İçlerinde bu durumda olmayanlar var onları tenzih ederim...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • mlx (11 ay önce)
    Sıkıntı yok eskiden atalarımızda böyle yaşamıyormuydu.destan şehri değilmiyiz.osmanlı ruhu canlanıyor.
    %41
    %59
    Yanıtla
  • Sasgin (11 ay önce)
    Malatya halkı oldum olası mezhepciliğe baktı depremde etkiledi yine baktılar devam etsinler en güzel yerleri hak eden bir halktır (⁠ ⁠◜⁠‿⁠◝⁠ ⁠)⁠♡
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasan (11 ay önce)
    Ya arkadaş destek olsun diye esnaftan alıyoruz ama herşey üç beş katı markete göre bununda denetimi yok bi sade sodaya 10 TL verdim kernekte çay 5 TL elektrik yok dükkan kirası yok hayır amaç ne bizim esnafımızda bozuk dürüm yemek istedim adam normal Adana'nın en fazla yarısı kadarı ekmeğe koydu ve küçük olduğunu bildiği için çıplak elle sürümün her yerine dağıttı fiyat ne 40 TL mecbur olmasam yemezdim çerez aldık aynı şekilde fazla fazla fiyattan krizi fırsata çevirmeyin artık ayıptır günahtır bu saydığım esnafların hiç birine hakkımı helal etmiyorum bundan sonra ne eksik varsa büyük marketlerden alacam halkıda buna davet ediyorum çünkü esnafımız başına iş gelsede anlamıyor haala daha fazla kazanma hak yeme peşindeler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (11 ay önce)
    malatya ile ilgili hiç kimse şikayet etmesin hele hele milletvekillerine ve belediye başkanlarına kimse laf söylemesin ve laf söyleme hakkı yok milletvekili seçimlerinde % 70 verildi yerel seçimlerde de herkes herşey söylüyor sonra seçimlerde % 70. şaka gibi bir şehiriz vallahi
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Hak ve Hukuk (11 ay önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Herkes kendine layık olanı yaşar diyorsun Malatya'da tam olarak yaşanan da budur. Şikayet edenlere artık bir gram acımıyor ve ne yaşarlarsa hakettikleri için yaşıyorlar.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Tekin (11 ay önce)
    Tamam esnaf zor durumda anlıyoruz fakat halk sağlığıylada oynanmasına izin verilmesin, kasap abimizde halkın sağlığıyla oynamasın.Cadde'de şeritin sol'unu araçlar kullanıyor sağ'ını dönerciler kebapçılar yolun tozu kiri olduğu gibi gıdaların üzerinde yani nedir bu denetimsizlik düzensizlik ?
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Hikmet (11 ay önce)
    Sadece hakettigimizi yaşıyoruz. Şu an 3.5 ay oldu bu görüntü var deyip isyan ediyorsunuz. 5 yıl sonra nelere isyan edeceğiz çok merak ediyorum. Tek merak etmediğim yine bu haber sitesinde birşeylere isyan edeceğimiz.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yücel (11 ay önce)
    Hadi anladım Tayyip Erdoğan sevgisini, gittin oyunu bastın, adam siyasetin hakkını veriyor. Lakin isyanin bu milletvekillerine degilmiydi? bunlar degilmiydi depremde üç gün ortada olmayan, bunlar degilmiydi şehrin sorunlarından bi haber olan... Ben bunu anlamıyorum işte! Yanlışa, başındaki yönetici, sevdiğin idareci yanliş demiyor diye sende yanlış demiyorsan hiç isyan etme, çemkirme arkadaşım. Otur da kaderini bekle... 27 yıldır bu şehrin ekmeğini yiyorum 27 yıldır sahipsizdi bu memleket. Şimdikilerede haksizlik olmasın ayrıca...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Siyasetin hakkını veriyor dediğin olay kurgu montajlarla muhalefete çamur atilmasi mi ?
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Seçmeninin kalbine iyi girmesi, yanlış olsa bile doğru olarak hissettirmesi, 21 sene tüm yipranmisligina rağmen iktidarı koruması, iyi bir hatip iyi bir konuşmacı olması vs vs. Bu saydıklarım siyasetin ana damarı bence. Usulüne uygun olmayan çok şey var ama siyaset inandırmak işi değil mi?
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Kardeşim bu yorumu boşuna yazıyon aslında akp ye oy verenler bu haberleri okumazlar
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Pırasa (11 ay önce)
    Zaten halkın % 70 i nin istediği ve belediyenin istediğide buydu. Osmanlıcılık oynamak. Osmanlıya dönmek istiyorlardı Allahverdi oldu.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Mustafa dinç (11 ay önce)
    Yer yerinden oynadı ha diyince herşey olmuyor halkın ihtiyaçlarını gideriyorlar hizmet veriyorlar teşekkür etmek gerek ha şurda ha burda ne farkederki kasap manav olmasa millet ne yiyip içecek eleştirmek yerine teşvik edilmeli bir zamanbir sıfırdan büyüktür belirsizlik seçimle alakalı biraz sabır...
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Ha dediğin 4 ay oldu!4 sene bekllesinler!Sana göre ne var?Yollarda açık ortamda sineklerin cirit attığı 24 derecede et satmayı bu millete hizmet olarak gösterecek kadar bu milletin aklıyla alay etmeye devam edin.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Kasap pazarı varda sokaktamı satılsın dedik olağan üstü bir durum var ihtiyaç hasıl olursa şurda burda satmakta bir sıkıntı yok kasap manav hizmet veriyor evinde çoluk çocuğu var evi kaldıysa yokluk zor şey olmayan bir şeyin nerde satıldığının ne önemi var tabiki sıkıntı çok vefakat bir kaç şehir yokolmuş devletimiz elinden geleni yapıyor sıkıntılar olacak elbette sen devlet olsan ne yaparsın mesala anlat dinleyelim...
    %29
    %71
    Yanıtla
  • 1 1.5ay önce malatya geldim karnımı doyuracak yeri dövizcinin önünde el arabısın üstünde satıyordu gecenin bir vakti buldum o adam o hizmeti orda vermeseydi nerden yiycektim..
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Gecenin o vakti karnını doyurduysan mesela yoktur!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sene 2023 :). Halk sağlığı diye birşey var ama gerçi bu akp yıllarca halk sağlığını koruyacak ne yaptı ki doğru. 28 Mayıs'ta değişim olmadığı takdirde 1 sene değil 10 sene beklersin Malatya'nın düzelmesini. Ekonominin freni bosalti bir gozunuzu açsanız keşke. Gerçi artık Suriyeliler bizi barındırmaz da buralarda ne yaparız bilmiyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Rezilllik
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Önce devlet nedir,hükümet nedir,belediye nedir bunları iyi öğren.Mesela öğrenmen için sana yardımcı olayım.Devlet sen,ben,odur.Hepimizin devletidir.Sonrakileri de sen araştır öğren.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa sen gençlik kollarında birilerinin ayağının altına paspas olup belediyeye işe girdin tabi ki sen millete sabır dersin :) alnın secdeden kalkmaz ama kul hakkı yemeye gelince senden üstünü bulunmaz sen de böyle birisin :)
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalıyım malatyada değilim gençlik kollarının nerde olduğunu bilmek il başkanlığının da nerde olduğunu bilmem ak partiliyim doğrudur eksiklikleri görüyorum 1+1 evin 15bin tlye kiraya veren ilde oturuyorum bu yeterli sanırım eleştirilerilermide yapıyorum ve fakat herşey çok güzel olacakta demiyorum önyargılı konuşmak kul hakkına girmek değilmi kimi neyi söylediğini bilmiyorum paspas olmaktan ALLAH a sığınırım elmasın kıymetini bilmeyenler çakıl taşlarıyla oynarlar..
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Mustafa sen yobaz kelimesinin vücut bulmuş halisin. Yanlışa yanlış demiyorsun kendi bildiğini karşıya doğruymuş gibi sürekli ısrarla aktarmaya çalışıyorsan sen yobazsın.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mustafa herşeyin farkında olup nasıl akp secmeni olabiliyorsun :))) güldürdün beni dostum. 5 senelik RTE devamında 15-20 milyon sığınmacı kucagimizda kalacak, ekonomi batikta zaten birkaç aya neler olduğunu hep beraber göreceğiz. Hudapar gibi ne olduğunu sen çok iyi biliyorsun kendi listelerinden meclise soktular. Ve hala akpliyim. Allah'ım sen nasıl bir zamanla bizi siniyorsun yarabbim. Ülkede yetişmiş hiç kimse kalmayacak sizin bu partizanliginiz yüzünden
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (11 ay önce)
    Sayın Selahattin başkan ne güzel özetlemiş gerçektende bütün vecibeleri yerine getirerek Malatya yı gömdüler emeği geçenlere %70 oyla halk teşekkür etti söylenecek ne kaldı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya halkının neye layık olduğu seçim ile belli oldu. Tek bir şikayet gelmemeli. Hakkettikleri gibi yönetilecekler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam (11 ay önce)
    Hindistani görmeyi istiyordum Malatyam sayesinde param cebimde kaldı. Teşekkürler halaycilar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Davud (11 ay önce)
    Halayci tayfanin yaşayacağı maksimum muasır medeniyet seviyesi bu olmalı. Malatya'ya yakışan bir görüntü ben kusur goremedim. Saygılar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Gece (11 ay önce)
    Sahipsiz Malatya hâlen kendini belli ediyor sporda faaliyetler de işsizlikte yol ve alt yapıda kentsellesmeden beceriksizliği den şehir bitmiş arkadaşlar malesef Malatya yok oldu
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Önceden çok farklıydı (11 ay önce)
    Hersey depremden sonra oldu, yeni cami çevresi pakistana benzemiyordu hiç, pislik içinde yaşamaya alışmışız, mayamızda var.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Barbaros (11 ay önce)
    11 ilde deprem oldu kaç şehir bizim gibi rezil oldu ? Bu kadar basiboslukta pes artık.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (11 ay önce)
    %69 olmaz %90 verirseniz düzelir
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Nur (11 ay önce)
    Sayın editör konudan farklı olarak bir talebim olacak. Bu kira zamlarına en fazla %25 oranında zam yapılıyordu değil mi? Uymayan ev sahipleri için cezai yaptırım söz konusu mu? Çok mağduruz. Bu konuyla ilgili bir yazı rica edebilir miyim. Sayın yetkililerde duysun sesimizi. Ev sahipleri bastı gaza gidiyor
    Editörün Notu: VALİNİN 18 Mayıs'taki basın toplantısından:"...Bir gazetecinin "Fahiş kira artışlarıyla ilgili sıkıntılar var. Bir de ev sahibinin hasar görmüş evin tadilatının yarısını kiracıdan isteme durumu var. Bunlarla ilgili vatandaşların ne yapması gerekiyor? Bunun için çalışma olacak mı?" yönündeki sorusuna Şahin, "Bunun için kanun gerekiyor. Ankara'nın bu hususta çalışmaları olduğunu biz de basından duyuyoruz. Bizim Valilik olarak yapabileceğimiz şeyler çok sınırlı. Ticaret mahkemelerine başvurabilirler. Yüzde 25'in üzerindeki her türlü artış yasa dışıdır, hukuksuzdur, talep edemez. Vatandaşlarımız, 'Beni evden çıkardı, tahliye etti' diyorlar, tahliye için tahliye davası gerekir. Tahliye kararı olmadan kimse kimseyi tahliye edemez. İsterseniz ev sahibi olun. Kiracının konut dokunulmazlığını ihlal edemezsiniz." yanıtını verdi..."
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Teşekkür ederim editör. Konunun takipçisiyim
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Siz daha bunların en iyi günleriniz olduğunun pek farkında değilsiniz herhalde.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Herşeyin farkındayız Murat Bey rahat olun. Gelişmeleri takip edemedim belki farklı bir haber vardır da kaçırmışimdir diye sayın editör e danıştım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)Nur isimli kullanıcı yorumuna
    Şimdiye kadar kiralara kızdık. Ev stoğu azaldı, inşaat maliyetleri arttı ev kiraları arttı dendi. Peki emlakçılara ne demeli? 2bin TL olan ev 8 bin TL oldu. Emlakçı da 8bin TL komisyon almaya başladı ev başına asgari ücrete %100 zam geldi desen 4bin TL eder. Gayri resmî enflasyon oranlarına vursan %150 6bin TL eder. Emlakçıların komisyon oranlarından kim bahsedecek? Deprem afetti, enflasyon dış güçlerin müdahalesiydi, şimdi emlakçı arkadaşların komisyonları hangi sınıfa giriyor? Yeni bir başlık açıp vicdan problemi diyebilir miyiz ya da denetimsizlik. Yoksa vali beyin açıkladığı gibi kanunsuzluk?
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (11 ay önce)
    Ya belediye bir sokak lambalarını yakamadı resmen Bangladeş'e döndük her yerde seyyar satıcılar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (11 ay önce)
    Welcome to India... (Hindistan'a Hoş Geldin)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bunyamin (11 ay önce)
    İkinci oyukulanamacam ildusina birinciye gittim gel yol paranı odeyecekdediler.notaldilar saricizmeli mehmetagayabenzedi sözleri buna gidemeyecek gitmek oy kullanmak cokisdiyorum ama .neyse
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Ahmet (11 ay önce)
    Nek kaldı ki geriye .yagmalar talanlar.kapıyı örten mevlam birgün açarmis.bugunler de geçecek elbet.150 200 sabıkası olan hırsızlar serbest bırakıldıktan sonra ne olacak ki
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kamil (11 ay önce)
    oyunu Veli Ağbaba ya verecekken son anda vazgecip ak partiye verenler hepimiz hakkettik. İhsan koca Malatya ya nasil davranacagini iyi bilir! şimdi il genelinin hakkindan gelir carsi yok ev yok sürünün cadirda su bile vermiyolar size
    %71
    %29
    Yanıtla
  • İtiraf için sagolun ama sizin yüzünüzden benim çocuğum işkence hayatı yaşıyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • hasan (11 ay önce)
    yav kardeşler adam acil eylem planı yapmış, o da tıkır tıkır işliyormuş. bunlarda onun içinde niye herşeye muhalefet ediyorsunuz ki. 3,5 ay geçmiş halen evlerin durumu belli değil, sokaklarda her an yıkılacakmış gibi bir sürü bina var, çatıları öne grlmiş 1-1,5 metre bunların altında insanlar geziyor hiçbir önlem yok. Cumhurbaşkanı salı günü gelecekmiş, planlı yerlerin dışında birde gerçek sokakları gezse, istasyon caddesinde bir 100 m yürüsede gerçekleri halktan bir dinlese.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alp (11 ay önce)
    Bu resim de gördüklerimiz başrol oyuncular 1.Büyükşehir belediye 2.Valilik Yardımcı oyuncular 3.İl Sağlık - İl Tarım müdürlüğü 4.Emniyet müdürlüğü 5.ESOB Eser sahibi Malatya seçmeni
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (11 ay önce)
    Bir şey yazmaya gerek var. Maydanoz takmamışlar, görsel olarak Kernek meydanına yakışmamış maydanozsuz )) Sizin haberleriniz ile kamuoyu oluşturmanız sayesinde geçte olsa adım adım düzelecek şehir. İhbar hattı oluştursanız sizlere bu tarz bir çok fotoğraf intikal eder. Tabi sizde haklısınız bu gibi durumları size değil Büyükşehir zabıta ihbar hattına göndermemiz lazım ))
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Doktor (11 ay önce)
    Depremden fırsatçılık yapıp,esnaf bile olmadan eline iki parça ürün alıp sokaklarımızı hindistana çevirenler için gereken yapılmalı.Bunlar ağlar sızlar,duygu sömürüsünü iyi yaparlar.Gözünün yaşına bakmadan çadırlarını kaldırın.Gerçek esnafı destekleyin,bu fırsatçıların bu şehirde yeri yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı (11 ay önce)
    En büyük başkan SELO başkan başka söze gerek yok...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • İnan 2024 adayımız yeniden sayın gürkan olsa bu sefer kesin yüzde seksen alır.
    %85
    %15
    Yanıtla