SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bir Süre Arkadaş ve Dost Ziyaretleri Yapmayalım"

0
Güncellendi - 2020-10-11 14:56:42
A- A+ PAYLAŞ

'SALGININ STABİL HALE GELDİĞİNİ GÖRÜYORUZ' Koronavirüs salgınının daha fazla yayılmasını engellemek, vatandaşları salgından korumak amacıyla alınan önlem ve tedbirlere riayet edilip edilmediğini kontrol amacıyla Korona virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Vali Aydın Baruş, Milli Egemenlik caddesindeki esnaf ve vatandaşları maske, hijyen ve mesafe konularında uyardı.

Denetime Vali Aydın Baruş, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, ESOB Başkanı Şevket Keskin, ve görevli personel katıldı.

“Bir süre arkadaş ve dost ziyaretleri yapmayalım”

Vali Aydın Baruş, "Denetim tedbirleri çerçevesinde alınan önemleri denetlemek üzere,  Esnaf Oda Başkanımız sağlık il müdürümüz ve diğer arkadaşlarımızla birlikte denetimlerde bulunuyoruz. Bu denetimlerdeki amacımız vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın bu konudaki duyarlılığına katkıda bulunmak. Alınan tedbirlere büyük ölçüde uyulduğunu görmek bizi memnun ediyor,  vatandaşlarımız arasında maske kullanmayan kalmadı artık. Doğru kullanma noktasında biraz daha duyarlılık göstermemiz lazım çünkü burnu kapatmayan maske kullanmanın bir faydası yok. Mutlaka burnumuzun üstünde maske kullanmamız gerekiyor.  Bu konuda eksik gördüğümüz esnaflarımız ve vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Malatya’da şu anda tedbirlere uyulmasıyla birlikte, salgın sürecinin stabil hale geldiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı tedbirli olmaya davet ediyorum”

Vali Baruş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak tehlike geçmiş değil. Şuanda hasta olan çok insanımız va,r hastanelerde yatan, halen evlerde izole olan vatandaşlarımız var ve bu hastalığın bulaşma riski halen devam ediyor. Malatya olarak güzel günlere kavuşabilmek için tüm tedbirlere birlikte uymamız lazım, el ele vermemiz lazım, birlikte güç olmamız lazım. Eğer bu tedbirlere yeterince riayet edersek inşallah önümüzdeki süreçte çok güzel günlere kavuşacağız.  Önümüzdeki hafta ilkokullarımız açılıyor, çocuklarımız okullara başlayacaklar. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız lütfen duyarlığımızı artıralım, çünkü çocuklarımız okullarına sağlıkla gidip gelsinler ve evlerine sağlıkla dönsünler. Biz okullarımızda gereken tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Hijyen  tedbirleri, maske tedbirleri ile birlikte çocuklarımızın sosyal mesafeye uygun şekilde derslerine girebilmeleri için, gerekli seyreltme önlemlerini alıyoruz. Bu konuda velilerimizin bir endişesi olmasın. Eğer  dışarıda kurallara uymayan insanımız olursa  çocuklarımızda bunlardan etkilenir. Çocuklarımız evlerine gidiyorlar, büyüklerimiz etkileniyor,  büyüklerimiz rahatsızlanınca hastaneye düşüyorlar,  hatta hayatlarını kaybede biliyorlar.  Bu duyarlılığımız üst seviyede olduğu müddetçe salgınla mücadelemiz başarıyla sürecek. Özellikle bir konuda ricada bulunmak istiyorum.  Tüm vatandaşlarımız birbiriyle temasları konusunda dikkatli olsunlar ve sosyal mesafeye dikkat etsinler. Lütfen uzun süre maskesiz biriyle uzun süre oturmasınlar. Her uyarımızda söylüyorum.  Ev ziyaretlerine ara verelim üzüntümüzü, sevincimizi dostlarımızla arkadaşlarımızla uzaktan paylaşalım, telefonla paylaşalım,  fiziki temastan bir müddet uzak kalalım.  Bunlara dikkat edersek evleler arası ziyarette bu kurallara riayet edersek inşallah bu mücadelede daha da başarılı adımlar atabiliriz. Herkesi buradan duyarlı olmaya davet ediyorum."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Avsin (3 yıl önce)
    Kasap pazari ve semt pazarlarinda acil hes kodu uygulamasi baslamali.gunluk en az 100 tane riskli hasta tespit edilecektir.acil onlem alinip pazar girislerine hes kodu baslamali
    0
    0
    Yanıtla
  • hilal (3 yıl önce)
    Ekmegi için mücadele verenlere söylemeyin ilk basta 24 saat her yeri dolasansöde bilgi alan kendilerini karsılatan siyasilere dur diyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sayin valim diyebilirmisiniz su virusun tam sikintili zamaninda sehitfevzi mahallesi yikimi icin sokak sokak gezip ev aramaya düşmeyin su kış ayinda evinizde oturun diyebilirmisiniz cok huzursuz ve cok kötü piskolojimiz bozuk.bir defa gelip mahallede gorundunuzmu bir kere sordunuzmu derdiniz ne vali varmış bu ülkede bana ne.sorumluluk ve yoneticilik vebalin ölçeği sayin valim size makaminizdan dolayi korkumdan tek kelime diycem Rabbim bizle beraber.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Sayın valim şahsınıza saygı duyuyorum ama rahmetli Naim comertoğlu , rahmetli Recep Yazıcıoğlu gibi valilere özlem duyuyoruz sayın Recep Yazıcıoğlu valimizden dinlemiştim Erzincan'da valiyken sürekli il müdürleri değişiyor hiç bilgim olmuyordu özel kalemim dediki sayın valim bu atamalar şu karsidaki foto bektaş tan belirleniyor bir gün bakanlarla yapılan bir toplantıda demiştim ki hiç olmazsa ile gelmeden haberimiz olsa yine Naim comertoğlu Malatya valisi iken sayın rakmetli cumhurbaşkanımız Turgut Özal Malatya'ya gelir otobüsün üzerinde miting alanında konuşma yapacaktır otobüsün üzerinde bulunanların çökmesine,comelmesini ister ayakta sadece vali bey kalır derki vali çökerse devlet çöker sayın büyüğümüz rahmetli Özal derki vali bey doğru söylüyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Sayın bentli, güzel insan, değerli sağlık il müdürümüz, diş hastanesine randevu alamıyoruz, özel klinikler için paramız yoktur. Her gece bu acıyı çekiyorum, 2 ay olacak nerdeyse...!
    0
    0
    Yanıtla
  • Öneri (3 yıl önce)
    Karar vericilerin kurmayları, uygulayıcısı tembel olunca yıldızların çokluğu karanlıkta kaybolurmuş. Hıfzısıhha kurulu filyasyon ekibi oluşturmuş. PcR testim negatif ama temaslı sebebiyle izolasyon dayım. Öğretmen olduğunu söyleyen Adamın birisi (!) evinde oturmuş nereden bilgi almışsa telefonla beni arayıp izolasyonu uydugumu/uymadığımı soruyor. Okullar kapalı diye bundan ek ders ücreti mi alıyor? Yoksa dolandırıcı mı? ACABA izolasyonu bozduysam, evde değilsem hırsızlığa mı gelecek? Veya vazifesi telefon açmak degil bizzat ev ziyareti mı? Anlayan varsa lutfen bu yorumumu açık açık cevaplasın. Çünkü ben geri zekalıyım. Kasap et derdinde, ? can
    0
    0
    Yanıtla
  • Verbis KVKK kişisel verilerin korunması kanunu ile bilgilerinizin paylaşılması suçtur.
    0
    0
    Yanıtla
  • H. Gürbüz (3 yıl önce)Öneri isimli kullanıcı yorumuna
    Okullar kapalı değil, öğretmenler de işinin her zaman olduğu gibi başında. Ne gecesi ne gündüzü belli değil öğretmenin, gerek veli görüşme gurupları, gerek canlı dersler, gerek kurslarla, yüzyüze derslerde başladı, başlıyor,üstelik aylardır öğretmenlerin ek ders falan aldığı da yok, binlercesi gönüllü olarak Vefa guruplarında görev aldı, erzak dağıttı, maaş dağıtımı yaptı, devleti, milleti hizmet beklerken öğretmenler yatmadı, şimdi de filyasyon görevi yapıyor, hem de hiç bir karşılığı olmadan, neden, çünkü devletimiz varolsun, milletimiz sağolsun diyen bir camia... Lütfen, bırakın öğretmenlerin yakasını...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mükemmel. Bu ay da kimse ek ders ücreti alamadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gürbüz hocam sizi kırmak niyetiyle yazmadım. Ama siz de bütünün içinden cımbızlamışsınız. BİR: Savcı-Polis diye arayan dolandırıcılar var ya... Şimdi de öğretmen adını mı kullanıyorlar.? İKİ: Para ikinci planda, Filyasyon ekibi evden eve telefon ile mi görev yapıyor? ÜÇ: İnşAllah siz müsibete denk gelmezsiniz. Ama çok övünülen filyasyon ekibinin psikoloji bilgisi olmalı mı? Öğretmen, cami görevlisi imam/müezzin, Muhtar vb... KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARMASIN...
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    ne güzel öğüt veriyorlar. boşuna dememişler hocanın yaptığını değil dediğini yap diye. kendileri hergün bir yerleri ziyaret ediyorlar, açılışlar, toplantular yapıyorlar bize gelince de bir yere çıkmayın.
    0
    0
    Yanıtla