SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Taksi Dezenfekte Töreni Daha

0
Güncellendi - 2020-05-16 03:02:43
Bir Taksi Dezenfekte Töreni Daha
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında dezenfekte ettiği genel ulaşım araçlarıyla ilgili törenler sürüyor. Son olarak bir kez daha taksilerin dezenfekte edilmesiyle ilgili tören düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi dünya genelinde etkili olan ve ülkemizde de yayılan korona virüsüne karşı gerekli tedbirleri artırarak devam ediyor.

Bu kapsamda ilimizde faaliyet gösteren ticari taksi araçlarının dezenfektasyonu yapılarak halkımızın daha güvenli ve sağlıklı bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından taksi araçlarının dezenfektasyonu gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapılan dezenfekte sonrası açıklama yapan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “Herkesin Ramazan ayını tebrik ediyorum. Dünyanın ve ülkemizin mücadele ettiği korona virüsünden tüm insanlığın kurtulmasını temenni ediyorum. Ülkemizin ve toplumun geleceği atacağımız ve yapacağımız adımlarla ölçülecektir. Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ikinci defa araçlarımız tek tek dezenfekte ediliyor.

Valilikte yapılan toplantı sonrası araçların hergün ilgili kurum/kuruluş tarafından hijyenik kontrolünün yapılarak onay alınması gerekecek. Büyükşehir Belediyemiz tarafından bizlere bu belgeler yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. 10 günde 1 Büyükşehir Belediyesi tarafından araçların hijyenik bakımı yapılacak, trafik ve yetkililere belge istendiğinde gösterilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine bizlere bu imkânı sağladıkları için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İçinde bulunduğumuz korona virüsü salgını küresel bir hadisedir. Ülkemizde virüse karşı mücadele yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Korona virüsü sonrası devletimizin, Sağlık Bakanlığımızın ve yerelde İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu kararlara şehrimizde titizlikle uygulamaya riayet ettik. Şehrimizde yaşayan hemşerilerimiz alınan kararlara riayet ettikleri için değerli hemşerilerimizi tebrik ediyorum ve kutluyorum. Ülkemizin ve toplumun geleceği için gerekli kurallara uymamız ve rehavete kapılmamamız gerekir.

Şehrimizdeki bu virüsün trendini aşağıya doğru indirdik. Toplum, aile ve kişisel sağlığımız için gönüllü karantina ve izolasyona uyalım. Kurallara uyulmasını herkesten rica ediyorum.

Önümüzdeki bayramda insanlarımızın bayramlaşmayı çok sınırlı bir şekilde tutmasını özellikle rica ediyorum. Bayramımızı, topluluk ve kalabalıkların oluştuğu bir tablo haline getirmeyelim.

Ticari taksilerimizin dezenfekte çalışmaları ile birlikte minibüs, halk otobüsleri, özel ve kamu işyerleri, toplu alanlar ve pazar yerlerine, 13 ilçemize maske dağıtımı ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdik.

Bine yakın taksici esnafımız 121 duraktan buraya gelecekler ve araçları dezenfekte edilecek. Belediye olarak, araçların dezenfekte edilmesinin sorumluluk ve yükümlülüğünü aldık. Hazırladığımız belge ile sizlerin hangi tarihlerde araçlarınızın dezenfekte edildiği işaretlenecek ve araca binen müşteri dezenfekte edildiğini görecektir. Bu süreçte bizler esnaflarımıza desteklerimizi devam ettireceğiz. Taksici esnafımızdan da kişisel hijyene dikkat etmelerini ve gerekli hassasiyetleri göstermesini temenni ediyorum. Ramazan ayınızı ve Bayramınızı şimdiden kutluyorum ve hayırlı çalışmalar diliyorum” ifadelerine yer verildi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ticari taksilerin dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Leandro (4 yıl önce)
    Sanki hepimiz ticari taksilerle eve ise gidip geliyrz ne kafa var adamlarda bide tören yapiyolar vallahi kardesim bu durumu gören size güler haa bide bunu hizmet diye lanse ediyolarya aklim duruyor komik adamlr hepsi
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (4 yıl önce)
    Ziya Paşa mezarında ters döndü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyükşehir değil adeta köy (4 yıl önce)
    Çöp kutuları yazın leş gibi kokarken şimdi virüsle beraber daha da kötü durumda. Dezenfeksiyon vs. Hiçbirşey yapılmıyor. Ayrıca bu törende! insanlar dip dibe sosyal mesafe böyle birşey değil. Yanlış anlamışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • recai kayageç (4 yıl önce)
    Büyükşehirde merak ediyorum.müşavir diye bir ünvan varmı,,,,Müşavir .bakanlıklarda olur,,,.ayrıca yine merak ediyrum.büyükşehirde kaç danışman var.veya varmı yokmu.,,,geçen biriyle tanıştım taşeron işcisi ben danışmanım diyor,,.makam bulunduğu katta herkes ben danışmanım diyor.,,,acaba 5 kadrosu münhal ,,, danışmanlığa kac kişi var merak konusu kalın saglıcakla.
    0
    0
    Yanıtla
  • yazihanli (4 yıl önce)
    Koskoca Büyükşehir Belediye Başkanının düştüğü duruma bakın yaa. Ya hergünmanşetlere cıktığınız bu haberler BELEDİYENİN ASLİ GÖREVLERİ ARASINDA. YANİ TEMİZLİK KONUSU. Sayın başkan çözüm odaklı bir politika izle ve PROJE üret. Millet aç açıkta. Devletin sağlamış olduğu kaynakları boş boş işlerde kullanmayın. Mesala SÜmer parkın taşlarını değiştirmeye gerek yok. Hı değiştirilecekse de bu zamanda değil. Koronadan dolayı millet perişan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    Keskin indirimli elektirik ne oldu yaz faturalarına bile yansımadı.aidat ve vize parası toplamak icin esnafa indirim düzeni kuruldu
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)
    Taksileri törenle dezenfekte işlemini de ilk defa malatya belediyesi yapıyor bunuda vitrine. Siz ilk önce şehrin genelini yapın cadde sokak çöp kovalarını o zaman ispatlaýın kendinizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Turan (4 yıl önce)
    Mahalleri. Ve çöp kovalarotemizleyi. Ve baskaislere bakın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu kadar tören meraklısı yönetici dünyada varmıdır? Herşeye kurdela, açılış, tören. Bu kadar gösteriş niçin? Bu kadar boş zamanınız var mı? Törenlerde harcayacağınız bu kadar boş zamanınız varsa vatandaşı ziyaret edin, derdini dinleyin, çare olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • rıza (4 yıl önce)
    Ağam bizle eğleniy
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Adamlar aya, marsa gidiyor. Taksi dezenfektan törenide ney anlayamadım. Başka yapılacak bir iş kalmadı galiba?
    0
    0
    Yanıtla