SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Tane Belediye Başkanından Hesap Sorulabilmiş Değil!"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, “Malatya’nın normalleşmesi 4-5 yıl derken muhasebecilerin normalleşmesini 5 aya sığdıramazsınız. Mücbir sebep en azından yılsonuna kadar uzatılmalıdır.” dedi

Ağbaba, "Seçimden önce söylenenler seçimden sonra tutmuyor. ÖTV’nin tarihimizde olmadığı kadar arttı. İktidar, seçim kampanyası döneminde bir tarafta PKK bir tarafta CHP montaj videoları yaptı. Heybeden başka şeyler çıktı. Hayat pahalılığının biteceği söyleniyordu ama bir hafta yaşadıklarımız ortada" dedi. 

Milletvekili Ağbaba, Malatya’daki temasları kapsamında Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret ederek, gündemi değerlendirdi. 

“MUHASEBECİLERİN NORMALLEŞMESİNİ 4 AYA SIĞDIRAMAZSINIZ”

Milletvekili Ağbaba, "Malatya’nın yeniden ayağa kaldırmak ve toparlanmasını sağlamak için insanları burada tutmak lazım. O insanların kentte kalabilmesi için çeşitli avantajlar sağlanmalıdır. Malatya’nın normalleşmesi 4-5 yıl derken, muhasebecilerin normalleşmesini 4 aya sığdıramazsınız. Deprem 6 Şubat’ta yaşandı, 5 ay sonra “Hayat normalleşsin” diyorsunuz. Bu mümkün değil. Mücbir sebebin hiç olmazsa yılsonuna kadar uzatılması lazım, mecliste bu konuyu gündeme getirdim. Bundan sonrada meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve sendikaların söylediklerini meclis kürsüsünde söyleyeceğim” dedi. 

“HEYBEDEN BAŞKA ŞEYLER ÇIKTI”

Milletvekili Ağbaba, iktidarın seçimden önceki vaatlerinin seçimden sonra gerçekleşmediği gibi üst üste her şeye zam geldiğini kaydederek, "Seçimden önce birçok şey taahhüt ettik. Beş kuruş almadan ev yapacağımızı söyledik ama vatandaşlarımız tercih etmedi. Seçimden önce söylenenler seçimden sonra tutmuyor. ÖTV’nin tarihimizde olmadığı kadar arttı. İktidar bir tarafta PKK bir tarafta CHP montaj videoları yaptı. Heybeden başka şeyler çıktı. Hayat pahalılığının biteceği söyleniyordu ama bir hafta yaşadıklarımız ortada. Söylenenlerle gerçeklerin uyuşmadığını inşallah memleket görüyordur. Yalan ve iftira ortaya çıktı. Seçimden sonra birçok şey konuşulmaz oldu. En düşük emekli aylığı 7 bin 500’de kaldı. Alım gücü düşüyor, ülkenin gerçeği reel olarak fakirleşiyoruz" diye konuştu. 

“HİÇ KİMSE AĞIR HASARLI BİNAYA HAFİF HASAR RAPORU VEREMEZ, BU İNSAFSIZLIKTIR”

Malatya'da depremden sonra yaşanan belirsizliğin devam ettiğini dile getiren Ağbaba, "Binalara önce ağır hasar verildi. İnsanlar, depreminde şokuyla evdeki kapı, pencere, klozet, musluk, banyo ve mutfak dolabını 15 bin lira ila 50 bin liraya kadar sattılar. Sonra orta ve hafif hasar denildi. O insanlar sattığı malzemeleri almak için 500 bin lira vermek zorunda. Hiç kimse ağır hasarlı binaya hafif hasar raporu veremez, bu insafsızlıktır. Ağırsa ağır, ortaysa orta, hafif ise hafif. Ağır hasara insanları sokmak tabuta koymak gibi bir şeydir. Malatya’da büyük bir belirsizlik var. Malatya, dışarıda ne mesaj verilirse öyle algılanıyor.  Malatya, “Ölülerimizi iyi gömüyoruz”, “Azmışlar” ile gündeme geldi. Kimse kendine suç bulmadı. Bu memlekette cezasızlık kültürü hakim olduğu sürece çok deprem yaşarsak, enkaz altında kalmaya devam ederiz. Bir tane belediye başkanından hesap sorulabilmiş değil. Bostanbaşı’nı kim imara açtı ve bu kadar kat yüksekliği verdi? O binalar toprağa gömüldü ama belediye başkanına hesap sorulmadı. Hesap sorulmazsa Malatya daha çok enkaz altında kalır" ifadelerine yer verdi. 

“MÜCBİR SEBEP HALİNİN ERTELENMESİNİ İSTİYORUZ.”

Malatya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Sekreteri Erhan Korkmaz ise "Deprem nedeniyle birçok mali müşavir ve muhasebecinin işyerinin ya yıkıldığını ya da ağır hasar gördüğünü ifade ederek, “Çok zor bir meslek yapıyoruz. Muhasebeci ve mali müşavirlerin ofisleri şehir merkezindeydi. Depremde şehir merkezindeki ofisler çok ağır hasar aldı, yıkıldı, girilemez halde. Biz bir bürodan başka bir büroya taşındığımız zaman bile bir kamyon defter, evrak, belge çıkar. İnsanlar bilgisayarlarını, teknik olarak alması gerektiğini defter ve belgelerini alamadan işyerlerini bırakmak zorunda kaldılar. OHAL ilan edildi, sonra mücbir sebep geldiğimiz nokrada mücbir sebep 31 Temmuz’da sona erecek. Hala insanlar ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bunun üstüne büyük bir problem daha geldi; zayi belgeleriyle ilgili çok ciddi sorunlar var. Mücbir sebep halinin ertelenmesini istiyoruz. Olay çok büyük, normalleşmeye çalışıyoruz ama evrak tamamlamaya geldiğinde olmuyor. En az 24 ay ertelenmelidir. Yapılabilir bir durumu yok. Malatya’da 200’e yakın mali müşavirin ofisi ya yıkıldı ya da kullanılamaz halde. Ana talebimiz mücbir sebebin her şartta ertelenmesidir” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • çavuşoğlu (9 ay önce)
    Belediye mi kalmış hizmet mi kalmış?inönü mahallesinden geçen otobüs yok,eminim bir çok yerde yoktur.İlaçlama aracı geçiyor su sıkıyor diye sinekler peşinde uçuyor ölmüyor.İş yerlerinde suyun tonu 36,5lira olmuş.Düzen kalmamış heryerde satıcılar kebapçılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KadirT (9 ay önce)
    Gürkan Başkan elinden gelenin fazlasını yapmıştır
    %10
    %90
    Yanıtla
  • MALATYALI MÜCADELE (9 ay önce)
    en medyatik olanlar selo oso memo üçüde lüks araçlar lüks bel binaları ordu çalısanları ile gezmelerde. digerlerinin isimlerini dahi bilmeyiz neler yapıyorlar kim bilir :) ben malatya baskanlarının hiç birine hakkımı helal etmiyorum bu sehre hizmet degil külfet ettiler. yıl olmus 2023 4. kat evime su çıkmıyor. yatırım yapacagız dediler her yeri delik deşil ettiler yollar yapboz gibi herşeyi geçtim her sene kazdıkları yollara bir fiber kablo döşeyipte gençlere hızlı internet getirmediler. yazıklar olsun diyorum elbet bunların bir hesabı olacaktır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (9 ay önce)
    sayın vekilim aylardır internet hizmeti alamıyoruz telekom depremi bahane ederek hiç bir iş yapmıyor tas kayıp telekomda çürümüş bir kurum esnaf olarak çok perişanız lütfen bu konuyla alakalı bize yardım edermisiniz
    %88
    %12
    Yanıtla
  • İlhan (9 ay önce)
    Sayın Ağbaba,söylediklerinizde haklısınız ancak insanlar "TANE"ile ifade edilemez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • bilgekağan (9 ay önce)
    Hesap mı? hesabı halk sandıkta sorar davul zurna çalan halktanda hayır beklemeyin bu saaten sonra altta galanın canı çıksın memleketimden ve hemşerilerimden soğudum
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Sahipsiz Malatya (9 ay önce)
    Çevrenin modern şehri olma yönünde hızla ilerleyen Elazığa yerleşme kararı aldım bu siyasiler olduğu müddetçe Malatyamız bir arpa boyu ilerlemez.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • demir (9 ay önce)
    çalmak ile çalışmak arasinda iki harften fazla fark var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Huzur (9 ay önce)
    Sayın ağbaba, vallahi emeğine yazık, son seçimler memnuniyeti gösteriyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Metestas (9 ay önce)
    Hesap sorulmayacak aksine yine aday gösterilecek bu afganmalatyalilar yine seçecek selam ve dua ile
    %80
    %20
    Yanıtla