Sigara Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 19 Mayıs 2008 tarihinden beri sigarayı bırakanların sayısında artış olduğu belirtildi.
Malatya Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Merkezi Sorumlusu Göğüs Hastalıkları Uzmanı Talat Kılıç, merkezlerine sigara bırakmak için başvuranların sayısında artışın olduğunu söyledi. Yasal düzenlemeden sonda sigara bırakma konusunda merkezlerine başvuran vatandaş sayısında artış olduğuna dikkat çeken Talat Kılıç, "Çünkü yasal zorunluluk haline geldiği için kişiler bulundukları kapalı alanlarda, iş yerlerinde içemiyorlar ve kendileri de bırakmaktan zorlandıkları takdirde bize başvuruyorlar dedi.
Sigara Bırakma Merkezi'nin yaklaşık bir yıldan beri faaliyette olduğunu hatırlatan Kılıç, "Buraya başvuran hastalarımızı genel bir sağlık değerlendirmesinden geçiriyoruz. Daha sonra nikotin bağımlılığının durumuna göre gerekirse ilaç tedavisi veriyoruz. Öncelikle psikoterapi çok önemli. Kişiye sigarayı bırakma konusunda psikolojik destek sağlıyoruz. Daha sonra bir takım testler sonucunda nikotin bağımlılığının derecesini tespit ediyoruz. Bu nikotin bağımlılığının derecesine göre de ilaç tedavisi uyguluyoruz" şeklinde konuştu.
Kılıç, sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayanları merkezlerine davet etti.