SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birbirlerine 2 Ay Dayanabildiler' Haberine de Engelleme!..

'Birbirlerine 2 Ay Dayanabildiler' Haberine de Engelleme!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin (MTÜ) rektörü Aysun Bay Karabulut'un, bir süre önce şahsı ve üniversite adına vekalet verdiği, malatyahaber.com aleyhine davalar açtırdığı, daha sonra da yolları ayrılan İstanbul Barosu'na kayıtlı avukatı Devrim Nur Kayabalı, bu yol ayırma ile ilgili olarak malatyahaber.com'da 23 Ocak 2022'de yayınlanan 'Birbirlerine 2 Ay Dayanabildiler' başlıklı haberine, yasaklama getirtti. Rektörün avukatlığını üstlendiği dönemdeki ilginç açıklamaları, fotoğrafları, ziyaretleri nedeniyle de haberlere konu olan avukat, 31 Mart 2022'de İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nden malatyahaber.com'un haberinin de bulunduğu bazı haberler için 'erişim engelleme' kararı aldırdı. Engelleme getirilen haberlerden birinde, televizyonda "Gelinim Olur musun?" adlı yarışmada 'Semra Kaynana' karakteriyle olan çekişmesiyle meşhur olan ve Avukat Devrim Nur Kayabalı'nın müvekkillerinden olduğu bildirilen 'gelin adayı' Sinem Umaş'ın, avukatla ilgili ağır iddia ve suçlamaları yer alıyor.

"BİZLER HAYATTA OLDUĞUMUZ SÜRECE., DEDİ, ANCAK İKİ AY SÜRDÜ!.."
Avukat Devrim Nur Kayabalı'nın, malatyahaber.com'da erişimini engellettiği 23 Ocak 2022 taihli haberinde, 'Rektör olarak başında bulunduğu Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ni (MTÜ), hiçbir resmi görevi olmayan kocası ile birlikte keyfi yönettiği, yasa dışı iş ve işlemlerde bulunduğu, bir kısım personele baskı ve mobbing uyguladığı, yolsuzluk ve usulsüzlükler yaptığı suçlamalarına muhatap olan Aysun Bay Karabulut'un, geçtiğimiz Kasım ayında şahsi ve üniversitenin hukuk işlemleri için İstanbul'dan anlaştığı Avukat Devrim Nur Kayabalı ile yollarının ayrıldığı' duyurulmuştu.

Haberde; MTÜ'nün rektörünün 25 Kasım 2021'de kendisi ve üniversite adına vekalet verdiği, böylece üniversitenin de sözleşmeli avukatı yaptığı, ilk etapta rektörle ilgili aralarında malatyahaber.com'da yayınlana bir haberin de dahil olduğu bazı haberlere, İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki mahkemelerden yasalara uygun olmayan bir şekilde 'erişim engelleme' kararı aldıran Avukat Devrim Nur Kayabalı'yı azlettiği iddiası ile, avukatın kendisinin görevden ayrıldığı yolundaki açıklamalarına yer verilmişti.

Rektörden vekaleti aldığı Kasım 2021'deki açıklamasında, rektörle birlikte İstanbul'daki ofisinde çektirdiği fotoğrafın altına, rektörün haksızlığ uğramış bir Cumhuriyet kadını olduğunu öne sürmüştü. Paylaşımında  "Güçlü, başarılı, her haksız saldırıyı müdafaa etmiş bir kadın... Çok değerli müvekkilem Malatya Turgut Özal ödüllü (!) rektörü Aysun Bay Karabulut'a dik duruşu için müteşekkirim... Ödül aldığın gün yaşadığı haksız saldırılara cevabını hukuk ile verdik, haklı mücadelemizi sürdüreye de devam edeceğiz. (İstanbul'da ilginç ve yasa dışı  bir şekilde aldırdığı erişim engelleme kararını kastediyor). Şunu iyice belirtmek isteriz ki; Bizler hayatta olduğumuz sürece mücadele devam edecektir. Hak hukuk bilmeden hareket edenler, hayatta heşeyin bir bedeli olduğunu da bilmeliler. Veya, öğrenmeliler..." yazan avukatla- rektörün ayrılığı, malatyahaber.com'da "Birbirlerine 2 Ay Dayanabildiler" başlığıyla yayınlanmıştı.

Rektörün avukatlığını aldıktan sonra geldiği Malatya'da,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran'ı ziyaretiyle ilgili sosyal medyasında yaptığı paylaşım ve fotoğrafla, karşı tarafın tepkisini toplayınca süratle kaldırmak zorunda kalan Avukat Devrim Nur Kayabalı'nın, rektörle ilişkisinin sona erdiğinin, malatyahaber.com aleyhine açtığı tazminat davasıyla ilgili mahkeme dosyasına gönderdiği dilekçeyle ortaya çıktığı da erişimi engellenen haberde yer almıştı.

Avukat Kayabalı, davanın görüldüğü Malatya 5. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne gönderdiği ve konusunu 'vekillikten istifa' olarak belirttiği, anlatım bozukları ile dolu 20 Ocak 2021 (!- 2022 yerine 2021 yazmış) tarihli dilekçede, 'Yukarıda dosya numarası verilen dava dosyasında davacı vekilliğinden azil edildiğimden avukat müvekkil ilişkisini devam ettiremeyeceğimden bahisle gördüğüm lüzumüzerine görevimden haklı nedenden istifa ediyorum. Vekillik kaydımın silinmesini ve talep ederim." demişti.

malatyahaber.com, söz konusu avukatın talebi üzerine İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen bu son 'erişim engelleme' kararını, çok tartışılan  ilgili yasa gereği 'hemen' uygulamak zorunda kaldı, habere erişim engellendi.

SEMRA KAYNANANIN GELİN ADAYI FENA SAYDIRMIŞ!..
Bu arada, Avukat Devrim Nur Kayabalı'nın, malatyahaber.com ile birlikte aynı mahkemeden erişim engelleme kararı aldırdığı kentgundemi.com.tr adlı internet sitesinde çıkan haberde, geçtiğimiz yıllarda bir televizyon kanalında yayınlanan ve 'Kaynana Semra' karakteri nedeniyle ilgi ile izlenen "Gelinim Olur musun?" adlı yarışmada, gelin adayı olarak yer alan Sinem Umaş'ın, davaları için vekalet verdiği Devrim Nur Kayabalı ile ilgili çok ciddi ve ağır suçlamalarına yer verilmişti.

Sinem Umaş, kendi sosyal medya hesabından da (intsgram) sabitlediği mesajlarda daha ileri iddialarla adeta aleyhte kampanyaya dönüştürdüğü tepkilerinde, avukatın 'faceapp' uygulaması nedeniyle estetik güzellik kazandırılan artistik fotoğraflarına, "Ya videolarını kopma ya faceapp yapma yüzüne bu nedir ya" notunu düşmesi dikkat çekti. Umaş'ın bu açıklaması, avukatın rektör Aysun Bay Karabulut'la birlikte çektirdiği fotoğrafta da aynı uygulamanın yapılmış olduğunu düşündürdü.

Sinem Umaş, söz konusu avukatın kendisini dolandırdığını, müvekkillerden para alıp dosyalarına bakmadığını, bir tazminat davası için kendisinden para alıp tazminat davasını açadığını ve 107 bin TL'sini aldığını, bu nedenle hakkında savcılığa ve baroya şikayet ettiğini, avukattan men edilene kadar da uğraşacağını iddia ettiği haberde yazılanlar, "Kayabalı ile rektör Aysun Bay Karabulut'u kim ya da kimler buluşturdu?" sorusunu akıllara getirdi.

malatyahaber.com

KAPAK FOTO: MTÜ'nün rektörü Aysun Bay Karabulut'un, Avukat Devrim Nur Kayabalı ile kendisi ve üniversiteyi temsil için anlaşma yaptığı dönemde, avukatın İstanbul'daki bürosunda çektirdiği ve iddiaya göre ‘estetik düzeltmeler’ yapan ‘faceapp’ işleminden geçen fotoğrafları..

GÖRSEL- KUPÜR: Kaynana Semra'nın gelin adayı Sinem Umaş'ın, Aysun Bay Karabulut'un avukatlığını da bir süre yapan Devrim Nur Kayabalı ile ilgili iddia ve suçlamalarının yer aldığı kentgundemi.com.tr  adlı internet sitesinde söz konusu haberin kupürü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • photo shop (2 yıl önce)
    bi de şu shop'lu fotoğrafı paylaşıyorlar :))) gözlerini ağzını mı diyim, kafasının üstünü mü:)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan (2 yıl önce)
    Acı biberde anti-oksidan etkili maddeler var, doğrudur. Ama Hoca anti-stres ile karıştırdı galiba. Agri reseptörlerini etkiler dedi, zaten o kısmı hiç anlamadım. Halkı yanlış yonlendirmeyelim lütfen, yazıktır. Bu sözlere inanıp acı biber tüketen vatandaş olacak. O kadar yan etkisi de varki..her insan acı biber tuketmemeli..bir de bu konu diyetisyenin veya iç hastaliklarinin konusu,, hekim-klinisyen disi biyokimya uzmanları ne alaka.. yazikk
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Üniversite idarenin davalarda avukatlarına bakarsanız hiçbiri Malatya dan değil, sebebi ne olabilir? Malatya da güvenilir avukat mi yok, yoksa hukuksuz işlemler deşifre mi olmasın, yoksa Ankara da yargı ile siyasi bağlantısı olan avukatlar mi amaclanmaktadir, ülkemizin devlet yönetim sistemi bu uygulamalardan dolayı güven kaybetmektedir, olan bilim yuvası kurumlara ve Malatya ya evlatlarına yazık olmaktadır, liyakat mi kaldı, herşey şov, referansin olmadan kimse kapıdan almaz, dersini anlatamazsin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serkan (2 yıl önce)
    diyecegim şudurki keşke inönüde kalsaydık....
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ruba (2 yıl önce)
    Yılın rektörü yılın kanserli kremi,nobel ödülü alan bilim insanlar basında bu kadar haber olmadı,Çünkü rektör ve eşinin skandalları bitmiyor.Kendilerine dokunulmaz gözüyle görüyorlar bakalim nereye kadar.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Kaan (2 yıl önce)
    Daha birçok hukuk dışı uygulamalar var. Sizin dışınızda malatya basını halen nasıl sessiz kalabilir anlamıyorum. Tıp fakultesinde hicbir gelişme yok, devlet hastanesi statüsünde. Söylenecek o kadar çok şey var ki
    %94
    %6
    Yanıtla
  • carlos (2 yıl önce)
    güzelim ülkeyi mahvettiler 20 senede ya.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • 1649147028 (2 yıl önce)carlos isimli kullanıcı yorumuna
    20 yıldır doğru düzgün heykel yapılmadı. Güzelim ülkeye yazık oldu. Hastaneneler, yollar okullar fazlasıyla yapıldı. Güzelim ülkeye yazık oldu.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • reis (2 yıl önce)
    yüksek okul müdürü olmak ne kolaymış yarabbim.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    Netice itibari ile hiçbir inceleme müdahale yok.Aferin bravo tebrikler
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Acar (2 yıl önce)
    Maşallah maşallah aday olsun diğer dönem milletvekilliği için
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    hamdolsun ülkemiz emin ellerde
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Bilim yuvaları hiç bukadar kirlenmemişti,gerçekten mide bulantısı yaratıyor yaşananlar.aile şirketlerinden daha alenen devleti paylara ayırmışlar ki SADECE YAZIK YAZIK YAZIK....
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Ersin baba (2 yıl önce)
    Bu kadar yolsuzluk adam kayırma her türlü pislik dönüyor madem , siz şahıs adınıza bunlardan davacı olabiliyormusunuz ? Sadece merakımdan soruyorum.
    %98
    %2
    Yanıtla