SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Birçoğu da Yabancı Olan Yağmacılar- Hırsızlar Büyük Sorun

Birçoğu da Yabancı Olan Yağmacılar- Hırsızlar Büyük Sorun
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremlerin ardından çok sayıda binanın yıkılmasının yanı sıra birçok sağlam ya da çeşitli derecede hasarlı binalarda da oturan kalmamasının ardından yoğunlaşan yağma ve hırsızlık olayları, depremle ilgili diğer sorunların yanında ciddi bir güvenlik sorunun olduğunu ortaya koydu. Dışarıdan 'hırsızlık' amacıyla gelen grupların yanı sıra kentte polise yapılan çok sayıda ihbarda, şüpheli şahısların önemli bir bölümünün, Suriye uyruklu şahıslar olduğu dikkat çekerken, bu durum halk arasında giderek tırmanan gerginliğin nedeni oldu.

Cumartesi- Pazar günü, Suriye uyruklu şüpheli şahısların Cemal Gürsel, Hacıabdi, Çöşnük, Yakınca, Gündüzbey, Hasan Varol, Şifa, Selçuklu, Tecde, Taştepe Mahalleleri ile birçok cadde ve sokakta işyeri ve evlere yönelik yağma- hırsızlık girişimlerine ilişkin polise yoğun ihbarlar yapılıyor. Yakınca Onbinkonutlar'da, hasarlı konutlara hırsızlık için giren 2 Suriye uyruklu vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. 

İzzetiye Mahallesi Atmalı Sokakta malatyahaber.com'un da bulunduğu binaya  girerek 3. kattaki daire kapısını zorlayan 2 Suriyeli, farkedilince kaçtılar.

Pazar akşam saatlerinde de, ellerinde kesici alet bulunan motosikletli Suriyeli 5-6 kişinin, yağma amaçlı olarak Tandoğan- İzollutepe arasındaki bölgede gezindikleri ihbarı üzerine bölgeye polis sevk edildi.

Yine kamuflaj giysili bir grup yabancı uyruklu şahsın hırsızlık- yağma amaçlı olarak dolaştıkları polise ihbar edildi. Malatya'da 2 gün önce Kığılı Pasajı'nda asker malzemeleri satılan bir işyerinden çok sayıda asker kıyafeti çalınmıştı.

Bunların dışında da çok sayıda yabancı uyruklunun hırsızlık ve yağma amaçlı olarak dolaştıklarına ilişkin vatandaşların sosyal medya hesaplarından duyuruluyor.

DİĞER OLAYLAR VE DIŞARIDAN GELEN HIRSIZLAR!
Bunların yanı sıra, Malatya'ya il dışından da hırsızlık ve yağma amaçlı şahısların geldiği belirtildi.

Pazar günü öğle saatlerinde, Çavuşoğlu Mahallesi'ndeki Ermeni Kilisesi'nden malzeme çalan şahısların 58 plakalı araçla kaçtıkları polise ihbar edildi.

Başharık civarında 31 plakalı bir şüpheli aracın dolaştığı belirtilirken yine hırsızlık şüphelilerinin bulunduğu Renault Kongo marka 06 plakalı gri renkli araç için de polis ekipleri uyarıldı.

Yakınca civarında 42 plakalı bir kamyonun da hırsızlık ve yağma amaçlı olarak dolaştığı yolunda polise ihbar yapıldı.

Eskimalatya'da kendilerini polis olarak tanıtan 23 plakalı Doblo araçla gezen şahıslar konusunda polis ekipleri uyarıldı.

Yine Çöşnük civarında 35 plakalı Totoyo marka otomobilde de şüpheli şahısların bulunduğu ihbarında bulunuldu.

Yine birçok semtte, çoğunluğu Tofaş marka olan plakasız araçlarda şüpheli şahısların bulunduğu yolunda vatandaş ihbarları olduğu öğrenildi.

Göztepe Mahallesi'nde 20 plakalı araçla hırsızlık şüphelilerinin dolaştığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekibi gönderildi.

Çevre Yolu Divan Hastanesi yanında yıkılan binanın enkazından hırsızlık yapan 3 şüpheli Jandarma tarafından yakalandı.

Özsan Sanayi Sitesi'nde bir vatandaşın aracını zorla gasp etmek isteyen hırsızların bulunduğu ihbarı üzerine, bölgeye polis gönderildi.

Salköprü Mahallesi'nde hırsızlık şüphelilerinin bulunduğu değerlendirilen plakasız açık kasa kamyonet, polis ekiplerinin dur ihtarına uymayıp kaçtı.

VATANDAŞ POLİS JANDARMA DEVRİYESİ İSTİYOR
Bu arada, hırsızlık ve yağma olayları ile ilgili ihbarların giderek yoğunlaştığı, birçok sağlam evin de sakinleri tarafından terkedildikleri için sahipsiz kaldığı Malatya'da, vatandaşlar yağmacı ve hırsızlara karşı can ve mal güvenliği için polis, jandarma ve asker devriyelerinin her mahallede görevlendirilmeleri isteniyor.

Mevcut polis ve jandarma ekiplerinin birçoğunun enkaz alanlarında, yardımların tanziminde, genel devriye hizmetlerinde kullanıldığı belirtilirken, birçok mahalle ve semtte güvenlik görevlilerinin görülmediği, çok sayıda sitenin bulunduğu bölgelerin güvenlik açısından boş kaldığını öne süren vatandaşlar, yetkili makamların bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmaları gerektiğini bildiriyorlar.

304 İLAVE SAVCI BÖLGEDE GÖREVLENDİRİLDİ
Adalet Bakanlığı ise, 304 ilave savcının bölgede görevlendirildiğini, hırsızlık ve yağma olaylarında 64 kişinin gözaltına alınarak 57 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Adalet Bakanlığı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgede 304 ilave savcının görevlendirildiğini açıkladı. Bölgeye görevlendirilen ilave personel sayısının bin 275 olarak açıklandığı paylaşımda, adli tıp görevlendirilmeleri için 323, CEKUT Arama Kurtarma timi personel sayısı 326, Adalet Bakanlığı tesislerinde konaklayan depremzede sayısı ise 2 bin 146 olarak açıklandı. Hırsızlık ve yağma olayları hakkında 75 vaka olduğu, 64 kişinin gözaltına alındığı ve 57 kişinin tutuklandığı duyuruldu. Yıkılan binalarla ilgili 134 kişi hakkında işlem yapıldığı, 7 kişinin gözaltına alındığı ve 3 kişinin tutuklandığı açıklandı.

malatyahaber.com- Ankara, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Niye gitsin Suriyeliler. Bu hükümetin başı Suriyelileri göndermeyeceğiz demedi mi? Kaç seçimdir sizden de yüksek oy ile olurunuzu almadı mı? Bir de şikayet ediyorsunuz. Yapmayın allah aşkına. Şimdi de 1. sınıf TC vatandaşı yapıp seçimde oylarını alacak. Yapılanlar gayet normal. Adam göndermeyeceğim dedi. Siz sandıkta onayladınız. Şikayet etmeye hakkınız yok. Hükümet sonuna kadar haklı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Maalesef ki kurunun yanında yaşta yanıyor kardeşim. Suriyenin içini karıştırıp bunları ülkeye alanlar şimdi bizi yönetenler değil mi? Söylüyorsun, biz suriyelilere karşıyız diyorlar ama gidip sandıkta oyu yine bunlara veriyorlar. Beter olsunlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Yetmedi mi bu Suriyelilerin bizlere verdiği zarar bu inat niye gitsinler ülkelerinde ne halleri varsa görsünler niye inatla bunları içimize sokuyorlar
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Deka (1 yıl önce)
    Artık süriyeliler in gitme zamanı gelmedimi yeter artık
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)
    Bu siteye her zaman yazdım aynı lafları yine yazacam.osmanlidan bu yana bu topraklara yapılan en büyük hata bunları içimize sokanlar yaptı.cocuklarimizin geleceğini tehlikede.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Sağlam binalar yıkılmadı çürük olanlar yerle bir oldu sen çocuklarına iyi eğtim kültür din öğretiysen hiç korkma aksiyse eğer tehlike şu zor günde dahi ayrımcılık yapıyorsun hiç mi temiz masum suriyeli yok yağma hırsızlık yapan her kimse Allahında bulsun o binaları yapan da mı suriyeli yapmayın yazık günah
    %24
    %76
    Yanıtla
  • O binaları tabiiki suriyeliler yapmadı.Ama bu depremde su,ekmek çalınmadı.Yakalanan yabancılar! tv,ç.makinası,bulaşık makinası çaldılar.Biliyorsun Bunlar yenmez,içilmez.Bu aziz Millet bunlara kapısını açtı,yedirdi,içirdi,tam 12 sene oldu!senin yazık dediklerinde bu can pazarında bu aziz millete madik atıp yağmaya girdiler.Kendi ülkelerine ,milletine,dinine faydası olmuyanlara yazık diyen sizin gibilerin de bu işin içinde bu saatden sonra vebali var.Bu sizden bir gün çıkacak!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    Hırsızı yağmacıyı şerefsizi savunan yok ALLAH belalarını versin almanyada bit Türk hata yaptımı Türkler böyle dendimi çok zorumuza gidiyor çok üzülüyoruz o nedenle masum temiz suriyelilerin günahını almamayalım diye isterseniz esadın yapamadığını siz yapın
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Almanyanın ihtiyacı olduğu için,Almanya ya çalışmaya gidenlerle ülkesini terk eden sığınmacı olduklarını unutup ekmek yedikleri ülkeye nankörlük yapanı aynı gören pırıl pırıl bir aklın var.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Fuat malçok (1 yıl önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    En yakın zamanda suriyelilerin acil olarak ülkeden çıkarılmaları lazim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Serhat (1 yıl önce)
    Hani binlerce bekçi alımı yapılmış idi,nerdeler acaba
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Gürkan gül (1 yıl önce)
    Yabancı uyruklu demeyin şunlara. Suriyeliler deyin. Esad az bile yapmis bunlara daha beter olsunlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Yapmayın etmeyin bunların ülkeye girmesine izin vermeyin dendikçe, iktidar millete inat ; ülkede serbest dolaşım ve arkasında vatandaşlık verdi. Bu rezilliği ensar lık olarak tarif ettiler. Bizde alkışladık, sesimizi çıkarmadık, yuh olsun bize
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bence bu konuda hükumetten ümidi kesmek lazım gereksiz bir suruyeli inadi var ben kim gönderecem derse oyumu ona verecem
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Şu sisli hava bir dagğılsın, ilk iş bunları göndermek olacak artık lamı cimi yok...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kaplan (1 yıl önce)
    Eğitim araştırma hastanesinin karşısındaki rezidans enkazından, inönü caddesindeki enkazlardan BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ekipleri yeşiltepe deki çöpe enkazlar taşınıyor.bu neyin acelesi? Daha enkaz altında insanlarımız var.Bu delil karartma çabası neden?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Reel (1 yıl önce)
    Bunlar en büyük milli güvenlik sorunu devleti yonetenler aklını başına alsın biran önce bu asalakları gondersin.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    2 ve 3 kişilik guruplar halinde motorsiklet ile yada yürüyerek keşif yapıp gözlerine kestirdikleri yerlerde hırsızlık ve yağma yapıyorlar ... Bunlarin hepsi derhal sinir dışı edilmeli karşı çıkan olursa onların nufuslarina kayıt etsinler evlerine alsın otursunlar
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Drejanli44 (1 yıl önce)
    Yağmacılara "VUR" Emri Gelsin artık..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Gardaş bu hükumet bizi vurur onlara yine karışmaz ben anlamadım bu suriyeli sevdasını
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Mutlaka bir düşman olmadan olmuyormu yabancı olmasa sagcı solcu veya spor takımlarını dahi düşman gören bir milletiz neden niçin nasıl bu hale geldik
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Selahattin Ucuzcu (1 yıl önce)
    Can ve Mal Guvenligi Anayasa ile teminat altindadir. Dolayisi ile bir an once polis ve jandarma sevkiyatinin bolgeye yapilmasi gerekiyor.
    %93
    %7
    Yanıtla