SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birikmiş Vergiler İçin Süre Uzatılmasına Sıcak Bakılmıyor"!.

A- A+ PAYLAŞ

58.Doğu Ve Güneydoğu Anadolu SMMM Odaları Platformu Malatya'da toplandı.

Toplantıya Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve Kurul Üyeleri ile Platforma dahil Adıyaman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ-Bingöl, Gaziantep, Malaya, Mardin-Şırnak, Muş, Şanlıurfa, Van-Ağrı-Hakkari Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanları ve Kurul Üyeleri ile Platform Kurucu başkanı ve Önceki Dönem Malatya SMMMO Başkanı YMM Mustafa Bahadır Altaş ve önceki dönem Malatya SMMMO Başkanı SMMM Nuh Boyraz’ın yanı sıra Deprem bölgesi illerinden Adana SMMMO Başkanı Güney Yılmaz, Hatay SMMMO Başkanı Jale Marufoğlu, İskenderun SMMMO Başkanı İbrahim Kaynar, Kahramanmaraş SMMMO Başkanı Abdullah Kalın konuk olarak katıldılar.

Toplantı için Malatya gelen TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve kurul üyeleri ilk önce Yakınca'da bulunan Mali Müşavirler konteyner iş merkezinde depremden etkilenen ve faaliyetine burada devam etmek zorunda kalan meslek mensupları ile bir araya geldiler. 

Burada konuşan Emre Kartaloğlu “Acılarımız ve sorunlarımız büyük kayıplarımız için üzüntümüz dinmek bilmiyor. Bizler TÜRMOB olarak depremin ilk gününden bugüne kadar sizlerin yanında olmaya çalıştık bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Bulunduğunuz şartlar artında mesleği icra etmenizin ne kadar zor olduğunu biliyor ve görüyoruz. Yakın zamanda sona erecek olan Mücbir sebep halinin devamı için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunuyoruz ” dedi.

Anemon otelde yapılan ve sekreterya görevi Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke tarafından üstlenilen 58.Doğu Ve Güneydoğu Anadolu SMMMO Platformunda TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu “Yakın zamanda sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan girişimlerde üzülerek belirtmek isterim Malatya ve Kahramanmaraş da organize sanayi bölgelerinde alınacak birikmiş vergiler için sürenin uzatılmasına sıcak bakılmıyor. 2024 Yılında uygulanacak olan enflasyon düzeltmesi uygulaması iş dünyasına yeni vergi yükü getirecektir. Biz bu konuda gerekli uyarıları yaptık enflasyon düzeltmesinin geçici vergi dönemlerinde yapılmaması konusundaki taleplerimizi bakanlığa ilettik.” diye konuştu.

Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke “Deprem bölgesinde enflasyondan kaynaklı haksız rekabet sorunları ve çözüm önerileri ile 2023 yılına uygulanarak başlayacak olan enflasyon düzeltme işleminin ekonomiye olumsuz etkilerine dikkat çekerek bu konuda tüm tarafların birlikte hareket etmesi gerektiği vurguladı” dedi.

Toplantının sonunda Türmob tarafından açılan SMMM yeterlilik sınavını başarı ile tamamlayarak Malatya da 2023 Yılında SMMM Ruhsatı almaya hak kazanan meslek mensupları Abdulkerim Karaköse, Cebrail Soysal, Gamze Şentürk Karvar, Hacı Mehmet Yakut, Kaya Yılmaz, Serhat Onur Kaplan, Sibel Toprak, Sinan Akman, Umut Uğraş Gürbüz, Yasemin Algan, Yılmaz Taş, Yusuf Şişman'a ruhsatları TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Genel Sekreteri Yahya Arıkan ve Malatya SMMMO Başkanı Serdar Böke tarafından verildi.

Toplantıya katılım sağlayan konuklara günün anısına plaket takdim edildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erhan (2 ay önce)
    neden süre uzatılmıyor bu esnaf ne yapacak dükkan yok konteynerde ne iş yapacaklar van da deprem olduğunda neden peki 5 yıl tüm vergiler ve sgk prim ödemeleri uzatıldı zaten 4 ilin durumu iyi değil mücbir sebep halinin uzatılması gerek yoksa esnafın durumu iyi değil ve ödeme yapamayacaklar ondan sonrada hesaplarına bloke mi koydursunlar
    %100
    %0
    Yanıtla