SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birileri Belediyede Sefa Sürmüş"

0
Güncellendi - 2019-04-18 01:28:56
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Enver Kiraz, önceki gün yapılan meclis toplantısında Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 778 milyon 257 bin TL tutarındaki borcu için, “Malatya’da halen kanalizasyonu olmayan köyler var. Lağımı açıkta akan, yollarından geçilmeyen mahalleler var. Malatya merkeze bir çivi çakılmamışken açıklanan bu rakamlar gösteriyor ki birileri belediyede sefa sürmüş” dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, önceki gün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, “Belediyeyi 1 katrilyon 778 trilyon 257 milyar borçla devraldık’ açıklamasının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek , ‘Bu kadar para nereye harcanmıştır?” diye sordu.

Vatandaşların su parası, atık su parası, çöp, emlak vergisi ve diğer üzerine düşen vergileri ödediğini söyleyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Belediyenin bu kadar geliri varken, Malatya’ya hiç bir şey yapılmamışken, yolları, kanalizasyonu olmayan mahalleleri bulunuyorken açıklanan bu rakamlar, birilerinin belediyede sefa sürdüğünü gösteriyor” dedi.

“Bu kadar büyük borç nereye harcandı?”

“Bu borcu açıklayıp kenara çekilmek olmaz” diyen CHP İl Başkanı Kiraz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Belediyenin şirketleri var. Belediye başkanı çıkıp kalem kalem belediyenin nerelere borcu varsa açıklamalıdır. O kadar büyük bir borç nereye harcanmıştır. Mutlaka açıklanmalıdır. Malatya’ya hizmete harcanmadığını hepimiz biliyoruz. Kişi başı gelen gelirin yanı sıra bu kadar yüksek bir rakam borcumuz var ise kimse kusura bakmasın babalarının çiftliği gibi kullanmışlardır. Vatandaş bugün manava giremiyor, ekmekle soğana muhtaç olmuş, vatandaş bu haldeyken onların ödediği vergilerle birileri belediye de sefa sürmüş.”

İhalesi iptal edilen kiralık araçlarla ilgili de kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Kiraz, “Araç filo kiralamaları neden iptal edildi?  Bu araçlar bugüne kadar nerelerde kullanıldı? Kimin hizmetindeydi? Makam araçları yönetici kademesindeki bazı kişilerin eşlerini çocuklarını gezdirdi mi? Veya kimlerin eşlerini çocuklarını gezdiriyordu?  Bunlar kamuoyuna açıklanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

“Şirketlerin kaynakları nerelere aktarılıyor?”

Belediye şirketlerinin de zarar ettiğini aktaran Kiraz, daha sonra şunları söyledi:

"Bir belediye neden şirket kurar. O şirket kar edip, belediyeye katkı sunsun diye. Zarar ediyorsa kapatılır. Malatya perakende sektörünün yüzde 60- 70’ini kontrol eden Esenlik Şirketi nasıl oluyor da zarar ediyor. Bunu anlamak mümkün değil. Buna rağmen esenlik genel müdürüne ne kadar maaş verdiğin belli değil. Fazladan çalıştırdığın personelin sayısı belli değil. Şirketten nereye kaynak aktarıldığı belli değil.

Geldiğimiz noktada her doğan çocuk borçlu doğuyor. Bu borç hepimizin borcu. Kendi payıma, ailemin payına düşen, CHP’ye inanan güvenen herkes adına bu borçların sebebini soruyorum.”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Ender (5 yıl önce)
    "Malatya merkeze bir çivi çalışmamışken" demek de nedir yav?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Enver Kiraz tipik bir chp lisin işte. Sizin belediye meclis üyeleriniz yok mu? Usulsüz olduğunu düşündüğünüz ihalelerde neden çıkıp itiraz etmediniz ? Medyaya o zaman niye açıklama yapmadınız? chpnin derdi kamu yararı değil ki, hatta destek bile vermişsinizdir yeterki belediye iyice borca batsın size de ak partiye saldırmak için malzeme çıksın. Yoksa kamu malı israf edilmiş sizin umrunuzda mı
    0
    0
    Yanıtla
  • ali hoca (5 yıl önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Akp ye oy verirken sen niye düşünmeden?
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    hiç kura bakmayın yüzde yetmiş oyu verdiniz başkanda hiç bir şey yapamaz kimi karşısına alıp yapabilecek vekillerimi il başkanlarınımı yoksa başkanımı zor işlerr
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bu borcun dökümanı yayınlanmalıdır.esenlik motaş kim ne kadar borç takmış vatandaşın bilmeye hakkı var.yoksa gürkan zan altında kalır.toplam borç açıklama ile bu işler olmaz.milletin gazını alıp bu borcu genele yaymak istiyorlar diye düşünüyorum.malatya bu borcu ödeyemez hatta faizini dahi ödeyemez.tüm türkiye de olduğu gibi malatya da çökmüş durumda iflaz kaçınılmazdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    Acınacak bir haldeyiz. Çevre yollarının neden yapılamadığıni şimdi daha iyi anlıyoruz. Yazık oldu şehrimize ve çocuklarimiza
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya44 (5 yıl önce)
    Bu kadar harcama yapılması ve mahkeme kararıyla bazı amirlerin aklanması ile ilgili sn ahmet çakır açıklama yapacak mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanı Ahmet çakırı ödüllendirip üstüne bide vekil yaptı
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Bu Borç Ahmet Çakır’la Başladı,Hacı Uğur Polat’la Devam Etti.Şimdi Miras Selahattin Gürkan’a Kaldı.Ya Borcu Kabul Edecek.Yada Reddi Miras Davası Açacak.Yada Akp’den İstifa Edip Cehape’ye Geçecek Otomatikmen Borç Cehape Belediyesinin Olacak.Böylece Akp Aklanmış,Paklanmış Olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (5 yıl önce)
    nasıl yemişler ama borç yeni para ile 1milyar 778 milyon.hesap makinasına sığmıyor.Peki bunların hesabı sorulacakmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Madem borç var kimin döneminde nereye ne kadar borçlanılmış açıklanmalı gerçekten tek bir çivi çakılmayan 10 yıldır Güney di kuzey di Çevreyolu olmayan şehir trafiğine çözüm ve denetim sağlayamayan Kişiler nasıl borçlanmış
    0
    0
    Yanıtla
  • abdurrahman (5 yıl önce)
    belediyeler herkesin babasının cifftligi daire müdürlerinin amirlerin memurların çiftliği gibi kendileri yetmiyormuş gibi çoğunun hanımları bile bir kadroda görünüp ise gitmeden maaş aliyo bunu birde sağ parti altında yapiyorlar yazık günah
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (5 yıl önce)
    Başkan gereğini yaparsın artık. Paralar kimin boğazında geçmişse hesabını sormalısın
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (5 yıl önce)
    bu kadar borç olduğu belli nedeni de belli kul hakkı yemişler. allahta kul hakkıyla gelmeyin diyor bu dünyada ciğerini yakarım öbür dünyada da canını yakarım. ciğeri nasıl yakar allah. en sevdiğin karına veya evladına amansız bir hastalık veririr işte o zaman ciğerin yanar. öbür dünyada da cehennemde canın yanar. kim haksız kazanç elde ettiyse bu da kul hakkına girer
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgürrr (5 yıl önce)
    Belediye başkanı Gürkan güve iyorum. Bu borç nerelerde kullanmış açıklanmalı. Yoksa Gürkanın da öncekilerden farkı yok. Demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuba (5 yıl önce)
    Helal olsun açık yürekllikle herkesin konusamadıklarını soylemıs
    0
    0
    Yanıtla