SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin"

A- A+ PAYLAŞ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Malatya merkez ve Doğanşehir ilçesinde depremzedelerle bir araya geldi.

Depremzedelerin sorun ve taleplerini dinleyen Akşener, yetkililerden yürütülen kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına ilişkin bilgi aldı.

“HEDEFİM BİR CANIMIZI DAHA KURTARABİLMEK BİR CANA DAHA UMUT OLABİLMEK”
En çok barınma, ısınma ve ilaç talebi geldiğine dikkati çeken Akşener, bunlardan bir kısmını kendi imkanlarıyla çözmeye çalışacaklarını ancak sorun ve talepleri yetkili mercilere bildireceklerini söyledi.

Akşener; “Hedefim bir canımızı daha kurtarabilmek bir cana daha umut olabilmek. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için.Bugünkü bütün meselemiz birbirimize yardımcı olabilmek. O kadar büyük bir güç ki, bu milletin birbirine olan bağlılığı" ifadelerini kullandı.

Akşener, Doğanşehir’de önce AFAD ekiplerini ziyaret etti, “Kolay gelsin, işiniz zor, Allah yardımcınız” olsun dedi.

Akşener’in dinlediği bir depremzede; “Organize sıkıntısı var. Artı yakacak, yiyecek şu anda çok soğuk oluyor akşamları eksi 24 dereceye düşüyor, çoluk çocuk çok perişan halde” dedi.

Akşener, “Öncelikle Malatya’mız ve Doğanşehir’imize geldik bugün. Deprem olduğu günden itibaren biz İyi Parti olarak kendimizi öncelikle siyasi parti gibi olmaktan çıkarıp, bir büyük sivil toplum örgütü gibi konumlandırdık” diye konuştu.

Bir depremzede ise Akşener ve İyi Parti heyetine; “Başkanım her gelene sesimi duyurmaya çalışıyorum. Yiyecek, içecek bol. Sadece çadıra ihtiyaç var” dedi.

Başka bir yurttaş ise kentte yaşanan ısınma ihtiyacına değinerek, “Elektrik verilmiyor. En azından bir elektrik sobası çalıştırabilsek sönmeden, ısınabiliriz. Demin askerle konuştum ‘Arabalarda yatıyoruz’ diyor. Yazıktır bu insanlar çalışıyor. Askerler gerçekten çok perişan, arabalarda yatıyorlarmış” diye konuştu.

Bir depremzede ise şunları söyledi:

“Şurada AFAD arkadaşlar, liste yapıyor, çadır gelecek diye. Depremin birinci günü yazıldık, daha gelmedi. Ben kavga ede ede aldım, annem ile babama. Ben şehit kardeşiyim. Kardeşimi enkazın altından çıkardım. Babamı köyden getirdim. Zorla aldık çadırı.”

Bölgede kısa bir konuşma yapan Akşener, şunları söyledi:

“Derdimiz şu: Birimiz hepimiz için, hepimiz birimiz için. Tek bir kişinin bile derdine çare olabilirsek, ne mutlu bize. Dolayısıyla bugünkü bütün meselemiz birbirimize yardımcı olabilmek. Bizim görevimiz de şu: Diyelim hanımefendi yardım etmek istiyor, burada yardıma ihtiyacı olan var biz de bu ikisini yan yana getiriyoruz. O kadar büyük bir güç ki, bu milletin birbirine olan bağlılığı. Elbette eksiğimiz, gediğimiz olacak. Bunları da birbirimizle tamamlayacağız. Ben, buranın bütün ihtiyaçlarıyla ilgili hem resmi makamlara hem bizim kendi imkanlarımız içerisinde, yardım edenler oluyor ya bize, onlardan buraya ulaştırmak açısından sizlere bu konuda yardımcı olmaya çalışacağız. Mesela ilaç eksiği çok, bebek ilaç eksiği çok, her yerde rastlıyoruz buna. Vitamin, ateş düşürücü. Bunları bildireceğiz.”

Bu arada, il merkezindeki Turgut Temelli Caddesi'ndeki incelemeleri sırasında, devletin ilk andan itibaren yanlarında olduğunu belirteren bir şahıs Akşener'e tepki gösterdi.

AA- yenicaggazetesi.com- iha- halktv.com.tr

FOTO: Akşener'e tepki gösteren şahıs

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Başta Gürkan, Çınar,Gider, belediye encumenlerini tamamı ve eskiye doğru imara açıp 15 kata izin verenler yargılanmasını sürece bu iş çözülmez!!!! Bu kişiler yargilanirsa ondan sonra müteahhitleri ve yapı denetim ileri zaten yargılayacak siniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gazi (1 yıl önce)
    Adam tepki gostermede haklı bostan başını imara açan Meral aksener imarlara imza atan belediye imar müdürü Meral Akşener adam neden tepki gostermesin
    %73
    %27
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Bunun gibiler her zaman praovakatörlük için fırsat kollarlar.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    ben bunu şire pazarı provakatöründen bekliyordum ama bu şahıs kendini vazifelendirmiş.Aslında bunun durumu araştırılmalı.Depremzede mi yoksa partili bir provakatör mü?Muhalefete tepki gösteren her işin yolunda olduğunu söyleyen partili tiplerin sıcak evlerinde oturup yardım malzemelerini partililikleri nedeniyle rahatça temin eden tipler olduğunu söyleyebilirim.Yoksa niye millet ortada kalırken, açıkta iken böyleleri tepki göstersin.Muhalefet partilerinin yöneticileri bu tipleri araştırmalı.Mesela ben merak ettim kim bu fotograftaki şahıs.
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Rahmetli avukat Hayrettin Abacı yıllarca yerel televizyonlarda Malatyalılara tecde ve Bostanbasini imara açmayın buralar tarım alanı,Malatya'nın oksijen deposu ,depreme dayanıklı zemin değil diye anlattı adeta bizlere yalvardı son programa bağlandığında Ankara'da idi bizi dinlemediniz yeşil malatyayi bitiriyorsunuz hiç olmazsa 6 kat üzeri inşaata izin vermeyiniz demişti nur içinde yatasin hayrettin abi maalesef gözünü para hırsı bürümüş insanlar güzelim Malatyamizi hayalet şehre dönüştürdüler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyada çok cahil bir kitle var dünya da benzeri olmayan sesi çıkan çok nadir insan var çünkü şehir hasut bir şehir değer ve vizyoner insana değer vermiyor onu yok ediyor sürü psikolojisi var ne yapılsa alkış çalan sonuç da bu
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Malatyam isimli kullanıcı yorumuna
    Muhteşem özetlenmiştir aynı sözü zamanın da Seyit Battalgazi da giderken demiş bu şehir den benden gittim kurtuldum bu cahil zümre den
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Yetmez ama EVET!... her oy veren vebal altındadır.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • thr (1 yıl önce)
    Bunlarda oy peşinde, provakatörleri iş başında... birini al vur ötekine... sıkıyorsa bir geceyi depremzedelerle çadırda geçirsindi meral hanımefendi... altılı çeteyi de çadırına alsın... hemen ankaraya sıcak yuvalarına topukladılar...
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Avşar bey (1 yıl önce)
    24 ocakta ne yaptınız ki şimdide ne yapacaksınız yazık ettiniz Malatya ya siz ve partinizin vekilleri. Yazık bir kaç gün önce açıkladığınız vizyon projelerinin içinde depremle ilgili hiç bir şey yok İstifa etmekte bir erdemdir beceriksizliği kabullenmekte bir erdemdir
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Hadi muhalefetin projesinde yok tamam kabul, fakat 20 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin deprem ile ilgili 1 tane icraati yada söylemi var mı acaba?
    %72
    %28
    Yanıtla
  • İsmail (1 yıl önce)
    Ayak bağı olmayın başka ihsan istemeyiz muhalefet değil ülke düşmanları sanki artık olan oldu geriye dönüş yok gün birlik olma günü evet yaşananlar iyi değil ama artık oldu bitti ölenlere Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun Allah bir daha böyle acılar vermesin bu ülkenin dostu olduğu kadar biliyoruz ki iç düşmanlarimizda çok biz sonuna kadar bu ülkenin en çok sevenleri olacağız ezan dinmesin bayrak inmesin Allah bu ülkeye birahane böyle acılar vermesin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Serdar Karatepe (1 yıl önce)
    Şu muhalefete tepki gösterenler tam klinik vaka. Başına gelenlerin sorumlusu muhalefet mi? Böylesi zihniyet olduğu sürece göçük altında daha çok kalırız.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Öz Kernekli (1 yıl önce)
    Belediyeler kapatılsın! İnsanlar kendi aralarında daha güzel organize oluyorlar.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Semih (1 yıl önce)
    Arastirilsin mutahitler kimlere daire hediye ettiler bulunur mutlaka
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)Semih isimli kullanıcı yorumuna
    Son yirmi yıldaki malum kişiler ve yakınlarının mal varlıkları araştırılsa iyi olur.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyam 44 (1 yıl önce)
    2019da elazığ depreminden so ra belediyeler niye binaları kontrol etmediler imar afı binaları bile kotrol etmediler kotrol etselerdi bugün vefat eden bukadar olmazdı
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Matyalı (1 yıl önce)
    Bostanbaşının katili cemal akın tarım arazilerini imara açıp kendi arazilerine konut yaptirdı sonuç bu binaların soruluları belediyeler......
    %99
    %1
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    peki ağır hasarlı bina sayısı kaç?
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yunus44 (1 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bostanbasının yarısı ağır hasar.
    %97
    %3
    Yanıtla