SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birinci Önceliğimiz Malatya'yı Bir An Önce Ayağa Kaldırmak"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yazıhan ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Törene AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca ve İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, İl Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazıhan Belediye Başkanı ve Adayı Nevzat Öztürk’ün belediye çalışmalarını anlatmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Yazıhan'a kazandırdığı projeler ve hizmetleri için Belediye Başkanı Nevzat Öztürk'e teşekkür etti. “Yazıhan bilir gerçek belediyecilik AK Parti’dir” diyen Er, “Hiçbir ayrım yapmadan hizmet eden, eser üreten, yatırım yapan, sosyal belediyeciliğin öncüsüdür, AK Parti.” ifadelerine yer verdi.

30 yıllık bir belediyecilik tecrübesi olduğunu ve TOKİ’de önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Sami Er, “2008-2011 yılları arasında Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde bulundum. Bu görev süresince Malatya’nın her alanını çok yakından tanıma fırsatı buldum. O dönem bilenler olur, bir hayli kayda değer işler yapmıştık. Açıkçası Malatya’yı avucumun içi gibi biliyorum, dokunmadığımız yer kalmadı. Yazıhan’ın da birçok yerinde, köylerinde, kırsalında çalışmalar oldu. Bir envanter çıkarmıştık il özel idaresi döneminde. Bütün kalemlerden 4-5 kat daha fazla iş üretmiştik. Bu iş üretimini hatırlayanlar vardır, aynı parayla, aynı insan gücüyle, aynı makineyle, aynı ekipmanla her kalemde 4 -5 katı iş üretilmişti. Şimdi de diyorum ki Allah’ın izniyle öyle bir sistem geliştireceğiz ki 10 katına çıkarmayı hedefliyorum. Göreceksiniz inşallah bunu” dedi.

Malatya’nın bir tarım kenti olduğunu ifade eden Er, Yazıhan ve diğer ilçelerde tarımsal birçok projeyi de hayata geçireceklerini söyledi. Malatya’nın 6 Şubat’ta büyük bir yıkım yaşadığına da değinen Er, “Birçok projelerimiz hazır. Ama bizim temel hedefimiz, birinci önceliğimiz Malatya’mızı biran önce ayağa kaldırmak. Bunları yaparken de ilçe belediyeleriyle birlikte koordineli çalışacağız. Bu çalışmaları yaparken de eşit mesafede olacağız herkese.” şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde tüm Malatyalıların başkanı olacağını da sözlerine ekleyen Büyükşehir Başkan Adayı Sami Er, özellikle geçmiş dönemde TOKİ’de aldığı görev ve edindiği tecrübeyle birlikte Malatya’da kalıcı konutlar başta olmak üzere çarşının da biran önce ayağa kaldırılması için gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Kentte 30 rezerv alanının belirlendiğini ve buralara da kalıcı konutların yapılacağını aktaran Er, ileride özellikle kiracı ve dar gelirli vatandaşlar içinde TOKİ aracılığı ile konutların yapılması için çalışacaklarını da ifade etti. Kent merkezinde çarşı projesinin şuanda başladığını belirten Er, 1,5 yıl içerisinde buranın da ayağa kaldırılacağını söyledi.

Önceliklerinin Malatya’yı biran önce küllerinde yeniden doğması ve ayağa kalkması olduğunu dile getiren Başkan Adayı Sami Er, özellikle göçün durması ve giden göçünde tekrar şehre geri dönmesi içinde gayret içerisinde olacaklarını belirtti”

Yazıhan ilçesinde hayata geçirilen Ayçiçek ve Aromatik Bitkiler Yağ Fabrikası, Yaş Meyve ve sebze kurutma tesisi, Yöresel Ürünler Kapalı Pazar alanı, Muhtarlar Konağı ile Belediye Konuk Evi projelerinin açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

AKP il Başkanı Namık Gören, AK Parti Milletvekilleri Bülent Tüfenkçi,  İhsan Koca, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Er, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi ve Cumhur ittifakının ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan AK Parti Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak “ Yazıhan’a yapılan yatırımların ve hizmetlerin Yazıhan’ın gelişimine hız kazanarak devam edebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız, meclis üyelerimiz ve milletvekillerimiz ile birlikte hemşerilerimizin hizmetinizdeyiz.  depremlerin yıktığı Malatya’nın yeninden  imarı ve ihyası için  Cumhur ittifakı olarak her türlü  gayret ve çabayı göstermeyi sürdüreceğiz” dedi

Konuşmasında kadınlara ayrı bir paragraf açan  Ölmeztoprak , “Kadınlarımız el emeği ürünleri hem yetiştirerek hem de satarak ilçe ekonomisine büyük katkı sunuyor. Bu durum Yazıhan ve kent ekonomisine önemli bir katma değer sağlamaktadır. AK Parti olarak bugünde yarında kadınlarımızın yanında durmaya destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

Dilek’te Mahalle Toplantısı
AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, akşam ise Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Örenönü Mahallesi’nde düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Beraberinde AKP’nin Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İlhan Geçit ile burada vatandaşlarla buluşan Er, göreve geldiklerinde yapacakları hizmet ve projelerden bahsetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • kerameti kendinden (2 ay önce)
    oy yok deyip oy veriyor bu halk. bunu anlamak zor.ancak bu kez daha fazla oy yok sozu duyar oldum . buna gore duz mantik kurarsak mevcut parti en az yuzde 60 cikiyor. ne kadar itiraz o kadar oy. tuhafiz cidden
    %100
    %0
    Yanıtla
  • akıllanırız inşallah (2 ay önce)
    akp ye kesinlikle oy yok ..İnşallah akıllanır malatya mesele memleket meselesi parti gözetmeyelim lütfen depremde gece gündüz demeden bizimle en çok ilgilenen veli ağbabaydı ..Alırsa görün bakın depremin yaraları nasıl sarılıyor akp malatyayı çantada keklik görüyor Allah aşkına malatya akp den ne gördü bu güne kadar hep yolsuzluk gördü Öznur çalık bacısı rektör oldu servetini katladı
    %84
    %16
    Yanıtla
  • DOKTOR (2 ay önce)
    SİZLERE OY YOK! Yeşilyurt adayı depremde Malatya yı terk etmiş Yeşiyurtu bilmeyen ve belediyecilikten anlamayan birisi Sami Er ise Malatya dan bi haber Onun için İLK DEFA AĞBABA !! En azından ders alsınlar REİSİMİZDE Malatyada yaşananları görmüş olur ve bizi bir daha böyle kişilere emanet etmez !!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • adnan (2 ay önce)
    Biz ayakta kalmaya çalışıyoruz, siz binaları kaldırınız.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Güzel dersin de toki emlak konut tecrüben var ancak şu bir gerçek 2007 imar pilani nı uygulamaya bu debrem sonu gecmeniz insanlar yerinde dönüşüm yapacak imara baktigim da arsada inşaat alanı yüzde 40 bu da demek 3+1 dairesi olan 2+1 e düşüyor benim binam yıkılmayan saglam binada 5 mt geriye çekiyorsunuz sorduğumda peki bitişik binayı nasıl geriye çekeceksiniz cadde boyu aynı hizada olan binalar nasıl geriye çekilecek yani debrem de evimiz yıkıldı diye ceza mi alıyoruz bir bina önde bir bina geride şehir için iyi bir görüntümü neden büyükşehir de bu imar la ilgili bir ses yok debrem ilerinde yavaş yavaş yerinde dönüşüm başladı malatya halen belirsizlik e devam bizler nasıl evimizi yaptıracağız 750 bin 1 milyonda aşağı ek para isteyen müteahit yok madem öyle emlak konut yapsın tok ki yapsın o da yok allah sonumuzu hayır ede verha yoksa secim yarışı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • yavuz (2 ay önce)
    bre bre zavallılar ne halde malatya adamların altlkarı kuru keyifleri yerinde bi yollara bakın köstebek yuvaları gibi... bi ön ayak olun yolları 1 nisandan sonramı yapacaksınız yazıklar olsun......
    %90
    %10
    Yanıtla
  • ERDAL (2 ay önce)
    Depremden bu yana daha otobus seferleri mahallelere yapılmıyo neyi duzelteceksiniz temelli ünüversite hatti kapali 100 yeri aradim sonuc sifir motos yollarin dar oldugunu buyuk arabalarin giremedigini soyluyor valilik hasarli binalarin oldugunu eger bir tehlike varsa sivil arabalaada kapatilsin malatyali bunlari unutmayacak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ya arkadaş şu 17B yi ne büyüttünüz be! Yüzdefa söylediler o hattın güzergahında hala ağır hasarlılar var, yıkımlar devam ediyor. O hattın yolu tek yön ve daracık körüklü arabayı nasıl soksun Allah aşkına! Bir sürü orta ve ağır hasarlı mahkemelik riskli yapılar var, illa otobüsün üstüne mi devrile onu mu istiyorsunuz. Şuan Çilesiz Fahri Kayahandan Araştırma Üniversiteye otobüsler çalışıyor, sadece güney kuşak yolunu kullanıyor. Şimdilik buna şükür ve elden gelen bu, ne istiyorsunuz motaştan uçursunlar mı otobüsleri anlamadık. Anlamadıysan gene anlatam. Not: Akpli değilim, belediyede çalışmıyorum, oyum Veli Ağbabaya, bizde doğru neyse odur.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nuri (2 ay önce)
    Sayın başkan sizden öncekilerden şehiri ayağa kaldıracaktı.Artık inanmıyoruz.Ne olursa olsun bu sefer ilk kez farklı bir adaya,Veli Ağbabaya oyumu vereceğim.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Bir büyükşehir belediye başkan adayının vaadlerine bak: şahlandıracağız, uçuracağız, vay anam vay. Yahu arkadaş Malatya için projelerin nedir? Travmay Metrobüs hattı düşünüyor musun, çevreyoluna ne yapacaksın, alt geçitleri artıracakmısın, trafik ve park sorunu için ne yapacaksın, kayısıya ve çiftçiye ne hizmet vereceksin, emekliye engellilere işsizlere ne gibi projelerin olacak? Adam çıkmış diyorki uçuracaz
    %84
    %16
    Yanıtla
  • cafer CANBAY (2 ay önce)
    25 Yıldır yapacağınızı yaptınız 30 yıl daha yapamayacaklarınızı yaparsınız.mart seçimi bitsin ekmeğe muhtaç edersiniz iktidra feldiğinizde pir simit 15 kr bir çay on kuruştu varın hesabınızı yapın.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kemal (2 ay önce)
    Birinci önceliğiniz akp malatyayı keklik yerine koymasın kendi öz evladını aday göstersin. adıyamanlı ürolog bir adayı neden dayatıyorsunuz bıktık artık. Oyumuzu kendi öz çocuğumuza Veli Ağbabaya vereceğiz. Yeşilyurtta da akpye asla oy yok, çırmıktımı elin adamına emanet edemem. Her yeri tütünler mazallah
    %88
    %12
    Yanıtla
  • drsn (2 ay önce)
    yazıhanda köyleri B*K götürüyor her yer çöp değil artık çöplük olmuş bu mu belediyecilik
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Rezerv alanına Toki evi yaptırıp müteahhit para kazanacağına, yerine dönüşümün ödemesini artırınız ya da para almak isteyenlere para veriniz ve hak sahipliği çözülsün. Daskı tüm ülkede zorunlu tutunuz. Kaynak parayı da bulmuş olursunuz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    Aynı hamam aynı Tas
    %87
    %13
    Yanıtla
  • ahmet bayram (2 ay önce)
    Sayın Başkan adayı, Sizlerden ricamız, şu yada bu nedenle HAK SAHİPLİĞİ için başvuramamış kişiler için bir kez daha başvuru imkanı açılması ve gitmek zorunda olduğumuz başka şehirlerden,ülkelerden
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Madal (2 ay önce)
    Daha ilk günden kendisini aşiretlerin karşıladığı bir aday kaldırsa kaldırsa aşiret reisini daha da ayağa kaldırır Malatyalı da seyreder
    %92
    %8
    Yanıtla
  • demir (2 ay önce)
    somut proje sunun artık. deyin ki ben falan akademisyenlerle hocalarla STK üye ve başkanlarıyla şu kalkınma planını yaptım. şu maddeler üzerinde mutabık kaldık. şu taahhütleri veriyoruz. gereken maaliyet bütçe şu kadar. Şu kadar yıl içerisinde bu kadar iş yapcağım. Bunları demediğiniz taktirde ben de derim ki siz çocukları şekerle mi kandırıyorsunuz yoksa aklımızla alay mı ediyorsunuz? Somut hiç bir proje yok yıllardır "şöyle şahlandıracağız" böyle uçuracağız," bu vaatler artık köy muhtarı seçimlerinde bile işe yaramıyor. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hakan (2 ay önce)
    Vallaha 20yildir akp dedik öğünleri kıstırdı enfilasyon herşeyde 100de500de bence bukez veli agbaba gelsin
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Bu çalışmalarla deprem den sonra Malatya'ya 1 kuruş faydası olmayan Büyükşehir belediye başkani ile herşey düzelecekmiş giden başkanlar gibi son 20 yılda kendi ve çevresi zengin olan kendi aşiretine ve eş dost unun faydalanacaği bir belediye olacaği çok belirgin değişim şart zihinlerde öncelikler
    %83
    %17
    Yanıtla