SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Birkaç Transferimiz Daha Olacak, Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2018-08-05 04:40:13
A- A+ PAYLAŞ

"MALATYA'YA 1-2 UÇAK DAHA İNDİRECEĞİZ".. Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü Erol Bulut, "Mitchell Donald Malatya'ya geldi. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde Malatya'ya 1-2 uçak daha indireceğiz. Bir kaç transferimiz daha olacak onu bekliyoruz" dedi.

Bulut, Malatya'da yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon, transfer çalışmaları, hedefleri hakkında değerlendirmede bulunarak, kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Medya ile birlikte yeni sezona iyi bir başlangıç yapabilme adına bir araya geldiklerini ifade eden Bulut, "Geçen sezon bizim adımıza çok iyi geçti. İstediğimiz yerin üzerinde ligi tamamladık. 43 puanla 10.sırada yer aldık. Bu sezon istediğimiz hedef tabi ki yine ilk 10'un içerisinde olmak. İnşallah geçen senenin daha da üzerinde bitiririz ve daha fazla puan alma şansını elde ederiz" dedi.

"MALATYA'YA 1-2 UÇAK DAHA İNDİRECEĞİZ"

Bulut, şuana kadar dört transfer yaptıklarını anımsatarak, "Mitchell Donald Malatya'ya geldi. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde Malatya'ya 1-2 uçak daha indireceğiz. Bir kaç transferimiz daha olacak onu bekliyoruz. Transferde herkesin aklına gelen evet biraz geç kalındı mı, o konuda biraz geç kaldık ama bazen yönetimden, bizim kulübümüzden kaynaklı olan sorunlar olmuyor. Bazen futbolcuyla anlaşıyorsunuz menajeri olsun, kulübü olsun, futbolcu olsun son anda vazgeçebiliyor, karar değiştirebiliyorlar. Transfer komitemiz bu konuda gayretli, çalışmalarını yapıyorlar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde inşallah 1-2 futbolcu daha bize katılacak. İstediğimiz başlangıcı da inşallah Göztepe karşısında yapacağız" şeklinde konuştu.

"SAKAT OYUNCULARIMIZ YAVAŞ YAVAŞ ARAMIZA DÖNÜYOR"

Kamp çalışmalarında birkaç futbolcunun sakatlandığını anımsatan Bulut, "Adem, Ahmet Ildiz, Fabien, Ömer, Eren sakatlandı. Ama sevindirici taraf Ömer Şişmanoğlu ve Ahmet Ildiz aramıza katıldılar. Rahman Buğra'da aramıza katılacak. Sakatlarımız yavaş yavaş geri dönüyorlar. Biraz eksiklikleri olacak. Ama önümüzdeki haftalar içerisinde o fizik-kondisyonu, antrenmanları geri kazanacaklardır. Önemli olan Göztepe karşısında sahaya hangi ilk 11 çıkarsa çıksın elimizden gelenin en iyisini yaparak puan veya puanlar almaya çalışacağız" diye konuştu.

"GENELDE 20 SENENİN EN AZ TRANSFER YAPILAN DÖNEMİ"

Bulut, transferle ilgili bütün kulüplerin sıkıntı yaşadığını kaydederek, "Sonuçta her şey dört dörtlük gitmiyor. Bu doğal. Bu sadece burada Malatyaspor'da öyle değil, bütün kulüplerde aynı sıkıntılar var. Ekonomi tarafını konuşacak olursak, kur farkından dolayı zaten bütün kulüpler sıkıntıda. O yüzden bu sene baktığımızda yapılan transferlere, genel anlamda son 20 senenin en az transfer yapılan dönemi. Transferde biraz geç kaldık. Takımın yüzde 90'ının yeni transferlerle birlikte Topuk Yaylası kampında olmasını istemiştim. Bu gerçekleşmedi. O demek değil ki yarı yolda bırakacağız, işimize devam etmeyeceğiz. Elimizdeki mevcut futbolcularla en iyisini yapmaya yine çalışacağız. Kamp dönemleri iyi geçti. Futbolcular gerçekten iyi çalıştı. İstekliydiler ama maalesef birkaç futbolcu sakatlanınca az futbolcuyla antrenmanları gerçekleştirmek zorunda kaldık. Sakatlarımızdan dolayı istediğimiz antrenmanları bazen gerçekleştiremedik" dedi.

Kampta 13 futbolcuyla çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: "Göztepe maçında elimizde 14-15 futbolcumuz olacak. Tabi genç futbolcularda bizimle beraber. Sonuçta sahaya 11 kişi çıkabileceğiz ve yedeklerimizde olacak. Sakat birkaç futbolcumuzdan dolayı kadromuz tam 21 kişiyi doldurmayacak ama gelecek transferlerle ve sakatlanan arkadaşlarımız hızlı bir şekilde gelince orayı doldurmuş olacak. Kadromuz 24-25 kişi olacak.

"ÖNEMLİ İSTEKLERİMİZ YAPILDI"

Bulut, bir gazetecinin, 'Geçen sezon sonunda devam etmek için bazı istekleriniz olmuştu. Bu isteklerinizin hepsi gerçekleşti mi?' sorusuna, "İstekler her zaman bir teknik direktörün oluyor. Ama teknik direktör bunu neden istiyor, çalıştığı takımı daha ileriye götürmek için. Birde diğer tarafı var. Kulübün imkanları var mı, bunu yapabilir mi? Bu da diğer tarafı Sonuçta şuan yapılan benim isteklerim karşılığında evet birkaç şey yapıldı. Önemli olan şeyler yapıldı. Benim için en önemli şeylerden birincisi, antrenman sahalarımızdı. Onların daha düzgün bir hale gelmesi, istediğimiz antrenmanları doğru şekilde gerçekleştirmemiz. Kulübün içerisinde birkaç isteğim oldu, onlarında 1-2 tanesi yapıldı. Yavaş yavaş yönetim imkanlar doğrultusunda bunları yapmaya çalışıyor. O şekilde ilerliyoruz" cevabını verdi.

"GENÇ ARKADAŞLARIMIZIN KİRALIK VERİLİP, KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ GEREKİYOR"

Genç oyunculara büyük önem verdiğini dile getiren Bulut, "Geçen sezon altyapıdan hemen hemen her hafta 3-4 arkadaşımızı alıp, bizimle antrenmanlara çıkarttım. Altyapımızda o konuda iyi çalışmalar yapıyorlar. Bu senede birkaç iyi genci aramıza kattılar. Altyapıdan 6 oyuncuyu antrenmanımıza kattık. Arkadaşları hazır halde görmekten mutlu oldum. Genç arkadaşlarımız antrenmanda hiç sırıtmadı. İnşallah bu şekilde devam ederler ve Malatyaspor'a katkı sağlarlar. Tabi genç arkadaşlara baktığımızda şuan bizim takım içerisinde oynayarak sürekli bize katkı sağlayabilecekler mi, o tabi hemen zor. Hemen A takıma çıkıp biraz performans göstermek zor. Onları zaman zaman aramıza katıp, kazanmaya çalışacağız. Geçen sezon Hüseyin, İsmail sürekli bizimle oldu. Onları belirli bir noktaya getirdik. O gelişimi sağladılar. Ama onların daha iyi konuma gelebilmesi için kiralık verilip, daha iyi bir ligde kendilerini göstermeleri gerekiyor. U21 Ligi'nden daha iyi bir ligde sürekli top oynayarak, daha iyi konuma gelmeleri gerekiyor. Ondan sonraki yıllarda Malatyaspor'a katkı sağlayacaklardır. Ama bizim bunları kiralık verip, hiç görmeyelim şeklinde değil, gelişimlerini takip etmeliyiz. Bu anlamda da hocalarımız altyapıda iyi çalışmalar yapıyor. İyi olan arkadaşlarımızı da aramıza katıp, onları geliştirip, o şekilde yol alacağız. Sonuçta bunun her sene yapıldığı gibi yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Her sene fiyatlar yükseliyor. Her zaman milyon dolarlar harcayıp, futbolcular transfer etmektense, altyapıyı biraz daha geliştirip, o genç arkadaşlarımıza şans vererek, onları kazanmak gerekiyor. Ama bu bir anda olacak bir şey değil. Bu sonuçta biraz zaman alacak" şeklinde konuştu.

"ŞUAN O SEVİYEDE DEĞİLİZ"

Bulut, bir gazetecinin 'Altyapıyı gençleştirme çalışmaları sizin tasarrufunuzda mı gelişti yoksa yönetim mi böyle bir karar mı aldı?' sorusuna, "Ben yönetimle konuştum. Benim düşüncem zaten 20-21 yaşındaki bir futbolcu U21 Ligi'nde oynadığında geç kalmıştır. Çünkü o yaşa gelen bir futbolcu A takımın içerisinde olmalı. O yüzden ben U15, U17, U19 projesini yönetime sundum. Oradan başlayarak kısa dönemde üç sene içerisinde elde edebileceğimiz bir başarı olacaktır. Bunu yapabilmek için ortamında ona göre olması lazım. Tesisin ona uyumlu olması gerekiyor. Bunlar yapılamayacak şeyler değil. Önümüzdeki yıllarda Malatyaspor'da bunlar rahatlıkla gerçekleşebilecek şeyler. Tabi şuan o seviyede değiliz" şeklinde cevap verdi.

"GÖZTEPE MAÇINDA DİRİ BİR YENİ MALATYASPOR GÖRECEKSİNİZ"

Bulut, Göztepe maçında diri bir Yeni Malatyaspor’u herkesin göreceğini belirterek, "Şuana kadar gelen futbolcular aramaza evet benim istediğim, transfer komitesi ile birlikte karar verdiğimiz transferler. O doğrultuda devam ediyor. Fikstür, sonuçta 17 takımla oynamak zorundasınız. Büyük takımlarla ilk hafta oynamak avantajda olabilir, dezavantajda olabilir. Ama ben dezavantaj olarak görmüyorum. Sonuçta bu maçlar oynanacak, ne olursa olsun. Bizim tek dezavantajımız ne olabilir, tam kadro olarak çalışıp hazırlanmamak, dezavantajımız o olabilir. Ama söylediğim gibi; Göztepe maçında diri bir Yeni Malatyaspor’u herkes görecektir" dedi.

"BEN SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM"

Bulut, ne olursa olsun sezon sonuna kadar takımın başında olacağını belirterek, "Ben her zaman sözümün arkasında durmaya çalışan bir kişiyim. Bu sadece hocalık döneminde değil ,futbolculuk dönemimde de öyleydim. Bu sene yine aynı şeyleri konuşabilirim. Söylediğim lafların arkasındayım. Bu senede aynı şekilde gerçekleşecek, ne olursa olsun sezon sonuna kadar buradayım. Gelecek yeni transferlerle birlikte birkaç hafta içerisinde iyi bir takım, iyi bir Yeni Malatyaspor'u herkes görecek. Evet, biraz zaman alacak. Yeni gelecek arkadaşların biraz antrenman eksikliği, adaptasyon süreci olacaktır. Onu atlattığımızda daha iyi ve hücumcu bir takım olacağımıza söz verebilirim" ifadelerini kullandı.

"ONUN ADINA DOĞRU BİR KARAR"

Erol Bulut, uğradığı ırkçılık ve baskı yüzünden Almanya Milli Futbol Takımı'nı bıraktığını açıklayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in verdiği karara ilişkin, "Özil'in verdiği karara saygı duymamız gerekiyor. Onun adına doğru bir karar" yorumunda bulundu.

Bulut, Mesut Özil'in Alman Milli Takımı'nı bırakmasına ilişkin kendisine yöneltilen soruya, "Fazla o konulara girmeye gerek yok. Sonuçta Mesut Özil, dünya yıldızı bir futbolcu. Zamanında Alman Milli Takımı'ndan teklif geldi ve orayı tercih etti. Orada elinden geleni yaptı. Müthiş işler yaptı. Ama yaşadığı o durumla ilgili bir karar vermesi gerekiyordu. O da kendi adına bir karar verdi. Ona saygı duymak gerekiyor. Politik konuya fazla girmek istemiyorum bizim işimiz futbol. Futbolda kalalım ama Özil'in verdiği karara saygı duymamız gerekiyor. Onun adına doğru bir karar" cevabını verdi.

Bulut, 'Siz Almanya'da böyle bir durumla karşılaştınız mı?' sorusuna ise "Zaman zaman karşıt görüşlerle karşılaşabiliyorsunuz. Ama bu şekilde Özil'in yaşadıkları gibi hiçbir zaman benim dönemimde olmadı. İki ülke arasındaki sıkıntılardan dolayı maalesef oraya kadar bu olay getirildi. İnşallah zamanla düzelir" şeklinde cevap verdi.

"GEÇEN SEZON HER TAKIM BİZE KARŞI ZORLANDI"

Bulut, yeni sezondaki sistemleriyle ilgili, "Biz geçen sene iyi futbol oynadık. Ben, çok defansif bir futbol oynadığımızı düşünmüyorum. Evet, kompakt oynadık. Geçen sezon ligin en kompakt takımı Yeni Malatyaspor idi. Forvet ile defans arasındaki mesafe 30.2 metre. Biz bunu kısa sürede kazandık. Bütün rakipler bize karşı zorlandı. Her rakibi zorladık. Büyük takımından tutun diğer takımlara kadar. Her maçımızda en az 7-8 gol pozisyonuna giren bir Malatyaspor vardı. Sonuçta iyi değerlendiremedik, bunları sonuçlandıramadık o eksikliğimiz oldu. Onların yarısını değerlendirmiş olsaydık, Malatyaspor şuan bambaşka bir yerde olacaktı. Kaybettiğimiz puanları göz önünde bulundurursak, nasıl puanlar kaybettik her şey ortaya çıkmış olur" değerlendirmesinde bulundu.

"VAR SİSTEMİ GEÇEN SEZON OLSA 50 PUANIN ÜZERİNDE OLURDUK"

2018 FIFA Dünya Kupası'nın ardından 2018-2019 Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu ile birlikte Türkiye'de de resmen uygulamaya başlanacak Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Bulut, şunları söyledi: "Video Yardımcı Hakem (VAR) Sistemiyle bu sene daha adaletli bir sistem olacağını düşünüyorum. Geçen sezon Akhisarspor deplasmanında verilmeyen penaltımız, Konyaspor ile iç sahada oynadığımız karşılaşmada verilmeyen golümüz oldu. Onlar bu sene olmayacaktır inşallah. Hanemize puanlar yazdırmış olacağız, tabi diğer takımlar içinde aynı şekilde olacak. Ama ben Malatyaspor adına konuşursam, o sistem geçen sezon olsaydı biz 50 puanın üzerinde olurduk."

Bulut, Bursaspor'dan ayrılan forvet oyuncusu Sercan Yıldırım ve Tarık Çamdal'ın gündemlerinde olmadığını da ifade etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • KERNEKLİALİ (6 yıl önce)
    Ömer şişmanoğlu,abdulsamed ve hüseyin transferleriyle kombine rekorları bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni de hiç dinleyen Yok..Yönetim beceremedi gene.,senin istediğin Ronaldo,messi ve Neymarı transfer edemediler.Beceriksizler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Miktat Canbay (6 yıl önce)
    Geçen sene düşmedi bu sene çok zor geçecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca bu sene düşecek de hazirlik maçini izledim takım hazir değil kadro çok yetersizz
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZCAN GÖKAY (6 yıl önce)
    Erol hoca adamsın adam
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (6 yıl önce)
    Malatya süper transfer yaptı Guilherme Malaytasporda her hangi bir uyumsuzluk sorun yaşamasa büyük transfer yapıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Hoca bu yönetime kaldiysa isin daha cok beklersin
    0
    0
    Yanıtla
  • Gelen 5 oyuncuyu,hangi yönetim getirdi.?
    0
    0
    Yanıtla