SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Biz de Mağduruz' Pankartı Yazdırdılar Ama..

'Biz de Mağduruz' Pankartı Yazdırdılar Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Söğütlü Cami'nin iki asra yakın bulunduğu yerden 'yürütülmesi' ve sonunda eski belediye binasının bulunduğu kent meydanına inşa edilmesinin baş sorumlusu olan, 'Kuyumcular Adası' işyeri esnaflarından bir bölümünün, planlanan 2 blokun yapımının iptali nedeniyle mağdur olduklarına ilişkin, caminin temel atma törenine katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a 'pankartla' ulaşma çabalarına izin verilmediği iddia edildi.

Malatya'nın yeniden imarıyla ilgili projenin müteahhidi olan Emlak Konut'un 'rantı önceleyen' anlayışı nedeniyle vakıf malı olan iki asırlık yerinden edilen Söğütlü Cami'nin yeni yeri ile ilgili tartışmalar devam ederken, bölgede 'Kuyumcular Adası' denilen, bu camiyle Atatürk (Kışla) Caddesi arasında bulunan bölümün kaldırılarak meydana katılması bekleniyordu. Ancak, Kuyumcu lobisinin baskıları ve etkileriyle, bu olmadığı gibi, Söğütlü Cami yıktırılarak, Kuyumcular Adası bölümü çift sıralı 6 bloklu bir kompleks olarak ortaya çıkmıştı. 

Caminin yerinden edilmesine halktan tepki gelince, Soykan Meydanı'na doğru son 2 blok iptal edilerek, caminin buraya inşa edilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, Yeni Cami'ye, eskisinden 50 metre daha yakın olan bu yeni yerle ilgili de tepkiler meydana gelince, caminin eski belediye binasının bulunduğu meydana inşa edilmesine karar verilmiş, bu arada cami için seçilen 2 blokun yerin ise Soykan Meydanına bağlı olarak düzenlenmesi uygun görülmüştü.

İki blokun projeden çıkarılmasıyla buradaki 60 işyerinin de iptal olmasına tepkili olan bir grup esnaf, Söğütlü Cami'nin temel atma töreni için gelen bakan Kurum'a tepkilerini iletmek üzere hazırladıkları “Sayın bakanımız hoş geldiniz kuyumcular Çarşısının 2 blok-60 adet tapulu dükkanlarımızı yapmadılar mülklerimizi ellerimizden aldılar. Mağduruz!!!”  yazılı pankartla, temel atılacak alana gelmelerine izin verilmediği bildirildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız