SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz İlhamı Reisimizden Aldık"

0
Güncellendi - 2019-03-08 01:47:21
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliği dedik ve hizmetlerimizi bu beş temel ilke üzerinden yürüttük ve Battalgazi'mizi mazisine layık istikbale hazırladık. İnşallah 31 Mart'ta da Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da düzenlediği miting öncesinde konuşan Gürkan, 31 Mart'ta Malatya'nın bir destan yazacağını ifade etti.

'Allah'ınıza kurban Malatya, iyi ki varsınız hemşerilerim' sözleriyle miting alanını dolduran Malatyalıları selamlayan Gürkan, "İşte Malatya burası. Medeniyetin başladığı yerin adıdır Malatya. Malatya, insanlık tarihinde ilk yerleşik hayatın yaşandığı yerdir. Malatya, Anadolu'yu anayurt yapan destan şehrinin adıdır. Malatya, Battalgazi'nin diyarıdır. Malatya, Danişmend Gazi'nin diyarıdır. Bu diyar, seçkin, himmetli insanların yaşadığı diyarıdır" diye konuştu.

Gürkan, Malatya'nın Beydağı gibi reisinin arkasında durduğunu ifade ederek, "Dünde durdu, bugünde duruyor, yarında dimdik duracak. İşte meydan işte Malatyalılar" dedi.

31 Mart'ta önemli bir seçime gideceklerini kaydeden Gürkan, "Biz ilhamı reisimizden aldık. 1994'te İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğunda İstanbul çukur, çamur ve her tarafı kıyıları işgal edilmiş, havası ve denizi kirletilmiş, yolları berbat ve çöp yığınlarıyla doluydu. Borç bataklığına batmış bir İstanbul vardı. Ama reis oraya geldi, sihirli bir el değmiş gibi çöp yığınları, çukurlar, çamurların yerini pırıl pırıl, çağdaş ve modern bir şehir aldı. Berrak akan sular, şehirdeki insanlara hayat veren suya kavuştu. Deniz kıyıları tertemiz oldu" şeklinde konuştu.

2004 yılında 'durmak yok, yola devam' dediklerini anlatan Gürkan şunları söyledi:

"Belediye hizmeti gönül işidir, samimiyet dedik. 2004'teki altyapıyla, üst yapıyla, çağdaş ve modern bir belediyeciliği 2009'da marka ve kimlikli şehirler unvanıyla şehirlerin değer üretmesi, 2014'te ise beş temel ilke üzerinde belediyecilik hizmetlerini yürüttük. Katılımcı, sosyal, kültürel, çevrenin korunması ve hizmet belediyeciliği dedik ve hizmetlerimizi bu beş temel ilke üzerinden yürüttük ve Battalgazi'mizi mazisine layık istikbale hazırladık. İnşallah 31 Mart'ta da Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlayacağız."

"KİMSE BİZİ PARAŞÜTLE BİR YERE BIRAKMADI"

Bu arada, Hanımınçiftliği 100.Yıl Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerini Battalgazi Belediyesi'nde misafir eden Gürkan, daha sonra Fatih Anadolu Lisesi'ne öğrenim gören gençlerle bir söyleşi gerçekleştirdi.

Hanımınçiftliği 100.Yıl Ortaokulu 5.sınıf öğrencilerine bazı nasihatlerde bulunan Gürkan, Fatih Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle hem tecrübelerini paylaştı hem de başarıya giden yolda neler yapmaları gerektiğini anlattı.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, 15 yıldır belediye başkanlığı yaptığını kaydederek, yeni dönemde de Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

Yöneticilikte hırs duygusu içerisinde olunmaması gerektiğine dikkat çeken Gürkan, "Yöneticilik, hizmet anlayışıyla talep edildiği zaman bir anlam ifade eder. Aksi takdirde de nefsi tatmin ederek insanlara tahakküm edeyim duygusuyla hareket ederseniz orada bir başarı elde etme şansınız yok. Tarih böyle bir başarıyı kaydetmemiştir. Nefis ve hırslarıyla hareket edenler, hırs ve nefislerine mağlup olmuşlardır. Hırsla hareket eden zararla kalkar. Onun için bizim pusulamız; amaç için her yolu mubah gören, nefsin egemenliğine dayalı, hırs duygusu olmayacak. Çalışmanın, gayret etmenin, adil ve adaletli olmanın, herkesi eşit tutmanın, herkese eşit şekilde yaklaşmanın, şeffaf bir anlayış içerisinde azim duygusu içerisinde hareket edeceğiz. Dolayısıyla bizler insanı önemsiyoruz" diye konuştu.

Gürkan, çıktıkları yolu iyi bilip, azimlerinden dönmeyeceklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, insanı yaşatacağız ki devlet yaşasın. İnsanı yaşatırken de bir bütün olarak yaşatacağız. Onların bir tarafını eksik bıraktığımız zaman toplumda huzursuzluklar olur. Okuduğunuz kitaplar hangi düşünce ekseni içerisinde olursa olsun bütün kitapları okuyun. Okumaya gayret edin, tek boyutlu yetişmeyin. geniş bir açıyla bakacaksınız."

Öğrencilere bir takım tavsiyelerde de bulunan Gürkan, şunları kaydetti: "Bu sıraları çok ama çok iyi değerlendirin. Yarın ülkemizin, şehrimizin geleceğini şekillendirecek siz çocuklarımızın bu sıralarda iyi yetişmesi, geleceğe bilgiyle donanmış olmalarını hem sizler hem de ülkemiz açısından önemli buluyoruz. Dolayısıyla sizler kendinizi küçük görmeyin ama büyükte görmeyin. Çalışın ve gayret edin. Her öğrendiğiniz bilgi önemlidir. 'Ben bunu öğrendim, bana ne faydası olacak?' diyebilirsiniz. Öğrenmemeye direnmeniz, Cenabı Allah'ın size sunmuş olduğu yol haritasının önüne kendi elinizle engel koymanız anlamına gelir ama siz onu öğrenirseniz Cenabı Allah size başka şeylerde öğretir, önünüzdeki engelleri de kaldırır. Bir bakarsınız ki memlekete hizmet etme noktasında bir yerlere gelmişsiniz. Biz geldiğimiz yere tırnaklarımızla geldik. Okyanusları hep yüzerek geçtik. Kimse bizi paraşütle bir yere bırakmadı. Kimse bizi alıp bir yere götürmedi."

'Yöneticilikte sadece günü, dünü değil yarını da düşünürsünüz' diyen Gürkan, "Belediye başkanlığını, yöneticiliği tarif ederken; geçmiş yüzyılların, günün ve gelecek yüzyılların nasıl belediye başkanı olunur diye belirtiyoruz. Surları ayağa kaldırırsınız geçmiş 2 bin yılın, Aslantepe'yi ayağa kaldırırsınız geçmiş 5 bin yılın, Cafer Höyüğü ayağa kaldırırsınız geçmiş 9 bin yılın, Selçukluları ayağa kaldırırsınız geçmiş bin yılın belediye başkanı olursunuz. Güne hizmet edersiniz, günün belediye başkanı olursunuz. Bu eserleri geleceğe taşırsınız gelecek yüzyılların belediye başkanı olursunuz. Felsefe ve vizyonumuzun bu çerçevede olması lazım. İyi bir yönetici biri on, yüz, bin eder" diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ihsan (5 yıl önce)
    başkanım yanlış bir konuşma ilham Allahtan gelir şahıslardan gelmez.Konuşmalarınıza dikkat ederseniz iyi olur.belli mevkideki insanların bu tür şeylere dikkat etmesi gerek.haşa yoksa reisi Allaha ortak koşmuş olursunn.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Malatyali siyasetten anlamiyor 10 senedir şu oldu bu oldu. Ortada ne hizli tren var ne yeni havalimani var ne cevreyolu var ne tramvay var. Ne var sosyal tesis var bilmem kac kere acilisini yaptiklari devlet hastanesi var. Bos vaadler var
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai (5 yıl önce)
    Ya Selahattin Başkan Ben ben ben, yatıyorsun kalkıyorsun yine ben , Hep ben
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya modeli (5 yıl önce)
    Başkanlıklarda AKP belediye Meclis’lerinde muhalefet partilerine
    0
    0
    Yanıtla