SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizde Koltuk Değil Millet Sevdası Var"

0
Güncellendi - 2018-08-01 03:08:29
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Çalık, "Partide her kademede görev yaparız. Kapının önünde kapıcılık, düz üyelik, milletvekilliği, mahalle ve sandık başkanlığı da dahil olmak üzere bütün dava arkadaşlarım partimize hizmet etmeye sonuna kadar hazırdır" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partileri kurulduğu günden bu yana millete hizmet ettiklerini bildirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir yaşını doldurmadan iktidar olduğuna değinen Çalık, 16 yıllık iktidarları döneminde hem millete hizmet ettiklerini hem de yapılan kongrelerle değişim ve dönüşümü tecrübeyle harmanlayarak, yola devam ettiklerini ifade etti.

Çalık, 4 Ağustos'ta Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı Kongresi'nin, 18 Ağustos'ta ise Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi'nin yapılacağını hatırlatarak, kongrelerin vatana ve partililere hayırlı olmasını temenni etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurumsal yapısını tamamladığını ve ülkede sistem değişikliğinin altına imza attığını belirten Çalık, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet başkanımızın AK Parti olarak katılacağı ilk kongre olacak. Yapacağımız AK Parti 6. Olağan Büyük Kongre'mizde genç arkadaşlarımız, kadınlarımız, tecrübeyle harmanlanan Merkez Karar Yürütme Kurulumuz milletimize hizmet etmeye devam edecek." diye konuştu.

- "Bizde hizmet sevdası var”

Partide koltuk sevdası olmadığını aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Bizlerin hiçbirinde koltuk sevdası ve derdi olmaz, bizde hizmet sevdası var. Sayın Başbakanımız koltuğu bıraktı. Bugün görüyoruz, muhalefet partilerinde koltuk savaşları var, yer kapma savaşları var. Devletin başına cumhurbaşkanı adayı yapmak istedikleri kişiyi, bugün partinin başına getirmemek için bin bir türlü oyun oynuyorlar. Bizde koltuk sevdası değil, millet sevdası var. Partide her kademede görev yaparız. Kapının önünde kapıcılık, düz üyelik, milletvekilliği, mahalle ve sandık başkanlığı da dahil olmak üzere bütün dava arkadaşlarım partimize hizmet etmeye sonuna kadar hazırdır."

AKPINAR ESNAFLARINI GEZDİ

Çalık, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından, Akpınar Mahallesi'nde esnafa teşekkür ziyaretinde bulundu.

Esnaflarla bir süre sohbet eden Çalık, seçimlerde verdikleri destekten dolayı esnafa teşekkürlerini iletti.

Öznur Çalık burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarlarının sosyal devletin gereği olarak, bir çok sosyal politikayı hayata geçirdiğini söyledi.

335 milyar liralık sosyal koruma bütçesinin 52 milyarının sosyal yardım ve hizmete ayrıldığını belirten Çalık, şöyle konuştu:

"Bu yardımların içerisinde yerel yönetimlerimizin de yardımları var. Esnaf ziyaretleri kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmek büfesine de gittik. Biliyordum ama ilk kez vatandaşımıza takdim etme imkanım oldu, vatandaşlarımız kartlarıyla geldi, 5-10 ekmek aldı. Bu sosyal belediyecilik anlayışının en önemli göstergesi. Hükümet olarak sosyal devleti, belediye olarak da sosyal belediyeciliğin en güzel şeklini ülkeye yaşattık."

Sosyal yardım alan vatandaşların istihdam edilmesi amacıyla yeni politikalar geliştirdiklerini vurgulayan Çalık, iş başvurusu yapan ve istihdam edilenlerin yardımları kademeli olarak düşürüldüğünü ve ihtiyaç sahiplerinin sürekli işe kavuşturulduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile değişimlerin yaşandığını anımsatan Öznur Çalık, "İki bakanlık birleşti, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'na dönüştü. Hizmetleri cumhurbaşkanlığı makamında takip edecek kurullar oluşturuldu, 9 kuruldan biri Sosyal Politikalar Kurulu. Sosyal Politikalar Kurulu'nda geleceğe yönelik sosyal politikalar üretmek için farklı disiplinlerden arkadaşlarımız çalışacaklar ve Sayın Türkiye Cumhurbaşkanı'na arz edecekler ve bunlar Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Sosyal politikalar vatandaşlara hızlı bir şekilde buluşacak." değerlendirmesinde bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Keşke buna inana bilsem. Koltuk sevdası değilde ne. Mehmet
    0
    0
    Yanıtla
  • burcu (6 yıl önce)
    Yaptığın işin hakkını veriyorsun vekilim, Allah sizi Malatya'nın başından eksik etmesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (6 yıl önce)
    Bir insan nasıl olur da her kademede çalışabilir.Herkesin uzmanlık alanı vardır ve bu alanda hizmet verir.Buna liyakat denir.Aksi durum bugün sivil savunmadan,yarın milli eğitim den sorumlusun, Sen otur sen şu koltuğa yok beğenmedim kalk hilal pozisyonuna mantığı memleketi istenmeyen yerlere getirir.Uzun vadeli planlar hacı yatmaz mantığıyla değil sağlam duruşla mümkündür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neriman Yundam (6 yıl önce)
    Abla senin gönlünü bilen bilir gerisi masal. Allah senden razı olsun. Yaptığın hizmetler asla unutulmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yasemin (6 yıl önce)
    tamam da o koltuğu kendisine veren zaten cumhurbaşkanı. Öznur hanıma eleştiriniz tayyip erdoğanı eleştirmeniz demek oluyor. yiğidi öldür hakkına girme malatyanın ve türkiyenin en güçlü kadınlarından biridir öznur hanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynep (6 yıl önce)
    Öznur hanım iyiki varsınız. Sizinle sohbet ettim ve samimiyetiniz içşn teşekkür ederim. İlimize yaptıklarınız için Allah sizden razı olsun. Meyve veren ağaç taşlanır. Durmak yok yola devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • yorumcu (6 yıl önce)
    seni büyükşehir belediye başkanı yapacağız öznur abla...
    0
    0
    Yanıtla
  • halil ibrahim (6 yıl önce)
    Hakkına girenlere inat yanındayız Öznur abla... Bırak bu sosyal medyacı tayfasını. Bunlar klavyede ver yansın karşına çıkınca dut yemiş bülbül. Çalık'ı yedirmeyiz!
    0
    0
    Yanıtla
  • gaye (6 yıl önce)
    İlahi Malatyalı. Size öyle bir vekil lazım ki Malatya'ya gelmeyen, esnaf dolaşmayan, vatandaşın elini sıkmayan, derdini dinlemeyen, yardımcı olabilmek için görüşmeyen... İşte o zaman Öznur Hanım'ın değerini belki anlarsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • esra (6 yıl önce)
    17 yıldır Reis'in Malatya'daki en önemli temsilcisi en yakınındaki isimlerden biri Öznur Çalık... Demek ki Reis o kadar güveniyor ki yıllardır kendisiyle çalışıyor. Gurur duyun gurur!
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    nankörlük etmeyin artık. Öznur hanım kadar başınıza taş düşsün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Bu chp ittifaki seni hic sevmiyo abla. Ama biz inadina seviyoruz seni. Dimdik reisimizin yaninda durmaya devam et. Biz de senin yaninda duralim
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    Sizde koltuk sevdası olmaz.Reyis ne derse o! Partinizde tek ses hakim.Parti içi demokrasi desen o mümkün değil.Yanılırda birisi kalkar eleştiri yaparsa anında defteri dürülür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Faik (6 yıl önce)
    Komik siniz komiksin komikler
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (6 yıl önce)
    belli millet sevdalısı olduğunuz o yüzden işinize gelenin işini görüyorsunuz işini hallederiz deyip haletmediğiniz kişilerde bu milletin içinden değilmi 4 sene bir iş için yanınıza geldik ama işimizi halletmediniz kulak arkası ettiniz neden çünkü büyük iş adamlarından biri göndermedi diye adamı olmayanlarında işini halledin size verdiğim oy haram olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bu haberi okuyunca beni bir gülme aldı siz beni güldürdünüz Allah size hak ettiğiniz ile muamele etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (6 yıl önce)
    millet size görev vermedi millet size haddinizi gösterdi oylar Reis içindi ve adım gibi biliyorumki artık o da ne olduğunuzu öğrendi vatandaşın sizi artık görmek istemediğini de...
    0
    0
    Yanıtla
  • burak (6 yıl önce)
    aceba ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (6 yıl önce)burak isimli kullanıcı yorumuna
    O zaman sinei millete dönsene Malatya için hayırlı bir iş yapmış olursunuz
    0
    0
    Yanıtla