SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bize Söz Vermişlerdi, Şimdi Ölüm Fermanımızı Astılar'!..

'Bize Söz Vermişlerdi, Şimdi Ölüm Fermanımızı Astılar'!..
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, Malatya'da kapalı kapılar ardından belirlenen ve ayrıntıları kamuoyundan sır gibi saklanan 'rezerv alanlar' ile ilgili sorunlar devam ediyor. 

Mülk sahiplerinin muhatap alınmadığı ve tehdit edildiği gibi iddialarla gündeme gelen rezerv alan konusunda, dün Atatürk Caddesi'nde (Kışla Caddesi) bulunan esnaflara 15 gün içinde dükkanlarını tahliye etmeleri şeklinde 'ilanen tebligat' yapılması tepkilere yol açtı. 
Esnaflar, bu süreçte sularının kesilmesi, elektriklerinin kesilmesi şeklinde tehdit ettiklerini dile getirerek: "Esnaf ne yapsın? Aç mı kalsın? Susuz mu kalsın?" diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

ERTV'den Burak Altun'un Atatürk Caddesi'ndeki esnaflar ile canlı yayında yaptığı röportajlarda, esnaflar tepkilerini dile getirdiler. Seçimden önce kendilerine söylenenlerin, seçim sonrasında unutulduğunu belirten esnaflar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da yardım istediler. 

ERTV canlı yayınında konuşan esnaflar şu ifadelere yer verdiler: 

- 29 Mayıs'a kadar işyerlerinin boşaltılması için tebligat yapıldı. Bu insanlara yer gösterilmeden tahliye işlemini yapmak istiyorlar. 

- Dükkanlarımız az hasarlıydı. Aboneliklerimizi yaptırdık, içine masraflar yaptık, şimdi çıkın diyorlar. Durmadan fikir değiştiriyorlar. 

- Sabaha kadar uyuyamadık. Aniden gelip tebligat kağıdını asmışlar. İşyerlerimize yatırım yaptık. 

- Siyasilerin seçim öncesi bize verdikleri sözler tutulmadı. Seçim öncesi Sami Er, bizlere bir yıldan fazla burada kalacağımızı söyledi. 

- Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, eksi milletvekillerimiz buraları ziyarete geldiler. Valimiz geldi. Arka taraflar bitmeden Atatürk Caddesi'nin ön kısmına başlamanın mantıklı olmadığını söylediler. Sözlerine itibar edip yatırım yaptık. KOSGEB'den krediler çektik. Bunları kim ödeyecek.?

- Çevre Şehircilik'den ve valilikten tacizler devam ediyordu. Vekildir, belediye başkanıdır bu konuyu çözer dedik. Teslim edilmiş bir ev var mı? Biz nasıl inanalım? Kimse inanmıyor artık. Çünkü söyledikleri sözler yalan. 

- Her tarafı yıkmanın derdindeler. Hak edişler alınacak. İhale kanununa göre yıkıma başlarsan yüzde 30 hak ediş alırsın. Bunun için yapılıyor.

- Verilen hiçbir söz tutulmadı. Çalışmalar arka taraftan başlanacak, sonra ana caddeye gelecek dediler. Sizler işlerinize devam edin dediler. Şimdi 15 gün içerisinde boşaltın diyorlar. 

- Vekillerimiz bize söz vermişti. Fakat dün tebligat yaptılar. Ölüm fermanımızı astılar. 

- Biz sorduk Bülent Tüfenkci ve Abdurramhan Babacan vekillerimize, inşallah inkar etmezler. Bize dediler ki; "Yıl sonuna kadar buradasınız." Biz onlara güvendik yatırım yaptık. 

- Çevre Şehircilik Bakanı mı Malatya'yı yönetiyor? Yoksa Malatya'yı Malatyalılar mı yönetiyor? Belediye mi yönetiyor? 

- Siyasilere artık güvenimiz kalmadı. Siyasilerin sözleri bizi çok derinden etkiledi. Biz şu saatten sonra yıkılmasını istemiyoruz. Ben dükkanımdan çıkmıyorum.

- Ben buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanım bizlere sahip çıkın. Malatya'nın çarşıda çalışan tek caddesi. Yıkılmasını istemiyoruz. Yıkılacaksa bizde içine yıkılacağız. Çıkmıyoruz, gelsin yıksınlar. Binlerce esnaf aç mı kalacak? Bizleri tehdit ediyorlar. 

ERTV-malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

68 yorum yapılmış

  • Murat (1 ay önce)
    Aktrollere talimat gitmiş ve işe başlamışlar. Bu nasıl yorum bu nasıl esnafı karalamadır. Editörden ricam İP lerin paylaşılması
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zibetra (1 ay önce)
    Kusura bakmayın ama size müstehak!
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Çiçekçi, kotcu ikinci el telefoncu v.s.Malatya'nın geleceğine karar veremez. Bunlar esnaf değil günü kurtarma çantasındaki küçük çaptaki yerel satıcılar. Biz nasıl kanunlara uydu isek sizde uyacaksınız
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Alp (1 ay önce)
    Seçim zamanından verilen sözler seçimde sonra unutulur... Malatya söz verenler ne yaptı yazıklar olsun daha çarşıda neyin nereye yapılacağı belli değil
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ceyhun (1 ay önce)
    Ahi Evran aklıma geldi. esnafın rehberi ahlaktır,dürüstlüktür. Lakin bizim esnafta bu ticari ve insani ahlak kalmamış ki böylesine aç gözlü ve bencilleşmiş esnafcıkların olduğu şehir haline gelmişiz.Esnaf kâr etmiş,zarar etmiş çokta umurumda değil.Ben Malatyama üzülüyorum,gariban hemşehrilerime…
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Ne kadar da ilginç, ağlayan esnafların en kötüsünün altında Passat, BMW, Audi var. Ama hiç biri para kazanamıyor değil mi? Anadolu çocuğu bunu yer mi? Hayır.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cengiz (1 ay önce)
    Haşadı çıkmış, tahminimce defalarca usullu usulsüz tadilat görmüş , miadını doldurmuş,şekilsiz şemalsiz şu ucube binalardan siz de kurtulun şehir de kurtulsun.Köstek olmayın lütfen.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Necip (1 ay önce)
    Hiç kimse sağlam binasının yıkılmasına razı olmaz.Biraz empati yapın.Yetkililerden net cevaplar bile yok.Rezerv alan bu kadar iyi birşeyde neden bazılarının mülkleri dahil edilmemiş o zaman.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • bilmem (1 ay önce)
    Size su veren itfaiyecinin hortumu tutukluk yapsın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet 44 (1 ay önce)
    Şehrin geleceğini bu rantcilara mı soruyorsunz bunların derdi kendi küçük dükkanı şehir değil Şehirde gerçekten iradeci siyasetçi Yok
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Kurşunlulu (1 ay önce)
    Malatya gelişmiyorsa nedeni bu para göz kültür yoksunu şehir de kadim bir kültürü geçmişi olmayan bu esnaftir Dışarıdan gelen dostlarımı bile bunlarla iletişim kurdurmamaya çalışıyorum çünkü konuşmayı bilmiyor çoğu pazarlık bile yapamazsin Bunlardan şehri düşünecek karar almasını beklemek bile saçma bunlar kendi rantıni çıkarını düşünür şehrin geleceği bir gram umrunda olmaz şehri bu rantcilar yüzünden şuan 100 yıl geri kaldı Bunlara akıl danışmak bile saçma
    %84
    %16
    Yanıtla
  • malatya (1 ay önce)
    malatya esnafımız kendileri bir ezilirken müşteriyi on ezdikleri için; artık en yakın ELAZIĞ a gidiyor alışverişimi yapıp geliyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • eğitimci (1 ay önce)
    Yorumlara dikkat ettim de geneli şehri düşünüp esnafın bencil olduğunu yazmış bende öyle düşünüyorum bu esnaf bencil olmasa şehrin bir an önce düzene girmesini ister ayrıca şuan Türkiye nin en pahalı şehri Malatya olmaz hepsi fırsatçı olmuş ne kadar kazanırsak kardır diyorlar ve günübirlik düşünüyorlar insanlar Malatya dan gitmese bile ya zincir marketlerden alış veriş yapıyor yada il dışından yapıyorlar . Esnaf kardeşim ayağınıza baltayı vuruyorsunuz benden size söylemesi kendinize çeki düzen verin yoksa yakın zamanda kimse sizden alış veriş yapmayacak ve hepiniz iflas edeceksiniz bu milletin ahı var üzerinizde haberiniz olsun.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Dejavu (1 ay önce)
    Hiç ağlayıp sizlamayin oy verirken dusuneydiniz Adıyaman kadar olamadınız mustehak
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı44 (1 ay önce)
    Buranın baştan beri rezerve alanı ilan edildiği ve seçimlerden sonra yıkılacağını herkes biliyordu akp nin vekilleri halka yalan söyledi insanlarda o yalancılara inandi oy verdi bunlara şimdi hepsi keyfine bakıyor esnafta perişan olmuş diyeceğim aklınız nerdeydi oy verdiğiniz zaman
    %82
    %18
    Yanıtla
  • vatandaşşş (1 ay önce)
    esnafa çok iyi oluyo depremdem sonra malatya esnafı azdı daha beter olsunlar.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Osman (1 ay önce)
    Herkesin evi,dükkanı,malı mülkü değerlidir.Bu gözetilerek bir an önce yaşayan gibi görünen ölmüş binalarla dolu Malatyanın artık şu kalsın bu yıkılsın,Burası beni ilgilendirir,orası bizi ilgilendirmez zihniyetinden kurtulması gerekir.Bizler çok geç kaldık.1.5 sene geçti.Diğer deprem bölgelerinde daha başka konular konuşulurken Malatyada yıkılmayı bekleyen 6500 Binanın bulunması bu konuda ne kadar geride kaldığımızı gösteriyor.Malatya dışında mecburen bulunan onbinlerce Malatyalının maddi ve manevi kaybını hesaplayan bir Allahın kulu yok.Bize yazık değilmi?Malatya sadece kuyumcu,bakırcı,kışla caddesindeki birkaç esnaftan oluşmuyor.Ancak bu esnaflara da şimdiye kadar bir yer tahsis edilmeliydi.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Cemal (1 ay önce)
    Sefil malatyalı bi tatmin olamadın, bi doyamadın, toprak doyursun hepinizi
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Etem (1 ay önce)
    Çok güzel verin yetkiyi görün sonucu
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    3 5 esnafın dükkanı var diye malatyayı yenilemeyin bu nasıl bir zihniyet depremde herkes mağdur oldu esnaf malını 3 5 katına satarken vatandaş mağdur değilmiydi? Malatya esnafı malatya halkını sömürüyor önce esnaf kendine çeki düzen vermeli. Malatya adına bir fırsat yıkılması gerekiyorsa yıkılıp yeniden yapacak bu uğurda kimsenin çıkar hesapları yapmasına gerek yok.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet Ç. (1 ay önce)
    Gören derki bu konuşanlar Malatyamizin kadim esnafları! Yav arkadaş bütün gün kaldırımda elinde çay bardağı ile etrafı kesen çoğu telefoncu,kotçu,çiçekçi v.b olan şahsiyetler yerle bir olmuş şehrin inşaasında fikir sahibi olabiliyor yazık yazık! Yakında söyle başlıkta görürüz YILLARIN ESNAFI AHİLERİN AHİSİ ÇAMAŞIRCI yeni imar planına karşı kaldırım kapama eyleme yaptı :)
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Mehmet Ç nin yazdıklarına katılıyorum
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Battal 44 (1 ay önce)
    Aciliyetli olan kışla caddesimi yoksa Battalgazili hak sahiplerinin konutlarımı? Ey ahali ey yetkililer Battalgazi konutları ne zaman yapılacak? Toki sayfasında varsa yoksa çamurludaki 581 konut..ne başka inşaat nede ihale ...
    %73
    %27
    Yanıtla
  • İsmet (1 ay önce)
    Kışla caddesi esnaf abilerim, lütfen bırakın Malatya gelişsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Verdiniz yetkiyi gördünüz etkiyi . Artık reis ne derse o . Boşuna ağlayıp sızlanmayın . Unutmayın ki göklerden gelen bir karar vardır .
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Kışla caddesi esnafına söz söylemek düşmez şehrin geleceği söz konusu bunlara kalsa şehir haraba olsun bunların dükkanı sağlam olsun siyasetçiler de cesur karar alan yok hepsi korkak o yüzden işler yavaş ilerliyor
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Turgay (1 ay önce)
    Ya arkadaş bırakın Malatyanın ufku açılsın. Esnaflar da halkta herkes bir bedel ödeyecek. Önemli olan Malatyamızın geleceği. Bir sürü esnaf yeni yerleri teslim oluncaya kadar konteynerlarda ekmeğini kazanıyor. Kışla caddesi esnaflarıda alternatif işyerlerinde varlığını sürdürebilir. Yerinde ve çok doğru bir karar alan yöneticilerimizi tebrik ediyorum.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • İzollu44 (1 ay önce)
    Bunların dükkan rantı yüzünden şehir 50 yılda ancak kurulur bunların dükkanı şehrin geleceğinden daha değerli bunlara göre bunlarda şehrin geleceğini düşünmeyi beklemek bile sacma Rize de şehrin en işlek caddesinde dönüşüm yapıldı hepsi yıkıldi dükkanların esnaf destek çıkmıştı şimdi ise Rize merkezin çarşısı 5 yıldızlı seviye de oldu benm dükkanım vs derdine düşersen şehir yüz yıl enkaz içinde kaljr Belediye siyasetçiler cesur olmalı sağlam kararlar almalı şehrin geleceğini 3-5 rantcilara teslim edilmemeli 2 yıl oldu çoğu şehirde çarşılar neredeyse bitme noktasına geldi bunların yüzünden 2 sene de daha yıkım bile olmadi ama suç bunlarda değil siyasetçiler de karar alma şehrin geleceğini vizyon yoksunlarina bırakıyor bunlara kalsa şehir köy gibi kurulsun ama bunların dükkanı ayakta dursun Türkiye de en sahipsiz en basiretsiz ve en az şehrin geleceğini düşünen kişiler bu şehir de maalesef
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Dükkan rantı mı?İnsanlar sağlam binalarını korumaya çalışıyorlar.Sen rantı bir araştır istersen.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Myrat (1 ay önce)
    Mağdur olan bir kislacaddesi eş afiyet deyil deoremden bugüne kadar yerlerindeler ya dükkanı mallarıyla beraber enkaz altında kalıpta bir isyeri açamayan esnaf arkadaslariniz vardı maliyeye form durup verdiler birsey cikmadi onlara niye sesiniz çıkmadı
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Pırasa (1 ay önce)
    Açık ve net bir soru. Depremin başından beri açık olan o dükkanlarda 2023 yılında hepiniz zarar göstermediniz mi ? Madem KDV ödemesi yok zarar var para kazanmıyorsumuz ne diye itiraz ediyorsunuz ???
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haci (1 ay önce)
    Esnafların büyük depremler yaşamış ayakda duruyor görünen bu eski binaların çok ömürlü olmadığını,Şehrin imarı için bir bütünlüğün sağlanması için bu binaların yıkılacağını bilmesi gerekirdi.Burada esas sıkıntı esnafa bu sözün verilmemesi gerekiyordu.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • hacı Salih (1 ay önce)
    Hak sahipliği olarak verilecek konutların teslim kurası en son 19 Mart tarihinde yapıldı. Evler yapılıyor mu? Kura çekimi bir daha yapılacak mı?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Size 19 martta yapılmış olabilir Battalgazide 17 şubatta tek kura çekildi . Yesilyurtta 11131 konut yapılırken battalgazi çamurluda 581 konut. Tahminimce 6 ay içinde Yeşilyurt teslim edilip biter.Böyle sessiz kaldıkça Battalgazide 10 yıl daha bekler. Bir Allahın kulu çıkıp ta battalgazinin konutlarını sormuyor varsa yoksa söğütlü cami kuyumcular esnaf ...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Haziran
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Bir an önce yıkılsın bir an önce yapılsın lütfen kimse itiraz etmesin bir an önce malatya ayağa kalkmalı
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Nejmi (1 ay önce)
    Vekildir, Belediye Başkanıdır bu konuyu çözer deyip, oylarınızı verirken aklınız nerdeydi efendiler.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Tayfun (1 ay önce)
    Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek ten alıntı. On kul bekleye dursun on adet pul Bir kişiye dokuz pul dokuz kişiye bir pul Bu taksimi kurtlar yapmaz kuzulara şah olsa. Şimdi madem şehir deprem ve her gün yaşanan büyük ekonomik yıkılmışlık altında.o halde başlayın valinin konağının arsasından.iki hafta önce vali ne diyordu.hak hukukla ötelere Allah'ın huzuruna çıkmayalım hesap çok çetin benzeri açıklamaları il devlet memurlarına söylüyor ve uyarıyordu.nedir bu düzen nedir bu zelzeleyi beşerden çekmişliğimiz.başlayın valinin konağının arsasınıda rezerv alana dahil edin ki valimizin sözü yerde kalmasın.yazık günah değil mi koca bir alanda bir aile kalmakta.en az 60-70 aileye ev yapılır.9 kişiye artık bir pul değil 9 kişiye pul düşmüyor.madem toplumun malının ne önemi var o halde konağın arsası da bu milletin umumunun öz malı katın orayı da kervana.devam edin ordu evinin on numara arasına vatan evlatlarına daireler yapmaya.yaklaşık sığar mı oraya da 250 daire.yazık değil mi bu alanlara.devam edin böylesi atıl kalan yerlere ki şehir insanı biran önce kalkınsın.ama yorumlar tam bir çıkmaz sokak.altı kuru olan sıkıntı içindeki halka empati yapacak halde değil.çünkü depremden sonra yağan yardımlardan sonra verdiler coşkuyu.türk milleti şöyle böyle dünyanın en yardım sever milleti insanı diyerekten ardın sıra büyük bir hayat pahalılığıyla umutsuzluk çölüne iti verdiler empatiyi.ne hoş yardımlar sağanak gibi yağdı ve nihayetinde durdu.ama kazıklar daha şiddetli ve durmamacasına her geçen gün can üstüne can yaktı.e tabi bu zamlar ve iyi gitmeyen her şey bütün yolsuzluk, hırsızlıkların tek sorumlusu elbet dış güçlerdi.işte dış güçlerin penceresinden hak hukuk a saygı mi canı cehenneme.bu dünya nihayetinde son bulacak.ama zorbalıkla sosyal devlet işlerinin sonunu zaman gösterecek.neye sebebiyet vereceğini.hz Ömer desek diyecekler ki 1400 sene önce.haksızca yapılan cami dahi olsa yıkılır.çünkü Yüce Allah ne diyor yeryüzünü mescit kıldım diyor.gelin anlayışla zorlamayla, mecbur kılarak değil,ferasetli davranıp işler devam etsin.altı kuru olan ahkâm keserse bur gün ona da hiç ummadığı yerden hesap keser Yüce Allah.adil olmak rızayı gerektirir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Ezan dinmez bayrak inmez. Reisimizi bir avuç azınlık esnafa yedirmeyiz
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Mlx (1 ay önce)
    Valla kimse şikayet etmesin. Daha 5 yıl beraberiz bu siyasiler ile. Oy verirken şahsa verecen. Partiye verirsen sonuçlarına katlanırsın.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • mahmut (1 ay önce)
    ohoooo bunlarda bi değişik ha !! oy verirken düşünmezler sonrada yok şöyle yok böyle derler. nolacaktı ya :))))
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demek oy verirken şimdi Chp kazansaydı bu bölgeyi olduğu gibi bırakacakmıydı yıkılmayacak mıydı ne saçma yorum yapıyorsunuz hangi parti olursa olsun yıkılıp yenisi yapılmalı Şuanki iktidar hata yapmıyor elini taşın altına koyuyor şimdi gelip tamam yıkıyoruz oturun siz deselerdi onada birsürü laf söylenmeyecek miydi doğrusu ne yıkılıp yenisi yapılması değilmi. O zaman herkez destek verecek. Ordaki esnaf kardeşlerimizde diğer tüm esnaflar gibi konteynere geçip işine devam edecek burda şuranın esnafı buranın esnafı ayrımı yapılması doğru değil adalet ne ise o. Bu durumun seçimle partiyle alakası yok
    %29
    %71
    Yanıtla
  • 1- Haberi tam okudun mu ? 2- Okuduğunu anladın mı ? Yetti senin gibilerin güzelleme yapması, adamlar diyor ki ''- Dükkanlarımız az hasarlıydı. Aboneliklerimizi yaptırdık, içine masraflar yaptık, şimdi çıkın diyorlar. Durmadan fikir değiştiriyorlar. - Sabaha kadar uyuyamadık. Aniden gelip tebligat kağıdını asmışlar. İşyerlerimize yatırım yaptık. - Siyasilerin seçim öncesi bize verdikleri sözler tutulmadı. Seçim öncesi Sami Er, bizlere bir yıldan fazla burada kalacağımızı söyledi. - Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan, eksi milletvekillerimiz buraları ziyarete geldiler. Valimiz geldi. Arka taraflar bitmeden Atatürk Caddesi'nin ön kısmına başlamanın mantıklı olmadığını söylediler. Sözlerine itibar edip yatırım yaptık. KOSGEB'den krediler çektik. Bunları kim ödeyecek.? - Çevre Şehircilik'den ve valilikten tacizler devam ediyordu. Vekildir, belediye başkanıdır bu konuyu çözer dedik. Teslim edilmiş bir ev var mı? Biz nasıl inanalım? Kimse inanmıyor artık. Çünkü söyledikleri sözler yalan. - Her tarafı yıkmanın derdindeler. Hak edişler alınacak. İhale kanununa göre yıkıma başlarsan yüzde 30 hak ediş alırsın. Bunun için yapılıyor. - Verilen hiçbir söz tutulmadı. Çalışmalar arka taraftan başlanacak, sonra ana caddeye gelecek dediler. Sizler işlerinize devam edin dediler. Şimdi 15 gün içerisinde boşaltın diyorlar. - Vekillerimiz bize söz vermişti. Fakat dün tebligat yaptılar. Ölüm fermanımızı astılar. - Biz sorduk Bülent Tüfenkci ve Abdurramhan Babacan vekillerimize, inşallah inkar etmezler. Bize dediler ki; "Yıl sonuna kadar buradasınız." Biz onlara güvendik yatırım yaptık. '' Anladığını hiç sanmıyorum ama yinede hüllooooooooğğ
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Türkçe Öğretmeni (1 ay önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Evladım, ''herkez'' diye bir kelime yok. Sen ne mezunusun ?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatya (1 ay önce)
    Mağdur olan bir siz değilsiniz tüm Malatya mağdur. Bir an önce başlanıp bitsin. Hepimiz aylardır konteynırda yaşıyoruz iş yapıyoruz. Çıkın ki adamlar yıksın yenisi yapılsın. Zaten dediğiniz arka kesimler yıkılmaya başlanınca yollar kapanacak her yer toz toprak olacak orada esnaf olarak iş yapmanız yine mümkün olmayacak. Arka kısımlar yıkılınca yine suyu kesecekler yine elektriğin kesilecek. Kısacası değerlim esnaf abilerim bir an önce yıkılıp yapılsın. Milletin bu afette can verdi, can vermeyen mal verdi. Rabbim size ailenize acı yaşatmasın inşallah para bulunur yerine de konur. Ne yapalım böyle bir afet yaşadık. Malatya sevdalısı herkes üzüntülü inşallah sabur daha iyisi olacak. Rabbim vatan sevdalısı memleket sevdalısı hangi parti olursa olsun devlete zeval vermesin inşallah.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Hakan (1 ay önce)
    Ya tamam da kardeşim yani esnaf olarak ben de esnafım ama yani bir şeylerin yapılması lazım e siz orada üç kuruş para kazanacaksınız diye bu ülkenin bu şehrin geceye gitmesi mi lazım Allah Allah ya ya gidin başka yerde bir seni idare edin ya Bir buçuk sene idare edin yapacaksın biz de kendi yerimizi bir verdik yıkıldı bir kontrol edildi idare ediyoruz 3-5 sene komşularla rahatsız oluyor ama yapacak bir şey yok sizde başka yere gir Bir sene idare ediyoruz o para kazanılan yerde kazandınız nereye getirdiniz paraları her zaman kazanacak diye siz biraz da yiyin o paradan yiyin 2 sene yemiş olursunuz ya Allah Allah yani düşünmüyorsanız siz çıkmak istemiyorsunuz düşünüyorsanız zaten oradan çıkarsınız yapılır yaptığınız işi yanlış ise eyvallah yıkılacak diye böyle bir şey yok yani Allah Allah bir yerlere gideceksiniz burada belediye haklı haksız değil yıkılacak Ben bir an evvel şehrimin güzelleştirmesini istiyorum yani kusura bakmasın kimse bu ülke bu şehri istiyor bu ülke bu şey istiyorsa bu şehri de vatandaş istiyor vatandaş çarşıya inmiyor neden psikolojisi bozuk her taraf yıkık şu hükümet binasının bile ne yapılışını gördüğümüz zaman heyecanlanıyoruz sizin üç kuruş paranızın cebinize girmesi için buralardan vazgeçemeyiz başka şehre gidin
    %71
    %29
    Yanıtla
  • mustafa44 (1 ay önce)
    Yeter kardeşim millet sizin keyfinizi mi bekleyecek koca şehir sizin konforunuz yüzünden mağdur mu olacak. Siz de diğer esnaflar gibi bir iki yıl konteynerda idare edin. Bu anlayış yüzünden Malayada bir türlü istenen düzeyde ilerleme gerçekleşmedi. Sonrada yok efendim Maraş ve Hatayda Malatyadan daha çok iş yapılmış vsvs...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Batılhan (1 ay önce)
    Hakkıdır batıla tapan malatyalıya İZMİHLAL!!!
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Battal (1 ay önce)
    Öyleyse kırk yıl bekleyelim ki orada yeniden proje uygulansın binalar yapılsın!!!Malatya merkez projesinde Malatya halkının topyekün çıkarı var...Kışla Caddesi de eni sonu yapılacak.Herkesin hakkı hukuku korunarak ve herkes elini taşın altına koyarak bu işi yapmalıyız..
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Veli (1 ay önce)
    Garip bir hal.şimdi benim çarşı da yerim, arsam, dükkanım hiç bir şeyim olmadığı halde bana nasıl söz düşsün.ne demiş atalarımız bekara boşamak kolay diye.yeri olmayanın söz hakkı olabilir mi.mal sahiplerinin ve umumu ilgilendirdiği için yetkililerin karar vereceği bir durum.şimdi rezerv alanda mülkü olmayana söz düşer mi.vatandaşın yeri sağlam iki katlı evde oturuyor.yerini rezerv alana dahil edip yıkın yapın tarzı bir irade mal sahibinden başka kimde olabilir.bize ne söz düşer.vatandaşın hayatı talan edilecek laf söylemekte bize düşecek.bir diğeri aile binasını veya komşularıyla anlaşıp binalarını yapmak istemesinden daha adil ne olabilir.fikir beyan edip yıkın yapın rezerv alanla demek kime düşer.zorlamayla ancak zalimlik olur.onca sene sürer diyenlere diyeceğim.... Malatya'nın son 15 yılında yapılan site konutların %60 ı Yeşilyurt bölgesinde Kayhan, Karakavak, Bostanbaşı ve Yakınca onbin konut bölgesine yapılsı.depremler sonrası bölge ne oldu kahroldu.bu rezilliği mimari organize edenleri yerel yönetimler ve Çevre şehircilik il müdürlüğü değil miydi.şimdi yine rezilce işlerin yapılmasına vatandaşın hakkını savunmasına karşı çıkmak acı bir durum.elbet yerinde rezerv isteyene,yerimi yıkın yapın rezrv alana alın diyenlere saygı duyulduğu gibi istemeyene de saygı mecburidir.sor vatandaşa parsel parsel çoğunluğu sağla ne yaparsan yap.gecikmenin nedenini hakkını arayanlara bağlamak adaletsizce olur.çünkü bir yıldırlı evinizi güçlendirmeyin yerinde dönüşümle,desteklerimizle gelin yeniden yapın diyenler şimdide rezerv alan sarmalında millete zorbalık yapmaları ne kadar doğru.ben bir ekonomistim diyerek ülke ekonomisini katledenler kendileri değilmiş gibi,bir evi 300 bine yapacakken,rezil kılınan hayat şartlarından sonra 3-4 milyona mal olmasının sorumlusunu göz ardı ederek vatandaşın hak arayışına laf söylemek haksızlık olur.bekara boşamak kolay.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • C44 (1 ay önce)
    Her yer yapılsın okey çoğunluk yapılmasın demiyor yapılsın ama mantıklı şekilde. Daha rezerv alanı olan yerlerde saray mahallesi doğru düzgün çalışma yok. Milletin ne tokisi ne yerinde dönüşümde evi tamamlanmış değil. Şehir almış başını gidiyor. En işlek yeri yıkmak hangi mantığa sığıyor. Kime nasıl bir rant sağlanıyor. Kışla için yapılan projede kaç kişinin yeri elinden alınıyor bunu bilen var mı? Oranın kira geliriyle ev geçindirenler var. Nasıl olacak millet zaten feleğin çemberinden geçmiş.bazıları oturduğu yerden ne ğüzel rahat rahat konuşuyor. Arkadaş bu iş öyle sizlerin dediği gibi olmuyor. Şu konuşanlardan birinin iş yeri orda olsun. O da elinden alınma ihtimali olsun bakalım böyle konuşabilecek misiniz? İş yeriniz yola gidiyor size alın şu kadar para yok ya. Projeyi kime göre yapıyorsunuz siz. Bu hak yanınıza kalır mı? Yazıklar olsun sizleri o koltuğa oturtan bizlere.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Hiç bir yeri ellemeyelim kalsın mı? Sizin yüzünüzden Saray Mahallesi bekliyor, Şehir bekliyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Malatya Sever (1 ay önce)
    kardeşim evimiz bu sokağın 1 arka tarafında burdaki toplasan 15-20 esnafın keyfini bekliyoruzki inşaat başlasın evimize geçelim bu esnafların dükkanlarının üst katında 1 tane adam kalmamış biran önce inşaat başlasın
    %78
    %22
    Yanıtla
  • 1vatandaş (1 ay önce)
    Bunlara oy vermeyin diye diye dilimizde tüy bitti. Bizlere sayıp sövdünüz şimdi ayıklayın pirincin taşını kendi düşen ağlamaz.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Ne alakası var. Başkası gelse yıkayıp şehri olduğu gibimi bırakacaktı. Sence doğru olanı omu yani
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Hocam ya uyuyorsun ya da sende yolundasın sanırım ama bölgeler rezerv ayağına parsel parsel vekiller ve yakınlarına peşkeş çekiliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mertcan (1 ay önce)
    Bunlarn dükkan davası yüzünden şehir 50 yılda ancak kurulur
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Adamın önceden 700 metrekare dükkanı varken, rezerv alan ilan edilip 120 metrekare yer vereceğiz diyorlar. Empati yap bakalım, Sen olsan kabul edermisin. İşi kaosa sokan Hükümetin ta kendisi. Rezerv alanda kalan arsa içerisindeki tek katlı hasarsız evini yıksalar, Sana da 2+1 daire verseler ve borçlandırsalar, ya da 500-600 lira verelim yerini bize terk et deseler ne yapardın ? Bırak 50 yılda istarse 1 milyon yılda Malatya ayağa kalksın, kimsenin umurunda değil. Sen onu gidip bu işleri tezgahlayan, projelerin üzerine üşüşmüş siyasilere söyleyeceksin. Kendi yerleri alan dışı, milletinki alan içi... Yıkın, yapın, al sana ucundan acık.... Milletin malını gasp ediyorlar. Bilmiyorsan az araştır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Millet sizin 1 milyon yıl keyfinizi beklemez.. devletin ev yaptığına dükkan yaptigina dua edin.. 1999 depreminde gördük devlet kime ev dükkan yapıp verdi? Seni 40 yıllık çürümüş 2 katlı evinin yerine değeri 5 milyon olan ev yapiyor.. sen 2 ci el arabanı satıp aynı fiyata sıfır araba alabiliyor musun? 700 mt kere sonra düşük 2+1 vs demissin.. Bursa haklı olabilirsin ama o bölge tüm malatyalinin kullandigi gittiği bir yer.. tüm merkezi yaptıklarına göre yol payı, kaldırım payı, otopark payı yapılırsa tramvay vs payları konulmak isteniyor.. bu konuda da senin evin beni ilgilendirmiyor.. ben malatya nin gelecegini ilerde bur da yaşayacak nesilleri dusunurum 3 kurusun peşine de dünya malı için düşmem..
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Yazdıklarına baktım da... Şimdi senin 250 metrekare arsa üzerinde hasarsız tek katlı evini yıkacaklar, sanada 2+1 ev verecekler üzerini borçlanacaksın, yada 500-600 bın teklif edecekler sende razı olup terk edeceksin. Senin üzerinden Z+6 kat yapı dikecekler, 1 ini sana borçlandırıp verecekler, kalan 5 ini senin sırtından satacaklar. İnşallah bunu reva görenler rezil rüsfa olurlar, sende izlersin. Allah ın tokadı kim haksız ise onun suratına her saniye insin !
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yıldırım (1 ay önce)
    işteee eleee gardaşş hem milletvekili seçiminde hemide yerel seçimde oy verirken düşüneceksin gardaşş... yarin seçim olsun yarinde koşarak oy verirsiniz yapacak birşey yok.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Pütürglli (1 ay önce)
    Kardeşm 2 sene oldu neredeyse bir an önce yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor şehir yoksa 50 yılda ayağa kalkmaz benm dükkanım onun evi diyerek şehir 20 yıl ancak kurulur
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Adem (1 ay önce)
    Çevre il müdürü rezerv alan aldatmacasıyla alakalı,kendi işleriyle alakalı iş kovalayan, iyileri tenzih ederim,il meclisini bilgilendirmiş.sonra da rezerv alanla alakalı ilan edilen yerlerin muhtar ve hak sahiplerini bilgilendirrecek olan müdür bey zaman geçiştirme ve oldu bittiye getirmek için bakanlığın deprem bölgesinde emir eri gibi çalışıyor.sorun çözmek gibi kimsenin bir duruşu olmadığı gibi halka da bolca yanlış bilgi aktarmakta.ne diyor müdür bey,Bir rezerv alan belirlendiğin de orada kaç tane konut ve ticari alan varsa o kadar yapılması gerekiyor.bu söz çarpıtma içeriyor.o halde çoğu rezerv alan depremler öncesi zaten müstakil evlerin olduğu alanlardı.o halde gelin Türkiye de bir çığır açın rezerv alanda müstakil evlerin olduğu yerlere yine müstakil evleri yapın ki ülkemiz şehirleşme de çağ atlasın.milleti mağdur edip mahkeme yolunda rezil etmeyin.çözüm çok basit.rezerv alana zorlamayla dahil edilen yer sahiplerini rezerv alandan çıkarın, zorbalık yapıp rezerv alana dahil etmeyin.çünkü yerinde dönüşümle kendi yapmak isteyen bina sahipleri var.aile binasını bilime göre güçlendirmek mümkün değilse yerinden dönüşümle kendi yapmak isteyenler var.dayatarak rezerv alan uygulamasını yaparak barbarlık yaparsınız.il müdürünün ifadesiyle yanlış anlaşılan bir şey yok.anlatmadıklarınız var.rezerv alana dahil ettilerinizi kuraya sokarak, mülkünün konumunun yeri katı şekli belli olduğu halde dayatarak haksızlık yapılacağını kim niye yanlış anlasın.aile binası olupta yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene zorluk çıkarılmasının neresi yanlış anlama.bölge insanına ve iklimine uygun büyüklükte yapılır yapılmayıp sağlamlık dışında vasat olan yapılar yapacağınızın neresi yanlış anlama.müstakil evlerin de sağlam binaların da oturanları zorlayarak dahil ettiğiniz rezerv alanın barbarlık olduğunu gerçekliğinin neresi yanlış analama.madem herkes yerinde dönüşüm istiyor diyorsunuz o halde zorlamayı kaldırın ki istemeyene haksızlık yapamayasınız.işte haber de kışla caddesi ve yan sokak esnafını hali.herkes mi rezilce bir duruşla topluma azap olur.nedir bu barbarlık ve savaş sonrası ganimetin dağılımı gibi iş yapmalar.Deprem bölgesi işgal edildi de haberimiz mi yok.zorbalık kimseye huzur getirmeyecek.her ne gerekçeyle olursa olsun her ne sebebe dayanırsa dayansın işin sonu daha büyük felaketlere hazır olun.çünkü birikmiş sorunları getirip topluma mal ederek basiretsizliğinizi örtemezsiniz.Müslümanın malını Müslümana helal kılmayın.rızalık yoksa bela kaçınılmaz son.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 ay önce)
    Malatya olarak sizlerden bıktık illalah ettik yeter artık yeter bırakın Malatya’nın peşini yapıştınız bırakmıyorlar Malatya deprem geçirdi yeniden yapacak devlet şunlar çıkmam diyor çıkma içinde otur devlete karşı geliyor şunlara bak
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Senin başına gelsinde gör.Başkalarının malı mülkü üzerinden bu kadar rahat konuşur musun o zaman.Bu insanlar ne kadar zor durumda haberin var mı?.Hiç bir soruya cevap yok.
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Rezerv alan imar olan yerde olmaz. Arsa/arazi olan yerde olur. Depremden sonra "Cumhurbaşkanının emriyle" Rezerv alan ilan etmek kanunlara aykırıdır. Milletin sağlam yapılarını yıkıp, küçük bir yer tahsis edip, kalan yerlerinide satmak ADALET değildir. Saray mahallesinde 4 katlı binası olan iş yeri ve mülkiyet sahibi vatandaş, durumu kabul etmeyip yıkılacak ise kendi arazime kendim yeniden yapımı yaparım, mütahitlik belgemde var deyip itiraz etti. Ve dediğide oldu. Dokunamadılar. Bu iş çökme mantığıyla devam ederse karşı karşıya çok gelinecek.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ahmet (1 ay önce)
    akıllanmadık. her seçim aynısı oluyor. seçim öncesi verilen sözler hemen unutuldu.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Yusuf (1 ay önce)
    Kışla Caddesi yıkılıp tekrardan temiz bir şekilde yapılmalıdır, yollar genişletilmelidir.
    %81
    %19
    Yanıtla