SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizim İçin Önemli Bir Girişim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:02:32
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan  ve ortağı olduğu "Malatya’nın Mirası Arslantepe" projesinin tarafları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarette, projenin Arslantepe için önemine dikkat çekildi. 

Arslantepe Höyüğü ve Açık Hava Müzesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane, Hürriyet Gazetesi Yazarı Saffet Emeç Onkuç ve "Malatya’nın Mirası Arslantepe" projesinin tarafları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arslantepe'nin dünya ve insanlık tarihi için önemine dikkat çekerek, "Malatya’nın Mirası Arslantepe"  projesinin Arslantepe'nin tanıtımı noktasında büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Başkan Gürkan, Arslantepe ile ilgili yapılan toplantıların önemli olduğunu belirterek, "Bu toplantının ben inanıyorum ki Battalgazinin sınırları içerisinde bulunan Aslantepe höyüğünün Dünya Kültürel Mirası  listesinin aslına  girmesi noktasında önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi. 

Arslantepe Höyüğü ve Açık Hava Müzesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane ise, "Bizim için bu önemli girişim. Arslantepe Doğu Anadolu'nun tarihini gösteriyor.M.Ö 4000 senelik bir saray bulduk. İnsanlar ve turistler için, dünya için Aslantepe'nin bilinmesi gerekli. Bu proje için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Saffet Emeç Onkuç'da, "Türkiye'nin kültürel mirasını mümkün olduğunca okurlarımızla paylaşıyoruz. Anadolu Efes'le yaptığımız bu çalışmalarda diğer illerdeki projeleri de desteklediğimizi belirtmek isterim. Malatya'daki Aslantepe bizim için çok önemli projelerden birisi. Burada 5000 yıllık bir tarihten bahsediliyor. Arslantepe'nin en önemli noktalarından birisi ilk devlet geleneği, ilk bürokrasi ve ilk muhasebenin burada başlamasıdır. Bununda bütün dünya'ya tanıtılması gerekiyor. Çünkü devlet geleneğinden  çıkan topraklar bizim topraklarımız Anadolu'nun zenginlikleri. Bunu da mümkün olduğunca  proje çerçevesi dahilinde  yansıtmaya çalışacağız. Selahattin Başkanın bu projeye sahip çıkması çok önemlidir. Baktığınızda Türkiye'de 30'dan fazla uygarlık var. Bu uygarlıklara sahip çıkmamız gerekir. Hepsi bizim milli servetimiz. Unesco'nun dünya kültürel mirasında olması Arslantepe için çok önemli. Ne kadar Türkiye'den yer alırsa, gelen turist sayısına bu yansımaktadır. Bunu sadece yazılı basında değil. Sosyla medyada da duyurmaya çalışıyoruz. dünyalar senin.com'da bizim diğer internet sitesidir. Burada da Arslantepe ile ilgili tüm çalışmalarımızı ve fikirlerimizi desteklerimiz görebileceğiniz yazılarımız olacaktır" diye konuştu.

Anadolu Efes Kurumsal İletişim Yöneticisi Zümre Yıldırım ise, "Gelecek turizm projesini yönetiyorum. Bu yıl üçüncü dönemine giriyoruz. 3. dönem duyurularını açtık. Başvurular 3 Temmuz'a kadar devam edecek. Malatya'nın mirası Arslantepe için buradayız. Bu proje ikinci dönem kazanan 3 projeden birisi. Amacımız ilk önce Malatya'nın Arslantepe'ye sahip çıkması. Ardından Türkiye tarafından bilinir olması ve turist çekmesi ve sonunda da UNESCO dünya kültür miras listesine girmesi" diyerek, projenin önemine dikkat çekti. 

Arslantepe Geliştirme ve Destekleme Derneği Kurucu Üyesi Mine Yar da, "Derneğimiz proje ortaklarıyla birlikte sunduğu Malatya'nın Değeri Arslantepe projesi kazandı. Projenin içeriğinden bahsedersek öncelikle bir eğitim projesi olduğunun altını çizmekte fayda var. Bu proje ile toplum bilincinin artırılması ve Arslantepe'nin topluma tanıtılması sağlanacak. Web sitesi kurulacak, ayrıca kazı alanının kulaklıklı sistemle gezilmesi sağlanacak. Umarım böylece kazı alanını gezeceklere yardım sağlanmış olacak" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız