SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bizleri Sizler Haberdar Etmelisiniz"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde, Battalgazi Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Av. Bayram Taşkın, kurum amirleri, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve muhtarlar katıldı.

Vali Ersin Yazıcı toplantıda yaptığı konuşmada “Öncelikle sizler halkın birinci elden ilk temsilcisi ve ilk sözcüsü olarak bizlere aktardığınız hususlarda vatandaşımızın nabzını yansıtıyorsunuz.Gerek kurum amirleri gerekse bizler bu sayede vatandaşlarımızın problemlerine ve sıkıntılarına vakıf olabiliyoruz. Değerli muhtarlarımız bu toplantıları, vatandaşımızın gündemini teşkil eden özellikle 6 Şubat depremleri sonrası mahallelerde oluşan altyapı, elektrik-su problemleri, rezerv alanları, güvenlik-asayiş eğitim, sağlık gibi çeşitli alanlardaki sorunları tespit etmek ve çözüm üretmek için gerek ilgili kurum amirleri gerekse bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mahallelerinizde, fakru zaruret içinde devletin şefkat ve merhametine ihtiyacı olan vatandaşlarımız var. Bunlardan bizleri sizler haberdar etmelisiniz. Yaşlı ve zor durumda olan vatandaşlarımızı ziyaret etmeli ve sıkıntılarını dinlemelisiniz. İnancımız ve töremiz gereği devletimiz, geçmişte olduğu gibi her daim zorda olana yardım elini uzatmıştır.” dedi.

Çeşitli değerlendirme ve istişarelerin yapıldığı toplantı, muhtarların talep ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hakim-2 (1 hafta önce)
    depremle yok olan riskli yapıları bahane ederek ve şirin yalanlar söyleyerek bakir arsaların ırzına musallat olmak sosyal devlet işi değil zorba devlet işidir.aile binamızı yerinden dönüşümle kendimiz yapabilmek için konut rezerv alandan çıkarılmamız talebiyle,Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne verdiğimiz dilekçe Çevre Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığına İl Müdürlüğü tarafından 21 gün sonra gönderilmiştir.bu denli kalitesiz bir yaklaşım ve vatandaşına hakaret şeklinde 21 gün sonra gönderilmiştir.İl müdürlüğünden daire başkanlığından itirazımıza bir cevap gelmediğini belirttiler.daire başkanlığınızı aramamıza rağmen telefona cevap veren olmadı.ne oluyor bu memlekette bu nasıl bir hal.het şey zoraki oluyor.il müdürlüğüne dilekçe veriyoruz ta 21 gün sonra Ankara'ya yazıyorlar yazıklar olsun bu rezilliklere.rezerv alan rezerv alan nalet olsun zorbalıklara.il müdürlüğü işini yapmıyor.devlet deprem yetmezmiş gibi adaletsizlikler içerisinde her gün deprem yaşatacak kadar onursuzluklara, adamı olanın abı hayat bulmuş gibi her türlü haklı haksız İşeri yürütürken,bizler basit bir hak arayışında da dahi sınıfta kalıyorsak nalet olsun adamına göre işleyen devlet düzenine devletin kurumlarına nalet olsun ki Müslümanın canı malı kanı Müslümana haram diye emir veren Yüce Allah a rağmen Müslümanın canını malını helal kılanlara nalet olsun.bir dilekçemiz üzerinden 40 gün geçer bir netice anlamayız.basit bir dilekçe Malatya çevre şehircilik il müdürlüğünden 21 gün sonra kentsel dönüşüm başkanlığına ulaşır.sözde cimer diye hak arayışında herkese adil bir çözüm üretmek için kurulan kurumun aracılığıyla şikayette itirazda bulunduğumuz rezerv alan itirazımıza 40 gündürlü bir netice almamıza yardımcı olan olmaz.yazıklar olsun ki bize insan gözüyle bakmayan bir ülkenin vatandaşı olmamıza.çözüm yok adalet yok rezillikler çok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakim-1 (1 hafta önce)
    Depremlerle sarsılmış ve kaos içerisinde perişan olan bir şehir toplumuna yapılmak istenen zorbalıkların ve yalanlarla dolu rezil işlerin ve depremin yıkımını dahi unutturacak kadar barbarca adaletsizliklerin yapıldığı insanları düşünürek yapılacak haksızlıklara karşı çok manidar bir sada ile sesimiz duyuramazsak yazıklar olsun bize.Bir taşla vurulacak ilk kuş,zorla barbarca arsaya, depremlerle yerinde yeller esen,olmayan riskli yapıları bahane ederek deprem sonrası bakir hale gelen arsaların bikrini izale edecekler.ikinci kuş sözde rezerv uygulamasıyla yerinde evinizi yapıyoruz yalanıyla,halbuki yalanın en büyüğü rezerv alanla hayatımızın ırzına geçerek uygulama da yeri olan insanları kuraya sokarak değer biçtiği yerleri şimdi de yokmuş gibi hesaba katarak sağa sola savurarak işlere imza atacaklar.üçüncü kuş deprem öncesi rezerv alanda olanların yerlerinin gerçek kıymet değerini hesap edeceğiz yalanı.böylece rezerv alana razı olmayan karşı çıkanın malına da sözde değerini gerçekte üç kuruşa istimlak edecekler.dördüncü kuş sözde herkes yerinde dönüşümle evini istiyor yalanıyla sorunları çözeceğiz diyorlar.iyi de rezerv alan dayatmasını kaldırın ki bilelim,isteyene saygı duyduğumuz gibi istemeyenin de hakkına saygı duyalım.beşinci kuş,gasp ettikleri yerlere rezerv alanda yeri olanın örneğin,100 veya 200 taşınmazın olduğu rezerv alan ilan edilen yere,bakir olan arsalara 90-100 m2 büyüklüğünde 500-600 daire yaparak insanların özelinin anıların olduğu yerler üzerinde sözde çok kaliteli çok değerli evler yalanıyla ne haksızlıklar yapıldığına karşı gelmemek onursuz insanın işi olabilir.şimdi 1 yıl boyunca utanmadan arlanmadan yerinde dönüşümle gelin evinizi yapın güçlendirmeyin diyenler,şimdide yerinde dönüşümle evini yapmak için 4 ayı aşan bir zaman evresinde e devletten çevre şehircilik bakanlığına başvuru yaparak ruhsat için beklerken ceberrutluk yaparak konut rezerv alana dahil olan yerlere yerinde dönüşümü kendi yapmak isteyenlere izin vermiyoruz diyor.siz kimsiniz ki bir insanın mülkünde zorbalıkla tasarruf hakkında bulunuyorsunuz.Müslümanın malını canı kanı haram diyen Müslüman a haramdır diyen dinimiz aksini yapanların ne denli zalimlik yaptığını haykırıyor.şimdi sizler bu zalimliği yaparak zorlayarak istemeyenlere hizmet ettiğiniz yalanlarınızla insanlara azap oluyorsunuz ya, depremin dahi acısını unutturacak zalimlerinizin ve hepimiz de hesabının görüleceği güne selam olsun.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    Sayın Valim, umarım burda yazılan yorumları okursunuz. 1. Çavuşoğlu Mahallesi, Boztepe Caddesinde (İtfaiyeye yakın) yan yana 9 adet apartman ve tek katlı binaların REZERV ALANA girdiğini, bu binaların 4'ü HASARSIZ, 5'i AZ HASARLI olduğunu biliyormuydunuz ? 2. REZERV ALANINDA kalan hasarsız evlerimiz her ne hikmet ise yoldan 1'er parseli kapsayacak şekilde tasarlanmış. Yolun altı yani evlerimizin karşısı, ADA tarzında Rezerv Alan olarak belirlenmiş. Anlam veremedik. Ayrıca Zemin sondajı yapıldı, 2 metre 60 santimetreden su çıkan yerler oldu. z+5 / z+6 kat projeler yapılacak diye duyduk, nasıl yapılacak bu bataklığa ? Yazık değil mi Devletin Milletin parasına? 3. Çevre Şehirciliğe gittiğimizde, Tek katlı müstakil evinizde olsa, dairenizde olsa HASARSIZ bütün binalar yıkılacak, yerine 85-90 mt.kare 2+1 verilecek, bir miktar borçlanacaksınız ya da size 5 Şubat 2023 (depremden 1 gün önce) metrekare değeri ne ise arsanıza ve evinize para verilecek, alırsanız terk edeceksiniz denildi. (Tutarın ne olduğunu söylemediler) Tek katlı müstakil evlerin günahı çokmu ki doğrudan CEHENNEM i reva gördüler anlamadık. Belediyelerden tanıdıklarımız vasıtasıyla bu para miktarının 2 şahin parası olduğunu görünce, VİCDAN ve ADALET duygumuzu yitirdik. Hele birde Çevre şehircilikteki memur beylerin "CUMHURBAŞKANIN EMRİ" "DEVLETİN KARARI" "YIKILACAK" "BİR ŞEY YAPAMAZSINIZ" gibi üst perdeden kelamları, bizleri zaten ölmekten beter etti. Meğer güvendiğimiz yerlerin bile bizlere İNSAN muamelesini çok gördüğünü içimize işledik. 4. Eski muhtaraı arıyorsun bi haber, bir şey bilmiyorum deyip çıkıyor işin içinden, Yeni muhtarı, seçildikten sonra bir kez bile görmedik. (Bazı mahallelerin muhtarları var, eli öpülesi insanlar) 5. Şimdi gelelim en ve çok önemli soruya ; Evleri yıkılap enkazdan kurtulan, Ağır hasarlı evleri yıkılan, Orta hasarlı evleri yıkılacak olan ve KONTEYNER de yaşayanlara uygun zeminlerde konut yapılıp önce onları yerleştirilseydi. Şimdi bizleri HAKLI OLDUĞUMUZ HALDE sokak ortasına atma anlayışı nedir, işte onu gerçekten anlamıyoruz. Biz bu evlere HASARSIZ denildikten sonra kimisi 300 bin, kimisi 700-800 bin lira masraf edip yeniden tadilatını yaptı. Yazık değilmi harcanan bu maddiyata ? Çoğu emekli ve asgari ücretli. Bize resmen ÖLÜN deniliyor. Lütfen duyun artık. Bu iş nereye kadar uzayacak, Mahkeme, Danıştay, Yargıtay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi.... En sonunda çatılarımıza çıkıp kendimizi mi yakalım? Psikolojimizi bozuldu, huzurumuz kalmadı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Tecdeli (1 hafta önce)
    Yahu ben çocuktum Ali Evren başkandı, 60 yaşına geldim hala başkan. Yeter artık gidin de yerinize gençler gelsin.
    %88
    %12
    Yanıtla