SON DAKİKA
SON DEPREMLER

BM'den Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Hibe Kredi

BM'den Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Hibe Kredi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP)Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyeti kabul ederek bir süre görüştüler. 

Malatya’da çeşitli temas ve incelemelerde de bulunacak olan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton ve beraberindeki heyet Başkan Gürkan’dan deprem sonrası Malatya’da yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aldı. Görüşmeler sırasında küçük ve orta ölçekli işletmelere 700 bin dolar hibe kredi dağıtılacağı da belirtildi. 

Malatya’ya böylesine pozitif ayrımcılıklarından dolayı da teşekkür ediyorum”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gürkan ziyaret sırasında yapmış olduğu konuşmada, “Olaylara bütüncül olarak bakmaktayız. İnsanlara bakışımızda aynı ölçüdedir. İnsan dünyanın neresinde olursa olsun kültürel farklılıklar olmakla birlikte birbirine benzer özellikler arz eder. Misafirimiz şu anda insanlık medeniyetinin başladığı bir coğrafyada bulunmaktalar. Malatya insanlık tarihi açısından özellikli bir yerdir. İnsanlık medeniyetinin başladığı bir yerde yaşanan deprem felaketi bizleri fevkalade üzmüştür. İnsan olarak bütün coğrafyalarda meydana gelen bütün felaketlere üzülüyoruz. Yaralarımızın sarılması noktasında gerek diğer milletler camiasındaki hayır kuruluşları ve devletlerin kendileri yine ülkemiz içerisindeki dinamikler büyük fedakarlık ve gayretler gösteriyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir devlettir. Kendi yaralarımızı sarmanın gayreti içerisinde hareket ederken UNDP ve benzeri kuruluşlarında bu yaraların sarılmasında göstermiş oldukları ilgiden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Başkan Gürkan, konuşmasının devamında, “UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, Malatya’da küçük, orta ve daha az personel çalıştıran işyerleri için 700 bin dolar hibe yardım yapılacak. Ayrıca Konteyner kentlerde hizmetlerin daha sağlıklı yürütülmesi anlamında yangınlarda acil müdahale içinde küçük itfaiye aracı verilecek. Engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olan engelli merkezinin rehabilitasyonu ve revizyonu anlamında da katkılarının olacağını ifade ettiler. Malatya’ya böylesine pozitif ayrımcılıklarından dolayı da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Boyutları itibariyle Türkiye’deki felaket çok büyük”

(UNDP)Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton ise, “Yapmış olduğunuz çalışmalarınızı dikkatle Twitter’de takip ediyorum. İlk ziyaretim olmasına karşın sosyal medyadaki paylaşımlarınızı çok yakından takip ettiğim için anlattığınız her şey bana son derece aşina geliyor. Bu coğrafyanın medeniyetlerin beşiği olması, insanlığın beşiği olması beni çok etkiliyor. Tüm dünyada felaketlerin sayısı artıyor. Boyutları itibariyle Türkiye’deki felaket çok büyük. Bu boyuttaki bir felaketten sonra toparlanma uzun vadeli sürdürülebilir ve kalıcı müdahaleler yapılması gerekiyor. İmkanlarımız dahilindeki kaynakları bu bölgeye aktarmak için bir seferberlik başlattık. Bizim için yerel öncelikler ön plandadır. Yerel önceliklerin tespitinde özellikle yerel yönetimler belediyeler en işlevsel organizasyonlar. Bundan dolayı sizin yönlendirmelerinize açığız. Malatya için 700 bin dolar tanımlanmış bir bütçesi olan bir hibe programı başlatacağız. 10 yada daha az sayıda çalışanı olan mikro işletmeler için 700 bin doları dağıtmayı planlıyoruz. Hesaplamalarımıza göre 300-350 firmaya ulaşabilecek bir rakam. Bunun dışında özellikle konteyner şehirlerde yangın felaketi olmasına karşı ara sokaklara girebilecek küçük bir itfaiye aracı temin ediyoruz. Bunlar elbette yeterli değil. Engelliler içinde mevcut olan alanın genişletilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması için planlamalar yapmaktayız. Ekiplerimiz gayet uyumlu bir şekilde çalışmaktalar. Taziyelerimi iletmek istiyorum. Gerçekten çok büyük bir felaket. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kaynaklarımızı deprem bölgelerine aktarmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

MALATYA TSO'DA..
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, beraberinde UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da (MTSO) ziyaret etti.

Ziyarette UNDP ile MTSO arasında “Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı” protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, MTSO üyesi firmalara yaklaşık 20 milyon TL hibe desteği sunulacak. Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programına başvurular 31 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek.

Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu söyleyen Malatya TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Basri İlhan, “UNDP Türkiye Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, geçtiğimiz Haziran ayında heyetiyle odamızı ziyaret etmişti. O ziyarette kendilerine şehrimizin ve üyelerimizin depremden gördüğü zararı detaylı bir şekilde sunarak, hibe destekleri talebinde bulunmuştuk. Yönetim Kurulu Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da bu konuyla ilgili başta BM Kalkınma Programı UNDP Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton hanımefendiyle olmak üzere birçok yetkili ile önemli temaslarda bulundu, süreci takip etti. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir. 10 bin üyemizin yaklaşık yüzde 80’i depremden zarar gördü. Üyelerimizin toparlanması sürecinde 20 milyon TL hibe desteği önemli bir can suyu olacaktır. Ben gerek bugünkü ziyaretiniz, gerekse hibe desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Hibe desteği hakkında bilgiler veren Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Temsilcisi Louisa Vinton, “6 Şubat depreminin ilk gününden bu güne UNDP olarak 11 ilimizin yanındayız. Depremden etkilenen küçük işletmelerin desteklenmesi için bir program başlatmayı planladık. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Bey ve diğer yetkililer programın hibe şeklinde olması için bizlerle yoğun bir temas kurdu. Malatya’ya 700 bin dolar, yaklaşık 20 milyon TL bütçe ayırdık. Malatya TSO üyelerine başvurmaları halinde hibe şeklinde bu bütçeyi sunacağız. Yapılan başvuruları değerlendireceğiz. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapacağız. 1-10 arası personel çalıştıran tüm işletmeler başvurabilirler. Bu programın devamında yine başka hibe destekleri sunmaya devam edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ö. B. Antilop (1 yıl önce)
    Toplantıya bak, PR ve reklam faaliyetine bak! Törenler, ağırlamalar, gösteriş vs. 1- Hibe mi, Kredi mi? Bu iki kelimenin farklı olduğunu kimse bilmiyor hadi, bilim adamı başgan da mı bilmiyor! 2- 700 bin dolar için bu kadar tantana niye? Para mı görmediniz? Toplamı hibe bile olsa bu reklama gerek var mı? 3- Harap olmuş bir şehire 700 bin dolar ne işe yarar? Düdük kadar millet bahçesine eski para ile bugünkü kura çevirerek hesaplandığında toplam kaç milyon dolar harcadınız? Açıklayın da millet görsün aradaki farkı. 3- UNDP giibi bir kurum bu paranın 10-20 katını afrikadaki sıradan ve küçük projelere harcıyor. Dünyanın birçok ülkesinde depremde yok olmamış geri kalmış yerlere. 700 bin dolar için bunları kapıya bile sokmam. Bu devletin bir onuru var. 4- Türkiye'nin yurt dışında sözde tanıtım için yüzlerce sözde projenin her birine kaç milyon dolar harcadığından da mı habariniz yok? 5- Gerçekten karşılıksız dış destek arıyorsanız, UNDP adı üstünde: BM Kalkınma Programı. Yapın projeleri, alın milyar dolarlık fonları. Bırakın bu üç kuruşluk yabancı yaltaklığını.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (1 yıl önce)
    Şahnahan'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...?
    %75
    %25
    Yanıtla