SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Boğazımızın Düğümlendiği, Yüreğimizin Yandığı Anlar.."

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat'taki Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 ve Elbistan ilçesi merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük hasara neden olduğu Malatya'da deprem anına ilişkin yeni görüntülere ulaşıldı.

Elbistan'daki 7,6 büyüklüğündeki depremde, 20'ye yakın insanın can verdiği Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'deki Hayat Sitesi'nin üç bloğunun yıkılması Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Görüntüde deprem anında Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı otoparkına sığınan depremzedelerin kaçışması yer alırken, arka tarafta ise blokların yıkılması görülüyor.

Binanın yıkılmasıyla oluşan toz bulutu içerisinde kalan vatandaşların panik anları da görüntülerde yer aldı.

İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa Katipoğlu, görüntüleri sosyal medya hesabından, "Altı ay önce 02.06.2023, 13.24, 7,6 şiddetindeki ikinci deprem dün gibi. Boğazımızın düğümlendiği, yüreğimizin yandığı anlar. İtfaiye karşısı Hayat Sitesi." notuyla paylaştı.

BİR CESET DE HAFRİYAT KAMYONUNDAKİ MOLOZDAN ÇIKTI..

Bu arada, 2'si 28 Şubat'taki 5,6 büyüklüğünde Yeşilyurt merkezli depremde, diğerleri de 6 Şubat depremlerinde ve sonraki haftalarda enkazda bulunanlarla birlikte 1.236 olan toplam ölü sayısının, depremden aylar sonra yıkılan ağır hasarlı bir binanın hafriyat kamyonuna yüklenen enkaz molozundan çıkan bir cesetle birlikte 1.237'ye ulaştığı öğrenildi.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Malatyalı (8 ay önce)
    Bulunduğunuz yere alışın düzeninizi kurun Buralar olurda olmazda
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (8 ay önce)
    Malatya hala depremden çok zarar görmemiş bir şehir olarak biliniyor.Bunu dün tv lerde deprem özel yayınlarında bir kere daha gördük.Bu şehirden şu anda 400.000 kişi gitmiş,hala gidenler var.Bu algıyı yaratanları Allaha havale ediyorum.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sibel (8 ay önce)
    O günlerde canla başla çalışan ve sahada belkide o ilk günlerde sadece varlıklarını hissettiren Katipoğlu başta olmak üzere kahraman itfaiyecilere teşekkür ediyorum.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Bynedim (8 ay önce)
    Şimdi farzı misal malatya çok hasar almadı bu kimin işine gelecek kimi koruyacak…Aksi durumu düşünecek olursak kim kimsen neyi saklıyor kime kimlere dokunacak uçu bunu gerçekten çok merak ediyorum hal ortada malatya bitik malatya bitmiş…! Malatyanın kültürel dokusunu insanlığını da yıktı bu deprem…!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Mehmet (8 ay önce)
    Ne kadar kötü bir gündü. Ne kadar sahipsizdik o gün. Hala kurtulamadık etkisinden, hala kanepe hafif sallansa kalp çarpıntısı yapıyor. Altı ay oldu tam tamına altı ay. Çoktan unutulduk. Yersiz yurtsuz oradan oraya gittik, kaldık yaban ellerde. Canım memleketim, talihsiz memleketim, seni o kadar çok özledim ki. Bir daha eskisi gibi olamayacağız. Umarım güzel günlerimiz uzakta değildir.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • mehmet bey cok uzakta yıkımlar toz bulutları.en az 6 ay surer bu yıkımlar kaplumbağa hızı ile gittiği için.bence kalın oldugunuz yerde.malatya nın 10 yıllık işi var.kiralar almış başını gitmiş bu kiralar ile istediğin yerde oturursun molozlardan ve toz bulutlarından uzak olursun.yakında akciğer hastası sıra alamaz hastanelerden
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Rafet (8 ay önce)
    Rabbim bir daha yaşatmasın inşallah, ama unutmamak ve unutturmamak gerekir. Malatya yıkımın en çok yaşandığı şehirlerden.
    %100
    %0
    Yanıtla