SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Boğazına Para Kaçan Öğrenciyi Müdür Kurtardı

Boğazına Para Kaçan Öğrenciyi Müdür Kurtardı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesindeki Derme İmam Hatip Ortaokulunda yaz kursunda öğrenim gören 8 yaşındaki Kasım Alomori'nin nefes alamadığını fark eden arkadaşları, durumu okul müdürü Aziz Şekerci'ye bildirdi. Çocuğun yanına gelen Şekerci, önce sırtına vurduğu Kasım'a Heimlich manevrası uyguladı.

Öğretmenin müdahalesinin ardından rahat nefes almaya başlayan Kasım, daha sonra ambulansla kontrol için hastaneye götürüldü.

Yaşananlar, okuldaki güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Okul Müdürü Aziz Şekerci, AA muhabirine, olayı duyar duymaz bahçeye çıktığını söyledi.

Öğrencinin nefes almakta zorlandığını gördüğünü anlatan Şekerci, şöyle konuştu:

"Hemen müdahale ettim. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığımızın verdiği ilk yardım kursu sayesinde konuyu biliyordum. Aynı zamanda afet eğitmeniyim. Heimlich manevrasıyla müdahale ettim, çok şükür nefes almaya başlayınca müdahaleyi bıraktım. O anda ben de çok korkmuştum, sonuçta bir can. Müdahaleyi yaptım, çocuk nefes almaya başlayınca ambulans da gelmişti. Çok şükür çocuğumuz iyi. O an sadece bir can kurtarmak aklınıza geliyor. O çocuğun kim olduğu, milliyeti hiçbir şey aklınıza gelmiyor. Sadece o canı kurtarmaya odaklanıyorsunuz. O canı kurtardığınızda, müdahaleniz başarılı olduğunda da dünyalar sizin oluyor."

Eğitimcilerin dönemsel olarak bu eğitimi aldığını hatırlatan Şekerci, "Biz bilgi sahibiyiz ama tüm ailelerin Heimlich manevrasını, ilk yardım eğitimini alması lazım." dedi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Vatandaş (1 yıl önce)
    İlkokul çocuklarının sıklıkla karşılaştıkları böyle durumlar için öğretmenlerin ilk yardım eğitimi bilmeleri zorunlu olmalıdır. Şans eseri müdür ilk yardım eğitimi bilmeseydi ne olacaktı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    İlkokul idarecileri ve öğretmenleri için ilk yardım müdahalesi zorunlu olmalı
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Müdür beye aylikla ödül verilmelidir. Böyle müdürler zor bulunur . Hem öğretmen hem sağlıkçı maşallah . Kendisini tebrik ediyor , görevinde muvaffakiyetler diliyorum .
    %80
    %20
    Yanıtla