SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölge Halkı Korkudan Ziyaret Edemiyor'

'Bölge Halkı Korkudan Ziyaret Edemiyor'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Akçadağ ilçesinde halk arasında ‘korku mağarası’ adı verilen 1750 rakımlı 80 metre derinliğindeki mağara korkutuyor.

Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi'nde 1750 metre yükseklikte bulunan ve bölge halkının içerisinde yaşayan çeşitli yırtıcı yabani hayvanlar nedeniyle ‘‘korku mağarası’ adını verdikleri mağaraya kimse giremiyor. Kurt, tilki, kirpi, yarasa gibi birçok yaban hayvanı türüne ev sahipliği yaptığı ileri sürülen ve yaklaşık 3 kilometrelik zorlu bir yolcuğunun ardından ulaşılabilen mağaranın dibini ise bugüne kadar gören olmadığı ifade ediliyor.

Bölgede turist rehberliği yapan Kemal Kurt, mağaranın karstik özelliğinin bulunduğunu belirterek, ”Mağaraya 3 kilometre zorlu bir yolculuğun ardından ulaşılıyor. Bölge halkının korku mağarası adını verdiği mağara 80 metre derinliğinde. Dar bir girişten sonra iki büyük galerisi olan mağarada çeşitli yaban hayvanları yaşıyor” dedi

“Bölge halkı korkudan ziyaret edemiyor”
Mağaradaki gizem ve yabani hayvanlardan dolayı vatandaşların ziyaret etmeye korktuğunu kaydeden Kurt, “Mağaraya girdiğinizde kurt, tilki, kirpi, dağ keçisi ve yarasa gibi çeşitli yaban hayvanları ile karşılaşabilirsiniz. Bu bağlamda vatandaşlar bölgeyi ziyaret etmekten korkuyor. Ulaşımı bölgedeki sarp yapı nedeniyle oldukça zor olan mağara turizme kazandırılabilir. Bu yapılabilirse ilçemiz için önemli bir nokta olabilecek bir mağara” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • cengizhan (1 yıl önce)
    Kurtla Tilkinin Aynı Kovukta Yaşaması İmkansız, Kirpi İse Mağara Hayvanı Değildir. Yarasalar Yılanlar Küçük Böcekler Olabilir. Birde İşin Akçadağlı Kısmı Var, Bir Akçadağlının Korkup Giremediği Mağaraya Turist Hiç Girmez. Hangi Turisti Getirip Neyi Nereyi Gezdirecekler Merak Ettim. En Fazla Araştırmacı Uzman Kişiler Gelip Bakar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Akcadaglinin giremedigi yer de varmış gayrısı uzak kalır.Agziniza sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • AHMET (1 yıl önce)
    ulu hemmet alacadağlı itten guştan mı korkarmış:)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Kurt, tilki, kirpi ve yarasanın kardeşçe yaşadığı bir mağara.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANOĞLU (1 yıl önce)
    27 Şubat 2022 de rehberimiz Kemal KURT sayesinde bu mağaraya gezi düzenlemiştik. Mağaranın tamamına girdim. Sarkıt ve dikitlerini yarasalarını engebeli yapısını inceledim. Levent vadisi gerek jeolojik yapısı gerek tarihi ipek kervan yolu üzerinde oluşu gereksede zengin bitki ve hayvan çeşitliliği ile Malatyamız için eşsiz bir gezi rotası ve JEOPARKTIR. Levent Vadisi Seyir terası görünen ve bilinenin çok küçük bir parçasıdır. Çok az insan Ozan Kanyonunu geçebilmiştir. Küçük kürne Mağaralarını yıllar önce Barış Manço ve Savaş AY gezmiş ve Mağara evleride tanıtmıştır. Kore'den bile gelip gezenlerin olduğu bu nadide coğrafyamızın tanıtımında yürekten emeği geçen Kemal KURT kardeşimin yoluda bahtıda açık olsun.
    %92
    %8
    Yanıtla