SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Seçmelerinde Malatya'yı 4 Oyuncu Temsil Edecek

Bölge Seçmelerinde Malatya'yı 4 Oyuncu Temsil Edecek
A- A+ PAYLAŞ

Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen ve 2010 doğumlu oyuncuların katıldığı seçmeler Antalya'da oynanacak karşılaşmalarla yapılacak. 29 Kasım - 8 Aralık 2023 tarihleri arasında arasında yapılacak seçmelerde 22 oyuncu yer alacakken, 4'ünün Malatya'yı temsil edeceği öğrenildi.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) resmi internet sitesinde yer alan bilgiler şöyle:

"Genç Millî Takımlarımızın her yıl yaptığı U14 Millî Takım bölge seçmelerinde bu sene hem daha fazla oyuncu olması hem de oyuncularımızın daha fazla maç yapabilmesi için farklı bir uygulamaya gidilerek, her bir takım seçmelere 2 kaleci ve 20 oyuncu olmak üzere iki takımla katılacak. Dolayısı ile 20 farklı bölge 2 farklı 11 ile sahaya çıkacağından 40 takım seçmelere katılmış olacak. Böylece, Genç Millî Takımlarımızın oyuncu tarama, yarıştırma ve geliştirme vizyonunun ilki olan tarama faaliyetimizi daha geniş kapsamda ortaya koymuş olacağız. Bölge seçmelerinden sonraki süreçte de yaklaşık 70-80 oyuncunun katılımı ile geniş kapsamlı ikinci bir filtreleme ile U14 Millî Takımımızın oluşturulmasını hedefliyoruz.

Ayrıca şu andaki U15 Millî Takımımızdan başlayarak oluşturduğumuz A ve B kadrosu uygulaması, bu yaş grubu ile de devam edecek. Böylece tabanda iki farklı kadromuzun olması, oyuncu havuzumuzun geniş tutulmasına ve gelişimlerine yönelik takip açısından oldukça değerli olacak.

29-30 Kasım tarihlerinde 1. Grup'ta Ankara (1), İstanbul (1), İzmir (1) ve Trabzon Bölge maçları ile başlayacak 14 yaş altı seçme karşılaşmaları, 1-2 Aralık tarihlerinde 2. Grup'ta Ankara (2), İzmir (2), İstanbul (2) ve Antalya bölge maçları ile devam edecek. 3-4 Aralık'ta 3. Grup'ta Adana, Bursa, Samsun ve İstanbul (3) bölgeleri, 5-6 Aralık'ta 4. Grup'ta İstanbul 4 (Amatör), Malatya, Diyarbakır ve Van bölgeleri ve 7-8 Aralık'ta 5. Grup'ta İstanbul 5 (Trakya), Sakarya, Erzurum ve Kayseri bölgeleri arasında oynanacak karşılaşmalarla U14 Millî Takım bölge seçmeleri tamamlanacak.

U14 Millî Takım bölge seçmeleri bu sene Antalya'da Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi sahalarında organize ediliyor. Bölgelerde oluşturulan takımların yapacağı maçlar Genç Millî Takım ve bölge antrenörleri tarafından izlenecek.

Adana, Ankara (2), Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul (3), İstanbul 4 (Amatör), İstanbul 5 (Trakya), İzmir (2), Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Van bölgelerinden her etapta 20 takımdan 440 sporcunun yer alacağı organizasyon 8 Aralık 2023 Cuma günü sona erecek.

Genç Millî Takım antrenörleri ile bölge antrenörlerinin takip edeceği maçlar sonrasında, U14 Millî Takımı ve kulüpler için oyuncu havuzu oluşturulacak."

malatyahaber.com-TFF İnternet Sitesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Recep solmaz (5 ay önce)
    Malatyalı genç evlatlarımıza başarılar diliyorum Türkiye futbol federasyonu bölge müdürlüğünün Malatyamizda olmasına rağmen tüm kategorilerde milli takımlarımıza futbolcu secilmemesinin nedenlerini niçinlerini eksiklerimizi Malatya futbol ailesinin müzakere etmesini gençlerimiz icin gelecek nesiller için çok onemlidır.insallah bu gençlerimiz bugüne kadar seçmeden seçmeye değilde ayyıldızlı milli takim kategorilerinde Malatyamizi temsil ederler bizlerde onlarla gurur duyarız alkışlarız...genclere tavsiyem rahat olun heyecanlanmayın sizden iyileri yok.basarilar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hocam, Bu şehrin genetiğinde futbol yok, Trabzon, Rize, Bursa, İzmir gibi değil. 70 yılda İsmail Tekin, Mehmet Topal çıkmış. Uğraşmaya değmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya U14 liginde 42 gol atıp sadece 2 gol yiyerek namağlup ligi şampiyon bitiren takımdan tek sporcu dahi seçmelere çağrılmaması bu şehirde neden futbolcu çıkmadığının en büyük kanıtıdır. Orda bile adamın yoksa istediğin kadar yetenekli ol nafile...
    %100
    %0
    Yanıtla