SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İlk Olması Sevindirici, Bakanlık Olarak Katkı Sunacağız'

'İlk Olması Sevindirici, Bakanlık Olarak Katkı Sunacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, model fabrikalardan faydalanan firmalarda yüzde 150'ye varan verimlilik artışlarının olduğunu bildirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan açıklamaya göre, odanın projesini hazırladığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının da desteğiyle Malatya'da kurulacak model fabrika için paydaş toplantısı düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar, toplantıdaki konuşmasında, bakanlığın desteğiyle 8 kente kurulan model fabrikaların sanayicilere hizmet verdiğini belirtti.

Model fabrikalara gerekli tüm katkıyı sunacaklarını aktaran Ar, şöyle devam etti:

"Bu 7 ilimizde düzenleyeceğimiz paydaş toplantılarının ilkini de Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Model Fabrika Projesini hazırlayan ve bakanlığımıza sunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına sanayicilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Model fabrikalar sanayinin verimliliğini artıran projelerdir. Model fabrikalara gelen firma temsilcileri yalın üretimle ilgili eğitimlerini alıp kendi işletmelerinde uyguluyorlar. Bu eğitimler dijitalleşme yolunda önemli katkılar sağlıyor. Model fabrikalarımızdan faydalanan firmalarda yüzde 150'ye varan verimlilik artışlarının olduğunu görebiliyoruz. Firmalar ekstra hiçbir yatırım yapmadan sadece süreçleri yalınlaştırarak verimlilik artışlarını sağlayabilir. Böylesine önemli bir projenin Malatya'da hayata geçiyor olması, üstelik bölgede ilk olması da bizleri sevindiriyor. Bakanlık olarak tüm katkıyı sunacağız."

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ise Malatya sanayisinin yalın üretim modelini benimsemesi adına model fabrikayı önemsediklerini belirterek, "Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk model fabrikanın Malatya'mızda kurulmasına öncülük yapıyor olmaktan ayrıca gururluyuz. İnşaat aşaması tamamlanan model fabrikanın artık ete kemiğe bürünmesi ve bir an önce sanayicimize hizmet etmesi gerekiyor. Model fabrika sadece Malatya'ya değil bölgemize de hitap edecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Uygulamaları Dairesi Başkanı Gül Taşkıran Battal ile Gaziantep Model Fabrika'nın direktörü Yusuf Diler sunum gerçekleştirdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Münebbih (2 yıl önce)
    Dijital Dönüşüm, büyüme ve değer yaratma için eşsiz fırsatlar ve yetenekler ortaya çıkarır. Dualistik bir bakış açısı ile analiz edildiğinde bu eşsiz getirilerinin yanında, etkili bir dijital ortamın istenen hedefe ulaşması için, geleneksel risklerin ötesinde risk alanlarını dikkate almak kritik öneme sahiptir. Dijital risk, dijital dönüşümden kaynaklanan ve iş hedeflerine ulaşılmasını engelleyen tüm beklenmedik sonuçları ifade eder. Bir işletme ölçeklendiğinde saldırı yüzeyi genişler ve siber tehditlere maruz kalmasını artırır. Bu, dijital riski dijital dönüşümün kaçınılmaz bir yan ürünü haline getiriyor.Bu analamda bu gün hacker organizasyonları, zararlı ve fidye yazlımları sektör temsilcilerinin yatırımlarını zora sokabilir. Bu anlamda özellikle finans sktörü ve diğer bilgi teknolojilerinin yoğun kullanıldığı savunma sanayi, uçak, uzay, otomotiv, ve insansız hava araçları yada motor teknolojileri gibi diğer stratejik sektörlerde dijital altyapı ve güvenlik duvarınız sağlam olmazsa sistem hecklenebilir veya istenmeyen kötü olaylar yaşanabilir. Bu bağlamda diğer bir önemli riskte teknoloji yoğun sektörlerde Know-how'ınızın çalınmasıdır. Bulut tabanlı tasarım yazılımları bu istenmeyen olayların önünü açmakla kalmıyor, kolaylaştırıyor da!!!! Malum çin ve rusya gibi bu anlamda sicili kabarık ülkeler teknolojilerinizi izinsiz ödünç alma riskleri var. Bu durumda güvenlik maliyetlerinizi arttırabilir. Adamlar ünlü milyarder MUSK' ın bile fake ini ürettik diye övünüyorlar. Diğer dijital dönüşümün önündeki en büyük engeller şunlardır: Çalışan Geri Tepkisi, Dijitalleşme Girişimlerine Yön Verecek Uzmanlık Eksikliği, Örgütsel yapı, Genel Sayısallaştırma Stratejisinin Eksikliği, Sınırlı bütçe. Bu gün ABD bile henüz bu sorunlar sektör yatırımcılarının gözünü korkutuyor ve dönüşüm iştahlarını azaltıyor.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Ahmet Ayhan (2 yıl önce)
    Model Fabrikanın Sanayicilere Çok katkısı olacağı Aşikardır. Özellikle Yalın Üretimde Emeği Geçenlere Teşekkürler
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet Kocaman (2 yıl önce)
    Önemli Bir Proje Model Fabrikanın Malatyada Olması Bölge için Sevindirici Fabrikaların israflarını önlemek giderleri düşürmek için önemli tebrikler TSO
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Davut Akgöz (2 yıl önce)
    Malatya'mızın bugününü değil geleceğini ve ekonomisini etkileyecek böyle projelere ihtiyaç var. Bir mühendis olarak Tso'yu kutluyorum. emeği geçen herkesi.
    %67
    %33
    Yanıtla