Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şehir Mezarlığı'nda bulunan ve Türkiye'de örnek gösterilen yeni gasilhanenin çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.
Belediye Başkanı Çakır, inceleme sırasında yapıtığı konuşmada “Daha önce gasilhanemizi yaparak hizmete açmıştık. Gerçekten bölgenin en modern ve en donanımlı gasilhanesi. Şu anda çevre düzenleme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir” dedi.
Dolgu yapılarak yaklaşık 30 dönümlük bir yeri gasilhane alanına kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Çakır, “Gasilhanenin hemen ön kısmında bulunan tepeciği ortadan kaldırdık ve buranın hem ağaçlandırma, hem de yeşillendirme çalışmalarını önümüzdeki günlerde tamamlamış olacağız” ifadelirini kullandı.
Mezarlık ve gasilhanenin Malatya’ya çok uzun yıllar hizmet edebilecek bir kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Başkan Çakır, “Aynı zamanda donanım ve bütün detaylar dikkate alındığında gerçekten de bölgenin örnek gasilhanesi oldu” açıklamasında bulundu.