Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nce, Malatya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 ilden belediyecilerin katıldığı "Bölgesel Arşivcilik Semineri" gerçekleştirildi.
Belediyelerde çalışan personelin arşivcilik hakkında bilgilendirilmesini temin etmek amacıyla, 25-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bölgesel Arşivcilik Seminerine; Malatya, Tunceli, Adıyaman, Sivas, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak il, ilçe ve belde belediyelerinden ilgili daire müdürleri ve personelinden oluşan 70 kişi katıldı.
Seminerin ilk günü düzenlenen program çerçevesinde bir konuşma yapan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliklerden birinin de belge bırakmak olduğunu söyledi.
Günaydının açış konuşmasından sonra başlayan seminerde Arşiv Mevzuatı hakkında, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arşivcilik Uzmanlarından Mehmet Ali Alacagöz ve Metin Elbeyoğlu tarafından seminere katılanlara ayrıntılı bilgi verildi.
Seminer sırasında, Türkiyenin bir hukuk devleti olduğunu, bu hukuk devleti içerisinde de kamu kurum ve kuruluşlarının bir birleriyle ilişkilendirildiğini, bu ilişkilendirilmenin de çağdaş medeniyetler seviyesinde olması için elektronik devlet sistemine geçme çalışmalarına hız verildiğini belirten Arşivcilik Uzmanı Metin Elbeyoğlu, Bilgi Edinme Kanunu ve Elektronik İmza Kanununun yürürlükte olduğu günümüzde bu sistemlere destek olacak ana malzeme kurum ve kuruluşların üretmiş oldukları evraklardır. Bu evrakları düzgün olarak üretmeyen ve düzgün olarak saklamayan kurum ve kuruluşların AB sürecindeki Türkiyenin e - devlet olma vasfına fazla bir kazanç getireceğini düşünmüyoruz dedi.