SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölgesel Arşivcilik Semineri..

A- A+ PAYLAŞ

Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'nce, Malatya Belediyesi'nin ev sahipliğinde 16 ilden belediyecilerin katıldığı "Bölgesel Arşivcilik Semineri" gerçekleştirildi.

Belediyelerde çalışan personelin arşivcilik hakkında bilgilendirilmesini temin etmek amacıyla, 25-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Bölgesel Arşivcilik Seminerine; Malatya, Tunceli, Adıyaman, Sivas, Elazığ, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak il, ilçe ve belde belediyelerinden ilgili daire müdürleri ve personelinden oluşan 70 kişi katıldı.

Seminerin ilk günü düzenlenen program çerçevesinde bir konuşma yapan Malatya Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli özelliklerden birinin de ‘belge bırakmak’ olduğunu söyledi.

Günaydın’ın açış konuşmasından sonra başlayan seminerde Arşiv Mevzuatı hakkında, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü arşivcilik Uzmanlarından Mehmet Ali Alacagöz ve Metin Elbeyoğlu tarafından seminere katılanlara ayrıntılı bilgi verildi.

Seminer sırasında, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, bu hukuk devleti içerisinde de kamu kurum ve kuruluşlarının bir birleriyle ilişkilendirildiğini, bu ilişkilendirilmenin de çağdaş medeniyetler seviyesinde olması için elektronik devlet sistemine geçme çalışmalarına hız verildiğini belirten Arşivcilik Uzmanı Metin Elbeyoğlu, “Bilgi Edinme Kanunu ve Elektronik İmza Kanunu’nun yürürlükte olduğu günümüzde bu sistemlere destek olacak ana malzeme kurum ve kuruluşların üretmiş oldukları evraklardır. Bu evrakları düzgün olarak üretmeyen ve düzgün olarak saklamayan kurum ve kuruluşların AB sürecindeki Türkiye’nin e - devlet olma vasfına fazla bir kazanç getireceğini düşünmüyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız