SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bölgeyi Atık Su Etkilerinden Kurtaracağız"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Batı Kolektörü ve Kanalizasyon Hattı yapım işi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ve beraberindeki heyet, Malatya’nın en önemli yatırımlarından olan Batı Kollektörü ve Kanalizasyon hattı çalışmalarını yerinde inceledi. 

Çalışmalar hakkında bilgiler veren MASKİ Genel Müdürlüğü Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Süleyman Şahin, “İlimizin en önemli projelerinden olan Batı Kollektörü ve Kanalizasyon Hattı çalışmalarını yerinde inceledik. Buradaki çalışmalarımıza mevsim şartları ve zeminin zorluğu engel olmadı. Sadece yoğun kar yağışı zamanında şantiyemizi 10 gün kadar çalıştıramadık.  Çalışmalarımız 3 ekiple devam ediyor. Toplamda 14 bin 250 metre hat çalışması yaptık. 800’lük borularla başlayan hattımız 600’lük borularla devam ediyor. 750 metrelik bir kısım kaldı. Bundan sonrada 500’lük borularla hat çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp, bölgeyi atıksuların olumsuz etkilerinden kurtaracağız” dedi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda çalışmaların yoğunlaştığını belirten MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert ise, Batı Kollektörü ve Kanalizasyon Hattı projesinin Malatya için önemli olduğunu vurguladı. Mert, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizlere kesin talimat vardı. Sularımıza atıksu karışmasın diye. Bu doğrultuda bütün ilçelerimizde atıksu arıtma tesisleri yapılacak. Bitenler var. Başlayacak olanlar var. İhale aşamasında olanlar var. Burada çok ciddi bir çalışma var. Ekip arkadaşlarımız kar kış demeden zorlu şartlarda çalışmalarına devam ettiler. Sert bir zemin var. Bu sebeple çalışmalar yavaş ilerliyor. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ayşegül Korkmaz (2 yıl önce)
    Resim atma özelliği olsa içme suyumuzun ne kadar kireçli olduğunu belirtmek isterdim o kadar yoğun bi kireç varki bunu böyle içmek ne kadar yararlıdır muamma.Bu şekildeki su sağlık yönünden hiç faydalı değil.Sizden Ricam bu konunun üzerinde durunki sağlıklı su içip sağlıklı bireyler olalım lütfen.Bu konuyla ilgileniiilirse haberdar edilmek istiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Maski yaptığı işi teknik temellere teknik gerekliliklere göre yapmıyor maalesef.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)
    Bu kadar yüksek(resme bakıldıgında 5ila 6 m arası gibi) baca kazısı gerekli güvenlik tebdiri alınmadan tekniğe uygun şekilde yapılmadığı görülmektedir.Bu yükseklikte kanalizasyon kazıları mutlaka şevli vede iksa kullanılarak yapılmalıdır.Aksi takdirde yağışlı havalarda(ki bu günler yağışlı geçmekte) can kaybına bile sebebiyet verebilirsiniz.O nedenle işi muhakkak gerekli güvenlik tebdirleri alarak işin şartnamesine ve de tekniğine uygun gerçekleştirin.Anlaşılan o ki Maskı yetkilileri de durumunun vahemetin farkında değiller.Farkında olsalar bu kadar hatalı yapılan işlemin resmini basınla paylaşıp kendilerini ifşa etmezlerdi.Islerin nasıl yapıldığı sizlerin umrunda olmayabilir.Ama Allah korusun orada yaşanacak bir can kaybında, hayatını kaybedenin çocuğunun umrunda olur.Rica ediyorum lütfen ama lütfen işinizi bilinçli tekniğine uygun ve de güvenlik tebdirleri alınarak yapın. Kimse üzülmesin
    %100
    %0
    Yanıtla