SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Borsa Başkanı Kayısı Çekirdeği İhracatındaki Sorunu İletti

Borsa Başkanı Kayısı Çekirdeği İhracatındaki Sorunu İletti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’i ziyaret etti.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya’nın yeniden ayağa kalkması için önemli bir gelir kaynağı olan kayısı ihracatıyla ilgili Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin Dilber’e bilgi vererek, kayısı çekirdeği ihracatında yaşanan sorunların çözümü için destek istedi.

Özcan, ziyaretleriyle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Türkiye’nin tarım ürünleri ihracatında son yıllarda dikkat çeken kuru kayısı ve çekirdeği ihracatı 6 Şubat depreminde yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen devam ediyor. 500 milyon dolar gelir hedefini yakalayan kayısı ve çekirdeğinde yaşanan sorun ve sıkıntıları Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Dr. Ersin Dilber’i ziyaret ederek, masaya yatırma fırsatı bulduk. Özellikle kayısı çekirdeği ihracatında önemli bir pazarımız olan Avrupa ülkelerinde karşılaştığımız problemleri kendileri ile paylaştık. Bakanlıktaki yetkililerle Avrupa Birliği Komisyonlarına taşıması gereken konular hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Sayın Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Ahmet Gümen ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürümüz Dr. Ersin Dilber’e teşekkür ediyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız