SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Böyle Birini Tanımıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-07-12 22:12:53
A- A+ PAYLAŞ

Panama Belgeleri'nde yer alan Malatya adresli şirket ve şahısla ilgili olarak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Bize kayıtlı böyle bir isim ve şirket yok. Böyle birini tanımıyoruz." diye konuştu. Bir belgede Elemen T2 Company Limited diye bir şirket adı bulunurken, bir de Eleman T2 adlı şirketle ilgili belge çıktı. İlk şirket ve hissedarı Cheung Hong Wai Telia'nın adresi Malatya gözükürken, ikinci şirketin sadece hissedarı olarak Cheung Hong Wai Telia'nın adresinin Malatya olduğu belirtiliyor.

ŞİRKET VE HİSSEDARI..

Büyük holding ve şirketlerin servetlerini gizlemek ya da vergilendirme kapsamından çıkarmak amacıyla, ‘vergi cenneti’ olarak nitelendirilen Panama’daki karmaşık finansal ilişki ağına yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan ve ‘Panama Belgeleri’ adı verilen deşifre sonucunda, bir şirketin Malatya adresinin de bulunduğu anlaşılmıştı.

Panama belgelerinde, Malatya adresli yabancı uyruklu Cheung Hong Wai Telia adlı kişinin, ilişkili olduğu off-shore şirketinin adının Element T2 Company Limited olduğu, adresinin ise Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın 3 yıl öncesine kadar faaliyet gösterdiği eski binasının adresi ile aynı olan İnönü Caddesi PTT yanı No: 1 olduğu bildirilmişti.

"BİZE KAYITLI BÖYLE BiR İSİM VE ŞİRKET YOK!"

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, oda kayıtlarında yapılan incelemede Cheung Hong Wai Telia adlı şahıs ya da Element T2 Company Limited'le ilgili herhangi bir üyelik kaydı bulunmadığını, bu şahıs ve şirketin tanınmadığını bildirdi.

Erkoç, Panama Belgeleri'nde Malatya adresli bir kişi ve şirketin de olduğu yolundaki haberler üzerine kayıtlarını taradıkları belirterek, "Bize kayıtlı böyle bir isim ve şirket yok."dedi.

Erkoç, söz konusu şahıs ve şirketin neden eski binalarının adresini verdiğini, gerçekte böyle bir isim ve şirketin de olup olmadığını bilmediklerini söyledi.

ŞİRKET HONG KONG, HİSSEDARI MALATYA ADRESLİ..

Bu arada, bir başka 'Panama' dökümanında, bu kez Cheung Hong Wai Telia adlı şahsın bağlantılı olduğu Eleman T2 şirketi adı ortaya çıktı. Bu kayda göre, söz konusu şirketin Hong Kong adresli iken, Cheung Hong Wai Telia adlı şahıs bu şirketin hissedarı olarak gözüküyor ve adresi yine İnönü Caddesi PTT yanı No: 1- Malatya.

İlk kayıttaki Element T2 Company Limited ile Eleman T2 şirketlerinin aynı şirketler mi, yoksa farklı şirketler mi olduğu belirlenemedi. Ancak her iki kayıtta da şirketin ortağının adı Cheung Hong Wai Telia gözüküyor.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Pano03

panama

panama2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız