SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Boynumu Kesmişler Ama Sesimi Kesemezler!"

0
Güncellendi - 2018-06-05 22:25:05
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Büyükşehir'in bütün imkanları AKP'nin emrine sunulmuş durumda. MOTAŞ'a dilekçe verdik bizde vergi veriyoruz, dilekçe verdik suç duyurusunda bulunacağız. AKP mitingine vatandaşı taşıyorsun, CHP mitingine taşımıyorsun" dedi.

Malatya'da parti teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, farklı siyasi görüşten vatandaşların ve Malatyalıların CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin Malatya'daki mitingine katıldığını ifade ederek, 24 Haziran'da desteğin devam etmesini diledi.

"İŞÇİLER TEHDİT EDİLEREK MİTİNGE GÖTÜRÜLDÜ"

Malatya'da 31 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düzenlediği mitinge Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı MOTAŞ'ın vatandaşları ücretsiz taşıdığını öne süren Ağbaba, "İş-Kur aracılığıyla belediyeye giren işçilerin tamamı 'işten atarız' tehdidinde bulunularak, en az 3 kişi getirme talimatı konularak mitinge taşındı. İlçelerdeki taşımalı okullar öğleden sonra tatil edilerek, taşımaya yarayan servis araçları tamamen miting için kullanıldı. Organizedeki fabrikaların birçoğu miting saatinde tatil edilerek, çalışan gariban insanlar zorla mitinge götürüldü. Suriye kampındaki Suriyelilerin tamamı mitingde yer aldı. MOTAŞ, o gün 14.00' ten sonraki seferlerini ücretsiz yaparak, mitinge adam taşıdı. Biz siyasetin bir rekabet olduğunu biliyoruz ancak böyle haksız bir rekabet olmaz. Malatya'nın her yanı AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın afişleriyle süslü. Bütün adayların ve AKP Genel Başkanı'nın afişini büyükşehir belediyesi yaptırıyor. Gazete ilanları ve TV reklamlarını büyükşehir belediyesi ödüyor. Belediyeler, AKP'nin milletvekili adaylarını iftar yemeği verip, konuşturuyorlar. Büyükşehir'in bütün imkanları AKP'nin emrine sunulmuş durumda. MOTAŞ' a dilekçe verdik bizde vergi veriyoruz, dilekçe verdik suç duyurusunda bulunacağız.  AKP mitingine vatandaşı taşıyorsun, CHP mitingine taşımıyorsun" dedi.

"AKP OKUL BAHÇELERİNDE İFTAR VERİYOR"

Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin gündemine bir iftar yemeği oturdu. Seçim kampanyasına AKP bir kuruş harcamıyor. Afişlerini büyükşehir belediyesi yapıyor. Bayraklarını belediye asıyor. Etkinliklerini belediye organize ediyor. Mitinglerine otobüs ücretsiz kalkıyor. İftarı TESK veriyor. Baskıyı TOBB yapıyor. Alkışı 2.Ordu Komutanı çalıyor. 2.Ordu Komutanı iftara katılırmış. İftara katılabilir ama senin üniforman TSK'yı, Türkiye'yi temsil ediyor. Üniformayla AKP'nin iftarına katılamazsın. Katılırsan Türk ordusunun paşası değil, Tayyip'in, AKP'nin paşası olursun. Bu TSK'nın itibarıyla oynamak, zarar vermektir. TESK'in üyeleri AKP'nin seçmenleri değil CHP'li, MHP'li, İYİ ve Saadet Partili var. TESK Başkanı'nın oğlu Malatya'dan aday. Kepenk açıp, Bağ-Kur'unu ödemekte zorlanan esnaf para veriyor, TESK başkanı da lüks yerlerde oğluna iftar düzenliyor. Bir tarafta TESK, bir tarafta da TOBB başkanı bir vesayetle karşı karşıyayız. Esnaf çalışması, özel toplantılar yapıyorlar. TESK ve TOBB kamu görevlisidir, bunun hesabını sizden sorarız. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TESK hakkında suç duyurusunda bulunacağız. TESK'in 10 bin kişiye iftar yemeği verdiği söyleniyor, gel 2 bin 500 kişi de CHP'ye ver. AKP okul bahçesinde iftar veriyor. Camiye, kışlaya, okula siyaseti soktular. Bu Türkiye için çok tehlikeli."

"AFİŞTE BOYNUMU KESMİŞLER AMA SESİMİ KESEMEZLER"

Malatya'da seçim çalışmaları kapsamında astırdığı afişlerin zarar gördüğünü belirten Ağbaba, "Kendi cebimizden afişler yaptırdık, bunu da günlük yırtıyorlar. 'Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz, Malatya'nın sesi soluğu olacağız' demişiz. Kimi yerde boğazımı, kimi yerlerde kollarımı kesiyorlar, kimi yerde de gözlerimi oyuyorlar. Bunun kimseye bir faydası yok. Malatyalıların takdirine bırakıyorum. Canları sağ olsun, 3-5 afişim daha kaldı onları da kesin. 7 yıldan beri milletvekiliyim, herkesin milletvekili oldum. Hangi partiye oy verirse versin herkesin milletvekili olmaya çalıştım. İlçenin birine gidiyoruz bir baktım ki afişte boynumu kesmişler ama sesimi kesemezler. Biz incinsek de kimseyi incitmeyeceğiz. Özgür, demokratik, herkesin eşit yarıştığı bir seçim dönemi yaşanmasını istiyoruz ama maalesef AKP bütün kurumları harekete geçirerek buna izin vermemekte kararlı. Malatya'dan çok daha güçlü çıkacağız. Artık Malatya'nın dert ve sorunlarını bir milletvekili olarak duyurmak değil, iktidarın bir milletvekili olarak çözmeyi hedefliyoruz. Güçlü bir aday kadromuz var. Bizim partimiz üzerinde bir vesayet yok. Bizim siyasetimizi herhangi bir grup, dernek, cemaat belirlemiyor. AKP, belirli bir güç odaklarının esiri olmuş, bir gurubun sözü geçiyor. Türkiye umutlu yarına gidiyor. Herkesi kucaklayan ve ötekileştirmeyen bir Muharrem İnce, onun karşısında herkese her gün bağıran çağıran bir Recep Tayyip Erdoğan. En son Diyarbakır'da 'biz Kürt sorununu çözdük' diyor, bundan Kürtlerin haberi var mı, bilmiyoruz" diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Cahit (6 yıl önce)
    Veli ağbaba malatya'ya bir çekirdek kadar faydan olmadı. Bundan sonra'da senden bir şey olmaz.. (malatya'da bir eserini göster..)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet arslan (6 yıl önce)
    95 binden 70 bine nasil dustuk . ah rahmetli mevlut aslanoglu ah,kimlere kaldi parti
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    Bu chp 'nin başında kemal abimiz olduktan sonra çok şükür reis e rakip olmaz adam konusuyo konusuyor ne dediği belli degil işi gücü hep muhalefet olmak zaten o yüzden hiç bir yere varamıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Soysal Çelik (6 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, CHP'nin Malatya'daki oy oranını 95 binlerde alıp 70 binlere kadar düşürdü. Şimdi sosyal mesaj vererek, CHP'den kopan oyları getirmeye çalışıyor. Ağbaba'nın bir önceki seçim konuşmalarına ve şimdiki seçim konuşmalarına iyi bakın, hiç terör örgütlerini eleştiriyor mu? Ama terörlü mücadele eden bir komutanı saldırıyor ki, giden oylar gele. Sizi gidi uyanıklar sizi. Ağbaba'nın Malatya'da CHP'ye tek katkısı oyları düşürmek olmuştur. Bu gidişle iyice düşecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    iyisin hoşsun da sayin vekil, bu il başkanıyla Malatya da chp oylari gram oynamaz...halkla iletişimi iyi, insan iletişiminden anlayan biri il başkanı olsa 80 bin oy 120 bini çok rahat bulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Veli Bey simdiye kadar malatyaya ne yaptin söyle Billelim sana o verenler senin icin veriyo chp icin degil Bunu bilesin
    0
    0
    Yanıtla
  • mt44 (6 yıl önce)
    Yaw he he...he aslında 6. sıradaki mahmut akbiyiğa 1. sırayı vereceklerdi ki oy patlamasını göresiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • hülasa (6 yıl önce)
    bence sayın vekilin ikinci sıradan aday olmasını beklerdim o zaman hakiki cesur yürek derdim :) güzelce birinci sırayı alıyor keyfini çıkarıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    Sanki İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti mitinglerine ücretsiz otobüs tren kaldırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (6 yıl önce)
    Ya bu kalıplaşmış,bayatlamış basit ağız laflarını bırakın artık.bu basit iftiralarlardan oy çıkmaz.Yok işçiler zorla getirilmiş,şu olmuş bu olmuş.Chp seçmenide motaş+trambüs vs belediyeye ait toplu taşıma araçlarına binerek miting alanınan gelmedimi?Geldiler.parasız sefer düzenlediler diyen bence müfteridir..Ha benim münibüsüm,otobüsüm vardı ıkisinede cebimden yakıt koyup yolladım bunada sen karışamazsın çünkü bu oy verme işide en nihayetinde gönül işidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Veli agbaba cok bos ve gereksiz konusuyosun
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (6 yıl önce)
    senelerdir yeniliyorsunuz bütün şeçimlerde daha bıkmadınız iktidar olacaz diye yalan söyleyip dolaşıyorsunuz yapılan hiçbirseyi beyenmiyorsunuz söylediklerinizde doğru olan vardır ancak siz halkı kuçaklayan parti değilsiniz halktan uzaksızınız halkı anlayamazsınız onun için akparti olmazsa mhp var size oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Benim anlamadığım halkı anlamak nasıl oluyor daha nasıl anlasınlar ekmek diyor emek diyor öznur çalık mı anlıyor halkı yüzü gülmez mustafa şahin mı lider 'ne diyorsa onun ağzından konuşmayın
    0
    0
    Yanıtla