SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Barajlar Bu Bölgelere Hayat Verecek"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili, MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, bölge tarımına can verecek Yenice Göleti’nin inşaat sahasında incelemelerde bulundu.

Yenice Göleti 4 bin 310 dekar sulama alanıyla, 47 metre gövde yüksekliğiyle 2025 yılında hizmet vermeye başlayacak.

Tüfenkci, gölet inşaat sahası incelemesi esnasında yaptığı açıklamada, Yenice Göletinin bölgeye can vereceğini ifade etti.

Tüfenkci, “Merkez Yenice Göleti dolgu sahasındayız. 2023 yılında müteahhitimiz şantiyesini kurarak inşaat çalışmalarına başladılar. Normalde gölet diye geçiyor ama gerçekte baraj niteliğinde bir yatırım. Gövde uzunluğu 47 metre, 2,5 milyon metreküp su tutma hacmi ile beraber sulayacağı alanda inşallah yeni katkılarla beraber 500 hektarlık bir alanı sulamış olacak. Bu bölgeler bildiğiniz gibi su fakiri bölgelerimiz. Yaygın Göletini yaptık. Yenice Göletinde çalışmalarımız başladı. Beypınarı Göletimizin çalışmalarını takip ediyoruz, hızlandıracağız. Şilan Barajının yapılması noktasında da gayret göstereceğiz. Malatya’nın bir çok bölgesinde DSİ yatırımlarını görebiliyoruz. Bir yandan gölet yatırımları var, bir yandan sulama ile ilgili çalışmaları var.

Bu bölge yaygın bir şekilde çiftçilikle uğraşan bir bölge. Aynı zamanda yeraltı sularının da fakir olduğu bir bölgemiz. Bu barajlar bu bölgelere hayat verecek. Malatya ekonomisine ve tarımına hayat verecek.

Bir yandan asrın felaketinin izlerini, yaralarını sarmak için mücadele ederken, şehrin yeniden inşaasını ve imarını yaparken bu bölgelerde deprem konutlarını yapma noktasında gayretimizle beraber Malatya’nın hayat unsurlarından birisi olan tarımı da ihmal etmiyoruz.

Ve bu noktada gayret gösteriyoruz. Başta Şube Müdürümüz olmak üzere, Bölge Müdürümüz, Genel Müdürümüz ve tüm DSİ camiası gayret gösteriyor. Vekillerimiz, belediye başkanlarımız gayret gösteriyor.  Bu barajın bölgemize hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum.” diye konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Abdullah (7 ay önce)
    Vatandaş evi yıkılmış prefabrik ev yapmış kendi imkanlarıyla elektrik aboneliği alamıyor bukadar küçük bir sorunu çözememiş ken barajların peşindesiniz vatandaşa hayatı kolaylaştırmazsanız malatyalı kalmayacak malatyada
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erol (7 ay önce)
    başlatılıyor sonra yarıda kalıyor maksat yapıyoruz darende çınar göleti kaç senedir bitecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (7 ay önce)
    Boy göstermeyi bırakın iş yapın iş vatandaşın sesine kulak verin vatandaş bıktı siyasetten malatya da hayatı kolaylaştırın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mülayim 44 (7 ay önce)
    Şöyle bir istatistik var oy oranı en yüksek olan iller yatırımı en az alan il oluyor eski bakan bey sahada çok çalışıyor bu barajda kuzey çevre yolu gibi 6 aya biter yakında
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 ay önce)
    Adam bakarken bile kapatacağı yerleri tesbit ediyor dur bunların hizmetten anladıkları
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Şakına şaşkın (7 ay önce)
    Sayın şakın bende çok şaşkınım haklısın o genç parmakla göstermiş bir yeri Sayın Sayınlarımızın yanında olmamış. Kimden izin almış parmakla göstermiş. :)
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ahmet (7 ay önce)
    barajlar malatya iklimini ılımanlaştırıyor..sonra çıkıp neden sürekli kayısılara don vuruyor diyoruz..bunlar barajın etkileri..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Şaşkın (7 ay önce)
    Olmamış fotoğraf ta parmağıyla bir yeri gösteren kim olmaz o gösteremez sayın sayılarının orada dururken olacak işmi çok büyük bir ayıp
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bayram Akdemir (7 ay önce)
    Sayın vekilim bölgenin su vardır yıllardirda devam ediyor.AKP iktidarına en fazla oy veren bölge insanı kuzu gibidir.yillarca Ankara'ya gidip geldiler ne oldu hayal yerel seçimlerde hizmet almadan oyu yine size verecekler.ama umut verici demeçler vermeyin aynen Kuzey çevre yolu gibi olmasın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    35 Yıldır bitirilmeyen Yoncalı barajı için de bir sözünüz var mı? Gerçi sözünüz olsa da boş çünkü hiç biri gerçekleşmedi.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Yapılan barajlarin çevresi yeşil ve peyzaj olsa turistik ve şehrin nefes alması içinde çok güzel örnek olur çoğu şehirde öyle ve insnlar oralarda nefes alıyor hemde turist çekiyor
    %90
    %10
    Yanıtla