SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Barajlar Topraklarımıza Bereket Katacak"

0
Güncellendi - 2019-03-06 23:48:43
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da son 16 yılda 8 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, "Malatya'ya 11 baraj daha inşa ediyoruz. Bu barajlar topraklarımıza bereket katacak."dedi.

Son 16 yılda Malatya’ya 8 baraj ve 1 gölet inşa ederek sulama alanında çiftçilerimize önemli bir katkı sağladıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’ İnşa ettiğimiz Kapıkaya Barajına, 8. Cumhurbaşkanımız, rahmetli Turgut Özal’ın ismini verdik. 40.000 dekar arazi bu barajdan sulanacak olup, 34.350 dekarı sulamaya açılmış, kalan 5.650 dekar araziyi sulayacak sulama şebekesinin de inşaat çalışmalarında sona gelinmiştir.

Geçmişte pek çok baraj ve sulama tesisinin altında imzası olan değerli büyüğümüz Recai Kutan’ın ismini de dev Boztepe Barajı’na verdik. Boztepe Recai Kutan Barajı ile 120.600 dekar münbit arazi sulamaya açılacaktır. Cazibeli olarak sulanacak olan 92.300 dekar arazinin sulama şebekesi tamamlanarak işletmeye hazır hale getirilmiştir. Bu iki barajın sulama şebekeleri tamamen devreye girdiğinde Malatya’da ziraat hızla gelişecektir.

Vatandaşlarımızın için suyun önemini çok iyi biliyoruz. Bu sebepten Malatya’ya 11 baraj daha inşa ediyoruz. Bu barajlar topraklarımıza bereket katacak.

Malatya’nın yıllardır hasretini çektiği Yoncalı Barajının inşaat çalışmaları devam etmektedir. 98 metre yüksekliğindeki baraj ile 174.090 dekar arazi sulanacaktır. %80’ini tamamladığımız Yoncalı Barajı Malatya’nın kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır.’’dedi.

Genel Müdür Aydın, ‘Sulama projeleri hakkında da açıklamada bulunarak, Malatya’da son 16 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ve 2018 yılında 9.230 ha arazinin sulanmasına hizmet edecek Boztepe sulamasıyla toplam 327.720 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece bir ziraat şehri olan Malatyalı çiftçilerimize yıllık 210 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.

Sulamaya açtığımız bu alan çok önemli ama sulayacağımız daha fazla alan var. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 13 adet sulama tesisleri ile 276.890 dekar münbit araziyi daha sulamaya açacağız.

Özellikle Kapıkaya Turgut Özal Barajı Sulaması ile Boztepe Recai Kutan Barajı Sulaması çok önemli olup, bu iki sulama tesisi ile takriben 160.000 dekar arazi suyla buluşacaktır. Bu işlerin inşaat çalışmalarında sona gelinmiştir. ’dedi.

Aydın, ’Diğer taraftan tamamlanan taşkın koruma tesisleri ile ilgilide, ‘Son 16 yılda inşa ettiğimiz 46 adet taşkın koruma tesisi ile 44 yerleşim yeri ve 3.902 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Ayrıca çalışmaları devam eden 2 adet taşkın koruma tesisi ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya devam ediyoruz. Açıklamasında bulundu.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

Kapıkaya Turgut Özal Barajı

Akçadağ Taşevler Barajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    lağım suyu iddiaları doğruysa belediye iflas etmiş demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Bey burda yalan yazan kusura bakma Siz malatyadamı yaşıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (5 yıl önce)
    su su diyonuzda izine geldiğimizde içtiğimiz su zehir zıkkım oluyor hastahanelerde serumlar yemekle sancı ağrı bulantıyla geçiyor izinimiz buna bir par bulunmazmı
    0
    0
    Yanıtla
  • hammat (5 yıl önce)
    Çat barajının suyunu hese verin sonra da kar yağmadı barajda kaçak var deyin...BİZ DE YEDİK....
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    2 yıldır bizim HANIMIN ÇİFTLİĞİ de bulunan bahçeleri kuruttunuz ve üstüne üstlük lağımla suladığımız bahçelere su parası talep ettiniz ve daha kötüsü BU VERMEDİĞİNİZ SUYUN paralarını tahsil etmek için o bölgedeki herkesi icraya verdiniz bu SEÇİM ARAFESİNDE 500 tl lik borcu 1500 tl yaptınız ve allah rızası için bir vekil yada yetkili çıkıpta bu soruna el atmadı yazıklar olsun daha ne diyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı Malatyalı (5 yıl önce)mehmet YILDIRIM isimli kullanıcı yorumuna
    Bahsedilen bu konu birçok yerde var. Hem şikayetçiler, hemde karşısına belediye başkanı, milletvekili çıkınca sus pus oluyorlar. El-pençe-divan oluyorlar. Cesaretli olun, korkmayın, hakkınızı arayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    DSİ MÜDÜRÜ NERDE İKAMET EDİYOR GELSİN ÇARMUZU HATUNSYU MELEK BABA KAYNARCA ALİŞAR ESKİ MALATYA DİLEK ŞANAHAN EL CEVAP MALATYANIN MERKEZE BAĞLI BAHÇELERİ LAĞIM SUYUYLA SULANIYOR GÜN AYDIN SAYIN MÜDÜR
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzu köşebaşı sakini (5 yıl önce)
    Tam tersi toprağın bereketini azaltacak.Kar yağmayacak da ondan.
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (5 yıl önce)
    Arapgire de 15-20 yıl kadar önce bir sulama barajı yapıldı. ancak baraj kendi kendine doluyor ve kendi kendine boşalıyor.barajın suyunu dağıtacak alt yapısı yapılmadı.Bunun için yetkililerin bir projesi var mı.......
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    çat barajındaki suyu hes lere vermeyin...yoksa yine susuz kalacağız...
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (5 yıl önce)
    Suya ihtiyacı olan bölgeye suyu verebiliyor musunuz ? Hayır... İzollu da zaten su var ihtiyaçları yok...Yeniköy,Yenice, Hacıyusuflar, Bağtepe, Mollabekir,Bulgurlu,Fırıncı ve Çifttlik...Bu bölgeye suyu verebiliyor musunuz.Bölgenin sulaması için bir gün bir yetkili bir açıklama yapmış mı ?
    0
    0
    Yanıtla