SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Ruhumu Beslemek İçin Yaptığım Bir Şey"

0
Güncellendi - 2018-12-24 02:57:51
A- A+ PAYLAŞ

O TIP FAKÜLTESİ'NDE GÖREVLİ BİR PROFESÖR AMA AYNI ZAMANDA.. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Atambay, çocukluğundan bu yana ilgi duyduğu model uçak yapma hayaline doktorluktan sonra kavuşarak mini bir model uçak filosunun sahibi oldu.

Küçük yaşlarda itibaren uçaklara ilgili duyan ancak eğitimi dolayısıyla bu alanla ilgilenemeyen Prof. Dr. Metin Atambay, yaklaşık 10 yıl önce Türk Hava Kurumunun (THK) model uçak kursuna son kişi olarak kayıt yaptırarak merak duyduğu alana adım attı.

Eğitimlerini tamamladıktan sonra kendisine üniversitede küçük bir atölye kuran Atambay, burada model uçak yapmaya başladı.

Bu alanda kendini geliştiren ve profesyonelleşen Atambay, yaklaşık 100 model uçağa hayat vererek hem hayalini gerçekleştirdi hem de minik bir model uçak filosuna sahip oldu.

Prof. Dr. Atambay, üniversitede model uçak yapımı konusunda meraklı olan ve ilgi duyan öğrencilerine de bu alanda eğitim veriyor. Atambay, bu kapsamda 500 öğrencisine uçak yapımını öğretti.

Atambay, AA muhabirine, ruhunu beslemek için bu işi yaptığını ve herkesin bir hobisi olması gerektiğini söyledi.

Her türlü radyo kontrollü uçağı kullandığını anlatan Atambay, "Her radyo kontrollü aracı hemen hemen denedim. Model uçak, model helikopter, drone, model tekne ve model araba, bunların hepsini denedim. Tabii ki uçaktan aldığım zevki hiçbirinden alamadım o yüzden uçak ağırlıklı olarak devam ediyorum." diye konuştu.

Atambay, boş vakit tanımını doğru bulmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Boş vakit değerlendirme dememek lazım buna. Bu benim kendimi daha iyi hissettiğim için kendime ayırmam gereken bir zaman. Bu boşa harcanmış bir zaman değil yani. Hiçbir şey yapmayacaktım da hadi bunu yapayım değil, bu benim ruhumu beslemek için yapmak zorunda olduğum bir şey. Onun için buna bir boş vakit diyerek hafifletmek çok mantıklı değil. Herkesin bir hobisi olmalı. Bu hobiye zaman, emek, para ayırmalıyız, fedakarlık yapmalıyız. Bunu da boş vakit olarak değerlendirmemeliyiz."

- Öğrencilerine de uçak yapımını öğretiyor

Model uçak yapımına başladıktan sonra diğer öğrencilerin de kendisine "Biz de öğrenmek istiyoruz." diye geldiğini anlatan Atambay, 500 öğrenciye de uçak yapımını öğrettiğini ifade etti.

Atambay, öğrencilerin birinci önceliğinin okullarından mezun olmak olduğuna dikkati çekerek, bunun yanında ise birer hobi edinmelerinin kendilerine fayda sağlayacağını dile getirdi.

Şu anda 50 öğrenciye model uçak eğitimi verdiğini aktaran Atambay, "Uçakları öğrencilerle beraber yapıyoruz. Öğrencilerim kendi yaptıkları bir uçakla uçmanın keyfini yaşayacaklar. Tabii hazır alınan bir uçakla da uçabilirler ama kendi yapacakları bir uçakla uçtukları zaman çok daha haz duyacaklarından eminim. O hazzı başka hiçbir şekilde yaşayamazlar." diye konuştu.

Prof. Dr. Atambay, öğrencilere eğitim verirken uçakların kırılmasını göze aldığına değinerek, çok sayıda uçağı kırdıklarını ancak bunların tamirini de yine kendisinin yaptığını söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • levent alagöz (6 yıl önce)
    hocam tebrikler.. elinize ve emeğinize sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ŞEN (6 yıl önce)
    Dağcılık sporuyla da ilgilendiğini bildiğim, Prof.Dr.Metin ATAMBAY hocamızı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoru.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    tebrikler !
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Özdemir (6 yıl önce)
    Kıymetli Hocamızı tebrik ve takdir ediyorum. Ayrıca Malatyahaber ailesine bu konunun duayeni olan yine ç Üniversitesimiz fen edebiyat fakültesi kimya bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Bülent Alıcı hocamızla da bir röportaj yaparak Üniversitesimizde hem maket uçak yapıp hem de bunları entegre ettiği motorlarla uçuran, farklı prototipte farklı özelliğe sahip maket uçakları ustalıkla inşa eden, alanında, birçok sınai üretim alanında ve haber konusu olan bu alanda da eşsiz yetenek ve kapasiteye sahip olan bu hocamızı da haber yapmanızı tavsiye ederim. Saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bence de kendisi ile bir röportaj yapmakta fayda var. Kendisinin entegre edip uçurduğu uçaklara bir örnek teşkil etmesi açısından: https://youtu.be/MC18LeH7hTc?si=duRQARfakWho_hkE
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Tebrik ederim Allah başarılarınizi daim etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • feramuz karaca (6 yıl önce)
    Örnek bir akademisyen, örnek bir insan olan hocamı tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖREN GÖZ (6 yıl önce)
    son günlerde duyduğum en güzel haber. para harcıyor.zaman ayırıyor , ve ticari bir kaygı duymadan yapıyor.sonuç olarak muhteşem uçaklar ortaya çıkıyor.bence inönü üniversitesi veya turgut özal üniversitesinde bir bölüme döüştülmeli ,devlet ekonomik olarak kaynak vermeli.türkiyenin havacılık alanında gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.sayın prof.dr.metin atambay hocanın yaptığı çalışmayı çok beğendim , tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz (6 yıl önce)
    tebrikler hocam
    %100
    %0
    Yanıtla