SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bir Meslek Değil, İnsanlığa Adanmış Bir Hayattır"

A- A+ PAYLAŞ

MalatyaEğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Ebeler ve Hemşireler Haftası kapsamında Malatya İl Kongre ve Kültür Merkezi konferans salonunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Ayhan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Malatya İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, kurum müdürleri, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Selçuk Sinanoğlu, İlçe devlet hastaneleri başhekimleri ile sağlık çalışanları katıldı.

Protokol konuşmaların ardından Malatya İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı hastanelerde görev yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinin göstermiş oldukları üstün hizmet ve başarılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi. Teşekkür belgelerinin ardından etkinlik tiyatro ve müzik gösterisi ile devam etti.

“HEMŞİRELİK İNSAN SEVGİSİYLE, ÖZVERİ, SABIR VE HOŞ GÖRÜ İÇİNDE BARINDIRAN ÇOK YÖNLÜ BİR MESLEKTİR”
Hemşireliğin özveri, sabır ve hoş görü barındıran bir meslek olduğunu belirten, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nuray Dağaşan, “Hemşirelik insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü içinde barındıran çok yönlü bir meslektir. Ayrıca hemşirelik bütüncül bir yaklaşım ile Sağlık bakımın etkili tedavinin sürdürülmesinde hastanın fiziksel, ruhsal, sosyal gereksinimlerinin karşılanmasına yönelik hemşirelik hizmetlerinin planlanması, uygulanması, örgütlenmesi ardından değerlendirilmesi ve sağlık eğitiminden sorumlu bir bilim ve sanattan oluşan sağlık disiplinidir. Bizler hastalarımızın en zor zamanlarında yanlarında olup onlara umut ve şifa veriyoruz. Covid-19 pandemisinde ebe ve hemşireler olarak bu mücadele öz haklarından hayat kurtarıcı sağlık müdahaleleri için de ne kadar önemli olduğumuzu gösterdik. Sizler özveri ve cesaretimiz ile hastalarımıza umut oldunuz. Asrın felaketini yaşadığımız dönemde zorlu koşullarda fedakar ve sağlık devamlılığını sağladınız. Sizler hastalarımızın sağlık sistemimizin temel taşlarısınız. Bilgi, beceri ve eğitici rolünüzle hastalarımıza ve toplumumuza değerli katkılarda bulunmaktasınız” ifadelerini kullandı.

Malatya İl Sağlık Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Erhan Berk, Ebe ve Hemşirelerin en zor dönemde büyük fedakarlıklar göstererek hizmet verdiğini vurgulayarak, “Özellikle son 5 yılda hem pandemi sürecinde hem de deprem sürecinde en ön safta ülkesi için, insanı için, hizmet veren, canını hiçe sayan, ailesini yeri geldiğinde yoksa bir meslek grubuyuz. Yine asrın felaketi dediğimiz özellikle içinde bulunduğumuz ili de çok fazla etkileyen depremde eşini, çocuklarını, annesini, babasını bırakıp o karda, kışta, kıyamette bugün insanların bana ihtiyacı var. Ben bu insanlara hizmet etmeliyim diyen ve o hizmeti verdiği anda 2’nci depreme yakalanan yeni doğan ünitesinde, yeni doğan bebeği bırakmayan, ameliyathanede ameliyat ettiği hastanın başından ayrılmayan yoğun bakımda makineye bağlı olan hastasını bir dakika bile bırakmayı düşünmeyen cefakâr, fedakâr hemşireler ve ebeler. Bu insanlara verdiğiniz hizmetlerden dolayı hepinize çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. İyi ki bu mesleğin bir parçasısınız. Bu ülkeye verdiğiniz hizmetlerden dolayı hepinizle gurur duyuyoruz. Hakkınız hiçbir şekilde ödenemez” dedi.

“EBELER VE HEMŞİRELER İNSANLIĞIN SAĞLIĞINI KORUMAK ADINA YÜZYILLARDIR ÖNEMLİ ROL OYNAMAKTADIR”
Ebelerin ve hemşirelerin zor zamanlarda görevlerini yerine getirildiğini Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli şu şekilde anlattı:

“Bu kutsal iki meslek de insanlığın sağlığını korumak ve iyileştirmek adına yüzyıllardır önemli bir rol oynamaktadırlar. Ancak son yıllarda özellikle küresel salgın ve yaşadığımız o büyük felaket deprem gibi olağanüstü durumlarla karşı karşıya kaldığımızda hemşirelerin ve ebelerin daha doğrusu tüm sağlıkçıların ne denli kritik öneme sahip olduğunu biz daha görmüş olduk. Zorlu zamanda hemşireler ve ebeler özveriyle ve kararlılıkla görevlerini yerine getirdiler. Yoğun bir şekilde hasta bakımı hastane koordinasyonu, aşılamada ön saflarda yer alma gibi görevler üstlenerek sağlık ve güvenliği için mücadele ettiler. Aynı zamanda sağlıkçılarımız toplumun minnettarlığını ve takdirini bir kez daha topladı. Yorgunluk, duygusal tükenme ve sorunlarla başa çıkmak güçlü bir irade ve dayanıklılık gerektirmektedir. Ancak tüm bu zorluklara rağmen hemşireler ve ebeler insanlık için fedakârlık yapmaktan asla vazgeçmemekte ve her zaman en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktadır.”

“BİLİYORUZ Kİ BU BİR MESLEK DEĞİL, İNSANLIĞA ADANMIŞ BİR HAYATTIR”
Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Ayhan ise, ebeliğin ve hemşireliğin insanlığa adanmış bir hayat olduğunu vurgulayarak, “Hekimlik, ebelik, hemşirelik, sağlık çalışanları gerçekten çok kutsal bir görevdir. Biliyoruz ki bu bir meslek değildir. İnsanlığa adanmış bir hayattır. İlk doğduğumuzda anne babamız bizi kucaklamaz. Ebeler bizi kucaklar. İlk onlar bizim gözlerimizin içine bakarlar. İlk onlar bize dokunur. O yüzden çok zor ve önemli bir görev yapıyorsunuz. Bu süreçte özveriyle çalışmanız, gelenlere saygıyla, sabırla, her türlü davranışa rağmen iyi şekilde davranmanızdan dolayı sizi tekrar kutluyorum. Gününüz hayırlı olsun” diye konuştu.

Son olarak sağlıkçıların hastalara dil, din, ırk ayrımı yapılmaksızın görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirten Malatya Vali Yardımcısı Talat Tabur ise, “Hemşire çok önemli, çok kıymetli bir mesleğe mensuptur. Bu mesleğin mensubiyeti gereklerini yerine getirmelerini arz ediyoruz. Dil, din, ırk ayrılığı yapmaksızın bütün insanların, bütün hastalara ayrım gözetmeksizin bakma mecburiyetiniz var. Bunu da en güzel şekilde yerine getiriyorsunuz. Bunun bilincindeyiz” ifadelerini kullandı. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız