SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Bölge İçin Raylı Sistem Planlıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-03-14 04:45:51
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin bünyesinde hizmete girecek olan Yeşilyurt Teknik Kampüs alanında incelemelerde bulundular.

“TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTEMİZİN TÜM HİZMETLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin Yeşilyurt Teknik Kampüsü olarak planladığı ve üniversitenin yeri olan Beylerderesi bölgesindeki arazide yapılan inceleme sonrasında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,  “Malatya Turgut Özal Üniversitemiz için ayrılan alanda ve mevcut bulunan bina inşaatında incelemelerde bulunduk. Sürecin tamamında beraber hareket ederek şehrimiz için en iyisini planlıyoruz. Üniversitemiz eğitim hayatına başladığında herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşanmaması için Kuzey çevreyolu kapsamında yapılacak olan köprüye demiryolu hattının konulması ve istasyondan direk Beylerderesi bölgesine raylı sistem üzerinden ulaşım vermeyi planlıyoruz. Üniversitemizin daha rahat bir ortamda eğitim verebilmesi için 175 dönümü belediyemiz tarafından tahsis edilen alan içerisinde Yeşilyurt Meslek Yüksek Okulumuzu da barındıracağız. Üniversitemiz burayı yüksek teknolojik eğitimlerin verileceği, içerisinde farklı bölümlerinde olacağı teknik kampüs olarak hizmete sunmayı planlamaktadır. Burası Tıp Fakültesi’nden Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’a, Sivil Havacılıktan Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi’ne,  Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu’ndan Toplum Bilimleri Fakültesi’ne, Yabancı Dil Fakültesinden İşletme Bölümüne ve Stratejik Araştırma Merkezleri gibi birçok alanda, Rektörlük Binasını da içerisinde barındıracak çok modern bir kampüs alanı olarak hemşerilerimize hizmet verecektir. Yeşilyurt Belediyesi olarak buranın en güzel şekliyle hizmete girmesi anlamında elimizden gelen desteği vereceğiz. Ulaşım noktasında da üzerimize düşeni yapacağız. Kampüs alanının büyütülmesi içinde destek sağlayacağız.” dedi.

“DESTEKLERİNDEN DOLAYI YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’da, desteklerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür etti.

Yeşilyurt Teknik Kampüsüne ulaşımın raylı sistem üzerinden planlanıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Her üniversitenin kazanımı bulunduğu şehrin kazanımıdır. Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin kazanımları ise Malatya’nın kazanımlarıdır. Bu Kampüsümüz de yarım kalan binanın onarım ve tamirat işlemlerine yakın zamanda başlayacağız. Modern ve teknik anlamda yapılması gereken tüm projelerimizi Yeşilyurt Teknik Kampüsümüzde gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımızda bizi yalnız bırakmayıp desteklerini esirgemeyen, buraya ulaşım içinde raylı sistem planlayan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Yeşilyurt Teknik Kampüsünde yer alacak olan binalara hayırseverlerin kendi isimlerini verebilecekleri binaları yapmaları çağrısında bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Yusuf (5 yıl önce)
    Ne kapüs binası nede yolunun zerrece önemi yok. İlim yapılarda yollarda değil akıldadır. İnönü ünv kocaman binaları var neyi yetmedi, içini ilmen ve fikren doldurulması gerekiyor. Mezun olunca Bi devlet işinde çalışsın yeter çocuklar olmasın, tasarlasın, üretsin, pazarlasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (5 yıl önce)
    Sayın Rektörü ve Başkanı tebrik ederim. Şehre güzel bir vitrin kazandırır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Beylerderesi köprüsü raylı sistem için uygun değil Uçarak mı gidecek tren yani oy toplamak için seçim kampanyalarında biri ya da yeni bir köprü yapılması lazım O da biraz zor görünüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Secim balonlarina devam ha bire patlatiyorlar??? millet de bunlari yiyor ne rayli sistemi ya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    Arazi Beyler deresi köprüsünü geçince sol taraftan yaklaşık iki km içeride. Orda arsa genişletmek sorun değil. İki üç yıl önce, yaklaşık altıyüz (600) dönüm arsa Özelleştirme İdaresine devredildi. O binanın içinde bulunduğu arsa tek başına 350 dönüm. 175 dönüm nerden çıktı anlamadım.
    0
    0
    Yanıtla
  • 5c (5 yıl önce)
    Beylerderesinin karşısı olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim KOCAASLAN (5 yıl önce)
    Sizleri tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    LCW fabrikasının arka tarafı. Sayın rektörüm 900 dönüm ile sınırlı kalmayın. Geleceğe damga vuracak bir üniversite için her yönüyle binlerce dönüm arazi alın. Orası bakir ve boş. Son dönem İnönünün yaptığı hatayı yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geniş bir üniversite geniş bir kampüs olmalı 175 dönüm değil dev bir üniversite olmalı iletişim fakülteside hukuk fakülteside eğitim fakülteside fen edebiyat fakülteside olmalı bu üniversitenin. .Dev bir arge tesisi de olmalı açıkçası 5 10 yıl kaldırım yapılıp döşensin gerekirse ama şu üniversite doğru düzgün parayı kıyılsın inönü üniversitesinden daha güzel olsun ve şehir merkezine bir raylı sistem olsun trambüsler ortadan kalksın. O Raylı sistem zaman ilerledikçe inönü üniversitesine de uzatılsın muhteşem bir şehir olur malatya.... Turgut özal üniversitesinin de araştırma hastanesi olsun inönü üniversitesinin de hastanesi olsun 2 araştırma hastanesi rekabet ! Olması gereken bui...
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (5 yıl önce)
    Bu üniversite arazisinin yakınında bulunan arazileri kimlere ait?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    Turgut Özal üniversitesinin kurulduğu yer olan batalgazi kampüsü orada yeni binalar ve bölümler ve rektörlük binası yapılsa daha iyi olmazmı o bölgede gelişi,r niye herşeyi yatırımı yeşilyurta taşıyorsunuzki zaten yeşilyurtta yeterince kamu hizmeti var ve yeterince gelişmiş bırakın bu üniversitede kurulduğu yerde kalsın eski malatya bölgesine üvey evlatlık muamelesi yapmayınız LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (5 yıl önce)
    İşte en ideal proje budur. Ahmet bey kusura bakmasın ama memlekette elektrik direklerinin yer altına alındığı çağda MALATYA mızın girişinden çıkışına görüntü kirliliği olan Trambüsü getirdi.Ona harcanan paranın gerekirse 2 katını verip HAFİF RAYLI sistem olabilirdi.Neden Malatyamız bunlardan geri kalsın. Yanı başımızda adamlara 2.havaalanı hemde uluslararası yapılıyor Hakkariden birçok ile ama bize gelince askeri var canım yeter deniliyor.Biz de Sivil havaalanı hemde modern havaalanı istiyoruz.Zamanında Hafif raylı sistemide Ö.F. Öz nüfusu öne sürerek uygun değil demişti. Bizde bu ülkenin evlatlarıyız lütfen.Malatya herşeyin en iyisine layıktır. Çevreyolları ve kuşak yollarına da hız verilsin artık yıllarca beklemeyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (5 yıl önce)
    KOMİK. ulaşım hizmetleri, raylı sistem hizmetleri büyükşehir belediyesinin bünyesinde. Kendi kendine gelin güvey oluyorlar. İlçe Belediyesi ne zamandan beri ulaşımla ilgileniyor. Gerçekten KOMİK
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (5 yıl önce)
    Bu rektör iş yapar çünkü bu Aysun hoca evelden tanıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet YILDIRIM (5 yıl önce)
    ahmet çakır da raylı sistem sözü vermişti beydağına teleferik ve daha neler neler noldu bakın adam millet vekili oldu keyfine bakıyor malatyalılarda her şeyi unuttu her zaman olduğu gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • cihan (5 yıl önce)
    burası tam olara neresi eksik haber yapmayı bırakın lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Harika fikirler. Kampüs alanının yerinde çok güzel. Raylı ulaşım en ideal seçenek. Arkaya doğru alan daha da büyütülebilir. Aysun hoca çalışıyor.
    0
    0
    Yanıtla