SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çalışmalar Malatya'nın Geleceğine Hükmedecek"

A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kuşak Yoluna yapılan bağlantı yollarındaki çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bu yolların Malatya’nın gelecek yüzyıllarına hükmedeceğini söyledi. 

Kuzey Kuşak Yolu ve bu yola yapılan bağlantı yollarındaki inceleme programına katılan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, ciddi emekler sarf edildiğini belirterek, “Ergenekon Köprüsü ile Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı kısmına şu anda devam ediliyor. Kuzey Kuşak Yolunun hem mezarlık bağlantısı, hem burası,  Çarmuzu bağlantısı, Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ile birleşme bağlantıları var. Kuzey Kuşak Yoluyla beraber bu bağlantı yolları da paralel olarak bitmek üzere. Burada çok ciddi bir emek var. Bu bölgede yol düzenlemesi, ışıklandırma ve buna benzer hiçbir şey yoktu. Yol projesi ile beraber şu anda tamamını bitme aşamasına getirdik” dedi. 

İnceleme programında konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan yol çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesinde çalışan ekiplere emeklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Gürkan, “Ergenekon Köprüsü ve Alparslan Türkeş Bulvarı diye tabir ettiğimiz bölgede Kuzey Kuşak Yoluyla bağlantı yolunun çalışmalarını görmek maksadıyla incelemelerde bulunmaya geldik. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol medeniyettir. 21. yüzyılda artık asfaltsız hiçbir yerleşim yeri olmayacak dedik ve bu konuda gerek kırsal kesimlerde yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek şehir merkezindeki yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı arkadaşlarımız hakikaten tarihi destanlar yazdılar. Ben bu anlamda Yol Ve Altyapı Koordinasyon Dairesi’nde çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. 

Bir taraftan Kuzey Kuşak Yoluna bağlantılar verirken, diğer taraftan alternatif yol olarak yapmış olduğumuz Anayurt Bulvarı’ndan ilerisinde Malatya'nın tek arteri olan ana caddesine ve üstte Danişmend Gazi ve Alp Er Tunga Bulvarı’na bağlanan bir yol. Bu yol sadece burası ile kaim bir yol değil aynı zamanda bu yolla beraber bu yola paralel yolların gerek Kaynarca, gerek Emeksiz Caddesi bağlantısı ve Dilek Mahallesi ile Şehir Mezarlığı yoluna bağlantılar da bu yolla sağlanacaktır. Diğer taraftan tren yolu ile birlikte Topsöğüt’ten Sivas Caddesi’ne bağlanacak. Aşağısında da Kuzey Çevre yoluna bağlanan büyük bir yol arteri ağı yapılıyor. Dolayısıyla bu çalışmalar Malatya'nın geleceğine ve gelecek yüzyıllarına hükmedecek. 

Malatya'da şimdiye kadar hiç alternatif yolu olmayan bir şehirdi. Şehrimizin tek ana bulvarı olan, aksı olan, uluslararası ve şehirlerarası yolu olan ve Malatya'nın da ana caddesi olan İnönü Caddesi, Atatürk Caddesi, Kışla Caddesi’nin hem üstte hem de güneyinde yeni alternatif yollar yapılarak, bu şehrimizin trafik anlamında rahatlatılması için büyük gayretler gösteriyoruz. Bizim için mevsimler çok da önemli değil. Gece gündüz demeden bütün ekiplerimiz sahanın her tarafında yoğun bir çalışma içerisindeler. Bu yol aynı zamanda 50 metrelik bir yoldur. Bu yolun bir taraftan ışıklandırmaları, bir taraftan bisiklet yolları, bir taraftan orta refüj ve aydınlatmalarıyla beraber hakikaten şehrimizin güzide, mümtaz bir yol ağı şeklinde hizmet edecektir. Bu çalışmaların Malatya'mıza, bölgemize ve bölge şehirlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • C Yiğit (4 ay önce)
    2 gidiş 2 geliş bir araç parkettimi tek gidiş tek geliş vizyon yokki 2 yıl sonra bu yol anlamsız olacak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • SELİM (4 ay önce)
    Göreve geldiğiniz günden itibaren bitiremediğiniz hizmete geçmeyen kuzey ve güney çevre yolu toki fahri kayahan bağlantı yolu olmak üzere yolların bitmediği halde resim çektirmek neyin kafası anlam veremiyorum görevde olduğunuz süre içerisinde toki fahri kayahan bağlantı yoluna bir kepce dahi vurmadınız sorsan deprem oldu der . 5 yılınız bitti çok şükür
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emrah (4 ay önce)
    Sulara bakın yine çamur akıyor.Su parası fazlasıyla almayı biliyorsunuz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • mehmet (4 ay önce)
    üç sene önce trafiğe kapattığınız yolu trafiğe açtığınız için minnettarız...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Halit (4 ay önce)
    Bu yolun plan ve başlangıcı Ahmet Çakır dönemindeydi. Güzel bir eser oldu.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Güney kuşak yolu; siyasetçilerin bugün depremde yaşadığımız yanlışları gibi; tüm STK'lara, Bilim insanlarına rağmen dayatılan bir projedir. Ranta dayalı ve akla ziyan bir iştir. Malatya merkezin son yeşil; sulak, toprak arazisinin yok edilmesidir. Aynı zamanda ulaşım garabetidir; güney de yapısa idi; yol 15 km kısa olacaktı, yol maliyeti daha az ve kısa zamanda yapılacaktı, şehir depreme dayanıklı zemine taşınacaktı, zemin sağlam olduğu için yol bakımı ekonomik olacaktı vs... Evet 100 yılımıza hükmedecek; kıt olan kaynaklarımızı tüketecek... Gavur bile bunu düşmanına yapmaz.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Meraklı Malatyalı (4 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Söylediklerine katılmakla birlikte önce güneyi ile kuzeyi karıştırmışsınız, sonra kuşak ile çevreyi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğru söylüyorsunuz; yanlış olan leştirdiğim Kuzey çevre yolu. Kuşak yolundan bahsetmiyorum. Kuşak yolu ile ilgilide; güney Kuşak yolunun kanal boyundan değil de daha güneyden geçmesi gerekirdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sathı Müdafa (4 ay önce)
    Sayın Başkanım, Sayın Genel Müdürüm, Yıllardır verdiğiniz tüm emeklere gören duyan ve akleden herkes şahit. Allah sizleri korusun muhannete muhtaç etmesin. Hep böyle dik durun! Hani o inkar edenler, seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek amacıyla, tuzak kuruyorlardı. Onlar bu tuzağı tasarlıyorken, Allah da bir düzen (bir karşılık) kuruyordu. Allah düzen kurucuların (tuzaklarına karşılık verenlerin) en hayırlısıdır. (Enfal/30)
    %36
    %64
    Yanıtla
  • malatyam 44 (4 ay önce)
    vallla ben yapılan yol çalısmalarını başarısız bulan bir vatandaşım kışta geldi heleki çevreyolunda kücük kücük asfalt çökmeleri var çevreyolu boyu devem ediyor. malatyanın en işlek yolu bazı noktaları yamalı bohca gibi. diger taraftanda şeker fabrikasının oradaki yol daha yeni olmasına ragmen yamuk yumuktu neyse yeni asfalt atıldı ama oda başarısız gibi durujyor sürekli asfalt tmak yerine önce demir üstüne asfalt bu yol ne yamulur ne ççöker ama sade asfalt hiç randımanlı olmuyor her sene dök babam dök
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Taha (4 ay önce)
    Bu yol geçen Kasım ayında açılacaktı.... Haberinide yine siz yapmıştınız... Lütfen yapılan açıklamaları takip edin..
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Hangi çalışmalar?
    %85
    %15
    Yanıtla
  • fth (4 ay önce)
    temmuzda açılacaktı. kasım oldu yine bitmedi. bakalım yarım yamalak ta olsa seçimden önce açabilecekler mi?
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Huzur (4 ay önce)
    Sizsiz bir gelecek istiyorum
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Tarık (4 ay önce)
    Bunca yıl beklemiş bir yolu seçim geliyor diye yapmak gelenek oldu gitti. Ha öncelik buysa şehrin merkezi harapken vallahi vizyonunuza biz ulaşamayız.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 ay önce)
    Yavuz Selim Mah. (TOKİ) yollar içler acısı... Muhtar zaten varlığı yokluğu belli değil... Başkan bir zahmet bir ara uğrarsan kendinde göreceksin rezalet durumu... Özellikle de Meyveli Sokak...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Çevreyolunu Asfaltla Önce. (4 ay önce)
    3 Yıldır Mevcut Çevreyolu Mayın Tarlası Gibi Boş versene...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Onat kılıç (4 ay önce)
    Büyük işleri Büyük Başkanlar Yapar Büyük Başkan .
    %24
    %76
    Yanıtla
  • Murat (4 ay önce)
    Zaten belediyelerin görevi 10 yıl önce planı çizilmiş yolları yapmak DEĞİL, hükumetin yaptığı işleri arka plan yapıp RESİM ÇEKMEK .belediyede çalışan ZEVAT larin ellerine sağlık, teşekkürler teknik arkadaşlara.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Osman (4 ay önce)
    Gurbetteyiz, bir kaç güzel fotoğraf ekleseniz habere daha güzel olmaz mı?
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Yani yolların hiçbiri henüz faal değil...ondan dolayı gurpette olmayanlarda pek bişey göremiyor...ama tamamlanirsa hakaten Malatya ovası Fırat kenarına kadar koca bir canlı şehir olur ..bir 10 yıl sonra Malatya baska bir şehir olacak
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Bu başkanla biraz zor
    %75
    %25
    Yanıtla