Kendisini "Türkiye Küçük Millet Meclisi" diye adlandıran merkezi bir organizasyonla Anadolu'nun çeşitli kentlerinde oluşturulan, bir süre önce de "Küçük Millet Meclisi" diye adlandırılmaya başlayan oluşumun Malatya bölümü faaliyetlerini sürdürüyor.
TKMM çalışmaları her ayın ilk hafta sonu, her ilde "Vekil-Müvekkil" toplantıları biçiminde yapılıyor. Bir yıllık çalışmalar sonucu 30 ayrı ilin kendi içinde oluşturduğu TKMM'lerin 2010 yılında 41 ile ulaşması bekleniyor. TKMM'lerin oluşturulduğu ve demokratik açılımına ilişkin toplantıların yapılacağı iller şöyle: Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van. Ankara'da ise TKMM, diğer illerden daha farklı bir yöntemle toplantılar gerçekleştirecek.
TKMM'lerin 3 saatle sınırlandırılan toplantılarının özet tutanakları 14 Kasım 2009 tarihinde kadar oluşumun www.tbmmocg.net isimli adresinden yer alacak. Bu 30 tutanağın ortak paydalarını belirten "Raporların Raporu" ise TESEV'in katkısı olarak yine bir haftada hazırlanacak ve 25 veya 26 Kasım'da TBMM'de yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak.
Liberalizm ekseninde faaliyet gösteren, TESEV gibi vakıfların da destek verdiği, konukları ve gündemi de merkezi bir organizasyonla belirlenen oluşumun son toplantısını İHA, şöyle haberleştirdi:
"Malatya Küçük Millet Meclisi adlı oluşumun Ön Yargılar Giremez Kasım 2009 toplantısı yapıldı.
Malatya Küçük Millet Meclisi Kasım ayı toplantısı Öğretmenevi toplantı salonunda yapıldı. Sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıya konuk moderatör olarak Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu katıldı.
Toplantıda, "Açılımlar, Kapanımlar, Türkiye'de darbe geleneği ve hukuk, Malatya'da kültürel yapının güçlendirilmesi ve zenginleştirilmesi ve Sivil anayasa" konuları tartışıldı."