SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Malatya'nın 'Nazar Boncuğu' Kavşağı!.

Bu da Malatya'nın 'Nazar Boncuğu' Kavşağı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da trafik sinyalizasyon sistemi bulunmayan yol kesişimlerinde yapılan 'dönel kavşak'ların standartlara uyumu tartışma konusu olurken, Hastane Caddesi'nde daha önce inşa edilen havuzu içerisine alan 'dönel kavşak', havuzun çemberin bir kenarına yakın olması nedeniyle 'nazar boncuğu' görüntüsü verdi.

Malatya'da birçok kavşağa yapılan ve çoğunlukla yanlış bir ifadeyle 'akıllı kavşak' diye tanımlanan, ancak doğrusu 'dönel kavşak' olan yol kesişim noktası ortasındaki dairesel adacıklar, sinyalizasyon sistemi bulunmayan bölgelerdeki trafik akışının güvenli yapılabilmesi için düzenleniyor. Kavşağa ilk giren, kavşakta bulunan araçların geçiş önceliğine sahip olmasına dayanan dönel kavşakların Malatya'daki uygulamasında, bazılarının kavşağın ortasının tutturulamaması, bazılarının daha önce hem kavşak, hem de peyzaj amaçlı olarak yapılmış olan havuz, çiçeklik benzeri yerlerde uygulanması, karmaşaya ve garip görüntülere yol açtı.

Hastane Caddesi ile Eşref Bitlis Caddeleri ile Battalgazi Devlet Hastanesi Yan Yolu ile Kernek'ten gelen yolun kesiştiği kavşakta, daha önce inşa edilmiş olan havuz 'dönel kavşak' düzenlemesi sırasında dairenin merkezi yerine bir kenarına yakın olunca, 'nazar boncuğu' görüntüsü ortaya çıktı. 

malatyahaber.com

FOTO: Serkan SELÇUK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Hakan (1 yıl önce)
    Yamuk yumuk kavşak yapılıyor hep başka bişi yok trafik berbat
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Evet kavşağa ilk giren yol hakkına sahip, doğru ilk giren, peki ayrı yönlerden gelip de kavşağa ilk girmek için gaza basanlar ne olur bilir misiniz? İşte o zaman olacaklar olur, kalan sağlar bizimdir....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Mezarlığın yanından samanköy istikametine oradan ergenekon köprüsüne giden yollar 1 seneye yakın bir zamandır toz duman içerisinde. Bir ALLAHIN kulu bu kadar süredir bu durumu görmüyor mu acaba?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (1 yıl önce)
    Bence havuzu ortalayamadılar etrafını boyayıp nazar boncuğu olsun dediler. Bu vesileyle tüm Malatyalı hemşerilerimize duyurmak istiyorum. 1-dönel kavşakta geçiş hakkı kavşak içindeki araçtadır, bu kavşaklara hızlı girip ben caddeden geliim yol benim gibi saçma sapan cümleler kurmayın çünkü geçiş hakkı kavşak içindeki araçtadır. Örn; Barguzu caddesi aşşağıdaki fırıncı Ertan kavşağı, oraya koskocaman ters üçgen koymuşlar ki kavşak içindeki araca yol ver diye. 2-dönel kavşakların yolla orantılı olarak 2 araç yan yana gidebilecek şekilde büyük olması gerekir ve son kavşakları zaten bu yüzden büyük yapıyorlar, dönel kavşaklara bodoslama dümdüz girip şerit ihlali yapmayın millete kaza yaptırırsınız. Örn; yüzakındaki şel kavşağı, aşağı giden direksiyonu hiç kırmıyor, haliyle kendiliğinden orta şeritten kavşak içinde en sol şeride sonra tekrar orta şeride geçip kavşak içindeki araçları sıkıştırmış oluyor. 3-dönel kavşağa girerken değil çıkarken sinyal verin. Çünkü dönel kavşaklardan çıkarken sinyal verilir. Dönel kavşaktan sinyal vermeden çıkarsanız arkanızdaki veya sağınızdaki araca kaza yaptırırsınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Doğan (1 yıl önce)
    Ak parti ile olmuyor artık değişik bir partinin belediyeye gelmesi gerekiyor. Bu MHP de olabilir CHP de olabilir. Değişim şart ama artık. Malatyayı cepte görüyorlar. Yaptıkları hizmetler kendilerine sadece.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Doğan isimli kullanıcı yorumuna
    Son seçim sonucu akparti 68.47 chp 23.23, malatyayada e.i. gibi bir tatilci gelsin diyorsun :))
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Orhan (1 yıl önce)
    Malatya adeta bir dönel kavşak şehri olmuş. Bu yanlış bir uygulama hem kazaları sebebiyet veriyor hem trafiği yavaşlatıyor. Neden adanın etrafını dolaniyoruz. Diğer şehirlerde gördüğüm dinamik kavşak ağırlıkta. Dinamik kavşakta ışığın yanmasiyla hemen gidecegin şerit veya yöne gidebiliyorsun ve aynı anda çok sayıda araç geçebiliyor.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Alp (1 yıl önce)
    Hastaneye nazar değmesin diye düşünülmüş olabilir şaka bi yana ufak bir detay gibi görülse de ortada bı beceriksizlik olduğu belli şehirlerimizi guzellestirmeliyiz. Bunun bir yoluda şehir mimarisinden ve estetiğinden geçer.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yerli (1 yıl önce)
    Allah akıl fikir versin adamlar yolun hepsini neredeyse kavşağa katacakmış.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ertunç (1 yıl önce)
    Kentin, Dirift meydanına hoş geldiniz. Selahattin abi sırada ne var. Ama sakın Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesine dokunma. Bizden söylemesi...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kilicci (1 yıl önce)
    Fahri Kayahan mıhlıdut cad devamında yapılmış olan donel kavşak ortasına yapılan çiçekliğin kenarındaki kilit taşlar ve kaldırım asfalttan çok yuksek, bu bölgedeki diğer donel kavşaklar orta göbekler asfalt ile sıfır çok güzel, ne olur lütfen bir yetkili çıksında bu donel kavşağın ortasında bulunan kilit taşları da asfalt ile sıfır yaptırsın kazalara sebep olmasın, zaten şoförler in çoğu donel kavşağı kullanmasını bilmiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Gercekten yeni hastaneye yakışır bi göbek yapmış bu belediye yaziklar olsun
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Serkan (1 yıl önce)
    Hemde yeni hastaneye belediye bu göbeği yakıştırmış gercekten yazıklar olsun
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Bu kavşaklarda içten gelen araçlara geçiş önceliği varken lütfen bu kavşaklarda gözlem yapınız bu kurala karşısında levhada yazılı olmasına rağmen kaç sürücü uyuyor bir görünüz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • batu (1 yıl önce)
    Lütfen artık bu kavşakları kurallara uygun kullanalım. Geçiş önceliği kavşak içinde ki araca ait.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    Siz bir de bostanbaşındaki kavşakları görün . Her birini damperli tır dönecek şekilde yapmışlar sağ olsunlar
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Osman (1 yıl önce)
    Aynı Belediyeyi yönetenlere benzemiş...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Black (1 yıl önce)
    Sorun kavşakların dönel ya da akıllı olması değil, sürücülerin akılları... Malatya da bir çok sürücü geçiş önceliği ile ilgili bilgi sahibi drgil . Mutlaka denetimler artırılmalı. Tartışmaktan bıktım
    %96
    %4
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Döner kavşaklar ışıklardan daha ekonomik ve daha kullanışlı
    %79
    %21
    Yanıtla
  • mehmet yüksel (1 yıl önce)
    Bugün bu maili battalgazi belediyesine attın bakalım döneceklermi....Merhabalar size uzun zamandır bizlerin görüpte ilgililerin görmediği durumu paylaşacam eski malatya kavşağı sultanlar kız yurdundan Tandoğan mahallesine giden yol biliyorsunuzdur yıllardır o yolu kullanıyorum o yolun asfaltını Allah peygamber aşkına gören bilen söyleyen yokmu hiçmi o yolu kullanmıyorsunuz hiçmi insanlara acımıyorsunuz illaki bakanmı gelecek seçimmi olacakki asfalt dökülecek yaklaşık 500,600 metrelik yolun asfaltı kazılıp yapılacak yarım günlük işlem ama senelerdir yapılmıyor o kadar haykırmak istiyorumki sesimi duyurmak görülmeyeni göstermek için yazık günah o araçlara o insanlara orda yaşayan vatandaşa yazık lütfen oranın asfaltını çözün...Bu arada oraya bakan mahallenin muhtarı ne iş yapar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Hiç güleceğim yoktu....
    %80
    %20
    Yanıtla
  • muhammed (1 yıl önce)
    Dönel kavşakta Malatya halkı sınıfta kaldı. Bu da trafik eğitimsizliğinin ya da trafik magandalığının ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Kavşaklarının girişinde "öncelik kavşak içerisinde" ifadesini çoğu kişi ya anlamıyor ya da umursamıyor.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Erdi (1 yıl önce)
    Hangi sivrizekalı düşünmüşse artık; Adeta Dirift Meydanı olmuş. Şu belelediye de bir akıllı adam yok mu?
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Akıllı kavşakta akılsız insan drift yapıyorsa Belediye ne yapsın.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Levent (1 yıl önce)
    Dönel kavşaklarda uyulması gereken kurala çoğu sürücü uymuyor.Kurala güvenip te öncelik bende diyip geçmeye çalışmayalım.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Geçiş üstünülüğünü kural tanımazlara kaptırırsak, bu defa bu tür kişilerde alışkanlık yapıyor. Tepki göstermekte fayda var. Tepki gösterirkende aşırıya kaçmamak lazım.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Muhammed furkan (1 yıl önce)Levent isimli kullanıcı yorumuna
    Olur tamam öyle yapalım bundan sonra
    %38
    %62
    Yanıtla