SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bu Deprem Malatya Fay Zonu İçerisinde"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesi merkezli olarak meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem sonrası “Bu deprem 6 Subat depremlerinde stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz Malatya Fay Zonu içerisinde” açıklamasını yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, ardından yaptığı paylaşımda ise, “kimi arkadaşlarım tweeti beğenmiyor. Neyi duymak istiyorsa onu istiyor. Açık olarak şunu bunu söyle diyor. Keşke kesin söyleyebilsek” dedi.

Kandilli Rasathanesine göre saat 11.23'te 4.0 büyüklüğünde, AFAD Deprem Dairesine göre ise 4.1 büyüklüğündeki merkez üssü Akçadağ-Kepez olan deprem sonrası açıklama yapan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Kepez-Akçadağ’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem 6 Subat depremlerinde stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz Malatya Fay zonu içerisinde. Sevgiyle” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Görür bir süre sonra yaptığı paylaşımda ise sitem ederek şu ifadeleri kaydetti:

“Bir deprem ile ilgili bir tweet attığımda, kimi arkadaşlarım tweeti beğenmiyor. Neyi duymak istiyorsa onu istiyor. Açık olarak şunu bunu söyle diyor. Keşke kesin söyleyebilsek. Bizim tüm söylemlerimiz olasılıklara dayanır. Kesin olanı şu: öyle veya böyle, sizin orada olmasa bile bir başka yerde bir gün deprem olacak ve binlerce canımız ölecek. Onun için kendini, bölgeni düşünmeyi bırak ve gel tüm milletimizin DEPREM DİRENÇLİ KENTLERE kavuşması için mücadele edelim ki canlarımız ölmesin, sevgiyle.”

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • kaya (12 ay önce)
    Tam millet vekili olacak adamdı ülkemiz deprem bölgesi mecliste çok faydası olurdu ama biz avukat yada iş adamı yollarız meclise el kaldır indir el kaldır indir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Malatya (12 ay önce)
    Naci hocanin tweetleri hep yarım yamalak.yani ne diyorsa yarım.Anlam cikarmak ıstiyorum lakin beceremiyorum.Simdi buradaki bu deprem nelere sebep olacak.Rahatlamami var yoksa geriliyormu
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Stres=Deprem
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (12 ay önce)
    Prof.Dr.Naci görür Son 5 yıldır neredeyse hergün bu bölgede büyük bir deprem olacak dediğinde.Bilimden uzak,ilimi film diye nitelendiren karanlık kafalar ,nereden haber almış diye gülücükler atıyorlardı!Hey gidi güzel memleketim nasıl bu hale geldin?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ne fark etti (12 ay önce)Haci isimli kullanıcı yorumuna
    ne fark etti adama hakaret ediliyor hala bu ülkede değerli olmak için reisi övüp duracaksın sadece
    %55
    %45
    Yanıtla
  • mlx (12 ay önce)
    Valla artık bu bilim insanlarına inanmıyorum.9 saat arayla 2 büyük depremi ağzına alan olmadı.ama deprem oldu mu oldu.o yüzden ne zaman nasıl olacağını kimse bilmiyor.yok stres yok enerji birikimi falan hikaye.deprem kuşağında yaşıyoruz ve her an hazır olmamız lazım.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Naci hoca, üstüne basa basa söylemişti.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yusuf (12 ay önce)
    Ne yaptın sen Naci Hoca. Daha az hasarlı evlerimizi 10 bine muhtaç insanlara kiralayıp rant sağlayacaktık. Bu yaptığın iş mi şimdi ? Biz ekmek yemeyelim mi? Yazıklar olsun. Belki 15 bine kadar okuturduk.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • kaplan44 (1 yıl önce)
    artçılar azalarak devam edecek bu depremler 6 şubatın devamı.korkuya mahal yok ufak ufak ola ola yer kabuğu oturacak rabbim büyük depremelrden korusun
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Nerden biliyorsun?Kimden öğrendin?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yaklaşık 3 aydır, stres yüklendiğinden şüphelendiğimiz deyip bizi strese sokuyor. Size zahmet artık araziye çıkıp, ayrıntılı inceleyip yorum yapsanız daha güzel olmaz mı? Yoksa benim gibi cahillerin bile söyleyebileceği sözü tekrarlamanin bir anlamı yok.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • demir (1 yıl önce)
    korkmyain bu kadar yahu, bir genelge ile bu deprem ortadan kaldirilir. pandemi de boyle bir anda bitmisti
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ali koç (12 ay önce)demir isimli kullanıcı yorumuna
    Pandemi ile depremi kıyaslıyorsun Allah hepimize akıl fikir bilim okuma araştırma düşünme versin tabi bu davul çalmaya benzemez....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı Mücadele (1 yıl önce)
    Naci hocam sen hiç konuşma sus boşver. Malatyalılar Maski müdürü gider Kıbrıs'tan rektör getirir o hoca da derki ben orta hasarlı evde otururum insanlar o sözlerden sonra ağır hasarlidan az hasara çevrilmiş evlere oturmaya başladı bile . Naci hocam sen sus çünkü sen gerçekten bilim adına konuşuyorsun. Senin konuşmalarında rant yok algı yok sen salt bilim adamısın. Senin fikirlerini hak etmiyoruz. Dinlemedik seneler öncesinden şimdi dövecek dizimiz kalmadı sen sus hocam kıymetli hocam değmez boşver ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kemal (1 yıl önce)
    Adam depreme dirençli evlerden bahsediyor bizim Malatya’da evler ağır hasardan az hasarlıya dönüyor, şimdi böyle bir deprem beklentisi var herkes biliyor ki böyle bir deprem yaşanırsa ağırdan aza dönen evler yıkılacak. Nasıl o evlerde oturacağız göz göre göre ölüme sürükleniyoruz. Şunu iyi bilin ölseniz kimsenin umrunda değilsiniz. Aklımı beynimi mantığımı çalıştırıyorum ailemi güvenli evlerde oturtabilirim ama yeterli param yok. Bir kaç ay sonra herşeyi unutup dışarıda yatmaktansa ağır hasardan az hasara dönen evimizde mecburiyetten girip oturacağız. Sonrada bu deprem yaşanacak kader diyecekler işin içinden çıkacaklar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)
    Deprem her an olabilir bekleniliyor ya bu gün ya yarın geri kalan hasarlı bitik binalar içinde olmasanda yanında geçince çok ölümler olacak.tek derdimiz sadece seçim ve bedeva hayel satmak.sonumuzu hayel etmek zor.malatyaya bak deprem olmasanda 90 li yıllara döndük yani 33 yıl geriye gittik.yikilacak binalar daha 2 yıl sürecek.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyam (1 yıl önce)
    Doğruları duymaktan,bilmekten korkar olduk ,. Yalanda olsa duymak istediklerimizi söyleyin yazın...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (1 yıl önce)Malatyam isimli kullanıcı yorumuna
    Ölüm korkusu zaten hayatımızı zindana çevirdi bu adamda sürekli psikoloji baskı yapıp durmasın yapacağımız bişey varmı yok bırakın 3 günlük dünyamızda 2 gününü korkuyla gecirmiyelim
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Yav senin artık bir dedigini tutsun.
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Adam 2 yıl boyunca kendini parçaladı Maraş'ta deprem olacak diye. Kim dinledi? 50 binden fazla insanımız öldü, belki binlercesi kurtarılabilirdi birileri dinlemiş olsaydı? Bu nasıl bir zihniyet ya?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Özkan Çelik (1 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Tutmadı mı? Pencereden dışarı bakın, tutmuş mu tutmamış mı görürsünüz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Bakamaz ,çünki bakacak pencere kalmadı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naci Görür deprem öncesi kendini paraladı, Malatyalılar derneğinde konuşma yaptığı zaman bizimkiler birbirine plaket vermekle meşguldü ve bir tek yetkilimiz o konuşmada yoktu.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Hiçbir şeyden haberiniz yok ama her şeye yorum yapmak nasıl bir duygu?Bunu size kim öğretti?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yesil Malatya (1 yıl önce)
    Bu Malatya fay zonundan kasıt Malatya-Ovacik fayi denen fay hattı mı?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (1 yıl önce)
    Evlerimize güvenemediğimiz için depremden korkuyoruz. Japonya da neden o kadar depreme rağmen yıkılan bina yok, ölen insan yok. Hocanın dediği gibi depreme dayanıklı konutlarımız olsa deprem bölgesinde yaşadığımızı bile unuturuz. Yerli ve milli uçaklarda yapın ama önce şu insanı yaşatacak konut teknolojilerine öncelik verseniz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Ne yerli milli uçağı! Seksenlerde de sözde F-16 uçağı yaptık. Ben gayreti küçümsemiyorum ama abartmanın da anlamı yok. Bunları yapabilmek için ARGE'ye bütçe ayırabilmek gerekir. Uçak yapan uluslararası şirketler belkide bizim ülkemizin çok daha üzerinde ARGE'ye bütçe ayırıyor. Tabi daha da önemlisi beyin göçünü tersine çevirebilecek özgürlükçü, fırsat ve umut sunacak demokrasi kültürünü içselleştirmiş bir ülke olmak gerekir.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Mehmet Gerçek (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Evet haklısınız. İşte bende ne gayreti küçümsemek ne de göklere çıkarmamak için ironi yapıyorum. Yaşayacak ev sorununa da dayanıklı konutlar veyahut deprem izolatörünü bir norm haline getirerek çözüm bulun demek istiyorum. Uzaya kaçıncı uydu gönderilirken en ucuz sobalı ev 4bin küsur TL. Asgari ücret 8500 TL. 10 ilde 100 milyar dolardan fazla zarar var. Deprem gerçeği yüzlerce yıllık arşiv kayıtlarında mevcutken kentsel dönüşüm veyahut yapısal güçlendirmeye Arge ayrılsın demek istiyorum. Ama kırmadan dökmeden üzmeden. Zaten yeterince üzgün ve yorgunuz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • İsrail'i İtalya kurdu. Siyonizmi İtalya kurdu. İlluminatiyi İtalya kurdu. Ulus devletleri İtalya kurdu. Tüm terör örgütlerini İtalya kurdu. İlaç, aşı, silah İtalyan mamülüdür. Büyük zannettiğiniz tüm devletleri İtalya kontrol eder İtalya dediysek derin İtalya. Tofaş bile İtalyan
    %13
    %87
    Yanıtla