SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandili Kutlandı.. "İnsanlığa Barış, Kardeşlik ve Huzur Getirsin"

Berat Kandili Kutlandı..
A- A+ PAYLAŞ

Ramazanın müjdecisi olarak kabul edilen Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi'ni 25 Şubat Pazar'a bağlayan gece idrak edildi.

Malatya'da Berat Kandili dolayısıyla Kernek Karagözlüler Camide program gerçekleştirildi. Vatandaşlar okunan Kur'an-ı Kerimi dinledi.

Berat Kandili, 12 Ocak'ta başlayan "üç aylar"ın ikincisi olan şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor.

İslam'a göre "berat" günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Hazreti Muhammed'in, Berat Kandiline ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

Diyanet İşleri Başkanlığı da Berat Kandili dolayısıyla yurt genelindeki camilerde programlar gerçekleştirecek.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Ersin Yazıcı
"Ramazan-ı Şerif'in müjdelendiği, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kaplayarak tüm kâinatı kurtuluşa davet ettiği Berat Gecesi'ne bir kez daha erişmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Berat Kandili; Allah’ın kullarına sonsuz bir lütufla bereket ve şifa kapılarını ardına kadar açtığı müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Âlemlerin Rabbi olan Allah’a kulluk bilincimizi tazeleyerek, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabileceğimiz ve milli ve manevi değerlerimizi daha da güçlendireceğimiz özel bir gecedir.

Zorluktan kurtulmak anlamına gelen bu mübarek gecenin; kurtuluşumuza, manevi arınmamıza ve son dönemde yaşadığımız felaketlerin yaralarını en kısa sürede sarmamıza vesile olmasını temenni ediyor ve bu vesileyle başta aziz milletimiz olmak üzere tüm İslâm âleminin Berat Kandilini en içten dileklerimle kutluyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Berat Kandilini bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Gürkan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Kurtuluş, af ve arınma gecesi olan Berat Kandili bizlere manevi bir nefes aldırma, kendimizi sorgulama ve gönül dünyamızı temizleme fırsatı sunar. Mübarek Berat Kandilinin sonsuz rahmet ve mağfiret sahibi Yüce Rabbimizin rızasına nail olduğumuz iyiliğin, güzelliğin ve hayırların dalga dalga yayıldığı, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin kat be kat arttığı, savaşların, acıların, gözyaşlarının ve afetlerin yerini huzura, kardeşliğe ve mutluluğa bıraktığı bir gece olmasını temenni ediyorum.  

Ülke olarak yaşamış olduğumuz ve son olarak Malatya’nın da içinde bulunduğu on bir ili etkileyen ve binlerce can kaybının yaşandığı deprem felaketinin yaralarının sarılmaya devam ettiği şu günlerde yaşamış olduğumuz acıların en büyük ilacı birlik, beraberlik ve dayanışmadır. Biz birbirimize sıkı bir şekilde kenetlendik ve kenetlenmeye devam ederek bu hasarları giderecek ve yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bu güzel ve müstesna günleri de fırsat bilerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirelim.

Deprem felaketinde kaybetmiş olduğumuz bütün vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet,    On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerifin müjdecisi Berat Kandilinin insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin Kandilini tebrik ederim.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Osman Güder, Ramazan-ı Şerif’in habercisi olan Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin Berat Kandili’ni kutladı.

Mübarek Berat Kandili'ne ulaşmanın huzuru ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bu müstesna gecede, maneviyatımızın derinleştiği, dualarımızın kabul edildiği bir zaman diliminde bir araya gelmenin ve birlikte olmanın kıymetini bir kez daha idrak ediyoruz. Rabb’imizin rahmet ve mağfiretinin enginliğini hissettiğimiz bu mübarek gecede, birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek, sevgi ve hoşgörüyle dolu bir toplum olmanın önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Berat Kandili, günahların affedildiği, duaların kabul edildiği, ibadetlerin ve manevi niyetlerin arttığı bir fırsattır. Cenab-ı Hakk’ın rahmet ve mağfiretinin bolca tecelli ettiği bu gece, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, hoşgörü ve sevgi dolu ilişkiler kurmak için önemli bir vesiledir. Bizlere bu mübarek gecenin huzurunu yaşatan Rabb’imiz, dualarımızı kabul eyleyip bizleri affetsin, yolundan ayırmasın, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk versin. Bu vesileyle, Berat Kandili'nin tüm İslam âleminin ve ülkemizin barış, huzur ve kardeşlik içinde geçmesine vesile olmasını temenni eder, tüm hemşehrilerimin Berat Kandili'ni en içten dileklerimle kutlar, dualarınızın kabul olmasını Allah’tan niyaz ederim” dedi.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız