SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Hırsız ve Yağmacılar 'Gümbür Gümbür' Çalıyor!

Bu Hırsız ve Yağmacılar 'Gümbür Gümbür' Çalıyor!
A- A+ PAYLAŞ

Depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya'da, deprem sonrası yaşanan hırsızlık ve yağma olayları, aradan geçen 10 aya ve neredeyse soyulmadık- yağmalanmadık ev kalmamasına rağmen devam ediyor. Hırsız ve yağmacılar, ağır hasar nedeniyle boşaltılmış olan binaların yanı sıra sahiplerinin oturmadığı orta hasarlı binalarda kapılarını açamadıkları dairelerin duvarlarını balyozla, kazmayla delip giriyorlar. Klasik bir hırsız hedefi tarifi olan ‘yükte hafif pahada ağır’, Malatya'da geçerliliğini yitirmiş durumda. Hırsız ve yağmacılar neredeyse tüm evi, eşyaları, hırsızlık mahallinden araçlarıyla taşıyorlar ve bu bir türlü engellenemiyor.

SON ÖRNEK GÜVEN SİTESİ'NDE..
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde depremlerde hasar alan bir sitede duvarı delerek 10 daireye giren ve kombi, kalorifer peteği ne varsa çalan hırsızlar, kayıplara karıştı.

Olay, Yeşilyurt ilçesi Şeyh Bayram Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından biri ağır, 11 bloğu ise orta hasarlı olarak raporlanan Hasan Meşeli Sokak'ta bulunan Güven Sitesi’ne hırsız girdi. Girdikleri 7. bloktaki bir dairenin duvarını delerek toplamda 10 daireye giren hırsızlar, kombi, kalorifer peteği ne bulduysa alıp götürdü.

Durumun fark edilmesiyle büyük bir şok yaşayan site sakinleri konu hakkında şikayetçi olurken, polis ekipleri bölgede inceleme yaptı. Polis, şahısların yakalanması için çalışma başlattı.

GECE- GÜNDÜZ FARKETMİYOR!.
Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından birçoğu da il dışından gelen hırsız ve yağmacılar, faaliyetlerini gece- gündüz sürdürüyorlar.

İlk depremlerden bu yana 10 ay geçmesine karşın, hırsızlık ve yağma olayları hız kesmiyor. Sahipleri tarafından hasar durumu ve risk nedeniyle eşyalı halde bırakılan konutlar- işyerleri ve halen devam eden hasarlı binaların yıkımıyla ortaya çıkan enkaz, yağmacıların hırsızların hedefi olmaya devam ediyor.

'Sessiz' olma gereği dahi duymayan hırsızlar ve yağmacılar, içerisinde oturan bulunmayan binalarda, saatlerce ve günlerce kalarak faaliyette bulunuyorlar. Yetersiz güvenlik önlemleri, kentin deprem ardından boşalan bölgelerinde çok sayıda güvenlik kamerası kurularak gözetim yapılması, genel aydınlatma ile özellikle geceleri caydırıcı bir ortam oluşturulması vb. önlemler bugüne kadar alınamazken, depremin ilk dönemlerinde il dışından takviye getirilen güvenlik güçlerinin ilden ayrılmasıyla kentte görevi sürdüren yerel güvenlik güçlerinin yetersiz sayıları, bunun yanı sıra yakalanan suç faillerinin de gerekli cezai işlemle muhatap olmaması, bazı örneklerde delilli olarak yakalanmalarına rağmen serbest bırakılmaları yüzünden bu suçlar engellenemiyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Zeki (4 ay önce)
    Bize oy vermezseniz Gazze düşer dediler. Oy verdik hem Gazze hem de Malatya düştü.
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Ali (4 ay önce)
    Bir gün bu yapılan yağmaların hesabı, vatandaşın can ve malını korumakla sorumlu kişilerden mutlaka sorulacaktır. Bu biline; kimse işini safsatlama, rehavet ve dalalet içinde olmasın.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalee (4 ay önce)
    Deprem sonrası hırsızlık aldı yürüdü gece bir çok sokakta ışıklandırma yetersiz , adamlar güpe gündüz hasarlı ya da hasarsız binalara giriyorlar , 2.elcilerin önü malzeme dolu kimsede demiyor sen bunu nereden aldın , siyasilere sorsan Malatya güllük gülistanlık .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mlx (4 ay önce)
    Depremin ilk günlerinde şehir merkezine bir gittim,şöyle etrafına baktım acayip acayip tipler. Adamların hırsız olduğu tipinden belli. Deprem Malatya yı yıktı, hırsızlar çaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (5 ay önce)
    Bu ülkede suç işleyenlerin büyük bir kısmı cezalandırılmıyor ve cezalandırılsalar da çok kısa bir sürede dışardalar ve tekrar iş başına geçiyorlar. Ceza sistemi ülkedeki her şey gibi göstermelik bir şaka dan ibaret. Hukuki system sanki sadece suç işleyenlerin haklarını korumak üzere kurulmuş mağdurlar ise Allah'a emanet. Hakimler, emniyet birimleri, avukatlar, kanun yapıcı meclis üyeleri ve sorsan hatta bakanlara kadar her kesim şikayetçi ama düzelme yok. Sanki bu ülkenin kanunlarını bizim meclis değil de uzaktan birileri yapıp hediye ediyor bize. Bu kadar şikayet eden varken kanunlar neden değişmiyor çünkü 100 yaşına gelmiş Türkiye Cumhuriyeti hala devlet olma sorumluluklarını yerine getiremiyor. O nedenle işler ahbab çavuş ve gemisini yürüten kaptan misali ile çalışıyor herşey. Fazla ileri gitmeye gerek yok dışardan gelen biri bu ülkenin trafiğinin işlemesine baktığında bozukluklar ve sistemin hali hemen ortaya çıkıyor zaten.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (5 ay önce)
    2. elde malzeme kimden alındığına dair belge zorunluluğu gelmedikçe bu işler çözülmez. O belgeyi de noterler onaylayacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nevzat başaran (5 ay önce)
    evlerimizi hırsızlar malesef talan ettiler benim evimide duvarı patlatılar evimi talan ettiler eminiyet istese bir günde hırsızları toplarlar hırsızlar sokaklarda cirit atıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fehmi (5 ay önce)
    Benimde 3 üncü katta olan evime girerek tüm musluk ,batarya , kapı kollarını ve ayrıca binanın bahçesinde bulunan demir kapıları çalmışlardır. Adamlar o kadar aleni çalışıyorlarki hurda toplama araçları ile dolaşıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adam diyor ki: Dükkanıma hırsız-puşt girmesin diye köcek yerine kapıya kaynak yaptım. İşim düştü. İspiral ile kaynağı kesip dükkana girene kadar 3 sefer ekip arabası geçti. Hiç kimse ne yaptığımı sormadı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 ay önce)
    Ne yaziki benim de evime iki keren hirsiz girdi ancak böyle caydirici cezalar olmadikca bunlarin arkasi kesilmez jandarma ile görüstüm yakalananlar icin abi cok güzel dövdük biz sonuc yine disardalar.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • M.LEVENT (5 ay önce)
    ADALET MÜLKÜN'DE DEVLETİN"DE TEMELİDİR. (EL-ADL / EL-HAK) Devlet adaletin ayakları üzerinde durur. Adalet olmayan yerde hiç bir şey olmaz, hiç bir şeyin hayrı bereketi olmaz. YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE. Şayet inancımıza, örf ve adetlerimize, gelenek ve göreneklerimize ve sosyal yapımıza uygun veya yakın bir hukuk sistemi hazırlanıp uygulamaya konulmaz ise, ALLAH korusun ülkemiz uyuşturucu, mafya ve suç toplumu haline gelir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ayben (5 ay önce)
    Ne yazık ki benim de evime hırsızlar girdi evim de ne varsa herşeyimi çaldılar halen şahısların yakalanması için bekliyoruz bu gidişatın sonu hiç iyi görünmüyor
    %85
    %15
    Yanıtla
  • mutlu (5 ay önce)
    Bir günde çıkıp yahu bu adliye ne yapıyor neden bu kadar yakalanan varken tutuklama yapılmıyor diye sorgulamıyor ama nereden bilecek benim at gözlüğü takmış cahil cühela hemşehrim kafaya Polisi takıntı yapmış başka bişey bilmiyor kardeşim daha dün benim apartmanımda iki tane hırsız yakalandı adliyeye götürüldü ama sonuç adli kontrolle serbest şaşardık mı hayır üstüne birde o iki şahsın tehditleriyle uğraşıyoruz yani demem o ki boş muhabbet yapmayın bu ülkede adalet sistemi çökmüş polis ne yapsın sen ne yapasın ben ne yapayım saygılarımla
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)mutlu isimli kullanıcı yorumuna
    Senin sadece önünden geçtiğin adliyede biz senelerce çalıştık. Neyin ne olduğunu iyi biliyoruz. Bu memlekette polisin ne durumda olduğunu bilen biliyor işine bak
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Seninde ne olduğunu az çok tahmin ediyoruz Malatyalı yorumlarından nasıl bir olduğunu kestirebiliyoruz senelerce çalıştık dediğin yerin hali ortada benim yorumuma böyle cevap vermenden belli rahatsız olmuşsun ucu sana da dokunmuş vatandaş mağdur ama kimin umrumda işiniz gücünüz polise taş atmak adamların hiç sorunlarını biliyor musunuz habire kötüleyip duruyorsunuz birazda empati yapmak lazım yazılacak çok şey var ama burada seninle muhatap olmak istemiyorum ha birde işimde gücümde olan bir insanım senin gibi burada sürekli klavye delikanlılığı yapan birim değilim sen iline bak diyecemde işinde yok ki bakasın
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Yasalarımız caydırıcı değil. Bu konuda herhangi bir çalışmanın emaresine rastlamak mucize. Bu olaylar polisi çoktan aşmış adamlar o kadar rahatlar ki; cezaevinde yatmayı racon olarak görüyorlar. Mahkemelerde takım elbise ,tıraş iyi halden indirim alıyor. Milyon Dolar tokatlayanlar bir iki yıl sonra serbest. Siyasilerimiz katillerle poz poz resim çektiriyorlar kimse boşuna umut bağlamasın işimiz çok zor. Polis yetkileri Avrupa da var burada sadece yol kenarlarında karton resimlerde kalmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (5 ay önce)
    İl dışından gelen takviye güvenlik güçleri gidince il dışından takviye hırsız ve soysuz ekipleri taladı memleketi. Deprem Allah'tan geldi eyvallah da bu şahsiyetsiz " insan" evlatlarına ne demeli
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Tunç bilekli başkanınız en son İsrail'e süre vermişti noldu daha dolmadı mı bu süre?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 ay önce)
    Polis güzellemesi kimse yapmasın şayet görevlerini hakkı ile yapsalardı memleket bu durumda olmazdı.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • nesi varmış memleketin
    %8
    %92
    Yanıtla
  • Yanlış soru. Nesi varmış memleketin değil 'Neyi kalmış memleketin?'
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Deka (5 ay önce)
    Hurdacılık adı altında Malatya'da alanen hırsızlık yapılıyor emniyet izliyor
    %89
    %11
    Yanıtla