SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“Bu İşte Bir Gariplik Var!"

“Bu İşte Bir Gariplik Var!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan 6 binin üzerinde kalıcı deprem konutu kura ile sahiplerini buldu. Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise kuradan sonra oluşacak yoğunluğu azaltmak adına tüm önlemleri almalarına rağmen halen 200 civarında depremzedenin evlerini teslim aldığını ve bu duruma şaşırdığını söyledi.

6 Şubat 2023’te yaşanan asrın felaketinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da depremzedeler için yapılan TOKİ kalıcı deprem konutlarında 6 binin üzerinde ev tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde kura çekimi ile belirlenen hak sahiplerinin ise halen evlerini teslim almaması en çok Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı şaşırttı. Valilik binasında güvenlik toplantısında basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Yazıcı, 6 bin 181 hak sahibinin kura ile belirlendiğini belirterek, “Deprem konutlarının kurasını çektik ama insanlar gelmiyor ki. Daha 200’ün üzerinde konutu teslim ettik acele etmiyorlar sanırım. Binalar hazır, teslim almaya gelmiyorlar. Kurası çekilen bin köy evi 30-40 güne hazır olur. İkizce’de 2 bin 60, Gelinciktepe’de bin 700’ün üzerinde konut hazır durumda. Yazıhan, Doğanşehir hazır. Bir gariplik var” dedi.

Kura çekiminden sonra konut teslimlerinde yoğunluk ihtimaline karşı gerekli tedbirleri aldırdığını belirten Vali Yazıcı, “AFAD’a hazırlıklı olmalarını söyledim. “Kura çekilir, bir sonraki gün insanlar buraya yığılır, hazırlıklı olun” dedim. Öyle bir şey yok, gidip bakabilirsiniz. Öyle bir yoğunluk olmadı. Doğalgaz ve elektrik için özel talimat verdim. Mobil araç getirmelerini eğer yoksa kapıcı dairelerinde vatandaşların işlemlerini yapabilmeleri için alan oluşturulmasını söyledim. Aboneliklerin yapılmasını hatta abone parasının da orada alınması için sistemin kurulmasını istedik. Vatandaş eziyet çekmesin diye tedbirler alındı. Tedbirleri aldık. AFAD’ı teyakkuza geçirdik ama ağırdan geliyorlar” şeklinde konuştu.

Deprem kurasında ismi çıkanların 253’ünün konteyner kentlerde yaşadıklarını tespit ettiklerini de kaydeden Vali Yazıcı, şehir dışında olduğunu ifade eden hak sahiplerinin ise AFAD’ı arayıp geleceklerini söylediklerini belirtti. Vali Yazıcı, kura çekiminde ismi çıkan hak sahiplerinin ise 45 gün içerisinde teslim almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

82 yorum yapılmış

  • Adnan Gökmen (1 ay önce)
    Neyini anlamadınız sn. Vali 50 evi olup malatyada yaşamayanlara ev verirseniz kura sokarsanız olacağı buu 2 evim yıkıldı bana çıkmadı 50 yıldır Malatya da yasamayan akrabama çıktı haa bide malum rezerv alan olayı adamın değerli yerini alıp bu ev harici hakkın yok rayiç bedelini vericez kırsaldaki toki tek hakkın 2 milyon ödeme yapacan dersen gelmez niye gelsin 50 yıllık yerini bırakıp.Söylecek çok şey var bizde anlayamıyoruz çok gariplik var gerçekten.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DELULER (1 ay önce)
    Sayın valim bu işte gariplik olduğu kesin, yalnız bu gariplik kimin başının altından çıkıyor bilemiyoruz, ya TOKİ, ya Afat, ya belediye, ya şehircilik, yada valilik, çünkü depremzede TOKİ konutunun anahtarını teslim almaya ve sözleşmeyi imzalamaya gittiğinde diğer evraklardan başka, yıkılan binanın yada konutun tapusunu istiyor ve feragatname imzalanması isteniyor bundan olmasın, rezerv alanı içinde ise iki seçenek sunulur ya rezerv yerinde ya TOKİ'den denir o zaman tapu feragatname verilir, rezerv alanı değil, yerinde dönüşüm değil, kentsel dönüşüm projesi içerisinde değil neden tapu isteniyor ve feragatname imzalanmaya çalışılıyor, acaba bu sebepten ötürü millet çekiniyor olmasın, yok öyle bir şey diyorsanız çıkın millete açıklayın bu bilmezlikte ortadan kalksın, kimse birşey bilmiyor aksi takdirde millet gelmez bu kabak birilerinin başında patlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (1 ay önce)
    Sayın vali sen 85 M2 ev yaparsan tabiki böyle olacak neden küçük yaptınız ?
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Naci (1 ay önce)
    Sayın Valim,Malatya da kimsenin kimseden haberi yok.Bunun nedeni ni sebebini de kimse bilmiyor.Bu konuda Sayın vekil fendoğlu bile geçenlerde ortalıkta çok fazla bilgi kirliliği var demişti.Malatya bu halde hâlâ bir belirsizlik içinde bekliyor!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fuat (1 ay önce)
    Vallaha o zaman bu işte daha büyük gariplikler var sayın valim.eğer siz bu işi çözememişseniz biz neden hala bekliyoruz.tamam kurada dairemiz çıktı ama ne gidip görebildik çünki bırakmıyorlar inşaat yetkilileri,nede afaddan herhangi bir mesaj geldi.muhtarlıklar bizlere mesaj geleceğini anahtarınızı alın diye mesaj geleceğini söyledi.haketten öyle olmuş bazılarına mesaj gelmiş.şimdi siz niye böyle dediniz bizim kaçırdığımız bişeymi var acaba,,,,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Gariplik olduğu kesin. Ancak bunu sizin bilmeniz gerekiyor Vali bey. Vatandaşın kafasını öyle bir karıştırdınız ki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Teslim edilmiște millet almazmıș gibi bir intiba var ama kimse 21.m2 konteynerde hiç bir șekilde yașamak istemez, insanlar imkansızlıktan kalıyor.muhtemelen teslimat süreci ile ilgili bir aksamadır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mete (1 ay önce)
    Bu kura çekiminde ilginç şeyler yaşanıyor babamla birlikte başka bir isme de ayni daire no verildi afada muracat ettik biz sizi arayacağız dediler. Sayin valinin bu durumlardan haberi olduğunu varsayiyoruz . 45 günlük süre devam ediyor. inşallah hakkimiz yenilmez kurada iki isim çıkması ne demek bunu aklim ermiyor.Bu hatayi yapanlar hakkinda görevi ihmalden işlem yapildi mi onuda bilmiyoruz. Yani 6 subattan beri ne oluyor bizde bilmiyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cesur yürek gelecek (1 ay önce)
    Yine suçlu biz çıktık hangi evler tamamlanmış acaba gidip baktınmı ev tamam diyelim aldık okul yok ulaşım yok yol yok güvenle yürüyecek alan yok dört duvarı bir araya getirmekle olmuyor yani öyle yoldan geçerken aaaa evler bitmiş gibi gözüküyor haklısınız... Bu konuda size hak veriyorum başka değilde.... Bu arada veli ağbaba kazanması için elimizden geleni yapacaz yeter artık usandık
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 ay önce)
    Vali beyin galiba haberi yok evini teslim alan vatandaş elektrik su ve doğal gaz aboneliklerini yaptiramiyor nedeni ise yapan muteaahhitlerin adına olması o kadar uzak yaşıyorsunuz ki çok yazik biraz halkın içine karışın beyler
    %94
    %6
    Yanıtla
  • selen can (1 ay önce)
    Kurumun başında ki zat bile nasıl teslim edileceğini bilmiyor. Önce mesaj gelecek sonra almaya gideceksiniz. Size bunu söylemediler galiba!! Sizin 1 senede yapacağınız evler zaten bu kadar olur. Siz neden Malatya , maraş, adıyaman, hatay bölgelerini afet bölgesi ilan edip vatandaşın tüm mağduriyetlerini karşılıksız vermiyorsunuz. Ev yapıyorsunuz parayla satıyorsunuz. 24 senedir topladığınız deprem vergileri, Her şeyde aldığınız vergiler ne için kullanılacak. Benden aldığınız vergilerle ev yapacaksınız bir de bana satacaksınız öyle mi:))) Bu anlayışa oy veren 18-100 yaş arası insanlar, sizinle aynı havayı solumaktan iğreniyorum. Tüm Dünyanın Saygı duyduğu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK sizin için bu vatanı mı kurtardı. Sevmiyorsanız çekip gidin, sizi zorla burda tutan yok. İran-ırak-arabistan-mısır sizleri bekliyor. Emekli on bin tl ile sandığa gider yine oy verir acından ağlarsın.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Ne kadar uğraşmışsınız saçmalamak için Sen kimsin kardeşim ne hakkın var bu kadar saygısızca bunlara oy veren 18-100 yaş arası herkesten iğreniyorum demeye Aynaya bak kendini gör sonra konuş hata kusur yanlış var her yerde her işte Ben de diyeyim senin oy verdiğin parti de sende bu ilde bu ülkede yaşamayı hak etmiyorsunuz gidin terk edin olurmu Cumhuriyet ile birlikte insanları din dil ırk mezhebi ile ayrıştıran ötekileştiren zihniyet bitti herkese eşitlik geldi diye sevinirken Bu köhnemiş zihniyeti hortlatmanın kime ne faydası var Siyaset kim tarafından yapılırsa yapılsın Seçilmişlerin de atanmışların da hizmetleri halk odaklı olması gerekir Devlet ve yerel yöneticileri seçildikten sonra kimsenin dinine ırkına bakmadan eşit hizmet vermeli değilmi M.k.Atatürk tek başına mı kurtardı Selçuklu ve Osmanlı dan bu güne islam ülkesi olan Türkiye cumhuriyeti devletinin 7 den 70 e kadını erkeği maddi ve manevi desteği ile bu vatan işgalleerden kurtarıldı Bi eleştiri yapacaksın diye nerelere kadar gitmişsin bi nevi kinini kusmuşsun Bu ülke bu memleket hepimizin siyasilerin gazı ile hareket etmeden doğruyu desteklemek yanlışı da partisine bakmadan kim olursa olsun eleştirmek lazım Zor zamanlardan geçiyoruz inşallah çok uzun sürmez toparlanır ayağa kalkarız
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Sizlerin bu kafa yüzünden iyi ki Erdoğan var diyoruz Allah elinize düşürmesin
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Allah ahirette beraber haşretsin sizi inşaallah, sevgin karşılıksız kalmasın carbon kardeş.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mert (1 ay önce)
    Malatyali gerçekten haset. Bu kadar sıkıntı yaşanmış hala bedava, rahatlık diye atıp tutmuşlar. Gerçekten Malatyali çok cahil. Zaten sürekli seçtiğiniz vekillerden de belli. Afad sitesinde de ve yerinde de der ki SMS gelene kadar kimse gelmesin. Malatya daki özellikle cevre şehircilik, afad hiç çalışmıyor. Vali beyi de kandırmışlar. O da böyle bir açıklama yapmış. Malatyalilar konteynerde yaşamak çok zor yazında kışında. Evi sağlam olan malatyalilar bir gün bir aksam yemek yapıp misafir oldunuz mu? Naaol yaşanıyor diye. Bos boş ve cahil cahil konuşuyorlar.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Haset drgil kardesim bu kadar acı yasanmısken elektrik su parası bedevaymiş bu kadar acı icinde onları düsünen ucuz insanlar var. Buna tepki gösterene kadar evinizi acil cıkartmak icin 2 3 kurusa elinizden aliyolardı .ev esyalarınızı keske buna tepki gösterseydiniz onuda gectim 3 liralik evleri 10 liraya kiraya verdiler delikanli gibi cıkıp ona tepki gösterseydiniz sen kira yardımını alıp cebine koyarken millet ondan vaz gecip konteynira geldi onuda hatrlatirim .
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Vali Beyin açıklamasından şunu anlıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine kura çıkmamış. Benim gibiler de dört gözle bekliyor. Mesela bana çıksa 3 gün içinde taşınırım.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Tasinamazsiniz neden mi daha AFAD adres beyanını bile doğru vermemiş aynı zaman da elektrik su ve doğal gaz abonelikleri yaptiralamiyor sebebi de.binalar yapan muteahhitlerin adına boş yazmiyorum tecrübe ettik bırakin 1 ayı kurum çalışanları 5-6 ay sürer diyorlar çıksın gider bu şartlar da tasinirsin hemşerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cero (1 ay önce)
    İnsanlar nerden, ne zaman konutunu alabilir bunula ilgili gazetelerde en küçük bir açıklama ve ayrıntı var mı ki insanlar gidip konutlarını alsın. Kime sorsanız cevap yok. Bu kadar başı boşluk ve geri kafalılık olmaz be, taş devrinde mi yaşıyoruz. HİÇBİR KONUDA TUTARLILIK VE NET BİR AÇIKLAMA YOK ORTADA. AFAD, Çevre ve Şehircilik bakanlığı ne iş yapıyor. Oraya buraya kocaman belediye başkan adaylarının afişlerini asacağınıza bu konuyla ilgili afişler asın ki insanlar ne yapacağını bilsin. Zahmet olamaz ise gel filan yerden anahtarını al diye adam gibi bir sms atın ölmezsiniz. Bence siz kime kura çıktığını dahi bilmiyorsunuz. Tas kayıp. Şu depremlerle sudan çıkmış balığa döndünüz ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bana öyle geliyor ki seçimden sonra millete büyük kazıklar atılacak o nedenle çıkıp açıkça her şeyi söylemiyorlar. Köprüyü geçmeyi bekliyorlar. Bu bilinmezlikler insanları çileden çıkartıyor.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hacı (1 ay önce)
    Ben 09,03,2024 tarihinde İkizce toki konutlarına gittim size mesaj gelecek dediler benim bu durumda ne yapmam gerekiyor.vatandaş gidiyor biran önce evine kavuşmak istiyor. Hala tadilat var 3. Etapta 2.etapta
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Öncelikle selamün aleyküm 1 daire 4 aile vermişler böyle bir kurrada 1 daire 4 aile mi oturacak
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Deka (1 ay önce)
    Konteyner lerde kimseyi çıkaramasınız hayat beleş ve orda herkeste çalışıyor hayat beleş hiç cikarlarmi
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Almiyolarsa bir iki gun sure verin hak sehipliklerini iptal edin gitsin cadirda kalsinlar sonrada cikip yok devlete suc bulmasinlar
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Sanane avukatmısın derdi çeken bilir bu evlerin ödemesini senmi yapacaksın
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Paşa44 (1 ay önce)
    Yanlışlığın nedeni şu: Yerinde dönüşüm isteyene toki, toki isteyene de yerinde dönüşüm çıkıyor. Devlet toki isteyenlerin müracaatlarını alıp ayrı kuraya tâbi tutarsa sorun çözülür.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Sayın valim 20 defa gittim mesaj gelecek dediler
    %95
    %5
    Yanıtla
  • erhan (1 ay önce)
    neden tuhaflık olsun, çep telefonuza mesaj gelecek, mesaj gelmeden almaya gelmeyin dediler.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hakikat (1 ay önce)
    Sayın Valim.insanlar beleş yaşantıya alıştı.kontenyerlerde elektrik,su,vs.herşey beleş.bir örnek sadece.adam memur eşi memur iki tane evleri hafif hasarlı tadilat yaptırdılar.kiraya verdiler.kendileri Rönesans kontenyer kentte yaşıyorlar ve altlarında son model lüks arabaları var.daha bunlar evlere geçerlermi.bu durumda olan binlerce kişi var.garibanlara da kontenyer yok.deniyor.işte size hakikat.saygılarımla.
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Gercekten bu millet fesat elektrik su bedavaymis vay be zaten elektrik su parası ödemeyip herkes zengin oldu herkesi kendiniz gibi ufak tefek hesaplar pesinde zannedersiniz.milletın evi yıkıldı evladini kaybeden ana babasını kaybeden insanlar var acılı insanlar var sen düsünüyomusun bu kadar acı yasanmısken elektrik su parasını dert edecek insanlar var.elektrik su parasını düsünen insan yada ortaya atan insan zsten ucuz insandir.gercekten zoruna gidiyosa depremzedeler elektrik parası ödemiyor ben öduyorum zoryma gidiyor diyorsan bunu cok ciddi sölüyorum bana ulas aylik elektrik su paranı ödeyeyim bak gercekten sölüyorum
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bunu yorumlalamak size düştü ise demekki bahse konu olan kişi sizsiniz.biz genelleme yapıp bir örnek vermiştik.örnek sizsiniz demek .bizim faturalarla hesabımız olmaz.siz kendinizinkini ödeyin yeter.bide garip gurabanın hakkı yenmesin yeter.sizi ilgilendirmiyosa böyle gereksiz yorum yapmayın.
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Ha sen ha ben ne farkeder mi sen kendi derdinle ilgilen beş parmağın besi bir degildir.bırak devlet düsünsün sen devletmisin konteynirda kalan insanlar 7.500 lira kiradan vaz gecip gelmis orda kalıyor onların parasını ne sen ödüyorsun ne ben sıgınmacılar elektrik su parası ödemediginde keske biraz tepkini gosterseydin kendi halkının kendi memleketinin acısı vaken bunları konu alan ucuz insanlarsınız isde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Evinin malzemelerinin sökumcüler 2 3 bin lara alırken keske tepkini gösterseydin. 3 liralik kira 10 lira oldugunda tepkini gösterseydin yıllarca sıgınmacilara bedava bakilirken maas baglanirken tepkini gosterseydin adamin evi yıkılmıs yaknları ölmüş 20 mt2 kendini sıgdırmıs odemedigi elektrik su parasımı sana dert oldu
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (1 ay önce)
    Ev istemiyorum evin parasını verin Malatya'dan gidecem
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Devlet neden evin parasını versin ki yada ne kadara saysın. Herkrs kendi fırsatı için yazıyor. Evin parasını istemek de ayrı bir komedi. Sen Malatya yerlisi ismini değiş.
    %29
    %71
    Yanıtla
  • Ev için ne kadar istiyor sun onu da merak ettim.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • ENES (1 ay önce)
    milletle dalga geçmeyin mesaj atacagız sonra teslim almaya geleceksınız denıldı yeter artık
    %88
    %12
    Yanıtla
  • samet (1 ay önce)
    sen yapma bari vali bey. sorumlu afad git oraya hesap sor. seni kandırmalarına izin verme
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yunus emre (1 ay önce)
    Sayın valim bizim evimiz depremde yıkıldı hiçbir eşyamızı çıkaramadık ve konteynerda kalıyoruz bugün desinler gelin alın anahtarınızı biz koşa koşa gideceğiz ama gittiğimiz zaman bize söyledikleri mesaj gelmesini bekleyin diyorlar diğer yorum yapan arkadaşlar herkesi bir tutmayın konteynerda yaşam gerçekten zor ben evime çıkayım elektrik doğalgaz su faturası ödeyeyim inşaAllah biran önce evimize geçeri dışarda kimse kalmaz
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    İçme suyu hattı halen çekilmedi. Boruları görmek isteyen yakıncaya gelebilir halen yeri kazıyorlar boru yerleştirmek için. Bence vali beyi zor durumda bırakmak için yanlış bilgi vermişler. Konunun konteynerde kalma ile beleşlikle alakası yok. Mesela ben hak sahibi değilim ama meseleden haberdarım.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (1 ay önce)
    Sn.MALATYA VALİSİNİ de mi YANILTMIŞLAR? Açıklamalardan Sn.Valinin muhtemel yoğunlukta işlemlerin aksamaması için hazırlıklarını tamamlamaları için kurumları göreve çağırdığı anlaşılıyor. Da AFAD'ı göreve çağırmayı unutmuş olsa gerek. Zira AFAD sayfasında bugün bile yazılı 7 telefondan sadece 1 Tanesi cevap veriyor o telefondan da SİZLERE GELECEK SMS'i BEKLEYİN bilgisi veriliyor. Ya Sn Vali ile AFAD arasında İLETİŞİMSİZLİK VE KOORDİNASYONSUZLUK var, ya da SAYIN VALİMİZ de BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN OYUNCAĞI DURUMUNA DÜŞÜRÜLMÜŞ GÖZÜKMÜYOR MU?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (1 ay önce)
    Sayın Valim geçmişteki valilerimizin de ilimize çok katkısı oldu. Sizden beklentimiz bakanlarımız geldiğinde ilimiz için önem arz eden konuları aktarmanız ki Malatya da yıllardır herkesin her platformda konuşulan bir beklentisi ÇEVREYOLUNA METRO hattı ya da HAFİF RAYLI SİSTEM dir. İnönü Üniversite ve Turgut Özal Tıp Merkezi nde günlük personel-öğrenci ve hastanedeki Nüfus tablosu 50-60 bin kişidir. Birde İKİZCE ye yapılan konutları da düşünürsek şehrin giriş ve çıkışı toplamda şehrin tamamının kullanacağı büyükşehre hitap edecek HAFİF RAYLI SİSTEMİNİN acil projelendirilip temelinin atılması elzemdir. Ayrıca mevcut çevreyolu köstebek yuvası haline gelmiş neden KARAYOLLARI ilgilenmiyor. Çukurlaşmış yerleri gördüğümüz kadarıyla Belediyemiz yapıyor. KUZEY ÇEVREYOLU biran önce bitse Trafik büyük ölçüde rahatlayacak. ÇOK KATLI OTOPARKLAR yapılması,SEMT pazarları yapılması.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Konu TOKİ konutları yanlış yere yazmışsınız.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ömer (1 ay önce)
    Sayın Malatya Valim basın açıklamasına istinaden ben bugün Afat il müdürlüğüne gittim çıkan konutumuzu teslim almaya bana Afat takı yetkililerin verdiği cevap esems geldi mi gelmediyse teslim edilmiyor 1. etapta olduğumu söyledim halen orası teslim olmadığını söylediler Vali bey neye istinaden böyle bir açıklama yaptı anlamış değiliz dediler Vali bey mi doğru söylüyor yoksa Afat mı doğru söylüyor anlamadık Bizlere sağlıklı bir açıklama yapılmasını bekliyorum. Benim gibi birçok insan Bu sabah orda konut teslim almaya gelmişlerdi fakat hepimiz geri döndük esemesin gelmesini bekleyeceğiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • drsn (1 ay önce)
    1 hafta içinde gelmeyen hak kaybına uğrayacak diye duyuru yapın bakalım nasılda karınca gibi yeni yapılan yerlere üşüşüyorlar. bedavaya alışmışlar sonra da ev yok diye ağlarlar
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Sayın valim mesaj gelmeden gelmeyin diyorlar 20 kere gittik
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Yorumlara baktm herkes bsy demiş kimi elektrik su beleş kimi 20 yıl borçlanma olck kimsede düşünemiyor 6bin insan aynı fikirde mi gerçek olan şuki evlerin hak sahibi belli oldu ama evlerde tadilat devam ediyor AFAD msj gelmeden gelmeyin diyor vatandaş gelincik tepe ikinci etap görmeye bile bırakmıyorlar yolun başında geleni geri çeviriyorlar AFAD msj gelmeden gelmeyin Valimizin. Bile haberi yok bu konuda resmi kurumlar bile birbirini kandırıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Babacan (1 ay önce)
    Ne gereği var sayın valim ekmek beleş su beleş elektrik beleş kira yok ,kahve dünyası bile stand açmış beleş kahve dağıtıyor gıda yardımı var ..var da var ,,valla beş dönüm bostan yan gel yat osman ,çalışmaya ne gerek var bi de babana anana bakıyorsan, işsizlik maaşı al aynı zamanda git sigortasız çalış..Sayın valim sizin aldığınız maaştan daha fazla geçiyor ellerine ne gerek var bi de taksit mi odesinler şimdi..almaya alıştık vermeye degil
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Babacan helal şu yorumuna şapka çıkarılır ne güzelde özetlemişsin.... TEBRİKLERRRRR..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Tamam gidelim de (1 ay önce)
    Konteynere alıştık artık nasıl olsa birde gidip borca gireceğiz 20 yıl öde öde bitmez ölünce geride kalan başının çaresine baksın sürünsün! Nekadar ödeneceği belli değil!!
    %54
    %46
    Yanıtla
  • MECZUP (1 ay önce)
    Sayın valim kimse gerçek konuya değinmemiş, gerçeğin çoğunluğu kuradaki arkadaşlara nedense kot bir veya zemin çıktı, iki üç dört beş altı yedinci katlara ne oldu neden kurada çıkmıyor bunun sebebi nedir çünkü depremzedeler bundan dolayı da gelmiyor olabilir mi...?
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Katılıyorum sana kardeş bu işte torpil dönmüyorsa ben de bişe bilmiyorum çünkü baksana tas kayıp vali bile olaylardan bihaber
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 ay önce)
    Dünya kadar yolu var küçücük odaları var 65 mt kare 85 mt kare 2 yıl bekle 20 yıl öde fiyat belli değil nasıl olacak daha Aslında herkes evini yerinde istiyor du bu yolda yoğunlaşılmalı ona göre toki yapılmalıydı!!!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyali (1 ay önce)
    Sayın valim bu gariplik değil malatyalı şaşkın ne yapacağını bilmiyor bir ümitle yerinde yaptırım diyor o da olmuyor verilen 1 buçuk milyon yetersiz mt kare inşaat maliyeti 22 bin ile 25 bin arası 100 mt kare yer yaptıran 1 miyon da üste verecek belki emlak konut yapar diye bekliyorlar onda da ses yok her şey Secim e endeksli
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    İnsanlar gelip ne yapsın sayın valim iş yeri mi var iş mi var esnaf bitmiş durumda sağlam kalan yerlere de sağolsun devletimiz tabiri-caiz çökmüş durumda rezerv alanı şu bu gibi nedenler ile o esnaflar da kapatır ise bu şehir e 10 yıl kimse gelmez gidenlerden kalan insanların da imkanı olsa bir dakika bu şehirde duracağını düşünmüyorum herkes koltuğunun derdinde kimsenin halkı düşündüğü yok
    %69
    %31
    Yanıtla
  • depremzade (1 ay önce)
    Kimse almamazlık etmiyor.Afad mesaj gönderilecek ondan sonra teslim edilmeye başlanacak diyor.Şehirde kurumlar birbirinden habersiz galiba.Yanlış anlamlara yol açıyorlar.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Arkadaşlar kurada adı çıkan bir arkadaşıma da AFAD dan mesaj gelmeden işlemlere başlayamazsınız denmiş, anlaşılan oki ortada bir karmaşa var, şehrimizin en yetkili makamı sayın valimizden bu kurada ve geriden gelecek ismi çıkan hak sahipleri için evlerini nasıl teslim alacaklarına dair yazılı bir bildiri yayımlamasını rica ederiz. Böylelikle her vatandaş ne yapması gerektiğini adamdan duyma, kulaktan dolma değil yazılı talimatla öğrenir vesselam.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hayır bu nasıl bir ruh halidir?? Yorumum da ters olan ne var ki dislike atılmış!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat (1 ay önce)
    Sayın vali bunun sebebi evlerin henüz sıcak suyunun, içme suyunun olmaması olabilir mi? Doğalgazı olmadığı için kazanlar devreye alınmayıp ısıtması olmadığı olabilir mi? Kanalizasyonu olmadığı olabilir mi? Ben de anlamadım acaba neden teslim almıyorlar?
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Konteyner de her şey beleş, kişı çıkarıp ondan sonra taşınırlar
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Beleş olmakla herşey iyi ve güzelse gel sende kal kardeş davulun sesi uzaktan hoş gelir
    %46
    %54
    Yanıtla
  • O beleş dediğin konteynırda şuan 7,5 binlira kiradan vazgeçip barınmak zorunda kaldık. Kirada oturmayıp kira yardımı alan, haksız yere afad kartı alan, hakkı olmadan konteynır verilip hafta sonu tatil niyetine kullananları konuşun siz. Beleşmiş... Sen otelde kaldınmı elektrik su parasımı ödüyorsun?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet (1 ay önce)
    Sayın vali neden evlerini teslim almiyorlar biliyormusunuz? Gerçi alsalar da kiraya verecekler oturmayacaklar.. çünkü konteyner de kalınca kira yok, elektrik, şu gaz vs parası yok.. yiyecek parası yok... Devlet bedava dağıtıyor çünkü.. hak sahipleri kimse hemen konteyner kentlerden tahliye edin evlerine gitsinler.. elazig depreminde de Elazığ da aynısı oldu. Toki ev yapmış kiraya vermişler 4 yıldır konteyner de yaşayan vardı.. dikkat edin..
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Nusret (1 ay önce)
    Sayın valim 6 Şubat depreminden hemen sonra ilk typ li olarak işe alındık malatyamızı terketmedik memleketimizi bırakıp Antalya’da otellerde konaklamadık karın üstüne çadırımızı kurup sokak lambası olmayan sokaklarda çalıştık burda kaldık Malatya bir an önce ayağa kalksın diye çalıştık ilk typ liler olarak kadro bekliyoruz lütfen sesimizi duyun duyurun saygılarımla
    %22
    %78
    Yanıtla
  • O kadar üniversite mezunu varken, ve Malatyayi terk etmemişlerken kadro beklemeniz çok çok garip. İnsan okuyana, dirsek çürütene saygınız olsun. Ama nerde
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Typ üniversite mezunları kadro beklemektedir sayın vali
    %28
    %72
    Yanıtla
  • depremZADE (1 ay önce)
    konteyner kentte herşey beleş. diye gitsin evine çıkıp da para versin. herşeyi hak ediyoruz...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • YILMAZ (1 ay önce)
    Sayın Vali alınmıyor diyorsunuz ben İzmirden geldim anahtarı almak için ama elim boş tekrar İzmir e döndüm şaşırmayın çünkü hiçbir açıklama yok. Afada gidiyorsun interneti takip et oradan açıklanacak diyor ama biçbir açıklama ypk malesef
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ahmet (1 ay önce)
    Yerinde dönüşümde çoğunluk oldugumuz halde kurraya dahil ettiler ve ev toki çıktı. biz evimizi yerinde istiyoruz.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Vatandaş eğer konteynerde oturup ekmek elden su gölden diye düşünüyorsa vebale giriyor. Almayacaksan almak isteyen bir sürü kişi var. Feragat dilekçeni verirsin ev diğer kuraya kalır. Diğer durum rezerv alanları açıklarsanız herkes tercihini o doğrultuda belirler. Tam olarak kimse neresi rezerv neresi değil bilmiyor maalesef.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Elazığ depremi 2020 de oldu.. 3 yıl sonra malatya da da olunca ordan konteyner getirmeye çalıştılar kimse çıkmak istemedi.. uyanıklar toki de evleri bitmiş tasinmamislar kiraya vermişler.. konteyner de bedava yasamislar..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İnanırım. Uyanık (kendince) Elazığlılar yapar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • elazığlıların böyle bir şey yaptığını duymadım görmedim. lakin malatyalıların yaptığını yetkili ağızdan duymuş olduk
    %67
    %33
    Yanıtla
  • İki kilo bakliyat için 300, 500 TL elektrik su parası için konteyneri terketmeyenler ya ahmaktır ya dilencidir yada mecburen kiracıdır yoksa üç beş on kişi ile bir konteynerde tıkış tıkış oturup kalkmak bir işkence, burada kalanları kontrol edemiyorsanız kurada ev çıktığında hadi çık diyemiyorsanız o da yönetimin beceriksizliğidir, evler hazır değil üstüne üstlük tapunada konmak isteyen kurumlar var belki bundan dolayı olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt4463 (1 ay önce)
    Sn. Valimiz, hak sahipliği çıkan ve almayanların hak sahipliğini hemen düşürseniz ak-ve kara ortaya çıkar diye düşünüyorum. Acaba kİRLİ-SİYASET mi ? karıştı diye sorgulamak gerekiyor. Yada elek-su-gaz beleş konteynerden çıkmak istemiyorlar.. Geçen gün bir arkadaşımızı bir tanıdığı aramış- bana TOKİ de ev çıktı 500.000 TL ver evin borçları sana ait-sana gizli satış yapayım diyen yvş. var. Mualesef..Bizlerde bize ne zaman çıkar diye bekliyoruz.!!! Saygılar...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Çocukkandırmayın (1 ay önce)
    Hırsızlığı polise bildirdim. yarım saat sonra geldi. olay yerinden parmak izi almadılar bina orta hasarlı diye. Suç aletini polis merkezine bizzat ben götürdüm. Söylenen şey , tamam şurada bir yere bırakın biz ilgileniriz dediler. saçma sapan bir hale geldi ülke. Sonrada olaylar düştü vs. C.başkanı geldiği zaman 100 metre ara ile polis beklettiler. Milletin evi söylerken gelmediler bile.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    sayın vali ,malatya lı gelişmeler hakkında hiç bir şey bilmiyor.rezerv alanları nasıl yapılacak ,kim yapacak,hak sahibi nasıl olacak,kurada ev çıkan sevinsin mi ,üzülsün mü?belli değil.şehir merkezinde rezerv alanda evi olan ne yapsın beklesin mi?kuraya mı katılsın evi teslim mi alsın birçok soru var ,yerinde dönüşüm olur mu?%51 nasıl tamamlanır.%49 nasıl ödenecek kim ödeyecek vs vs soru çok lakin seçim telaşı bilgi veren yok.sayın vali şaşırmasın,kapsamlı bir toplantı yapıp (ilgili amirlerle) tüm bu olası soruları sorsun bir kitapcık hazırlatıp halka dağıtsınlar .öncelikle imar sonucunda rezerv alanlar ve projeler açıklansın vatandaş ne olacağını görüp kararını versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • huseyın karaaslan (1 ay önce)
    Sayın vali, Kapsamlı bir açıklama yok. Nasıl alınacağını kimse bilmiyor. Detaylı bilgilendirme yok. Mesaj gelecek ondan sonra gelip alacaksınız diyorlar. Neden şaşırıyorsunuz ki? siz detaylı açıklamayı yapın insanlar anında alırlar. Liyakat !!! Liyakat!!! Liyakat!! anlayabildiniz mi?
    %79
    %21
    Yanıtla
  • mahmut (1 ay önce)
    kimse nasıl alınacağını bilmiyor mesaj atacaz gün söylenecek ozaman gelir alırsınız dendi
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Baki (1 ay önce)
    Aaa neden almıyoruz ki? Mesela bana çıkan konutu alt komşuma da çıkardığınız için olabilir mi? Bu daire sizin hak sahipliğine çıkmış, dilekçenizi verin düzeltelim dediğiniz halde ve daha bu hafta gidip sorduğumuzda dilekçemizin işleme işleme bile alınmadığını gördüğümüz için olabilir mi. Sorduğumuz her soruya sadece 'bekleyin, belli değil' dediğiniz için alamadığımızdan olabilir mi. Yoksa bizim çok hoşumuza gidiyor değil mi her ay bir asgari ücrete yakın parayı kiraya vermek. Alamıyoruz çıkan dairemizi abi alamıyoruz kimse mi haber vermiyor yaşanan sorunları.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Aska (1 ay önce)
    Neden almıyorlar; birincisi rezev alanından kaynaklı, ikincisi bir konteynerde oturuyorlar sa elektrik bedava su bedava, hele bir kış geçsin diyorlar. Bence hemen anahtarı vermeli, almayanşatın hakları başkalarına devredilmelidir.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Doğru elektrik su beleş unutma bir yıldır sende ev için doğal gaz parası vermiyorsun aylık ortalama 500 TL değerinde bazen insanlar başkasına laf söylerken kendi yaptığından habersiz olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Neden alsınlar ki anahtarlarını.ya evlerinin bulunduğu alan rezerv alan olursa.o zaman gelinciktepeye ikizceye boşuna gitmiş olmaz mi.Bir an önce nereler rezerv alan olacak tamamlanirsa insanlar da bir karar verir.
    %87
    %13
    Yanıtla