SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu İşte Bir Gariplik Var! Otobüs Düşmemiş, Göle Dalmış

Bu İşte Bir Gariplik Var! Otobüs Düşmemiş, Göle Dalmış
A- A+ PAYLAŞ

Bir halk otobüsünün, Karakaya Baraj Gölü'nün Battalgazi- Atabey iskelesi yakınında baraj gölüne 'dalış' anına ilişkin görüntüler (haberin sonunda izleyebilirsiniz), kafaları karıştırdı.

6 kişinin bulunduğu otobüste 3 kişinin hafif yaralandığı olayla ilgili olarak, iskele yakınında bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülere göre, Mustafa Şahin yönetimindeki 44 H 0020 plakalı halk otobüsü iskeleye yanaşmakta olan feribottan yolcu almak üzere yaklaşırken, baraj gölünün kıyısında anlaşılmayan garip manevralar yaptıktan ve drift attıktan sonra baraj gölüne 'dalıyor'

Bu görüntüler, otobüs sürücüsünün olay anında baygınlık geçirdiği  iddialarına yol açarken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BÜLTENİ..

Bu arada, kazayla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"25 Ocak Çarşamba günü akşam saatlerinde Merkez - Atabey İskele Hattına çalışmakta olan Özel Halk Otobüsü, iskele yanında yolcu indirmek için manevra yaptığı sırada bilinmeyen bir nedenle şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Karakaya Baraj Gölüne düştü. 

Otobüsün Baraj Gölüne düştüğü sırada, olaya ilk olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi Feribotunda görevli personellerin müdahale ettiği bildirildi. 

Olayın Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bildirilmesi üzerine, Su Altı arama Kurtarma ekiplerinin çok kısa süre içerisinde Baraj Gölüne düşen otobüse yetişerek içeride bulunan 6 yolcu ve otobüs şoförünü tahliye ettikleri ifade edildi. 

Olay yerine Malatya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte gelen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, otobüsün baraja düştüğü sırada kıyıda bulunan Belediyeye ait feribota çarpmasının çok daha büyük bir felaketi önlediğini belirterek, “ Sevindiğimiz tek şey suyun altında canlı olmaması. Menfur bir kaza olmuş, geçmiş olsun diyoruz. Tek sevindiğimiz can zayiatı olmaması. Büyükşehir Belediyemize ait İtfaiye Daire Başkanlığımıza bağlı dalgıçlarımız da suyun altın gerekli incelemeleri de yaptılar. Otobüsün içerisinde herhangi bir vatandaşımızın olmadığını bizlere ifade ettiler. Aracımızı suyun içerisinden çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan personellerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca otobüs içerisinde bulunan ve tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” açıklamasında bulundu.

Öte yandan otobüs içerisinde bulunan yolculardan soğuktan etkilenen 3 kadının tedbir amaçlı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındıkları ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi."

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ali (1 yıl önce)
    Büyük bir ihtimalle sürücü bir sağlık sorunu yaşamıştır. Aksi takdirde olay farklı boyutlarda olur.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten her zaman ki bahane fren tutmadı yol hatası baygınlık nedense alkol yasaklı madde ihtimalı yok sürücü 3.500 tonluk araç başka eğtim 7500 tonluk 12000 ton daha zor sonrasıda çok kapsamlı otobüsde piskoloji konturolundan geçmeli madde kulanmışmı yatkınmı diye bizde beyaz gömlek oldumu oldun kaptan ehliyet zaten cebde egtime ne gerek var ukranyada bu kadar insan ölmüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya nüfusuna kayıtlı (1 yıl önce)
    Battalgazi Atabey iskelesine gelen 259 alacakapı-iskele otobüsleri iskelenin tam giriş kapısından girdikten sonra U dönüşü yaptığı sırada yolcu indirdikten sonra çay ocağının önünde aracı stop edip yolcu alımına başlamaktadır.Bu otobüslerin hiç bir zaman feribotların yanına kadar yanaştığı görülmemiştir.Olayın detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    şoförün kasti olarak yaptığını düşünmüyorum ,bir anormallik var baygınlık ya da fren ,el fren problemi olabilir.öncelik bilinç kaybı gibi gözüküyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • tahir (1 yıl önce)
    Sanki fren patlamış veya vites takılı kalmış ya da gaz pedalı kilitlenmiş gibi... Otobusün yaptığı manevralarda şöför otobüsü durdurmak için bayağı bir gayret sarfediyor fakat başarılı olamıyor.. yine de şöföre helal olsun, soğukkanlıymış... Direk araçlara dalabilirdi veya otobüse takla attırabilirdi... Belediyenin bu şöföre maaş ödülü vermesi lazım, yolcular kazayı ucuz atlattığı için
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Salih (1 yıl önce)
    Şöförler sağlık kontrolünden geçirilmeli diye düşünüyorum.Aksi takdirde bu tür kazalar olur geçen günlerde olduğu gibi servis şöförleri öğrenciyi darp eder vs bu önlem özellikle alınmalı geçmiş olsun herkese
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Bu nasıl şoför? Canımızı emanet ettiğimiz adamlara bakın. Ayağının altında fren pedalı olduğunu bilmiyormu? Ya içinde 30-40 kişi olsa ve boğulsaydı ne olacaktı? Belediye şoförlerini tekrar sağlık kontrolünden geçirmeli, şoförlük vasfı olmayanları başka görevlere vermelidir. Kimsenin canı bu kadar ucuz değil.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Serpil (1 yıl önce)
    Şu bültene bakar mısınız Allah aşkına. Koca Büyükşehir Belediye Başkanı açıklamasında kazayı menfur bir kaza olarak tanımlamış. Menfur demek; nefret uyandıran, iğrenç, tiksinti, tiksinti verici demek. Menfur kelimesi terör saldırılarında vs kullanılır. Yaralı ve ölünün bulundugu kazalarda ise elim ifadesi kullanılabilir. Başkan sürçü lisan eyledi diyelim, peki bu bülteni hazırlayanlara ne demeli.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • 44 Gurbet (1 yıl önce)Serpil isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kazaya ne dersen dee kocaman araç içinde 30 ve 40 kişi olabilirdi o aracı kullanan egtimli olmalı çok dikkatlı olmalı çocuk oyunncağı değil bilgisayar oyunu değil o yolcuların ve ailelerinin yüzüne nasıl bakacak
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Sen buna mı (1 yıl önce)Serpil isimli kullanıcı yorumuna
    takıldın koca bültende
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Evet sevindiğimiz tek şey suyun altında canlı olmaması, balıkları saymazsak tabii.. Başkanımızın gözünde menfur bir kaza olmuş gibi görünüyor ama sürç-i lisan eylediği gün gibi ortada.. Pek şeyy yapmamak lazım geçmiş olsun deyip yaralı hemşehrilerimize Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Başkanımızı da sevgilerimizi saygılarımız sunuyoruz :)
    %67
    %33
    Yanıtla