SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kadar Ağır Geçeceğini Düşünmüyordum"

0
Güncellendi - 2021-02-02 02:43:42
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüsü gördüğü tedavinin ardından atlatan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Ana Bilim Dalı doktorlarından Muhammed Ali Kaya, "Yaşımdan ve sigara kullanmamamdan dolayı kendime güvenim iyiydi, bu kadar ağır geçeceğini düşünmüyordum." dedi.

Kovid-19 salgını sonrası hastanenin farklı birimlerinde görev alan Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Ana Bilim Dalı Asistan Doktoru Kaya, Kasım 2020'de kırgınlık, hafif öksürük ve ateş şikayetleri yaşamaya başladı.

Öksürüğünün artması ve ateşinin yükselmesi üzerine Kovid-19 testi yaptıran 29 yaşındaki Kaya'nın sonucu pozitif çıktı.

Yapılan tetkik ve çekilen tomografi soncu zatürre teşhisi konulan Kaya, çalıştığı hastanede tedavi altına alındı.

10 gün tedavi gören Kaya, hastalığı atlatmasının ardından taburcu edildi.

"Nefes almakta zorlandım"

Hastalık sürecini AA muhabirine anlatan Muhammed Ali Kaya, zorlu bir süreç yaşadığını, ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaştığını belirtti.

Nefes almakta zorlandığını ve kalp çarpıntıları olduğunu aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Rutin Kovid-19 tedavisi uygulandı, antiviral ilaçlar, serum ve oksijen tedavisi aldım. Hastalığın başlangıcında yaşımdan ve sigara kullanmamamdan dolayı kendime güvenim iyiydi, bu kadar ağır geçeceğini düşünmüyordum. Her aşamada oluşabilecek komplikasyonları bilmem nedeniyle moral anlamında zorluk yaşadım. İnsan ölüm korkusu yaşıyor, çok şükür şu an iyiyim."

Doktor olarak zaten hastalara empatiyle yaklaştıklarını, Kovid-19'a yakalanmasıyla bu duygusunun daha da arttığını anlatan Kaya, "Yaşamakla dışarıdan bakmak çok farklı şeyler. Allah insanlara yardım etsin. İnsanlara maske ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini, sağlık çalışanlarının uyarılarını dikkate almalarını tavsiye ediyorum." ifadesini kullandı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Fehmi ÖZDEN (3 yıl önce)
    Geçmiş olsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (3 yıl önce)
    buyuk geçmis olsun.Allah sizlerin eksikligini vermesin ..
    0
    0
    Yanıtla