SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Kadar Büyük ve Güzel Müze Beklemiyordum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nı ve müzeleri gezen Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, “Sanat Sokağı'nda yer alan müzeler çok güzel. Bu büyük ve güzel Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni açan Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi. 

Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli ve kazı heyeti, Malatya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek ve Dünya Turizm Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat Sokağı’nı gezdiler. Arkeolog Restelli, Sanat Sokağı’nda gerçekleştirdiği gezi esnasında ekibiyle birlikte Malatya'nın derin kültürel mirasını daha iyi anlamak için çalışmalar yürüttüklerini de vurguladı.

‘BU KADAR BÜYÜK VE GÜZEL BİR MÜZE BEKLEMİYORDUM’

Sanat Sokağı’nda ilk olarak Fotoğraf Makinesi Müzesi’ni gezen Arslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balossi Restelli, “Arslantepe Höyüğü kazı ekibiyle Fotoğraf Makinesi Müzesi’ne geldik. Ben bu kadar güzel ve büyük bir müze düşünmemiştim. Uzun yıllardır Malatya’dayım. Müze 2017 yılında açılmış ama şimdiye kadar gelmedim. Gerçekten çok beğendim. O kadar çok fotoğraf makinası var ki anlatamam. Genelde eski makineler. Eski fotoğrafları da çok beğendim. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Çünkü çok güzel bir müze yapmışlar ve müzede eğitim de vermeleri çok enterasan bir şey. Yani gençlere bu fotoğraf makinelerini anlatmaları ve nasıl kullanacaklarını anlatmaları önemli. Şimdi gençler cep telefonunu biliyorlar. Bu müzede adeta tarihe yolculuk yapıyorsunuz” dedi.

Malatya'nın geçmişini gün yüzüne çıkarma yolundaki Arslantepe Höyüğü’nün kazı çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Restelli ve kazı heyeti, Fotoğraf Müzesi’ni gezdikten sonra Sanat Sokağı’nda bulunan Malatya Kültür Evi, Ahşap Atölyesi, Damascus Şam Çeliği Atölyesi’ni de gezdi. 

Son olarak Kerpiç Evlerde bulunan Radyo ve Gramofon Müzesi’ni de gezen Restelli, " Fotoğraf Makinesi Müzesi gibi tarihi yansıtan Radyo ve Gramofon Müzesi'ne de gerçekten hayran kaldım. Müzedeki eserler çok önemli ve değerli. Türkiye'nin en büyük Radyo ve Gramofon Müzesi olduğunu öğrendim. Çok eski yıllara ait, savaş dönemlerinde olan eserler, ilk radyolar, gramofonlar görmeye değer eserler. Bizlerde Arslantepe'de sanat ile uğraşıyoruz. Geçmişi bugüne, geleceğe taşımak için çalışıyoruz. Bu şekilde müzelerde nadir ve güzel eserleri görmek beni ve ekibimi heyecanlandırdı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Radyo ve Gramofon Müzesi gezisinde Prof. Dr. Restelli ve kazı heyeti, gördükleri radyo ve gramofonlar karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektiler. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız