SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Madalya, 2028 Los Angeles'teki Altın Madalyanın Habercisi"

A- A+ PAYLAŞ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları boks kadınlar 54 kiloda gümüş madalya kazanan Malatyalı Hatice Akbaş, ilk olimpiyat tecrübesinde madalya kazanmanın gururunu yaşıyor.

Roland-Garros'ta oynanan final müsabakasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akbaş, Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdığı için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.

"Ancak içim biraz buruk." diyen Akbaş, "Hep 'Bronz ve altın alanlar sevinir, gümüş alanlar üzülür.' derler. Aslında öyle ama ilk olimpiyatımda final oynadım. Büyük bir başarı olduğunu düşünüyorum. Babamla ben büyük emek verdik. 9 yaşından bu yana beni eğitiyor. Bu madalyanın, 2028 Los Angeles'taki altın madalyanın habercisi olduğunu düşünüyorum. Ülkeme, destekleyen herkese teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Final müsabakasında çok heyecanlandığını, bu durumun da performansını etkilediğini belirten Akbaş, şöyle devam etti:

"Atmosfer çok kalabalıktı, bu beni biraz etkiledi. Yine de elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Buraya gelip dua eden herkese teşekkür ediyorum. Çok büyük bir gurur yaşadım. Burada olmak, burada yarışmak, beni destekleyen insanları görmek çok güzeldi. Türk kadın boksu olarak büyük başarılara imza attık. Tokyo'da 2 madalyamız vardı, sonrasında üçüncü madalyayı ben getirdim. Ablalarımın ardından böyle güzel bir madalyayı kazandırdığım için mutluyum. İnşallah yarın Buse Naz Çakıroğlu ablam altın kazanır ve İstiklal Marşı'mızı okutur. Keşke Busenaz Sürmeneli de madalya kazansaydı. Onu çok seviyorum. Esra (Yıldız Kahraman) abla da çok iyi çalıştı. Hepimiz emeğimizin karşılığını aldık diye düşünüyorum."

"İnşallah Los Angeles'ta da aynı atmosferi yaşarım"

Final serisine yükselen isimlere oranla daha fazla maça çıktığını hatırlatan Hatice Akbaş, "Ben 24 Temmuz'dan bu yana buradayım, ilk maçım 27 Temmuz'daydı. Bu benim beşinci maçım. Bay çekmediğim için tur atlamamıştım, son 32 turundan başlamıştım. Bu da beni psikolojik ve bedenen yordu." diye konuştu.

İlk kez olimpiyat heyecanı yaşadığının altını çizen Akbaş, şunları kaydetti:

"Paris'i çok sevdim. Olimpiyat Köyü'nde olmak, dereceli sporcularla aynı ortamda bulunmak beni çok mutlu ve motive etti. İnşallah Los Angeles'ta da aynı atmosferi yaşarım. Burada ilk maçım zorluydu. Çeyrek final müsabakası da zorluydu. Buna rağmen iyi performans gösterdim. Rakiplerim tecrübeli isimlerdi ve bildiğim rakiplerdi. Sadece finaldeki rakibimle ilk kez karşılaştım. İnşallah bu maçın rövanşını alırım."

Paris, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Haci (4 hafta önce)
    Katıldığı ilk olimpiyatda gümüş madalya aldiğı için kızımızı tebrik ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ramazan (1 ay önce)
    Geçti gitti. Hele neyi doğru neyi yanlış yaptık. Şelaleci il müdürü bir gün spor yapmış mi. Spor deyince muhtemelen bitkiler aklına geliyor. Son yıllarda şehirde herhangi bir turnuva hatırlayan var mı. Atletizim, boks, güreş, bisiklet kır kosusu vs. Şehir böyle ülke böyle. Buradan bakınca büyük başarı. Ellerine sağlık kızım. Ha birde peçe tak dikkate alınmak istiyorsan.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Şeyho (1 ay önce)
    Büyük başarı tebrikler.Ancak , Hatice final maçına tam konsantre ve inanarak çıkmadığını gözlemledim.Hatice rakibini yenecek gücde bir boksör maç öncesi taktik olarak rakip iyi analiz edilmemiş sanki finale çıkma mantel olarak yeterli görülmüş diye düşünüyorum.Mutlaka altın almayı istemiştir fakat maça hazırlığı yeterli olmamış diye görüş belirtmek istedim.Tabii ki gümüş madalya almakta büyük başarı bu nedenle 2028 olimpiyatlarında bunu başaracak gücü olduğunu düşünüyorum tebriklerimi iletiyorum.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yorrumunuza %100 katılıyorum.Hadi diyelim. Hatice kızımızın ilk olimpiyatı ve azımsanacak bir başarı da değil finale çıktı helal olsun gümüş madalyanında sahibi oldu. .kendisini tebrik ediyorum.Peki ya diğerleri.sözde tecrübeliler!..Boksörler,güreşciler,öyle böyle değil sanki maç başlarken yenilgiyi kabullenmiş gibiydiler.Seyrederken kahrolduk.Spor bakanlığı yetkililerine birileri 40 yıl aradan sonra altın madalyasız bir olimpiyat yaşadığımızı hatırlatması gerekiyor.Yazık.2.5 milyon slovenya bile altın aldı.Lafa gelince 85 milyonuz demeyi de biliyoruz.Halter branşınıda sağolsun federesyon sanki tarihe gömmüş.Rahmetli Naim süleymanoğlunun sevdirdiği bir anda şampiyonlar yetiştirdiğimiz halter branşıda yok olmuş!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taş Devri (1 ay önce)
    Hatice ilk raundu büyük farkla kaybetti.Ancak Milli takım başantrönürü Nazmi yiğit,Dünyanın gözü önünde böyle devam et demesine anlam veremedik.
    %67
    %33
    Yanıtla