SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu, Malatya'nın AKP Tarafından 'Çantada Keklik' Görüldüğünün İspatı"

A- A+ PAYLAŞ

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü 20 Haziran’dan itibaren Malatyalı yolcuların Sivas üzerinden Ankara’ya hızlı trenle taşınacağını açıklamasının ardından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklamayı sert sözlerle eleştirdi, “Bu açıklama Malatya’nın AKP tarafından ‘çantada keklik’ görüldüğünün ispatıdır. öyle önemli bir kente hızlı trenin halk kandırılarak getirilmemesi bir ayıp, insanlara ‘Sivas’a gelin oradan trene binip gidin’ demek başka bir ayıp. ” dedi.

Ağbaba açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız." Demiş. Yani Malatyalı yolcular önce Sivas’a gidecek, Sivas’ta bir süre bekleyecek, ardından hızlı trenle Ankara’ya gidecek. Hızlı tren müjdesi verdikleri 2011’in üzerinden 12 yıl geçtikten sonra geldiğimiz nokta bu.

HIZLI TREN AKTARMALI TRENE DÖNDÜ

Yıllardır Ankara - Sivas Hızlı Treninin bir sonraki aşaması olarak dillendirilen Sivas-Malatya hattının yapımı bu açıklamayla çıkmaz sokağa girmiş durumda. Bakanların milletvekillerinin, 12 yıldır halkı kandırarak vaat ettikleri, müjdeler verdikleri hızlı tren ile ilgili bu son açıklama Malatya’nın nasıl kandırıldığının ‘resmi’ kanıtıdır. 2023'te yolcu taşıyacağı söylenen Malatya hızlı treni görünen o ki ‘aktarmalı’ trene döndü.

MALATYA’YA ‘ÇANTADA KEKLİK’ MUAMELESİ 

Malatya kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan stratejik bir yer. Böyle önemli bir kente hızlı trenin halk kandırılarak getirilmemesi bir ayıp, insanlara ‘Sivas’a gelin oradan trene binip gidin’ demek başka bir ayıp. Akıl verdikleri şey, zaman ve maliyet açısından vatandaşı mağdur edecek bir durum. Yıllarca oyalanıp ardından başka bir şehirden trene binilmesi aklı, Malatya’nın AKP tarafından ‘çantada keklik’ görüldüğünün ispatıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Sivas-Malatya ve Malatya-Elazığ treni için 'etüt çalışmaları devam ediyor' demişti. Etüt çalışmaları için yıllardır start veriliyor. Ama ortada ne etüt, ne proje, ne de 1 metre ray var. 2023’te tren gelecekti, Sivas’a yolcu taşıma fikri geldi. Malatyalıları kandıran zihniyeti kınıyorum."

“FACİADAN DÖNÜLDÜ” İDDİASI..

Bu arada CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Ankara- Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında dün yoğun yağışın demiryolu hattına zarar verdiğini ve yol kontrolü yapan kılavuz lokomotifin heyelan nedeniyle raydan çıktığını duyurdu. Karasu, “6 yılda biteceği açıklanan, 15 yılda bitirilmeyen ama seçim öncesinde acele açılan Yüksek Hızlı Tren Ankara Sivas hattında  bir faciadan dönüldü. Hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerimizi defalarca dile getirdik, ama duyan çıkmadı! Facia olması için ölen canların mı sayılması lazım AK Parti” dedi.

CHP'li Karasu, 14 Mayıs seçimleri öncesinde hizmete alınan Ankara-Sivas YHT hattının Yozgat yakınlarındaki bölümünde yoğun yağış nedeniyle hasar meydana geldiğini ve kılavuz lokomotifin heyelan sonucu raydan çıktığını açıkladı. YHT hattında yaşananlarla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Karasu, paylaşımına demiryolu hattında yaşanan heyelan görüntülerine de ekledi. Karası, şunları söyledi:

“Yazıklar olsun! Çorlu’daki tren kazasından ders almayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  yine sınıfta kaldı. 6 yılda biteceği açıklanan, 15 yılda bitirilmeyen ama seçim öncesinde acele açılan Yüksek Hızlı Tren Ankara Sivas hattında bugün bir faciadan dönüldü.

Yoğun yağış, Yozgat yakınlarında demiryolu hattına zarar verdi. Yol kontrolü yapan kılavuz lokomotif heyelan ile raydan çıktı. Hattın güvenliğiyle ilgili şüphelerimizi defalarca dile getirdik, ama duyan çıkmadı! Facia olması için ölen canların mı sayılması lazım AK Parti?”

Bülten- t24.com.tr

FOTO: Ankara- Sivas YHT hattında yağış hasarı ve yoldan çıkan kılavuz lokomotif

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Mehmet (10 ay önce)
    Haritaya açın bakın.. malatya Kayseri arası yht ve otoban mesela yapılması lazım.. malatya, Elbistan, Göksu, Kayseri Ankara.. bu yol en kısa hızlı yol.. Darende Sivas sadece yolu uzatır.. eskiden sartlar zormuş bu şekilde açmışlar. Ama günümüz de gerek yok Sivasa.. Sivas karsa giden ler için yakın..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mehmet (10 ay önce)
    Temeli atın sivas- malatya arası yht nin inanalım.. Sivasa yht yapılırken Erzincan Erzurum tarafına temel çoktan atılmış baslanmisti bile.. eee hani malatya?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • HACİAYVAZ (10 ay önce)
    Sivas - Malatya arası da devam etsin ama hat yetersiz olduğu için yavaş gelsin ara istasyonlarda durmasın ey TCDD ne zararın olacak. Yol yapılırsa hızlı trene çevirirsiniz. Aktarmaya ne gerek var ek bir sefer daha koyun Malatya ulaşımlı olsun bitsin. Malatyalının da şikayeti bitsin
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yht hatları normal hatlar dan gitmiyor.. ona özel yol, viyadük tünel yapılıyor.. etrafı da koruma telleri ile çevriliyor.. otoban gibi düşün.. senin dediğin olmaz..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hayatına bahse girerim (10 ay önce)
    Hayatına bahse girerim Malatyayı resmen köy statüsüne düşürseler, mevcut yolları, sağlam kamu binalarını çıksalar, tren ve hava yolunu kaldırsalar yine minimum yüzde 60 civarı alır.Belediye başkanlığı için yoldan geçen ilk kişiyi aday göstersinler açık ara farkla kazanır. Vardır reisin bir bildiği derler
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MECZUP (10 ay önce)
    Adam saat gibi iki defa da olsa doğruyu söylemiş bu acizliği tabiki o milletvekiliyim, belediye başkanıyım, bürokratım diye geçinen malatyanın yedi eminlerinin suçudur, vallahi billahi isteseler kırk defa getirirlerdi tabi muhalefet de dahil hepsi istfasını verip malatyayı başsız bıraksınlar mahalle muhtarlarından, il encümenine belediye encümenlerine, belediye başkanlarından millet vekillerine birlikte hareket edip koz olarak istifasını ve azlini istemek ile yukarıya tek yumruk olduğunu göstersinler bakın değil hızlı tren neler neler Malatya halkının hizmetine sunulur, ama yok bunlar bana dokunmayan yılan bin yaşasın ben yolumu bulayım gerisi beni ilgilendirmez zihniyeti taşıyor, ha demesinler kendilerine oy verildi oy cumhurbaşkanına verildi hiçbiri kendine pay biçmesin o yüzden hiçbir iş umurlarında değil, yok öyle baba yiğitler yok.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • efkan44 (10 ay önce)
    Olay çantada keklik mı evet ama bu şehir bu ülke için veriyor fakat verdikleri bunu ters anlıyor doğru sivas kırıkkale yozgat hattının toplamı malatya etmiyor olması gereken hattın elazığ diyarbakır olarak tamamlanması.tabiki bu olmaz isyan ediyoruz yeter diyoruz
    %20
    %80
    Yanıtla
  • MUSTAFA (10 ay önce)
    Malatyalı halinden çok memnun. Malatyalının hiç bir sorunu yoktur. Zorlamayın. Hızlı tren gelmezse gelmesin. Bizim davullu zurnalı haley ekibimiz var. Başka illerin var mı? Malatya yı, Malatyalıyı kıskanıyorlar. Malatyalı evrim geçirdi niçin anlamıyorsunuz. Yok o eski Malatyalı. Onlar göçünü aldı, bir daha dönmemek üzere terketti gitti Malatyadan. Yeni Malatya böyle artık. Alışmamız lazım.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Fazilet-ül cehalet (10 ay önce)
    Lütfen şikayet etmeyelim.Malatya da herkes mutlu,halinden memnun!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Köylüm (10 ay önce)
    Bu hızlı tren işini Öznur Çalık hanımefendiye sorun? Takip ettiğim kadarıyla yıllardır gittiği her yerde (Malatya,ilçeleri,köyleri) hızlı tren geldi, gelecek, geliyor, bu hafta seferlere başlıyor, falan filan uyduruk şeylerle insanlardan oy topladı. Olmayacak şeyi olmuş gibi, olacak gibi, oluyor gibi bir kesim insanları inandırdı ve sonuçta koca bi hüsran..Onlarda biliyor bu ülkenin %50'si ve Malatya'nın %70 22 yıldır bu yalanlara inanıp çantada keklik oldular. Yarın yine bu insanlara hızlı tren geliyor deseler hala bu yalana inanacak %70 bir kesim var. Allah bu insanların yardımcısı olsun ne diyeyim "Ne ekiyorlarsa onu biçiyorlar" Ağlamaya gerek yok.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Köylüm (10 ay önce)
    Aç bırak itaat etsin, Cahil bırak biat etsin.. Aziz Nesin
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet can (10 ay önce)
    Çanta da keklik neden olmasın sagolsun memlekette başka partiye oy veren insanlar otekileniyor hatta özel.sektor de bile is verilmiyor bir çok memleket çocuğu ekmek parası için gurbete gitti yazikki ne yazık sagolsun vekillerimiz Malatyali olmayan hangi Allah in kulu varsa belediyelere kurumlara torpille ise soktular sonra memlekette Malatya lı kalmaz tabi her bakimda sınıfta kalmış bir sehir yapılan viyadük çöküyor Komedi resmen
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Muhittin (10 ay önce)
    Az bile yapiyorlar yeminle! Malatya ya cok bile!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vatandaş (10 ay önce)
    Yıllar önce hızlı trenin Malatya ya yapılmayacağını söylediğimizde bize demediğini bırakmayan kıt beyinliler hadi tren kaçıyor kaçırmayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Kamil Yılmaz (10 ay önce)
    Malatyali halinden memnun 4 vekil rahatca gittiler.Veli Ağbaba da bilsin ki chp yonetimi de Malatyayi da cantada keklik gördü. İlk iki sira gider Battal Kanbay da kendini zorlar 3 cikar dediler fedakar liste yapilsaydi iyi partiyle birlik de 3 vekil cikardiniz.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kadir (10 ay önce)
    Sn. Ağbaba, Malatya çantada keklik görülmüyor. Arazi yapısının zorlu olması nedeniyle Ankara-Sivas arası bölüm defalarca erteleme sonucu zorla açıldı.Çünkü Kırıkkale-Balışeyh arası çok sıkıntılı bir yerdi.Hızlı treninSivas'a gelmeden Malatya'ya gelmesini herhalde beklemezsiniz.Merak etmeyin bu dönemde Malatya'ya da gelecek. Ama basit bir bölünmüş yolu bile yapmaktan aciz CHP zihniyetinin bırakın hızlı tren getirmeyi, rüyalarında bile göremezler.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Siz yaptınız masallah 20 yilda Kayseri Malatya oto yokunu gitigğnde anlarsın iyiki bu memlekete chp var yoksa kime bahane bulacaktınız
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Köylüm (10 ay önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Ne demişti Aşık Veysel; "Cahil insan gül olsada koklama.."
    %67
    %33
    Yanıtla
  • demiryolcu isen şeffaf olmasını da bileceksin. eğer tabi demiryolcu isen ve aklın da alıyorsa bu dönem de rüyan da göreceksin. zorlu yol koşulları dedin. evet bunu biliyoruz da milletvekilleri bilmiyor mu ki yada danışmanları vs yok mu ki bunun sözü 2020ye verilmişti?
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Bilenler çok konuşur,bilmiyenlerde bildiklerini zanneder hatta sıkılmadan fikir bile beyan ederler.Bak ve kıyaslaman için çok ufak bir örnek vereyimde yaptığın yorumun ne kadar içinin boş olduğunu belki anlarsın. Osmanlı döneminde yapılan tüm demiryollarının uzunluğu 4112 km olup %100 ü yabancı şirketlerce yapılmış, .Bunun %67.5 ı Almanların,%19.8 i Fransızların,%12.7 si İngilizler tarafından yapılmıştır.Yani yerli ve milli!Oysa ce.ha.pe zihniyetinin yaptığı cumhuriyetin ilanından 1935 e kadar sadece 12 yılda 2527 km yol tren yolu inşa eder,Şimdiki Trenlerin çoğu da bu raylar üzerinde gider ama bunlardan bihaber yorum yapılır..Cehalet sen nelere kadirsin!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (10 ay önce)
    Malatya ya herşey mustehak çantada keklik
    %80
    %20
    Yanıtla
  • HaciEfendi (10 ay önce)
    Tren yolunun yönünü siyasi olarak erzincana çevirmişler. Asıl ihtiyaç olan hat Malatyadan devam edip doğuya doğru giden hat olması gerekir. İhtiyaç ve gerekli olan yolcu sayısı bu güzergah üzerinde. Erzincan hattı, yolcusu olmayan havaalanları gibi boş kalacak. Yolcu bulamayacaklar ve TCDD bir siyasinin boş hırsları için büyük miktarda zarar edecek ve bu zararı da yine tüm Yüce Türk Milleti tırnakları ile kazıyarak kazandıkları helâl paraları ile ödeyip fakir. Kalacak. Yüce Allahım bu millete acısın.
    %92
    %8
    Yanıtla