SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Mesleği Merakımdan Yapıyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yaşayan 66 yaşındaki Şerif Varoğlu uzun yıllar sürdüğü terzilik mesleğini plaklara olan merakı nedeniyle bıraktı. Varoğlu şimdilerde dijital ortama aktardığı 70’li ila 80’li yıllara ait eski plak ve kasetlere ikinci baharını yaşatıyor.

Battalgazi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şerif Varoğlu askerlik terhisi sonrası başlayarak sekiz yıl sürdüğü terzilik mesleğini müziğe olan ilgisi nedeniyle bırakıp açtı dükkanında dijital ortama aktardığı 70’li ile 80’li yıllara ait eski plak ve kasetlere ikinci baharını yaşatıyor. Bir döneme damgasını vurduktan sonra gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya yüz tutmuş eski plak ve kasetlere son dönemlerde ilginin arttığını kaydeden Şerif Varoğlu müziği orijinal yapısıyla ileri kuşaklara aktarmanın kendine mutluluk verdiğini söyledi. 

Terzilik yaptığı yıllarda da müzikten hiç kopmadığını aktaran Varoğlu, “Plak ve kasetlere küçük yaşlardan beri meraklıyım. 1969 yılında babam bir terzi ustasına teslim etti çırak oldum kalfa oldum. Bu dönemde de plak ve kasetleri çok dinlerdim. Daha sonra askere gittim ve terhis olduktan sonra terzi dükkanı açtım. Yaklaşık sekiz yıl terzilik yaptıktan sonra kasetçi dükkanı açtım” dedi. Eski bir plaktan yaklaşık bir saat süren bir işlemin ardından dijital ortama aktarıldığını ifade eden Varoğlu, ''Bu mesleği merakımdan yapıyorum. Bir uzun çalar plağı 40 dakika dinledikten sonra bir saat süren bir işlemin ardından bilgisayara aktarıp mp3 çeviriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sektörde çırak yetiştirmenin zorluğunu da değinen Varoğlu, terzilik yılları dahil ancak iki çırak yetiştirebildiğini söyledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız